musko-zenska prijateljstva???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Prijatelj tj drug

Post by Prijatelj tj drug »

zena21 wrote:
Prijatelj tj drug wrote:Zasto,pa prijateljica si mi ! :)
jel ja :?
Da Ti,gdje je problem!!!
zena21

Post by zena21 »

Prijatelj tj drug wrote:
zena21 wrote:
Prijatelj tj drug wrote:Zasto,pa prijateljica si mi ! :)
jel ja :?
Da Ti,gdje je problem!!!
aman... kakvi su ovoliki usklicnici na kraju :?

nema problema :roll: :D

keep cool :D
Prijatelj tj drug

zena21 wrote:
Prijatelj tj drug wrote:
zena21 wrote: jel ja :?
Da Ti,gdje je problem!!!
aman... kakvi su ovoliki usklicnici na kraju :?

nema problema :roll: :D

keep cool :D
Samo sam naglasavao svoje pitanje,gdje je problem da budemo prijatelji :-D
zena21

Post by zena21 »

aha... pa ti rece da smo vec prijatelji... ja zato upitah - jel ja :?

reko mozda se znamo :D
aminchev2

Post by aminchev2 »

_BosanaC wrote:PRIJATELJ - osoba muškog spola koja posjeduje “ono nešto” zbog čega nikad nećeš poželjeti otići u krevet s njim.

PRIJATELJICA - osoba ženskog spola koja posjeduje “ono nešto” od čega ti odmah dođe želja da ju odvedeš u krevet.

Dobra definicija za PRIJATELJa..., ali LOSA za prijateljicu
imam dosta muske raje, i od malih nogu sam se uvijek okrecala u krugu muske raje. Vecina muskaraca prijateljicu samo smatraju time... kao zensko prijatelja.
mada se ponekad desi da tu se stvori nesta vise, ali je to JAKO rijetko ako ste dobri prijatelji.
Prijatelj tj drug

Mozda,sad smo se upoznali :)
zena21

Post by zena21 »

Prijatelj tj drug wrote:Mozda,sad smo se upoznali :)
eh... pa sad smo poznanici :D

pa onda budemo drug i drugarica :D

pa tek onda prijatelj i prijateljica :D

reci mi nesto o sebi :D
Prijatelj tj drug

Javno,nebih da budem predmet zeze.Ionako sam novi kolac,treba vremena za takvu hrabrost :-D
zena21

Post by zena21 »

Prijatelj tj drug wrote:Javno,nebih da budem predmet zeze.Ionako sam novi kolac,treba vremena za takvu hrabrost :-D
ma samo polako :-D
Prijatelj tj drug

Hvala na pomoci,puno mi to znaci od prijateljice :-D
tech10

Post by tech10 »

Nahebo si kako god okrenes. :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

aminchev2 wrote:
_BosanaC wrote:PRIJATELJ - osoba muškog spola koja posjeduje “ono nešto” zbog čega nikad nećeš poželjeti otići u krevet s njim.

PRIJATELJICA - osoba ženskog spola koja posjeduje “ono nešto” od čega ti odmah dođe želja da ju odvedeš u krevet.

imam dosta muske raje, i od malih nogu sam se uvijek okrecala u krugu muske raje. Vecina muskaraca prijateljicu samo smatraju time... kao zensko prijatelja.
mada se ponekad desi da tu se stvori nesta vise, ali je to JAKO rijetko ako ste dobri prijatelji.
Ne kazem sta se stvori nego kazem sta se ocekuje ;)

Vjeruj mi - ipak sam ja musko u ovoj prici :D
aminchev2

Post by aminchev2 »

_BosanaC wrote:
aminchev2 wrote:

Ne kazem sta se stvori nego kazem sta se ocekuje ;)

Vjeruj mi - ipak sam ja musko u ovoj prici :D
haha
jedan muskarac
vrtirepcic
:p
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

gdje su mi one Prijateljice moje?? :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

vec smo preko 10 stranica naglabali da li muskarci i zene mogu biti samo prijatelji:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 75&start=0

bilo je jos istih tema, ali mi mrsko traziti linkove :D
Prijatelj tj drug

Drugovi :-D
anais_nin

Post by anais_nin »

bosmen wrote:
anais_nin wrote:vec smo preko 10 stranica naglabali da li muskarci i zene mogu biti samo prijatelji:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 75&start=0

bilo je jos istih tema, ali mi mrsko traziti linkove :D
A sta smo ja i ti anais :D
mi smo.... :oops: poslovni partneri? :D odradjujemo se :D :lol:
lolita_xx

Post by lolita_xx »

_BosanaC wrote:Ma ja znam da muskarac i zena MOGU biti prijatelji :oops: Samo sto mi je vise dopizdilo biti prijatelj :oops: :D
:lol: :lol:
lolita_xx

Post by lolita_xx »

Prijatelj tj drug wrote::)....
prijatelju, sto se ti zagonetno smjeskas :D
zena21

Post by zena21 »

Arslan wrote:gdje su mi one Prijateljice moje?? :D :D
jel me ko trazio :D
zena21

Post by zena21 »

Prijatelj tj drug wrote:Drugovi :-D
Zdra'o :D
Stari

Post by Stari »

Uvjek mi se cinilo da je ova fraza o prijateljstvu izmedju musakaraca i zena bila taman ono kako kazu stariji ...utjeha za nas ...tj stare ...kad dodjemo u "ono" doba kad vise nista drugo i ne dolazi u obzir osim ...the...prijateljstva.

Ali da li je oduvjiek bilo tako? ...Pa sa ove vremenske distance, kad se pokusam vratiti retrospektivno...pa moram priznati da je bilo nekih situacija koje bi se mogle nazvati ...pa hajd uslovno receno ...prijatljstvom.

Kako ...pa eto YBM-liga ...ne znam gdje da svrtsam konobaricu (lijepo sam vaspitan pa necu reci kako se zvala ...jer mozda je jos ziva...a neko od njenih unuka sjedi i surfa na ovim valnim duzinama ) ....bila je dusa od zene ...davala mi je na veresiju i mezu i pice ...do plate...vazda kafa ujutro cigareta i lijepa rijec prije nego se musterije pocnu okupljati...i tako godinama...

Mozeli se to nazvati priajteljstvom izmedju zene i muskarca ?

Ako da ...onda je to = to...

Samo ima jedno nesto ... ona je bila toliko lijepa a i imala je i simpaticnu sprehu ...da se ja ...ovakav .( k'o da me je poplava iz Sane izbacila) ...ni u snu nisam mogao nadati da bih mogao imati neke sanse u ..."onom" ...smislu. Zato mi nije ni na pamet padalo da pokusavam.... a da je ona ma i dijelic sekunde pokazala da je zainteresovana za "ono"....ne bi mi vise dugo bili samo prijatelji ...oh ne ne ne...ali eto bilo je kako je bilo ....A i kako bi drugacije...ona je bila ko avion, a ja ...ma sta da vam kazem.

A sada kad se dodje u ovu zivotnu dob ...pa mora se vjerovati da postoji prijateljstvo izmedju muskica i zenskica ...jer ako prijateljstvo ne postoji ...(buduci da je "ono", bez svake sumnje, stavljeno van opticaja )...pa onda ne postoji nista ....a nemere tako biti ...
Fratris

Post by Fratris »

Problem zena je nacin na koji shvataju prijateljstva i nacin na koji formiraju prijateljstva sa drugim zenama. Ja govorim iz svog iskustva i mozda sam potpuno u krivu, ali drugih iskustava osim svojih nemam.

Zene generalno imaju u zivotu vise najboljih jaranica nego muskarci. Ja znam dosta srednjovjecnih muskaraca koji su jos uvijek dobri prijatelji s ljudima s kojim se znaju od malena. Ja znam vrlo malo zena mojih godina koje se jos paze s jaranicama iz osnovne, a kamoli starijih. Zene imaju potrebu da mijenjaju prijateljice, pogotovu na vaznim prekretnicama u zivotu, i imaju tendenciju da brze stvaraju ta prijateljstva. Nova skola, za dva mjeseca Alma iz razreda odmah super prijateljica. Novi posao, za par mjeseci ce biti nerazdvojna s Sanelom iz kancelarije preko puta. Kad dodje unaprijedjenje i nova kancelarija, jebo Sanelu, sad je Bojana glavna. Zene isto imaju tendenciju da grade prijateljstva kroz price i razgovore. Zena se moze u tebe zaljubiti preko MSN-a. Muskarci stvaraju prijateljstva kroz zajednicka, prozivljena iskustva. Tko je bio u vojsci i u ratu, zna o cemu pricam. U ratu provedes s frajerom 2 mjeseca, dijeleci dobro i zlo i spreman si zivot dati za njega, a da te neko pita kako mu se zovu roditelji, kakvu muziku voli, jel vjernik il nije, ne bi znao. Jer na kraju nije ni vazno.

Zbog ovih, i nekih drugih razloga, zenska prijateljstva su cesto krhka, i zene se lakse posvadjaju. I to zbog razloga koji nama muskim izgledaju nenormalno. Jel ona druga kupila cipele, a zna da ih je ona prva htjela, ne pricaju. Muskarci, odjeca, fizicki izgled, posao, sve to zene vrlo lako posvadja. Meni dodje muka kad god sam na vjencanjima i vidim zlobu s kojom mladine neudane jaranice je gledaju. Ljubomora im se ocrtava u osmjehu. Zenama je cesto tesko imati prijateljice koje su znatno manje ili znatno vise uspjesne od njih, jer ljubomora uskace. Muskarce za to zaboli ona stvar. Ja imam jarane koji voze mercedese i piju samo uvozna pica kad izadjemo i imam jarane koji rade na bausteli i jos uvijek mastaju da ce jednog dana biti opako zestoki reperi. A ja negdje na sredini, ucitelj u osnovnoj. I nit sam ja ljubomoran na one koji se vozaju u meckama nit su oni koji idu na posao tramvajem ljubomorni na mene. A svadje? Pa posvadjas se i poslije pomiris, u stilu " moj jarane jarane jarani smo mi ne daj ne daj jednoj zeni da nas zavadi." Nekad se posvadjas to te mjere da se potuces, pa sta? Nije vazno jel svadja zbog zene il zbog Zelje, jarani su jarani. Zene pa cak i timovi prolaze, ali ostaje prijateljstvo.

E sad tek dolazimo do nase teme. Ja mogu iskreno reci da nemam ni jednu prijateljicu da ne smatram da je zgodna. Bar teoretski. To ne znaci da su sve supermodeli, nego jednostavno imaju kvalitete zbog kojih volim s njima provoditi vrijeme. Znaci, zgodna ne iskljucivo u fizickom smislu, nego i u drugim. Ne gledamo ni mi muskarci samo sise i guzove. U tom smislu je svaka prijateljica potencijalna cura, jer ako ja ne bi s zenom izlazio, zasto bih bio s njom prijatelj? Elem, problem je sto zene misle da su sva prijateljstva krhka i da ce bilo kakav pokusaj da to bude nesto vise od prijateljstva izazvati potpuni krah cijelog prijateljstva. Dramatican nacin razmisljanja cesto popracen frazama is meksickih sapunica. "Ne zelim te izgubiti kao prijatelja." "Sta ce s nama biti poslije?" "Ovo ce sve promijeniti." Zvuci ludo, dok ne skontas da ako je neko uvjeren da prijateljstva pucaju zbog cipela, ne cudi najmanje da vjeruja da bi malo guzenja isto to izazvalo. A da ne pricam kad ti ovakve nebuloze prodaje osoba koju znas 6 mjeseci. Jazuk prijateljstva koje traje pola godine. Ali zenama je sve to tako dramaticno. A ne znam zasto, jer ja jos uvijek odrzavam poznanstva i prijateljstva s bivsim curama. I nije problem sto smo mi jedno drugog vidjeli gole. Ali za vecinu zena, pa makar s njima bio prijatelj decenijama, tako nesto izgleda da bi preko noci sve unistilo. Ono, ako se ja i ti malo hvatamo pijani na derneku, sutra ce odmah sve biti drugacije. Znate ono, mozda ce on stalno htjet me hvatat od sad, mozda je sad smrtno zaljubljen i nonstop ce me cezljivo gledat i sta vec ne.

Al jebi ga, to su zene. Tesko nama s njima a jos teze bez njiha.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Meni je nevjerovatnije da zena zeni moze biti prijatelj nego muskarac zeni.
zena21

Post by zena21 »

_BosanaC wrote:Meni je nevjerovatnije da zena zeni moze biti prijatelj nego muskarac zeni.
zene zenama nisu prijatelji 8-) :D
Post Reply