Pošteno na FTV sa Duskom Jurisic

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Liberalism

Post by Liberalism »

Jeli Marko govorio o tome kako su sa plasticnim puskama upadali ministrima u kancelarije? Kako su pred novinarima i TV kamerama pucali ministre kospicama od tresanja?

Ja ga znam od prije 2 godine, covjek je klasa. Al sta ces, bosancima flasa odvraca paznju, vjerujem da je to sve namjerno uradio, zao mi sto nisam gledao...
Jokovich

Post by Jokovich »

MUNAFIK wrote:
piskerernest wrote:
MUNAFIK wrote: al sto smo objektivni.......

Moja zastava je zastava Bosne i Hercegovine, bosnjak sam, i ona stoji na onim mjestima na kojima treba da stoji zastava drzave.
Moja zastava je zastava moje drzave koja stoji u mojoj drzavi!!!

Nije problem nek je opet promjene, ja cu pristati, ali samo neka maknu sa teritorije moje drzave BiH zastave kojima obiljezavaju ZLOCINE KOJE SU POCINILI i kojima jasno govore drugima VAMA OVDJE NIJE MJESTO!!!

nisam ja kriv sto zastavu BiH vecina srba i hrvata ne prihvaca a to je cinjenica!!!!
pitam ponovo za one koji ne vide ili ne razumiju ,i bošnjaci su činili zločine u ratu i imali su neku zastavu ,e pa da li bi i hrvati i srbi mogli tu zastavu smatrati zločinačkom.mislim na zastavu sa ljiljanima.ne izjednačavam strane u ratu.zna se ko je počeo rat.

ne razumiješ da narodi imaju svoje zastave vijekovima,tako i naši narodi i ne možeš nekom ko nema nikakve veze sa ubijanjem ljudi druge nacije reći da je to zločinačka zastava ako je on npr. ponese u svatove
Razumijem ja da imaju narodi svoje zastave, ali kada ti narodi ne postuju drzavu u kojoj zive ni zastavu te drzave tu nastaje problem!!!

Ako hrvat srusi moju kucu ubije mi nekoliko clanova porodice ja jedva zivu glavu izvucem i onda taj Hrvat stavi na tu moju kucu koju je srusio i gdje mi je pobio najblize zastavu onda ja itekako imam pravo tu zastavu nazvati ZLOCINACKOM. i zvat cu je tako sve dok neko od hrvatskih prvaka ne digne glas protiv takve zloupotrebe hr zastave....

Sto se tice zastave sa ljiljanima to je bila zastava R Bosne i Hercegovine, sta tu nije jasno, i ja tu zastavu ne vidim nigdje da visi niti je stavljaju na srusene kuce niti je stavljaju ulice niti na zgrade opstina mjesnih zajednica ni na institucije te zastave sa ljiljanima mozes vidjeti jedino grobljima i merarovima dignute u cast onih koji su poginuli braneci R Bosnu i Hercegovinu. A to nije slucaj sa hr zastavama Hrvati te zastave kace gdje god mogu, na Zgrade opstina na skole na porusene kuce, na mjesta zlocina koje su pocinili na bolnice jednostavno na sve strane i jasno govore svima a pogotovo bosnjacima koje su protjerali iz tog mjesta ''NE VRACAJTE SE NISTE DOBRO DOSLI'!!!!

covjek mora biti glup da mu ove stvari ne budu jasne.

hhhhhhhmmmmm, baš se onako svašta priča.
Zastava s ljiljanima je regularna zastava BiH. druga je stvar što su Bošnjaci pristali da popuste i prepuste da im stranci naprave najgluplju zastavu na svijetu, sa krajnje priprostom protektorskom simbolikom, koja nema nikakvu ni historijsku ni estetsku niti bilo koju drugu vrijednost. Ja je već godinama zovem deterdžent, pošto liči na jebenu ambalažu deterdženta, za rublje, suđe ili možda paste za zube. Dno, dna.
Meni su posebno patetični navijači reprezentacije koji se svakih pet-šest godina emocionalno prešaltavaju i prihvaćaju izmišljene simbole, kao nešto što je tu oduvijek. Pogotovo je komična situacija sa himnom.
I, znate što, ja je uopće ne doživljavam kao svoju, niti ću u budućnosti htjeti doživljvati deterdžent zastavu kao svoju. Nikada!
Ljiljani su zastava priznate REPUBLIKE BiH, a koja je, da podsjetim forumaše, u daytonskom sporazumu, i to u prvoj rečenici, definirana kao država, KOJA NASTAVLJA SVOJ KONTINUITET, pod imenom BiH.
Sa druge strane, čak se i u Srbiji Kotromanići smatraju za srpsku porodicu, a i ni Hrvatima nisu mrski, obzirom da su posljednji Kotromanići bili katolici.
Smiješno je da to prihvaćaju samo Bošnjaci, ali to je ionako tako zar ne. Bošnjaci prihvataju Bosnu, i njene simbioe, ma kakvi oni bili.
Međutim, neće uvijek tako biti. Bio sam presretan kada su na jednoj od posljednjih utakmica nogometne reprezentacije na Koševu, i Bošnjaci otkazali svoju podršku. Mislim, to se zove konačno neko samopoštovanje.

To da zastava s ljiljanima navodno nekome smeta zbog Cace ili Grabovice ili još par slučajeva je najgora antibošnjačka moguća priča. Oni bi da Bošnjacima oduzmu pravo na njihove nacionalne, tj. državne simbole?!

Ako Ustavni su BiH, može u svojoj usranoj presudi napisati kako srpska trobojka, pod kojom je stradalo Bog te pita koliko nesrba, sadrži panslavenske boje i time nije samo zastava srpskog, nego i bošnjačkog i hrvatskog naroda, čime je u RS-u legalizirana ta zastava a ostalim narodima pokušano ispiranje mozga kako su to i njihovi simboli, onda se pitamo je li to napisao Vojislav Šešelj ili USTAVNI SUD BIH?

U svemu tome neko sere protiv plavoga štita s ljiljanim, što je neprihvatljivo. To je simbol časne vladavine Kotromanića, njihove otvorenosti prema susjedima i nema veze sa muslimanima i islamom. Dakle, to je bošnjački i bosanski nacionalni simbol i ko to može zabraniti. Ako smo primorani da gledamo odvratnu deterdžent zastavu i to najviše u bošnjačkom dijelu, onda makar imamo pravo da zadržimo mrvicu dostojanstva i promoviramo historijske simbole Bosne.
sulesavic

Post by sulesavic »

sulesavic wrote:Red Alert, Red Alert!
Gosti veèeras: Marko Brecelj (Buldo¾er), Rambo Amadeu, Ivan Zvonimir Èièak, Vlastimir Mijoviæ, Sejo Sexon.
Mudroser mjeseca: Marin Topiæ.
Skromno moje mi¹ljenje je da je ovo bila najbolja emisija ovog tipa (dijalo¹kog, politièkog) otkako se u zadnjih deset godina vrte takve kombinacije slike & zvuka na TV-u.

Za¹to smatram da je izdanje od 29. novembra poluuspjelo? Rambo i Brecelj nisu adekvatni (ne ka¾em kompetentni) sagovornici Vlasti i Èièku. Dva su to razlièita svijeta, razlièiti senzibiliteti, mo¾da i nivoi obrazovanja - ¹to ne smije navesti na zakljuèak da su manje vrijedni. Izmeðu Vlaste & Èièka i Ramba & Brecelja biram ovu dvojicu zadnjih kao svoje favorite, kao ljude zbog kojih sam se zakovao za ekran i prvi put otkako se Po¹teno (i njegove varijacije) emituje - odgledao ga od poèetka do kraja.

Uvjek dobar gost je malèice naèeo ono ¹to bih i ja htio poruèiti: Dosadilo mi je svaki dan gledati iste face, slu¹ati istu prièu. Dosadilo mi je èitati novine, onda upaliti TV i na njemu vidjeti da ”za nagradu od 1500 KM” gleadoci svojim pozivima biraju pobjednika, a taj isti pobjednik se po novinama povlaèi i simbolizira sve ono zbog èega je i prebacujem kanal da bih gledao Ramba, navodnog borca protiv svega onog ¹to simbolizira onaj iz novina...
vedderedi

Post by vedderedi »

test01 wrote:JEL IMA NEKO LINK ILI WEB-SITE,MOLIM LIPO?
http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=60
piskerernest

Post by piskerernest »

mostarac wrote:duska kao da namjerno sinoc nije dovela sagovornika koji bi cicku zatvorio usta, a to je morao biti neko ko ce na njegov agresivni fasizam, jednako agresivno i bez postovanja prema njemu i odgovoriti.
Jebote Titina najveca greska je sto su onakvi prezivljavali zatvore. Nije onaj trebo nikad izac. Koji bolid covjece.
Al kad mu brecelj rece da nije ove zene dao bi ti batine, ja umalo pod sto nisam pao :lol: :lol: :lol:
čičak nije fašista,to samo može budala reći,on je robijao zbog svojih ideja.
isto tako je bio među prvima koji su u hrvatskoj krtiikovali tuđmanov nacionalizam i branio sve koji su bili napadani od strane tog režima.
cyprus

Post by cyprus »

piskerernest wrote:
mostarac wrote:duska kao da namjerno sinoc nije dovela sagovornika koji bi cicku zatvorio usta, a to je morao biti neko ko ce na njegov agresivni fasizam, jednako agresivno i bez postovanja prema njemu i odgovoriti.
Jebote Titina najveca greska je sto su onakvi prezivljavali zatvore. Nije onaj trebo nikad izac. Koji bolid covjece.
Al kad mu brecelj rece da nije ove zene dao bi ti batine, ja umalo pod sto nisam pao :lol: :lol: :lol:
isto tako je bio među prvima koji su u hrvatskoj krtiikovali tuđmanov nacionalizam i branio sve koji su bili napadani od strane tog režima.
I ja mislim tako.

Kako sam stekao dojam Čičkov cilj nije braniti ustaše i ostale fašiste, nego spustit komunizam na isti nivo gdje je i fašizam. Naravno kao i većina ja se sa tim debelo ne slažem, ali ne može se samo zbog toga reći da je čovjek fašista.
zemo_online

Post by zemo_online »

vedderedi wrote:
test01 wrote:JEL IMA NEKO LINK ILI WEB-SITE,MOLIM LIPO?
http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=60
FALA,FALA
Topla voda

Post by Topla voda »

Liberalism wrote:Jeli Marko govorio o tome kako su sa plasticnim puskama upadali ministrima u kancelarije? Kako su pred novinarima i TV kamerama pucali ministre kospicama od tresanja?

Ja ga znam od prije 2 godine, covjek je klasa. Al sta ces, bosancima flasa odvraca paznju, vjerujem da je to sve namjerno uradio, zao mi sto nisam gledao...
ma draze mi je gledat njegovo guranje flase,nego danonocno palamudjenje politicara o smislu zivota.
toliko ga je cicak iznerviro,da sam konto da ce ga onom flasom u glavu :)
konacno da vidim nekog ko ne pripada obrascu"sta ces tako ti je kako ti je"i kome je muka od jedne te iste price u kojoj smo zarobljeni i ne miri se s tim.
piskerernest

Post by piskerernest »

cyprus wrote:
piskerernest wrote:
I ja mislim tako.

Kako sam stekao dojam Čičkov cilj nije braniti ustaše i ostale fašiste, nego spustit komunizam na isti nivo gdje je i fašizam. Naravno kao i većina ja se sa tim debelo ne slažem, ali ne može se samo zbog toga reći da je čovjek fašista.
i ja mislim da fašizam i komunizam nisu isti,jer je fašizam imao za cilj uništenje pojedinih rasa,naroda dok komunizam nije bio takva ideologija ali je problem ljudi koji su ga sprovodili jer su odgovorni za hiljade ili milioopne života onih koji su bili protiv komunizma.

čičak je u hrvatskoj recimo na strani feral tribunea,iako su i oni imali neslaganja.
on je robijao zbog svojih ideja koje nisu bile ni fašističke ni nacističke.mi smo u SFRJ živjeli u diktaturi,i oni koji su bili protiv toga imali su problema.
nausnica

Post by nausnica »

Duska je najbolja voditeljica politickih emisija, nijedan musakarac joj ne moze primirisati.
ninja-san

Post by ninja-san »

Marin Topic, rekao je dvije vrlo vazne istine, a to je da je kada je on bio dijete, samo 5 djece od citavog razreda u hrvatskim krajevima imalo oca( tuzna istina kao kad danas kad udjes u razred gdje idu mali Srebrenicani), kao i cinjenicu da u odredjenim hrvatskim mjestima u BIH kad si dosao od '45 do '55 vidis da nigdje nema muska....

Evo danas vijest na slovenackim portalima da su kod Slovenj Gradeca, otkrili novu masovnu grobnicu sa zrtvama vracenim s Bleiburga...

Komunizam je skoro jedanako opasan kao fasizam ali ostavlja teze i dugorocnije posljedice na drustvo (pogledajte danas ex-fasiste - Njemacku, Italiju, Japan) a pogledajte na sto lice drustva ex komunizma (tipa Kambozde, Moldavije etc).

Stvar je u tome da se zbog politicke konstelacije odnosa nije imalo prigode dosta govoriti o partizanskim zlocinima....
piskerernest

Post by piskerernest »

ninja-san wrote:Marin Topic, rekao je dvije vrlo vazne istine, a to je da je kada je on bio dijete, samo 5 djece od citavog razreda u hrvatskim krajevima imalo oca( tuzna istina kao kad danas kad udjes u razred gdje idu mali Srebrenicani), kao i cinjenicu da u odredjenim hrvatskim mjestima u BIH kad si dosao od '45 do '55 vidis da nigdje nema muska....

Evo danas vijest na slovenackim portalima da su kod Slovenj Gradeca, otkrili novu masovnu grobnicu sa zrtvama vracenim s Bleiburga...

Komunizam je skoro jedanako opasan kao fasizam ali ostavlja teze i dugorocnije posljedice na drustvo (pogledajte danas ex-fasiste - Njemacku, Italiju, Japan) a pogledajte na sto lice drustva ex komunizma (tipa Kambozde, Moldavije etc).

Stvar je u tome da se zbog politicke konstelacije odnosa nije imalo prigode dosta govoriti o partizanskim zlocinima....
fašizam i nacizam imaju u svojim programima istrebljenje pojedinih naroda i rasa ,komunizam to nema.
a za marina topića ti mogu reći da je primitivac,što ne reče i da su srbi i jevreji u jasenovcu istrebljivani masovno i sitematski,od strane izroda hrvatskog naroda kojem obojica pripadamo,reče da je tito najveći zločinac,gdje zaboravi pavelića ili jednog njemačkog brku
hammerhead

Post by hammerhead »

Nek je Vlasta cugno malo vinaca il sta vec,a ostalo... :D
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

ninja-san wrote: Komunizam je skoro jedanako opasan kao fasizam ali ostavlja teze i dugorocnije posljedice na drustvo

Milioni jevreja, kao i stotine hiljada srba i drugih naroda koji se nisu svidjali plemenitim fasistima ne bi se slozili sa tobom.
sulesavic

Post by sulesavic »

Ako ste za malo patetike ->
mrmot

Post by mrmot »

Duska je dobra.
corto malteze

Post by corto malteze »

Prvo zelim cestitati Duski sto je prva koja je neku mladju politicku garnituru isfurala na TV-u. Onaj Bojan Bajic je novi lider oko kojeg bi se trebala okupit sva mladja inteligencija u novu stranku. Trebala bi cesce furati ladje intelektualce ali ne ove orlice iz SDS SDA HDZ partija nego stvarno nezavisne mladje intelektualce da se BH javnost polako navikava na ta imena i da se vise skinemo sa ove gerijatrije.
Faust

Post by Faust »

Uvažena gradonačelnica Semiha Borovac, koja tvrdi da moralna odgovornost nije propisana nijednim aktom te s toga, naravno, i ne može dati ostavku iz moralnih razloga, čita forum portala sarajevo-x.com. Ko bi se tome nadao? :D
Tesssa

Post by Tesssa »

Faust wrote:Uvažena gradonačelnica Semiha Borovac, koja tvrdi da moralna odgovornost nije propisana nijednim aktom te s toga, naravno, i ne može dati ostavku iz moralnih razloga, čita forum portala sarajevo-x.com. Ko bi se tome nadao? :D
prije da citaju za nju, ali eto...cim ona mora na papiru da se podjseca...

dosadna je vise! :roll:
TetraPak

Post by TetraPak »

Cuj to, sta je rekla za portal?
mala-i

Post by mala-i »

Da se ovdje pozivalo na njen linč. Konkretno Stolac. Ja sam sad još ljuća.
The 51st State

Post by The 51st State »

Katastrofa, ako veceras demonstrirana bahatost i odsustvo ikakve empatije sa gradjanima, osim praznih floskula, ne motivise jos masovnije proteste u subotu, nemam pojma sta ce.
A i taj Duskin satro autoratitivni, a u sustini poltronski stav mi ide poprilicno na ganglije.
mala-i

#98 Re: posteno, sa duskom jurisuc

Post by mala-i »

sheilak wrote:
mala-i wrote:Da se ovdje pozivalo na njen linč. Konkretno Stolac. Ja sam sad još ljuća.
Ma nije gospodja Borovac toliko vazna da bi se pozivalo na njen linc. Od nje se samo trazi da podnese moralnu ostavku zbog situacije u gradu.
Gđa Borovac očito ima ograničenu sposobnost shvatanja napisanog.
mala-i

Post by mala-i »

The 51st State wrote:A i taj Duskin satro autoratitivni, a u sustini poltronski stav mi ide poprilicno na ganglije.
Ne znam, meni nije bila tako loša. Ili sam nakon Marića izgubila svaku sposobnost rasuđivanja...
kicky

Post by kicky »

Ne znam, meni nije bila tako loša. Ili sam nakon Marića izgubila svaku sposobnost rasuđivanja...[/quote]

:lol: :lol: to je razlog!
nisam gledao emisiju - ukratko: ko je gostavo o čemu se baljezgalo (mislim, znam koja je tema), kad bi se još video našao!!!
Post Reply