moralna dilemica
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
mamica papucarka
i sto vise lazes, to se vise zakopavasaminchev2 wrote:onda izvaljujes "ma daj. odkuj ja? znas da mi se onaj konobar tamo svidja! ovdje uvijek izlazim" bla bla blamamica 31 wrote:ovo je najbolje ako uspije. Ako te provale, jos mozes ispast i splektarosicaaminchev2 wrote:to se ovako radi...
saznas gdje ce osoba Y biti sa osobom Z
onda povedes sa sobom osobu X ono... na fuka
i VOILA
nikom kriv, nikom duzan
pa nek ratuju
LAZES dok te glava ne zaboli
-
aminchev2
a usput.mamica 31 wrote:ovo je najbolje ako uspije. Ako te provale, jos mozes ispast i splektarosicaaminchev2 wrote:to se ovako radi...
i VOILA
nikom kriv, nikom duzan
pa nek ratuju
to mi je 2 puta klapalo
nisam ispala koza ni prema osobi X ni prema osobi Y
sa obadvije jos dan danas pricam
baksuz
-
Vozdra_123
vidimo mi ko je ovdje pametnicaaminchev2 wrote:to se ovako radi...
i VOILA
nikom kriv, nikom duzan
pa nek ratuju
-
aminchev2
ova plava kosa malo zafrkava situacijuVozdra_123 wrote:vidimo mi ko je ovdje pametnicaaminchev2 wrote:to se ovako radi...
i VOILA
nikom kriv, nikom duzan
pa nek ratuju
imam ja jos koji fildzanchich
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
bosmen wrote:Dje Sajpriovo je vec matematika.bemm ti titu
kako ga vako zakukulji jedva skontah, malo falilo da uzmem papir pa da to sve nacrta,
![]()
![]()
![]()
JOs samo ako moze da nam imenujes pod kojom smo mi jel pod Q ?![]()
-
pinkzelena
#83 Re: moralna dilemica
danas wrote:haj vako...
vi -- postovani citaoce-- poznajete ponaosob osobu X i osobu Y... koji su u nekakvoj vezici sa tendencijom uozbiljavanja (sudeci po prici osobe X)... samo, osoba Y izgleda pati od amnezije, jer je zaboravila spomenuti osobi X da je u duzoj i "ozbiljinoj" vezi sa osobom Z...
i tu nastupa vasa moralna dilemicareci ili ne reci... osobi X...
Zavisi koliko si bliska sa osobom X..!? Nije moralno s tvoje strane,da gledaš kako ti se prijateljica/prijatelj..ko god da je, zalijeće u nešto,što drži ozbiljnim,ili eto nešto za šta vjeruje da ima neku budućnost,a da ti znaš drugu stranu medalje,koja samo može upropastiti tebi blisku osobu.
Dakle,tvoja je prijateljska dužnost (pretpostavimo da si u priči prijateljica nekome) da na bezbolan način saopštiš toj osobi,ono što ti znaš,a u šta si 100% sigurna.A ukoliko poznaješ i tu osobu Y,a poznaješ izgleda.. šta čekaš?? Zašto ne pitaš otvoreno,koji su razlozi toj amneziji??
Znači..samo otvoreno i iskreno..i sa Xom i sa Yom
-
basta sljezove boje
#84 Re: moralna dilemica
ne da mi se citat cijelu temu, ali ocito veza bas i nije tako "ozbiljna"danas wrote:haj vako...
vi -- postovani citaoce-- poznajete ponaosob osobu X i osobu Y... koji su u nekakvoj vezici sa tendencijom uozbiljavanja (sudeci po prici osobe X)... samo, osoba Y izgleda pati od amnezije, jer je zaboravila spomenuti osobi X da je u duzoj i "ozbiljinoj" vezi sa osobom Z...
-
rikardoreis
#85 Re: moralna dilemica
haj nek se vas dvije konacno fino pazitepinkzelena wrote:danas wrote:haj vako...
Zavisi koliko si bliska sa osobom X..!? Nije moralno s tvoje strane,da gledaš kako ti se prijateljica/prijatelj..ko god da je, zalijeće u nešto,što drži ozbiljnim,ili eto nešto za šta vjeruje da ima neku budućnost,a da ti znaš drugu stranu medalje,koja samo može upropastiti tebi blisku osobu.
Dakle,tvoja je prijateljska dužnost (pretpostavimo da si u priči prijateljica nekome) da na bezbolan način saopštiš toj osobi,ono što ti znaš,a u šta si 100% sigurna.A ukoliko poznaješ i tu osobu Y,a poznaješ izgleda.. šta čekaš?? Zašto ne pitaš otvoreno,koji su razlozi toj amneziji??
Znači..samo otvoreno i iskreno..i sa Xom i sa Yom.. i time će tvoja savijest biti čista,a prijateljska dužnost obavljena
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
iskreno, najvise bih voljela da mi Y kaze... ja bih nasla nacina da dodjem do osobe Y i natjeram je da kaze X, bez obzira sto nismo toliko dobre. ali ako to nikako nije moguce... pazi, ljudi razlicito reagiraju na takve vijesti, zavisno od karaktera. i uopce nije rijetko da onaj ko ti zapravo otvori oci bude glavni krivac. i ne samo to - ne mora se ni naljutiti, a moze se udaljiti...pitt wrote:eno saddawn_upon_dawn wrote:ma ja, boli te djon, sami pali sami se ubili![]()
![]()
A da si ti X, da li bi zeljela da tebi neko kaze?
- fantom slobode
bas tako, sto se mijesati u tudje poslove, ljubav cvjeta, ne kontam sta je problem.triton wrote:ma ne govori nista stipu ljude da se volu