Novi grb RS

Locked
cyprus

Post by cyprus »

dawn_upon_dawn wrote:mislila sam da imaju neki specijalni znak, sa kombinacijom islamskih simbola, pa da ga eto svi znaju a ja ne znam.
i kada si to spomenuo, googlala sam pod svim varijantama Al-Qaedinog imena, niposto se ne praveci naivna, da vidim koje simbole koriste. i nisam nasla nista osim njihovih faca, slika nekih rusevina i sl. no, sigurna sam da ukoliko posezu za islamom kao ideologijom, koriste i njegove simbole.

iskreno, da te ne poznajem ovo malo vremena na internetu koliko te poznajem, mislila bih da ti je pitanje u najmanju ruku provokativno. ali uzimam da nije, kao sto i uzimam da znas da Al-Qaeda nije proizvod islama, nego radikalnog ogranka islama, a sekte i sektasi postoje u svakoj zemlji. od njenih su se dijela ogradile vjerske vodje raznoraznih drzava, znajuci pametnije nego da ih podrzavaju.

pateticne price na stranu, niko ne trazi da se mjesec i zvijezda nadju na grbu ni RS-a ni Federacije :wink: dakle, radi se o drzavnim a ne religijskim simbolima (religija se koristila i koristit ce se u razne svrhe, podle, pohlepne i krvave, kao sto je terorizam, ali i krstaski ratovi i antisemitizam, kojeg je po svecenickim propovijedima bilo itekako, dok se narod podgrijavao za Drugi svjetski rat). Danas, a i prije, na ulazu u neonacisticke kampove, daju ti da pojedes svinjetine i zalijes je alkoholom. da dokazes da si u najmanju ruku krscanin.

dakle, sta je ovdje u pitanju? to sto ja mislim da su cetiri CCCC urezana u necija pamcenja i to sto ti mislis da sam zbog toga naivna? ljiljani koji su na nasem grbu simbol su krscanskih vitezova, pa ko o tome danas prica? kao sto je rekla lady midnight, simbol postaje ono sto jeste tek kada mu ljudi daju neko znacenje.

i moze Bin Laden i ne znam ni ja ko kaciti na sebe i iznad sebe ne znam ni ja kolike mjesece i zvijezde i Kur'anske zapise, dok god je ono sto se krije iza toga ujedno simbol ljudi koji nikome ne zele zlo, dok god je to simbol a religiju koja nije nista drugo do neciji individualni put, sistem pravila i vodilja za covjeka, Islam nece moci, osim za Busha i slicne (a nije ni njima, nego to naturaju narodu) biti simbol terorizma.

tako isto kazem ja - na stranu orlovi, ima ih kao simbola drzavnosti na hejbet zastava i grbova. ali bez lazne patetike, pokusaj razumjeti da je na jednom od grbova drzave u kojoj zivi zena koja telefonski objasnjava svojoj prijateljici kako je nasla lopaticnu kost koja je izgleda od brata joj, ali imaju bedrenu koja bi mogla biti od njenoga oca... znak od CCCC... e to se tesko vari. a moji dragi prijatelji, kojih ima svih vjera, i ako cemo mak na konac, imam ih vise medju onima koji nisu bosanci, misle isto kao i ja. i nikad, nikad svastika vise nece biti hindu simbol i sta sve ne. a mjesec i zvijezda, ma sta postali, nece se naci, kao ni krst, na grbovima drzave u kojoj ne vlada teokratija. to je tako.
Ma svašta si ti napričala. Sad da li al Kaida ima službeni simbol ili nema nije ni bitno. Poenta je u tome što postoje luđaci koji pod zastavom mjeseca i zvijezde ili oni arapskih slova (nema drugog Boga osim Allaha), ne zamjerite ako sam fulio, odsjecaju nedužnim ljudima glave ili šalju bombaše samoubice na nadužan svijet. Eh, da li oni ovim činom "prljaju" islam i njegove simbole? Ja mislim da ne. Ali isto tako da hrpa budala svojim zločinima ne mogu uprljat simbol koji nije isključivo njihov, a u ovom slučaju to je simbol srpskog naroda 4s i bijeli orao. A na kraju krajeva izvjesna sranja su počinjena i pod ljiljanima, pa nećemo ih se valjda zato odreć kao bosanske historijske zastave.

Ti reče al Kaida nije predstavnik islama nego radikalnog islama. E upravo je u tome i poenta. Četnici nisu predstavnici srba nego radikalnog srpstva.
Prozor

Post by Prozor »

68847 wrote:
Prozor wrote:
68847 wrote:A interesantne stvari i na forumu.
Isti post mi se prikaze 3x.

No, dobro.

Sve u svemu: ljiljani proglaseni za unitaristicke pa da ne bi bilo tako nek budu muslimanski simboli (biva bosanjacki) i sad svak ima svoj, koji ona druga dvojica smisliti ne mogu.
Ima velike razlike izmedju muslimanskih i bosnjackih simbola. Kao i izmedju katolickih i hrvatskih.
Ima kad treba da ima a kad ne... onda nema.
Na ovim terenima se razne stvari mjere istim mjerilima a iste razlicitim.
Sve po (necijoj) potrebi.
Sve je to tako no ipak postoji jasna razlika izmedju narodnih i vjerskih simbola na ovim prostorima. Ljiljani ne mogu nikada biti islamski simbol, kao ni sahovnica krscanski. Znam da nije najtacniji izvor, ali opet:

"Bosniaks have a wide number of historical symbols that are associated with them. Traditional Bosniak colors are green, white, yellow, and blue. The two best known Bosniak national symbols are the crescent moon and the Lillium Bosniacum.

The earliest Bosniak symbol from medieval times and the old flag of the Republic of Bosnia and Herzegovina and the flag of the Army of the Republic of Bosnia and Herzegovina are very popular symbols among Bosniaks. They were founded by king Tvrtko Kotromanić. It was supposed to represent the entire country of Bosnia and Herzegovina, but the flag was not officially accepted by the Serb and Croat leadership, which led to the flag being traditionally associated with Bosniaks. Some Bosnian Croats and Bosnian Serbs today venerate the flag (see Bosnians)."

http://en.wikipedia.org/wiki/Bosniaks
Prozor

Post by Prozor »

cyprus wrote:
dawn_upon_dawn wrote:mislila sam da imaju neki specijalni znak, sa kombinacijom islamskih simbola, pa da ga eto svi znaju a ja ne znam.
i kada si to spomenuo, googlala sam pod svim varijantama Al-Qaedinog imena, niposto se ne praveci naivna, da vidim koje simbole koriste. i nisam nasla nista osim njihovih faca, slika nekih rusevina i sl. no, sigurna sam da ukoliko posezu za islamom kao ideologijom, koriste i njegove simbole.

iskreno, da te ne poznajem ovo malo vremena na internetu koliko te poznajem, mislila bih da ti je pitanje u najmanju ruku provokativno. ali uzimam da nije, kao sto i uzimam da znas da Al-Qaeda nije proizvod islama, nego radikalnog ogranka islama, a sekte i sektasi postoje u svakoj zemlji. od njenih su se dijela ogradile vjerske vodje raznoraznih drzava, znajuci pametnije nego da ih podrzavaju.

pateticne price na stranu, niko ne trazi da se mjesec i zvijezda nadju na grbu ni RS-a ni Federacije :wink: dakle, radi se o drzavnim a ne religijskim simbolima (religija se koristila i koristit ce se u razne svrhe, podle, pohlepne i krvave, kao sto je terorizam, ali i krstaski ratovi i antisemitizam, kojeg je po svecenickim propovijedima bilo itekako, dok se narod podgrijavao za Drugi svjetski rat). Danas, a i prije, na ulazu u neonacisticke kampove, daju ti da pojedes svinjetine i zalijes je alkoholom. da dokazes da si u najmanju ruku krscanin.

dakle, sta je ovdje u pitanju? to sto ja mislim da su cetiri CCCC urezana u necija pamcenja i to sto ti mislis da sam zbog toga naivna? ljiljani koji su na nasem grbu simbol su krscanskih vitezova, pa ko o tome danas prica? kao sto je rekla lady midnight, simbol postaje ono sto jeste tek kada mu ljudi daju neko znacenje.

i moze Bin Laden i ne znam ni ja ko kaciti na sebe i iznad sebe ne znam ni ja kolike mjesece i zvijezde i Kur'anske zapise, dok god je ono sto se krije iza toga ujedno simbol ljudi koji nikome ne zele zlo, dok god je to simbol a religiju koja nije nista drugo do neciji individualni put, sistem pravila i vodilja za covjeka, Islam nece moci, osim za Busha i slicne (a nije ni njima, nego to naturaju narodu) biti simbol terorizma.

tako isto kazem ja - na stranu orlovi, ima ih kao simbola drzavnosti na hejbet zastava i grbova. ali bez lazne patetike, pokusaj razumjeti da je na jednom od grbova drzave u kojoj zivi zena koja telefonski objasnjava svojoj prijateljici kako je nasla lopaticnu kost koja je izgleda od brata joj, ali imaju bedrenu koja bi mogla biti od njenoga oca... znak od CCCC... e to se tesko vari. a moji dragi prijatelji, kojih ima svih vjera, i ako cemo mak na konac, imam ih vise medju onima koji nisu bosanci, misle isto kao i ja. i nikad, nikad svastika vise nece biti hindu simbol i sta sve ne. a mjesec i zvijezda, ma sta postali, nece se naci, kao ni krst, na grbovima drzave u kojoj ne vlada teokratija. to je tako.
Ma svašta si ti napričala. Sad da li al Kaida ima službeni simbol ili nema nije ni bitno. Poenta je u tome što postoje luđaci koji pod zastavom mjeseca i zvijezde ili oni arapskih slova (nema drugog Boga osim Allaha), ne zamjerite ako sam fulio, odsjecaju nedužnim ljudima glave ili šalju bombaše samoubice na nadužan svijet. Eh, da li oni ovim činom "prljaju" islam i njegove simbole? Ja mislim da ne. Ali isto tako da hrpa budala svojim zločinima ne mogu uprljat simbol koji nije isključivo njihov, a u ovom slučaju to je simbol srpskog naroda 4s i bijeli orao. A na kraju krajeva izvjesna sranja su počinjena i pod ljiljanima, pa nećemo ih se valjda zato odreć kao bosanske historijske zastave.

Ti reče al Kaida nije predstavnik islama nego radikalnog islama. E upravo je u tome i poenta. Četnici nisu predstavnici srba nego radikalnog srpstva.
Repliciraj na moj post.
68847

Post by 68847 »

Prozor wrote:"Bosniaks have a wide number of historical symbols that are associated with them. Traditional Bosniak colors are green, white, yellow, and blue. The two best known Bosniak national symbols are the crescent moon and the Lillium Bosniacum.

The earliest Bosniak symbol from medieval times and the old flag of the Republic of Bosnia and Herzegovina and the flag of the Army of the Republic of Bosnia and Herzegovina are very popular symbols among Bosniaks. They were founded by king Tvrtko Kotromanić. It was supposed to represent the entire country of Bosnia and Herzegovina, but the flag was not officially accepted by the Serb and Croat leadership, which led to the flag being traditionally associated with Bosniaks. Some Bosnian Croats and Bosnian Serbs today venerate the flag (see Bosnians)."

http://en.wikipedia.org/wiki/Bosniaks
Znamo da to i jeste problem.
I "lijevi" i "desni" su dovoljno dugo uceni od njima "lijevih" il' "desnih" da nisu to sto jesu nego ono sto ovim izvanjskim u datom trenutku treba, te postadose "veci katolici od Pape". Na zalost onih "srednjih"... jer njih bas niko ni ne benda narocito.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

dupli...
Last edited by Bea_Trix on 17/09/2007 00:52, edited 2 times in total.
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

Bas nisu vec izabrali grb?
Onaj "PC"?
68847

Post by 68847 »

Hocu reci: i S i H strana su se od 1991. upinjali da dokazu "trecoj strani" kako se ovdje nista drugo ne treba ciniti neg "boriti za svoja (samo svoja) prava". Nista BiH. Samo svoja prava. E sad... posto im je to, izgleda uspjelo, a posto svak samo svoje vuce, nek se ta "treca strana" izbori za svoja prava.
Prelijepo.
Prozor

Post by Prozor »

bijelo_dugme wrote:Bas nisu vec izabrali grb?
Onaj "PC"?
Proglasen ne-legalnim od Ustavnog Suda BiH.
cyprus

Post by cyprus »

Prozor wrote:Repliciraj na moj post.
Obećavam ti sutra. Sad moram spavat.
Prozor

Post by Prozor »

cyprus wrote:
Prozor wrote:Repliciraj na moj post.
Obećavam ti sutra. Sad moram spavat.
Hajde :D
68847

Post by 68847 »

bijelo_dugme wrote:Bas nisu vec izabrali grb?
Onaj "PC"?
Meni to isto k'o i HP.
pathfinder

Post by pathfinder »

:-) Ja kako se svi sprdaju sa narodima BiH, koga libo racku za neko predstavljanje u nekom usranom grbu kad ces uskoro krepati od gladi, sve cijene skocile, kriminal, mito i korupcija haraju gore nego ikad, pa ajmo naći novu paravan priču da malo skrenemo temu sa toga... :x
Šandor

Post by Šandor »

dawn_upon_dawn wrote:@cyprus,

dobro, necu ti vise nikad "svasta napricati". nije amerikancima na zastavi mjesec i zvijezda - nakon wtc-a , pa da ti poredjenje bude na mjestu. ali ovdje jeste nakon genocida simbol koji su nosili oni koji su ga pocinili. kraj price.

i ta je armija, koja je "svasta pocinila", ona sa ljiljanom, branila i tebe, ako si bio ovdje u ratu. bilo je i srba u njoj. oni nisu imali 4 C.
Kipranin je jako mlad. Još uvijek ne zna šta u stvari misli. Kad konačno shvati prestat će sa glupim pitanjima.

Image Image Image Image Image
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

cyprus wrote:

dobro, necu ti vise nikad "svasta napricati". nije amerikancima na zastavi mjesec i zvijezda - nakon wtc-a , pa da ti poredjenje bude na mjestu. ali ovdje jeste nakon genocida simbol koji su nosili oni koji su ga pocinili. kraj price.

i ta je armija, koja je "svasta pocinila", ona sa ljiljanom, branila i tebe, ako si bio ovdje u ratu. bilo je i srba u njoj. oni nisu imali 4 C.

i da, al qaeda nije nikakva predstavnica nikakvog islama, nego teroristicka organizacija. mogu oni predstavljati sebe kako hoce. i otkud sad odjednom al qaeda u ovoj prici.
Last edited by Bea_Trix on 17/09/2007 01:23, edited 2 times in total.
68847

Post by 68847 »

pathfinder wrote::-) Ja kako se svi sprdaju sa narodima BiH, koga libo racku za neko predstavljanje u nekom usranom grbu kad ces uskoro krepati od gladi, sve cijene skocile, kriminal, mito i korupcija haraju gore nego ikad, pa ajmo naći novu paravan priču da malo skrenemo temu sa toga... :x
Jos da napredujemo na ubistvo/sat i eto: Amerika.
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

cyprus wrote: u ovom slučaju to je simbol srpskog naroda 4s i bijeli orao.
Kojeg bolan srpskog naroda?!

Ne znam misli li @cyprus kada kaze da taj orao nije cetnicki simbol, vec srpski i na one Srbe koji su kao partizani izginuli boreci se protiv ovog i slicnih orlova? Vjerujem da bi mnogi od njih da ga cuju kako ih izjednacava sa ovim simbolom cetnistva ustali iz groba i zavrnuli mu siju. Embarassed
Ovaj simbol je koristila orao je Jugoslovenska vojska u otadžbini tj. cetnici! To nije nikakav simbol srpskog naroda, vec rojalisticki simbol i pod tim simbolom su i u IIWW pocinjeni stravicni zlocini po cijeloj Jugoslaviji, od kojih su najstravicniji oni nad Bosnjacima u Istocnoj BiH, od Gorazda, Foce, Visegrada, Cajnica... pa do Istocne Hercegovine!

Ovaj simbol su koristile fasisticke formacije koje su saradjivale sa okupatorima, nacistima, fasistima!

Trebam li spominjati agresiju 92-95?

Srebrenicu, Sarajevo, Prijedor, Bihac, Bijeljinu, Zvornik, Omarsku, Keraterm, Kulu?

Razumijes li ista, pobogu?!
Last edited by nezeljeni nadimak on 17/09/2007 00:56, edited 1 time in total.
pathfinder

Post by pathfinder »

68847 wrote:Jos da napredujemo na ubistvo/sat i eto: Amerika.
Cijenim da si htio reći tamna strana Amerike, svijetloj mi ni za 1000 godina ne možemo prići... Eto recimo primjer amerike, imaju li tamo muslimani, budisti, hindusi...svoj "crtež" u grbu... :-) Al zato žive standardno dobro, većina bar koja hoće da šljaka.
68847

Post by 68847 »

Sva tri simbola su koristile formacije koje su saradjivale s nacistima.
Sta sad?
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Image

Mislim da je ovo jedina realna zastava BIH. Za rs i pederaciju moze ista u manjem formatu. Ima obiljezja sva tri konstruktivna naroda. Sva tri naroda su crna tacka na planeti.
Ps; orlovi, sahovnice, mjesec , ljiljani, krune i ostale zajebancije su simboli torova.
nezeljeni nadimak

68847 wrote:Sva tri simbola su koristile formacije koje su saradjivale s nacistima.
Sta sad?
Koja "sva tri simbola"?
68847

Post by 68847 »

pathfinder wrote:
68847 wrote:Jos da napredujemo na ubistvo/sat i eto: Amerika.
Cijenim da si htio reći tamna strana Amerike, svijetloj mi ni za 1000 godina ne možemo prići... Eto recimo primjer amerike, imaju li tamo muslimani, budisti, hindusi...svoj "crtež" u grbu... :-) Al zato žive standardno dobro, većina bar koja hoće da šljaka.
Dok im ne zatreba Dr, a onda... proradi hipoteka.
nezeljeni nadimak

SiSaJuMe wrote:Image
Za mene bi ovo bilo prihvatljivo.
68847

Post by 68847 »

nezeljeni nadimak wrote:
68847 wrote:Sva tri simbola su koristile formacije koje su saradjivale s nacistima.
Sta sad?
Koja "sva tri simbola"?
Znas na sta mislim.
Svaki od BH naroda je imao od nacista podrzavane jedinice a sa "svojim obiljezjima".
68847

Post by 68847 »

nezeljeni nadimak wrote:
SiSaJuMe wrote:Image
Za mene bi ovo bilo prihvatljivo.
Pa da nas Japan optuzi za plagijat.
nezeljeni nadimak

68847 wrote:
nezeljeni nadimak wrote:
Sta sad?
Koja "sva tri simbola"?
Znas na sta mislim.
Svaki od BH naroda je imao od nacista podrzavane jedinice a sa "svojim obiljezjima".
Ne znam na sta mislis?

Hajde konkretno.

Koji su to tacno danas prihvaceni simboli Hrvata i Bosnjaka koji su imali veze sa nacistima.
Locked