kad mi je bilo 14 godina pitala sam prijateljicu smijem li se zabavljati sa njenim bivskim momkom
danas se ta moja stvarno dobra prijateljica zabavlja sa mojim dragim bivsim, tacnije planiraju vjencanje. niti me ko pitao je li mi smeta, niti mi smeta sto me nisu pitali, niti sto se zabavljaju. apsolutno jednog trena nisam pomislila da su me nekako ostetili, jedino sto je izlazak utroje postao malo dosadan
i ja sam ostavila momka radi sadasnjeg i stvari su sa svih strana vise nego korektne. cak i njih dvojica prozbore katkad koju preko msn-a. odrasli ljudi koji razmisljaju i ne zive kao u sapunicama tako se ponasaju.
jedno je svjesno i bez nekog velikog razloga (npr iz zabave) pokusati upropastiti prijateljicinu vezu a sasvim drugo naci se u zamci osjecaja koje ne mozes kontrolisati i pokusati iz situacije izaci tako da najbolje bude svima.
daphna, moj prvi savjet je da se ne obazires na ove tipa amazonke i operatera, i cijele mahale. lijepo zvuci njihov svijet savrsenog prijateljstva, ali jednostavno ne uzima u obzir mnoge stvari.
drugi je da malo stavis decka na cekanje, tj. da ne pocinjete vezu neko vrijeme (npr. mjesec dana). cisto da budes sigurna u ono sto osjecate a i da ti nisi razlog prekida.
treci je, da ako i kad se odlucite da obznanite PRVO TI razgovaras sa njom. budi sigurna da joj kazes da si se drzala po strani i nakon prekida. mozda ce prijateljicibiti tesko jer mozda pati za njim, ali grozno koliko zvuci, njoj ce biti tesko i sa vama i bez vas skupa.
momci su uvijek neciji bivsi, i mi smo necije bivse i ne bismo voljele da nas etiketiraju kao necije i shodno tome uskracuju nam mogucnost lijepe veze.
sretno!