Jaran se pojavio nakon 15 godina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

naprijed_bl

Post by naprijed_bl »

LjepoticaiZvjer wrote:iskreno ja svaki put kad upoznam nekoga iz hrvatske a posebno iz srbije ( bivse bosance posebno) imam predrasude ali uspijem svaki put sama sebe uvjeriti da je to upravo ono sto su cetnici 92 i htjeli napraviti od mene, lako je nekoga ubiti ali od normalog covjeka napraviti nacionalistu je ipak proces. i zato sam svaki put ponosna na sebe kada uprkos svemu ljudima dam sansu da licno pokazu svoje stavove ( koje lako saznas u roku od 5 minuta) i kada medju njima upoznam neke odlicne ljude.

ljudi koje sam ja upoznala su u ratu bili djeca, isto kao i ja, pa im se ni to gdje su ga proveli ne moze uzeti za zlo, da ne spominjem da bih i ja radije da su moji roditelji otisli u neku njemacku nego ostali u sa, al to je vec druga prica.
Izvini, ali da ti slucajno nemas plavu kosu?
Maraschino

Post by Maraschino »

Ja kako shvatam njegova mama bi zeljela da obraduje svoga sina time sto ces ga ti hrusta nazvati.
Ispada da si ti od njega otisao pa se on razocarao.

Nego vako, hebo pozive, spakuj ti njemu jedan dobar paket i psalji da vidi on sta je iznenadjenje :D Mozda iz tog paketa izvuce nesto osim sadrzaja. :D
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

naprijed_bl wrote:
LjepoticaiZvjer wrote:iskreno ja svaki put kad upoznam nekoga iz hrvatske a posebno iz srbije ( bivse bosance posebno) imam predrasude ali uspijem svaki put sama sebe uvjeriti da je to upravo ono sto su cetnici 92 i htjeli napraviti od mene, lako je nekoga ubiti ali od normalog covjeka napraviti nacionalistu je ipak proces. i zato sam svaki put ponosna na sebe kada uprkos svemu ljudima dam sansu da licno pokazu svoje stavove ( koje lako saznas u roku od 5 minuta) i kada medju njima upoznam neke odlicne ljude.

ljudi koje sam ja upoznala su u ratu bili djeca, isto kao i ja, pa im se ni to gdje su ga proveli ne moze uzeti za zlo, da ne spominjem da bih i ja radije da su moji roditelji otisli u neku njemacku nego ostali u sa, al to je vec druga prica.
Izvini, ali da ti slucajno nemas plavu kosu?
ako se ne slazes sa necim sto ja pisem onda to i komentarisi, a sovinisticke poruke sacuvaj za sebe.
Enigma29

Post by Enigma29 »

A sto bi ti sad morao ispravljati krive Drine.Dosta si i ti i tvoji bili "covjek" tada,neka on bude sada i neka te sam nazove.Vjerovatno je "poslao" mamu da izvidi situaciju ,mozda ti se zaista javi,sacekaj.Ja na tvom mjestu ne bih zvala,jest da bih umirala od znatizelje ali ne bih zvala,cisto iz principa.Ti si bio tada fer sad je do njega :) U slucaju da on ne zna za taj poziv svoje mame ,isto sranje.Imao je dosta vremena da se javi jer se on kao prdez izgubio ne ti.....Cuj ti sad jos moras nekoga lijeciti.

Sacekaj pa vidi....Strpljen = Spasen :-)
sposa0408

Post by sposa0408 »

Sjeti se uvijek one pjesme od "Pusenja" - Fildzan viska, ona govori sve...

Kako god odlucio, hoces li nazvat ili ne, ja mislim da nikako ne bi trebao zaboravit sta se desilo i to uvijek imati na umu, ako treba - staviti to do znanja i tom jaranu u slucaju da se kontaktirate
Prijepoljka

Post by Prijepoljka »

Meni u svemu ovome nije jasna njegova majka, narocito zato sto insistira da se ti njemu javis, apsolutno je iskljucila mogucnost da ce on tebe nazvati, a ona se javila ne u ime prijeratnog prijateljstva, nego zato sto joj trebate, ti i tvoja mama..."Njen sin je u problemima i samo mu ti mozes pomoci, pozivom, razgovorom..." Ne razumijem, ali ja ga ne bih nazvala...konacno, nakon 15 godina, pa sve i da nije bilo rata, sve veze su pokidane same po sebi, tada ste bili djeca, sada ste odrasli ljudi...Moram dodati i to, ali ne da bih opravdala njihovo nejavljanje do sada, da izbjeglicama iz BiH u Srbiji nije bilo lako, ko zna gdje su i u kakvoj materijalnoj situaciji su bili...No, poziv njegove majke se moze shvatiti kao "griza savjesti" narocito zato sto su vec dolazili, prodali stan a vama se nisu javili...P.S. Ako zaista njegovoj majci bude stalo da te poveze sa njim, nemoj se iznenaditi ako ti jednog dana zakucaju na vrata Pinkovci iz emisije "Sve za ljubav"...a ako te i dalje kopka, zasto njegova majka insistra na tom pozivu, ponovi njihov scenarij - " zaduzi i ti tvoju mamu da ona sad nazove njegovu mamu i da njegova mama zamoli njega da on tebe nazove", jer eto ti nesto "nisi dobro"...pa mislim, stvarno....?!? :-)
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

Prijepoljka wrote:Meni u svemu ovome nije jasna njegova majka, narocito zato sto insistira da se ti njemu javis, apsolutno je iskljucila mogucnost da ce on tebe nazvati, a ona se javila ne u ime prijeratnog prijateljstva, nego zato sto joj trebate, ti i tvoja mama..."Njen sin je u problemima i samo mu ti mozes pomoci, pozivom, razgovorom..." Ne razumijem, ali ja ga ne bih nazvala...konacno, nakon 15 godina, pa sve i da nije bilo rata, sve veze su pokidane same po sebi, tada ste bili djeca, sada ste odrasli ljudi...Moram dodati i to, ali ne da bih opravdala njihovo nejavljanje do sada, da izbjeglicama iz BiH u Srbiji nije bilo lako, ko zna gdje su i u kakvoj materijalnoj situaciji su bili...No, poziv njegove majke se moze shvatiti kao "griza savjesti" narocito zato sto su vec dolazili, prodali stan a vama se nisu javili...P.S. Ako zaista njegovoj majci bude stalo da te poveze sa njim, nemoj se iznenaditi ako ti jednog dana zakucaju na vrata Pinkovci iz emisije "Sve za ljubav"...a ako te i dalje kopka, zasto njegova majka insistra na tom pozivu, ponovi njihov scenarij - " zaduzi i ti tvoju mamu da ona sad nazove njegovu mamu i da njegova mama zamoli njega da on tebe nazove", jer eto ti nesto "nisi dobro"...pa mislim, stvarno....?!? :-)
Aferim
mema mo

Post by mema mo »

tebi bi legendo najpametnije bilo da nista ne poduzimas dok se on licno tebi prvi ne javi. kao sto neko rece, ko zna ima li on pojma da je njegova mama zvala. ako mu trebas zvace. ja znam da si ti u dilemi jer ipak ste bili jarani. imala sam i ja slicnih slucajeva, jedna prijateljica srpkinja jedna hrvatica obe otisle u svijet, a ja ostala u ratu. vjeruj da nisam ni pokusala da ih zovem(a imala sam zelju)nesto mi je govorilo da to ne uradim. one su mene nazvale i dolazile da me vide, slale garantna pisma da idem kod njih itd.. sad smo ok.
serpico

Post by serpico »

Zasto se uvijek ide tom logikom da se nama neko treba prvi javiti? Djecko kaze da je pokusavao da pronadje tog prijatelja ali nije uspio da ga pronadje. Trazio ga je jer je htio kontakt s njim. Eto sad ga je pronasao. Neka se cuju, vide i neka ispipaju situaciju odnosno da li su bas svi mostovi poruseni i da nemaju bas nista vise zajednicko ili da vide npr. da u onome sto se desilo nisu mogli nista da promijene i da sve pripisu sudbinu odnosno onome "valjda je tako moralo biti" Ja sam sve prijatelje,koji su cistih ruku izasli iz 90-tih, sacuvao i obnovio kontakte s njima a ima ih svakakvih nacionalnosti.
A.i.d.A..

Post by A.i.d.A.. »

sprdo 30 i kusur godina u dupe i moli mamu da te nazove :?
vatana

Post by vatana »

Pa ja, svi su oni bili u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Splitu...
Mi se sami poklali, silovali, zapalili...
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

Aman Bog pa odlucili se vise??
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

svako od nas zna na stotine ovakvih prica. Nije problem sto su se ljudi sklonili od rata sto je sasvim normalno, vec sto dolaze sa nekim dvolicnim pricama koje ne piju vode. Onaj koga je neko zanimao nazvao je odmah nakon rata da pita ko je prezivio i kako je prezivio, ukoliko su ljudi ostali na istoj adresi i broju telefona. Onaj koga je zanimalo je nasao vremena da dodje i obidje svoj grad. Posebno me nerviraju price nekih izbjeglica iz Beograda kako nisu tamo nista dobili. Pocetkom rata je otac moje prijetaljice, SDS-ovac, otisao na Pale. Poslije su presli u Beograd i od zajednicke prijateljice sam morala slusati kako oni tamo jadno zive u nekakvom podrumu i kako su ih "braca" lose primila. Onda su se tiho vratili jedno po jedno u Sarajevo i nikome se nisu javili, da bi se gospodjica X jednog dana pojavila i rekla kako zivi u Sarajevu vec dvije godine. Naravno da mi je jasno da se nije u Sarajevo vratila jer ga voli, vec zato sto su u Begesu popusili. S njom nemam zaista ni o cemu pricati, jer mi se njene petljavine ne slusaju, a nemam snage da zalim sirote SDS-ovce koji u Beogradu nisu dobili nagradu koju su ocekivali, stanove na Dedinju valjda
Orbini

Post by Orbini »

Tako i meni pridje bivsi jaran u BL srdacno, razdragano,.... kao da se nista niej desilo.
A izigravao Ramba 92-ge, prjetio kako ce bombama rjesiti muslimanski problem, javio se u dobrovoljce, i nije se sjetio da mi se javi kad je bilo najteze, a znao je kako je,....

I sad kao da se nista nije desilo, vidim mu u ocima da ne glumi. Jednostavno - za njega je to daleka zaboravljena proslost.

Njemu je proslo vise od decenije zivota, gdje mu se desilo mnogo toga, ima porodicu,.... a meni je stalo vrijeme 92-ge kad aje Bluka u pitanju.

Izgubio sam se i spontano reagovao isto srdacno. Poslije mi bi krivo sto ga fino pozdravi, sto ga ne podsjeti da nisam halalio,... Hebiga, ..... covjek tu nije pametan.

Ali mi je bio gust u drugoj situaciji gdje sam sreo bivsu curu koja je sad udata. Sad je u SDS-u, predaje negdje jezik i vjerovatno soli pamet djacima o srpstvu. Unezgodila se praaavo, jer pretpostavljam da izigrava sveticu koja nikad nije ba*iji dala blow job. :lol:
lys

Post by lys »

Cim je njegova majka dosla do toga da trazi njegove prijatelje iz djecackih dana, momak sigurno nije dobro, a dok se ti dvoumis da li da mu se javis ili ne, onda svakako nisi osoba koja mu moze nesto pomoci. Zaboravi da su te ikad i zvali, a ako te bas nekad zapece savjest sjeti se onih paketa koje ti nikad nisu poslali :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Ja sam vec odavno skonto, mi pamtimo jer imamo itekako sta da pamtimo, oni - ne bas, bar ne vecina. Nama je mnogo bitnije sta se i kako desavalo, i ko je sta radio u ratu jer smo mi dobili po ledjima, a njima - njima se ne prica o tome. To je vjerovatno i djelimicno zbog stida, mada me bih rekao da je to glavni faktor.

A ti, javi mu se brate na taj email, samo kratko djesi sta ima.
Pa ljudi smo, nismo Srbi. :D
Topla voda

Post by Topla voda »

legendo moj ti je savjet da ga nazoves.
obzirom da se nisu javljali toliko vremena,a sad mu stara pokusava pomoci,vjerovatno je decko odlijepio.(predpostavljam da on ne zna za poziv,nego garant prica neke price i pominje tebe,a stara ne znajuci sta da radi,pokusava da uradi bilo sta)
njegovoj staroj nije bilo nimalo lako da te nazove,cim zove nekoga za koga ju nije bila briga toliko vremena.
znaci da je,gledajuci iz njene pozicije ,situacija alarmantna.(cim skace sebi u stomak i moli tebe i tvoje za uslugu).
prvo nazovi njegovu staru i pitaj je direktno,da li on zna za njen poziv.(mozda lik i ne zeli da prica sa tobom,nego stara nagadja)
-ako ne zna,ne zovi ga ,nego njoj reci (njegovoj staroj) da poprica s njim i da insistiras da on tebe nazove,nek mu slaze odakle joj tvoj broj,a ti se pravi lud i iznenadjen kad(ako) ti se javi.ti si svoje tu obavio.
-a ako zna,to je vec neki kontakt ostvaren s njegove strane,teoretski,
te cisto zbog sebe ,nazovi lika,da se ne bi ti zakuco ako kreten skoci sa zgrade.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

ma zar @hrusta vec nisi nazvo cojka da to vidis?haj javi svi ovdje zeljno iscekuju rezultate
faruq

Post by faruq »

Ma zovni ga ba na iftar. :-D
zenny

Post by zenny »

Hrusta je haman ovih dana bas u Beogradu sa starim jaranom,,,, sacekajmo dok se ne vrati pa da cujemo utiske.
spreca

Post by spreca »

Hrustttoooooo imal sta novo?
hrusta

Post by hrusta »

eeeeee evo me, evo upravo se ja vrno iz BG, i imam vam svega ispricati...... :o

ma jok salim se, izvinite. imo sam nakih problema sa komp i konekcijom, ali evo sve radi. izvinite raja puno sto se nisam javljo, frka. e ovako nista nisam cuo od onog frajera, ko sto sam vam vec reko, moja je mama dala njegovoj mami moj e-mail, ali niko se nejavlja ima ja mislim jedno 3 sedmice od kad je kontakt doso. nisam ga zvao, sto cu??? ja moslim da je to njegova mama na svoju ruku uzela. zahvalan sam sviva vama na komentarima/idejama. da me je on htijeo kontaktirati sve ove godine, kontaktiro bi me. tako raja nema jos nista, ako bude nesto novo, odmah cu vas obavijestiti.
*mima*

Post by *mima* »

hrusta wrote:eeeeee evo me, evo upravo se ja vrno iz BG, i imam vam svega ispricati...... :o

ma jok salim se, izvinite. imo sam nakih problema sa komp i konekcijom, ali evo sve radi. izvinite raja puno sto se nisam javljo, frka. e ovako nista nisam cuo od onog frajera, ko sto sam vam vec reko, moja je mama dala njegovoj mami moj e-mail, ali niko se nejavlja ima ja mislim jedno 3 sedmice od kad je kontakt doso. nisam ga zvao, sto cu??? ja moslim da je to njegova mama na svoju ruku uzela. zahvalan sam sviva vama na komentarima/idejama. da me je on htijeo kontaktirati sve ove godine, kontaktiro bi me. tako raja nema jos nista, ako bude nesto novo, odmah cu vas obavijestiti.
Nije valjda da se opterecujes sa tim? Sam si napisao da je mama dala mail i niko se nije javio. Nemoj slucajno da se ti njemu prvi javis.
spreca

Post by spreca »

mima wrote:
hrusta wrote:eeeeee evo me, evo upravo se ja vrno iz BG, i imam vam svega ispricati...... :o

Nije valjda da se opterecujes sa tim? Sam si napisao da je mama dala mail i niko se nije javio. Nemoj slucajno da se ti njemu prvi javis.

Mima upravusi ako hoce nek se javi.

Hrusto mislim da on tebi nije potreban ako zatrebas njegovu pomoc ti ces mu se mozda javiti a on ako treba tvoju pomoc neka se licno javi ,nadam se da ce sa tvoje strane biti bujruma jer ocito da si covjek koji je spreman pomoci.
Enigma29

Post by Enigma29 »

Nek si nam vala uhaberio sta e dogadja,izludismo od znatizelje :) mig mig
Post Reply