Konzum vrtoglavo raste

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Eshek wrote:
Amazonka27 wrote:merkur je fakat skup...i nervira me sto ne prodaju proizvode od coca-cole i sarajevskog kiseljaka a prodaju donat mg i jamnicu....toliko o favoriziranju domacih proizvoda...meni je bitno da ja ustedim gdje god mogu ustediti. Meni je konzum pred vratima i navikla sam se na te cijene...i kad odem kod staraca, gdje im je merkur pred vratima....uvjek dodjem kuci sa upitnikom iznad glave...i pregledavam racun...jer potrosim vise nego inace...
Sarajevski Kiseljak je Agrokorov :D :D

made in gdje?
Eshek

Post by Eshek »

Amazonka27 wrote:
Eshek wrote:
Amazonka27 wrote:merkur je fakat skup...i nervira me sto ne prodaju proizvode od coca-cole i sarajevskog kiseljaka a prodaju donat mg i jamnicu....toliko o favoriziranju domacih proizvoda...meni je bitno da ja ustedim gdje god mogu ustediti. Meni je konzum pred vratima i navikla sam se na te cijene...i kad odem kod staraca, gdje im je merkur pred vratima....uvjek dodjem kuci sa upitnikom iznad glave...i pregledavam racun...jer potrosim vise nego inace...
Sarajevski Kiseljak je Agrokorov :D :D

made in gdje?
Malezijska plastika, BH voda i struja, CRo profit :D :D
Eshek

Post by Eshek »

Nego, Amazonko, kontakte na sunce :D :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Eshek wrote:
Amazonka27 wrote:
Eshek wrote: Sarajevski Kiseljak je Agrokorov :D :D

made in gdje?

Malezijska plastika, BH voda i struja, CRo profit :D :D
sta pise na ambalazi...made in ....?
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Eshek wrote:Nego, Amazonko, kontakte na sunce :D :D
pa poslala sam ti pp

i to u 16/10/2007 15:52
Eshek

Post by Eshek »

Amazonka27 wrote:
pa poslala sam ti pp

Divi je što vodi evidenciju :D :D
Eshek

Post by Eshek »

Amazonka27 wrote:sta pise na ambalazi...made in ....?
Kontam te, samo nisam mogao odoliti zajebanciji.

Kako god, Tešanjska Princess voda je meni zakon!
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Eshek wrote:
Amazonka27 wrote:
pa poslala sam ti pp

Divi je što vodi evidenciju :D :D

zivjela arhiva :D
DTL

Post by DTL »

StupskaBitanga wrote:i još nešto
taj prostor gdje je konzum na baščaršiji je bio devastiran
sada je tu zaposleno 10-ak ljudi
ZAPOSLENO
eto
šta ćete prigovarati kada dođe Billa kaufland ippercoop lidl i ostali
Proci ce godine, prije nego ti lanci udju, AKO IKAD udju.

Razlog, za njihov ulazak potrebno je apsolutno uredjeno zakonodavstvo, a Bosna ima sve samo to ne.

A kakvi su to lanci?

Otprilike se svodi na to, da po istoj cijeni ili za oko 2-3% skuplje, kupujes daleko kvalitetnije proizvode iz EU, nego domace proizvode. U isto vrijeme raditi za te lance je ubistvo, pod pretpostavkom da nisi prodavac/prodavacica.
Eshek

Post by Eshek »

Konzum je otvorio novu internet stranicu za prodaju, umjesto http://www.vfkomerc.ba :

http://www.konzumshop.ba

Valjda im je neki pametnjakovic iz Sarajeva digao http://www.konzum.ba , http://www.konzum.com.ba i http://www.konzum.co.ba :lol: :lol:

BTW, Konzum na Baščaršijji za sada tanko radi, ne volU Hin ljudovi :D
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

web stranica je ista samo sa novom domenom
nemojte mi dirati bačaršiju tamo mi radi vrlo plaha gospodja
evo danas u avazu traže dosta NEzaposlenih
Eshek

Post by Eshek »

StupskaBitanga wrote:web stranica je ista samo sa novom domenom
Hvala na ispravci, greška je bila kardinalna :oops: :D
Pooll

Post by Pooll »

Eshek wrote:Konzum je otvorio novu internet stranicu za prodaju, umjesto http://www.vfkomerc.ba :

http://www.konzumshop.ba

Valjda im je neki pametnjakovic iz Sarajeva digao http://www.konzum.ba , http://www.konzum.com.ba i http://www.konzum.co.ba :lol: :lol:

BTW, Konzum na Baščaršijji za sada tanko radi, ne volU Hin ljudovi :D
ja koliko vidjeh - krcato.. dok se malo ne izgustira...

p.s Konzum zna cesto staviti akcijske cijene (bio je slucaj i u vf-u)... medjutim, ''cesto'' zaborave te cijene u racunaLO ubaciti.. pa ti 0,75 postane 1,40 a 2,90 4,10 KM... na carsiji vec 2 puta ljudi vracaju proizvode zbog ovoga... :cry:

p.p.s Odkad sam cuo mr. THOPSONA u vf-u-konzumu ne kupujem vise... :roll:
neki

Post by neki »

StupskaBitanga wrote:[quote="GRAĐANIN AL" BAŠ ON"]
StupskaBitanga wrote:
daduli_sa wrote:Zivio Merkur :D
merkur je katastrofa skup
Nemogu a da ne primjetim da redovno sve osobe koje ne šire nacionalizam redovno nazivaš nacionalnim izdajnicima a ovdje propagiraš da je TODORIĆEV KONZUM O.K,a MIMS-ov MERKUR skup.Ne kontam zašto više voliš hrvatsku firmu od bosanske i zašto sa toliko ushićenja reklamiraš istu.Možda je to neki novi način zaštite vitalnih nacionalnih interesa.By the way MERKUR je uistinu 20% jeftiniji od KONZUM-a.
ako ćemo otvoreno ok
1. boli mene neka stvar odkle je TC nek je iz Malezije Bangladeša ........
2. Žiim na Stupu i kupujem u Konzumu jučer odem kod rodbine na Otoku i kupim Swity sok od Mimsa koji je u Merkuru 2.45 a u konzumu isti 2.05
imam dokaz
zato jednom sam kupio faširano meso u merkuru i katastrofa je
3. Rodica mi je radila kod Selimovića u Mimsu za 600KM prešla na isto mjesto u konzumu za 750KM i manje radi i niti jednom joj nije zakasnila plata
zato
ja idem gdje je jeftinije
možda je interex jeftiniji ali ja nemam auta i daleko mi je vući kese iz interexa kada mi je konzum blizu
prestanite me napadati jer UVIJEK kupujem 100% made in BiH ali NEĆU da me MOJ mims pljačka
eto[/quote]

Taj od 2,45 je juice a od 2,05 je nektar, pakovanja su identicna, jedva se primjeti ispod naziva da pise juice ili nektar, ali razlika u okusu nije mala i oba su u konzumu skuplja nego u Merkuru. ti ili nisi primjetio razliku ili namjerno neces
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

nisa mislio na tetrapak sokove nego na one u flaši :D
bosnia1990

Post by bosnia1990 »

ooooj onaj u flasi od kida pogotovo multivitamin svaki dan popijem 2 litra:)
klixober

Post by klixober »

Bolji je Merkur,plus domaci je.
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

Prema podacima GfK grupe - Centra za istraživanje tržišta u Sarajevu, prema koncentraciji trgovačkih lanaca i ovladavanju tržištem maloprodaje Interex je još bez premca prvi u BiH s 5,8 posto udjela.Taj francuski lanac ima u našoj zemlji 21 prodajni objekt u 19 gradova.Odmah iza njega, s 3,7 posto udjela nalazi se VF komerc. Međutim, kako se podaci odnose na kraj prošle i početak ove godine, prije integracije ovog lanca s lancem zagrebačkog Konzuma u BiH, kad se promatraju zajedno, VF je pod imenom Konzum opasno zaprijetio Interexu na prvom mjestu.Treći po snazi je Tropic centar iz Banje Luke s 2,6 posto tržišnog udjela, a četvrti Bingo iz Tuzle s 2,4 postotka. Tek na petom mjestu je slovenski lanac Mercator s 1,8 posto udjela, potom Omega iz Živinica s 1,7, i sarajevsko-mostarski Merkur s jednim postotkom.Konkurencijsko vijeće BiH, koje se pozvalo na ove podatke, dajući pozitivnu odluku za koncentraciju bh. trgovačke kompanije Velpro i Džananović u sastav zagrebačkog Konzuma, odnosno Agrokora, s pravom zaključuje da je bh. maloprodaja još slabo koncentrirana, što nedvojbeno potvrđuju dani postotciKonzum je najavio ulazak i u FIS iz Viteza. Posebno za kontroliranje malih dućana u centralnim dijelovima naselja, koji čine četiri petine bh. trgovačke mreže.Vlasnici Interexa, kako je kazao Žil le Peletje (Gilles Le Pelletier), zamjenik direktora, idu u fazu rekonstrukcije radi poboljšanja ponude prema krajnjem potrošaču.Najavio je agresivnije otvaranje novih objekata, s fokusom na manje prostore locirane u centru gradova.
Međutim ovi podaci trenutno nisu takvi na terenu jer udruživanjem VF malušića i džananovića i otvaranjem novih objekata Konzum je postao lider u BiH. Veliki skok trenutno je ostvario i Merkur d.d koji je otvorio prodavnice u USK i Jelahu i trenutačno ima 2,5 udjela u BiH. Veliki skok ima i Tuš koji trenutno ima 4 trgovačka centra a do kraja 2008god ima će ih ukupno 8
Omega i Mercator su se udružili u septembru i trenutno imaju 3,5 udjela u BiH a također ovaj postotak je i veći jer je Mercator preuzeo i Eurobest
Treba izdvojiti u DP Sarajevo koji je otvorio shopove u Visokom, Zenici Kaknju i Fojnici
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

evo danas u Avazu Robot sarajevo otvara centar u Glamočanima kod Laktaša
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

Agrokor ulazi u tursko tržište
Ako Agrokor uspije preuzeti tursku trgovačku kompaniji Migros Turk, za koju je dao neobvezujuću ponudu početkom studenoga i ušao u drugi krug, bit će to treća država u kojoj koncern ima poziciju lidera ...

... u trgovini.

Osim u Hrvatskoj gdje Konzum drži oko 30 posto trgovine, dominantan udjel ima i u BiH gdje je ovogodišnjom kupnjom VF Komerca postao također lider, uzevši prvo mjesto Interexu, dok u Srbiji u idućih nekoliko godina namjerava dosegnuti 20 posto tržišnog udjela, ali bez ambicije da uzme lidersku poziciju Delti, kako je nedavno izjavila potpredsjednica koncerna Ljerka Puljić, piše Jutarnji list.

Danas u Agrokoru nije bilo moguće dobiti više informacija o mogućoj novoj akviziciji, kao ni o financijskoj konstrukciji za nju.

Zemlje poput Bugarske, Turske, Albanije i Rusije bile su najavljene kao “mete” budućeg balkanskog trgovačkog lanca koji su trebali formirati Konzum i srbijanska Delta, a privremeno odgađanje spajanja usmjerilo je obje kompanije na vlastito širenje.

Samostalno širenje u regiji moglo bi se sagledati i kao nova strategija Todorića i Miškovića da prije spajanja Delte i Konzuma osvoje svaki samostalno što veći dio balkanskog tržišta.

Miškovićeva Delta ove je godine krenula u regiju kupnjom najvećeg trgovačkog lanca u Republici Srpskoj, banjolučkog Tropica, te drugog po veličini trgovačkog lanca u Bugarskoj, Pikadilija, a najavljeno je i moguće širenje u Albaniju. Prilikom objave o početku procesa spajanja prošle godine najavljeno je da se kompanije neće preklapati i jedna drugoj biti konkurencija.

Agrokor danas posluje u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Mađarskoj, a ulazak na tursko tržište bio bi najveći iskorak i pozicioniranje u regiji. Već danas Agrokor u Srbiji ima “mali” Agrokor, jer osim trgovine drži lidersku poziciju sa sladoledom, a sve bolju poziciji uzima i Dijamant.

Od core businessa još mu jedino nedostaju vode, a ovih će dana otvoriti još dva hipermarekta Idea u Leskovcu i Subotici. Agrokorov biznis sa sladoledom i vodama već se pozicionirao i u Mađarskoj, a slično je i u BiH. Prema najavama, koncern će ove godine ostvariti prihod od tri milijarde eura.
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

KONZUM OTVARA U KISELJAKU PRVU MAXI PRODAVNICU Prva Maxi Konzum prodavaonica biće otvorena sutra u Kiseljaku. Prodavnicu će otvoriti Mladen Mišurić-Ravnjak, načelnik Općine Kiseljak i Ismir Brkić, direktor Konzuma BiH, saopćeno je iz ove kompanije. Novootvorena Maxi Konzum prodavaonica u Kiseljaku prvi je Konzumov maloprodajni objekt velikog formata koji je otvoren u ovoj općini. Objekat objedinjuje sve najmodernije maloprodajne standarde sa navikama i potrebama bh. potrošača.
Direktor Konzum BiH će ovom prilikom uručiti donaciju Marici Pušić, predstavnici Centra za socijalni rad Kiseljak.
Kako je najavljeno, svečanost otvaranja zakazana je za 10.00 sati.

( Onasa )
sedma_7

Post by sedma_7 »

I meni je zakon!
Steta sto je malo vise ne reklamiraju, ulazu u marketing..
ali voda kao voda je odlicna

2004 Award Winners

Carbonated Bottled Water
Gold: Borsec, Harghita County, Romania (487 points)
Silver: Kiseljak Princess, Bosnia (479 points)
Bronze: StoneClear Springs, Vanleer, TN (476 points)

http://www.berkeleysprings.com/water/awards.htm
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

sutra veliko otvorenje konzuma u Sarajevu, naselje otoka gradačačka 56
100 kupac free korpa
Post Reply