Otpor stoko!!!
-
realna do boli
Ti si se bas naljutio...s razlog znam...ali ...cuvaj zivce ,kako je krenulo ovi ce jos dugoooooo.
-
Area_51
Slatka si osoba Realna do boli, samo sto je tema ozbiljna, a snaga stoke koja bi to sve kako odradila nikakva. Znas kako ono kazu, nema teorije da se vlast pomakne s mjesta, posebno ovi 100%, oni se sintelanom zilijepe za fotelje, no mozes ga vise dici nikad. Ono sto rekoh ranije, inteligencija je kurva, mislis da bi doslo jedno 100.000 ljudi pred parlament, zasjelo i ne micalo se odandje dok ovi ne raspisu nove izbore. Jel da ludo zvuci, nerealno. A kako ove natejrati da rade, pa nikako, nema mezanizma, a obraz im jako debeo i trpi sve, po meni jedina realna varijanta je pamet u glavu kad se glasa, jer ti otaju na vlasti do kraja mandata. Jel sad dobro Realna.
-
realna do boli
Ja znam da je ovo ozbiljna tema.I ovo ,ako cemo realno, nije tema..ovo je istinski nas zivot.
Koliko ljudi je napisalo nesto na ovu "temu"..
Jako malo..zasto..nemaju sta.
Pokusati ovako na javnom mjestu ....pisati bilo sta ozbiljnije , konkretnije,pa..zamisli se covjek..demokratija je ovo..hejjj.
Ne bih da ispadam neozbiljna,ali sto se vise bavim ovom ozbiljnom temom vise me zavrce u zeludcu jer shvatam ..bas nam je dobro.
Koliko ljudi je napisalo nesto na ovu "temu"..
Jako malo..zasto..nemaju sta.
Pokusati ovako na javnom mjestu ....pisati bilo sta ozbiljnije , konkretnije,pa..zamisli se covjek..demokratija je ovo..hejjj.
Ne bih da ispadam neozbiljna,ali sto se vise bavim ovom ozbiljnom temom vise me zavrce u zeludcu jer shvatam ..bas nam je dobro.
-
Larci
1500 markica je puno onome ko NISTA ne radi,..JEDRILICA wrote:1. Treba izvrsiti reviziju kadrova. Npr. jedan agronom ne moze da bude ministar Sporta i Kulture.
2. Uvesti zakon po kojem prije izbora tacno moraju obecati sta ce da urade po svakom planu. Odnosi se na:
Zaposljavanje,
Penzionere,
RVI,
Studente,
Infra strukturu
Unutrasnju i vanjsku politiku
Ekonomiju
Svaka 3 mjeseca javno moraju da predstave svoje uspjehe i neuspjehe.
U slucaju da ne izadju pred javnost sa TACNIM rezultatima moraju dobiti sankcije.
U slucaju da se nista nije ostvarilo u roku godinu dana, vlast preuzima opozicija.
Kao sto je Enes rekao, trebaju im odrediti plate do 1500 km. Nema dnevnica.
OVO JE ZA POCETAK. NADOPUNITE!
uvedi im brate proviziju koja ce se na primjer obracunavati po postotku nezaposlenosti ili pa postotku izvoza ili po broju otvorenih skola, bolnica, vrtica, po broju kaznjenih kriminalaca.. pa neka se dokazu brate i naka zarade milion.. onda mi nebi bilo krivo!!!
Ta neka OBAVEZNA OBECANJA ne dolaze u obzir.. dosta su se izobecavali zanjdih 10-15 godina..
-
realna do boli
ODUSTAJEM...DO DALJNJEG....
-
_BosanaC
Da se prikljucim HARE! HARE! HARE! HARE! HARE!stochar wrote:haj'mo sad zato svi u tor i zajedno:_BosanaC wrote:Glavni recept je da se po NASIM ne pljuje... I da se ne vice UAAAAAAA NASSIIIII... koji god to nasi bili.
Jerbo onda nisi patriota, jel' tako. A ako nastavis vikati onda te proglase NJIHOVIM... Nastavis li i dalje vikati, tek onda stizu potpitanja 'A sjecas li se ti Srebrenice, znas li ti sta bi u Visegradu...'
Kraj krajeva je da te proglase i cetnikom, jerbo vices isuvise glasno.
Jer znamo da se po nasima ne pljuje, i ne valja kritikovati svoje, posto ni oni drugi ne kritikuju svoje. A sto bi mi bili manja stoka od njih, kad (e sad nastavis citati od drugog pasusa)...
I shvatis da je sve ovo jedna beskonacna petlja.
HARE, CARE! HARE, CARE! HARE, CARE! HARE, CARE! HARE, CARE PO N-ti NA PLUS BESKONACNO PUT!!!
POVEDI NAS, HARE, PUTEM ISTINE... HARE! HARE! HARE!
-
Area_51
nema odustajanja, vodim ja tebe na kafu pa cemo dizat revolucije, za stolom kao ljudi.realna do boli wrote:
ODUSTAJEM...DO DALJNJEG....
Mogu li i ja malo, Hare, Hare, Hare, Hare, Hare majstore tornajci iz tora su uz tebe. Sad sam pretjerao, stvarno. Neka sam.
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
Nisam ništa ljut. Samo dajem konkretne primere kako treba započeti. Udariti ih gde ih najviše boli. Ne bih da se ponavljam. Voleo bih da dočekam dan kada će biciklom ići na posao. Glavna stvar je onemogućiti bagru da prima po dve i više plata, ukinuti im tu mogućnost, te upravne odbore, nadzorne odbore... Samo treba tražiti takve zahteve, opredeliti se za takvu stranku... koja će da uvede GM, da pusti golubove da im se poseru na limuzine i tako te stvari.

- darius_maximus
Ja davno rekoh, prvo vodja pa revolucija, a ovako cemo izgleda opet o Haretu "diskutovati"..._BosanaC wrote:Ovakve teme najcesce nisu zanimljive, jer su se ljudi vec uveliko predali. Svi cekaju da neko drugi nesto povede, da neko drugi ucini nesto za njih, dok vlast radi to sto radi...
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
To sa vođom je prevaziđeno. Nema vođe. U tome je caka. Nemaju koga da hvataju. To je nova borba. Nešto kao kad su partizani uveli gerilski način borbe.
Sačine se zahtevi, uruče im se, i onda se čeka politička partija, stranka... E ta stranka koja ovo implementira, ima moj glas. U tome je fazon. Sve konkretno. Fora je da im baciš kosku, pa da se oni bore.
Deluje šašavo, ali deluje.
Sačine se zahtevi, uruče im se, i onda se čeka politička partija, stranka... E ta stranka koja ovo implementira, ima moj glas. U tome je fazon. Sve konkretno. Fora je da im baciš kosku, pa da se oni bore.
- darius_maximus
Nema caka, ne moze se deset ljudi a kamoli 100 ili 1000 dogovoriti da ima zajednicke ciljeve, ako nema vodje, koji ce ih ubijediti da imaju... Nema vojske bez vodje, generala...enes-s wrote:To sa vođom je prevaziđeno. Nema vođe. U tome je caka. Nemaju koga da hvataju. To je nova borba. Nešto kao kad su partizani uveli gerilski način borbe.
Btw. zasto bi se oni borili za kosku? Ko ce to osnovati i drzati na okupu gerilsku vojsku kod nas?
-
enes-s
Može i to lako. Evo ja sam naveo četiri uslova:
1) Biciklo kao ustavotvorna kategorija ( umesto limuzine i vozača )
2) Plata od 1000 - 1500 KM
3) Samo jedna plata ( zabraniti učestvovanje u bilo kakvim upravnim odborima )
4) GM
.... ostalo treba nadopuniti.
E gle sad, ako je problem biciklo, mislim nemaju para i sl., evo ja ću gos´n Tihiću da poklonim svoj BMX. Dobro je očuvan, baš sam ga malo vozio, žute gume, a metalik crveni ram.
Takođe ću se pobrinuti i za stavku br. 4.
Re darius_maximus: Gerilska borba je samo pokušaj objašnjenja da su partizani uspeli da se kako - tako odbrane od jačeg. Poređenje. Oni su imali tu gerilsku borbu, mi imamo zahteve. To treba da ispune. Naravno, nikome ne pada na pamet. E, onda će se naći neko ko je u opoziciji i ko bi tu video svoju šansu da pridobije simpatije naroda, i onda bi on počeo da forsira tu priču.
Može i neka nova stranka, sasvim nebitno.
1) Biciklo kao ustavotvorna kategorija ( umesto limuzine i vozača )
2) Plata od 1000 - 1500 KM
3) Samo jedna plata ( zabraniti učestvovanje u bilo kakvim upravnim odborima )
4) GM
.... ostalo treba nadopuniti.
E gle sad, ako je problem biciklo, mislim nemaju para i sl., evo ja ću gos´n Tihiću da poklonim svoj BMX. Dobro je očuvan, baš sam ga malo vozio, žute gume, a metalik crveni ram.
Takođe ću se pobrinuti i za stavku br. 4.
Re darius_maximus: Gerilska borba je samo pokušaj objašnjenja da su partizani uspeli da se kako - tako odbrane od jačeg. Poređenje. Oni su imali tu gerilsku borbu, mi imamo zahteve. To treba da ispune. Naravno, nikome ne pada na pamet. E, onda će se naći neko ko je u opoziciji i ko bi tu video svoju šansu da pridobije simpatije naroda, i onda bi on počeo da forsira tu priču.
Može i neka nova stranka, sasvim nebitno.
- uvjek dobar gost
..... Da im plate budu po učinku a nikako preko 1500km... sve skupa sa dnevnicama i svim njihovim kinima... da im se ukine imunitet... da ih se sve stavi pod nadzor i kriminalističku obradu.... da im se zabrani da budu bliski sa vjerskim vođama... da im se ispita porijeklo imovine... sve nelegalno da se konfiskuje ... proda a novac usmjeri u razvojne i socijalne programe... u iste svrhe utošiti sredstva od prodaje svih službenih vozila... samo par auta nam treba i to za kad dođu strani neki predstavnici... jer šta će svakom načelniku opštine audi il svakom kantonalnom kabadahiji...
Da se stvcori jedan front koji će činiti svi ljudi... front koji neće gledati na rasu, vjeru, naciju ili šta već,.....već na ljude po njihovim djelima ....
Mi trebamo da raskinemo sa podjelama na naše i njihove... prvo trebamo prozvati neke kao naše da su lopovi... i treba objasniti nanama i dedama da se ne glasa više po automatizmu....
Trebaju ljudi da budu solidarni i da se krene sa izražavanjem nezadovoljstva... sad hoće li to biti svakodnevni koncerti, šetnje, izložbe, pogrdni povici ispred institucija... neke amaterske predstave pozorišne....
Mi pod hitno trebamo da se povežemo i krenemo sa akcijama... pa i gerilskim ... ali ne previše agresivnim ... bar za početak... to trebaju biti slikovite i mudre akcije koje će običnim ljudima vratiti nadu i ponuditi oblik borbe...
Situacija je gora nego što i izgleda... a mi vazda vazimo i bacamo šuplju...
Ako ne zbog sebe onda zbog ddjece koju ja još nemami a mnogi imaju... nemojmo dozvoliti da ta djeca ratuju da bježe u zbjegove.. da budu u logorima... da budu predmet objekat.. da ih se ne tretira kako zaslužuju.... kakva je sad situacija... kao da se spremamo za novi neki sukob.... a samo da se na minut probude svi oni pobijeni, zaklanai, ubijeni... oni koji su poginuli za RBiH.... šta bi i kako bi... bili ih u oči smjeli pogledati... jer pristali smo na surogat države... pristali smo šutke na podjelu.... a ljudi su se borili za republiku... zemlju svih njenih građana.....
Mene je sramota..... , a Vas...????
Da se stvcori jedan front koji će činiti svi ljudi... front koji neće gledati na rasu, vjeru, naciju ili šta već,.....već na ljude po njihovim djelima ....
Mi trebamo da raskinemo sa podjelama na naše i njihove... prvo trebamo prozvati neke kao naše da su lopovi... i treba objasniti nanama i dedama da se ne glasa više po automatizmu....
Trebaju ljudi da budu solidarni i da se krene sa izražavanjem nezadovoljstva... sad hoće li to biti svakodnevni koncerti, šetnje, izložbe, pogrdni povici ispred institucija... neke amaterske predstave pozorišne....
Mi pod hitno trebamo da se povežemo i krenemo sa akcijama... pa i gerilskim ... ali ne previše agresivnim ... bar za početak... to trebaju biti slikovite i mudre akcije koje će običnim ljudima vratiti nadu i ponuditi oblik borbe...
Situacija je gora nego što i izgleda... a mi vazda vazimo i bacamo šuplju...
Ako ne zbog sebe onda zbog ddjece koju ja još nemami a mnogi imaju... nemojmo dozvoliti da ta djeca ratuju da bježe u zbjegove.. da budu u logorima... da budu predmet objekat.. da ih se ne tretira kako zaslužuju.... kakva je sad situacija... kao da se spremamo za novi neki sukob.... a samo da se na minut probude svi oni pobijeni, zaklanai, ubijeni... oni koji su poginuli za RBiH.... šta bi i kako bi... bili ih u oči smjeli pogledati... jer pristali smo na surogat države... pristali smo šutke na podjelu.... a ljudi su se borili za republiku... zemlju svih njenih građana.....
Mene je sramota..... , a Vas...????
-
realna do boli
Zanimljivo je to sto, stvarno, veliki broj ljudi osjeca, vidi , zna da ovo sve skupa ne lici ni na sta.Da nasi politicari nemaju pojma ni o politici ni o tome sta je to moral,ekonomiju i pravo da i ne spominjem.Svi su se samo lijepo uvezali i kradu li kradu.
A ona vecina...
Ja jedino na ovom forumu "vidim" par ljudi koji ,bar, napisu da bi se nesto trebalo uraditi .U obicnim razgovorima ljudi malo ili nimalo ne pricaju o ovoj suludoj situaciji u BiH.
Da li je to strah od ovog cudnog rezima, ili je strah da u "svom" narodu bude obiljezen kao izdajica ,jer eto, poziva na suzivot ..ili je neobajvestenost ili...
Mene zanima kako ljude pokrenuti iz letargije..kako i cime dospjeti do njihove svijesti i pokrenuti ih bar da pocnu pricati ..onako ..za kaficom..da ih ne bude strah ..ove lude demokratije.
Ko je rekao ..kafica
A onda ..mozda....nekada..neko i nesto uspije uciniti .
A ona vecina...
Ja jedino na ovom forumu "vidim" par ljudi koji ,bar, napisu da bi se nesto trebalo uraditi .U obicnim razgovorima ljudi malo ili nimalo ne pricaju o ovoj suludoj situaciji u BiH.
Da li je to strah od ovog cudnog rezima, ili je strah da u "svom" narodu bude obiljezen kao izdajica ,jer eto, poziva na suzivot ..ili je neobajvestenost ili...
Mene zanima kako ljude pokrenuti iz letargije..kako i cime dospjeti do njihove svijesti i pokrenuti ih bar da pocnu pricati ..onako ..za kaficom..da ih ne bude strah ..ove lude demokratije.
Ko je rekao ..kafica
- uvjek dobar gost
Istinom koja boli.... samim tim statistikom koja peče... i razbijanjem tabua... nedaj bože pozivom na proteste protiv političkog sistema i uređenja države po nacionalnom sistemu... jer zapitajmo se svi šta ćemo ako političari odluče ovesti tri entiteta uređena i prilagođena većinskim narodima... sjetimo se svih onih koji su dali živote za pravednu stvar... za građansku RBiH.... i na kraju nek svako sam sa sobom razmisli šta hoće i šta će ostaviti djeci svojoj... pored toga razbiti kliše koji se zove naši i njihovi....realna do boli wrote:Zanimljivo je to sto, stvarno, veliki broj ljudi osjeca, vidi , zna da ovo sve skupa ne lici ni na sta.Da nasi politicari nemaju pojma ni o politici ni o tome sta je to moral,ekonomiju i pravo da i ne spominjem.Svi su se samo lijepo uvezali i kradu li kradu.
A ona vecina...
Ko je rekao ..kafica![]()
-
realna do boli
Pitam se pitam..da li ja spadam u onu minornu grupu ljudi koja jos uvijek dijeli ljude po covjecnosti a ne imenu.
Mozda stvarno ovakvih ljudi ima malo a vecina i ne misli kao ja.
Mozda stvarno vecini i odgovra ova podjela na troje pa onda mogu pustiti zvona i munare do daske i to nece nikome smetati .Niko nikome nece viriti u tanjir i na Tv ce svi gledati sta zele u svom toru.
Prodje me jeza kada samo pomislim da to i jeste ,mozda, stvarnost ovih ljudi u BiH i da se zato i ne bune .
A ja sam nesto ..sto treba ici odavde jer nisam ni za jedan tor.
Mozda stvarno i ne treba otpor stoko ...mozda mi ne vidimo dobro.
Mozda stvarno ovakvih ljudi ima malo a vecina i ne misli kao ja.
Mozda stvarno vecini i odgovra ova podjela na troje pa onda mogu pustiti zvona i munare do daske i to nece nikome smetati .Niko nikome nece viriti u tanjir i na Tv ce svi gledati sta zele u svom toru.
Prodje me jeza kada samo pomislim da to i jeste ,mozda, stvarnost ovih ljudi u BiH i da se zato i ne bune .
A ja sam nesto ..sto treba ici odavde jer nisam ni za jedan tor.
Mozda stvarno i ne treba otpor stoko ...mozda mi ne vidimo dobro.
-
realna do boli
Tragicno ali istinito...nadam se da bar onih 500 000 misli bar priblizno kao ja.
Znaci..nista otpor stoko ..nema se kome ..4.000.000 misle kontra "nas".
Jbg.....
Znaci..nista otpor stoko ..nema se kome ..4.000.000 misle kontra "nas".
Jbg.....
- uvjek dobar gost
Upravo tako... glavno pitanje... dileme koja me muči je upravo to... prešutno odobravanje jer se sve čini u njihovo ime u ime njihove vjere a na štetu nekim drugim... kao drugačijim... neobrazovanost i zatucanost je veliki problem... džaba nam tri nobelovca kad smo postali tako uskogrudi i banalni.... nisam siguran da smo ikad takvi bili....
No opet da ponovim u ovoj zemlji fali negdje oko 2000 000 ljudi... koji su kao i mi koji raspravljamo o ovoj temi....
No opet da ponovim u ovoj zemlji fali negdje oko 2000 000 ljudi... koji su kao i mi koji raspravljamo o ovoj temi....
-
jefferson
Ono sto mislim da je BosanaC htio reci jeste da mi nemamo prave obrazovne institucije. jel vama Univerzitet u sarajevu stvarno lici na univerzitet? Sta to sarajevski univerzitet radi na istrazivanju iz oblasti astronomije, robotike, medicine itd??? Nista, veliko nista, a to je univerzitet, nije univerzitet organizovati nastavu, i onda studente izludjivati nekim nemogucim rokovima, pa onda nacin ispitivanja. Danas student u BiH ako dobije 6 je presretan! Koja sreca, pa to je dno dna! Ali, nasi vrli profesori nece da daju vise, sto bi, mozete misliti da tom studentu padne na pamet da ode i upise postdiplomski iz tog predmeta, pa mu jos slucajno padne na pamet da nekada kada zavrsi doktorat konkurise na mjesto profesora koji mu je dao 8 ili 9? Gluho bilo!Umjetnik a wrote:pojasni_BosanaC wrote:Ma kakvog crnog standarda? Ja licno i mogu pricati o nekom standardu, koji je takodje smijesan, ali o kakvom standardu moze pricati neko ciji su mjesecni prihodi manji od necijeg toplog obroka? A taj neko je upravo vecina u ovoj drzavi, i to vecina koja bira ovakvu vlast. I nije ni cudo da se izdvaja samo 0.5% budzeta za obrazovanje - sve dok je tako narod ce birati kako bira i ponasati se kako se ponasa. Mi imamo Aquaui Slogu, sta nas zaboli sta je to Sorbona i sta i kako tamosnji studenti rade.
Naravno i politicari znaju da ako stoka ima lose obrazovanje manje ce misliti svojom glavom. Sta ima veze npr. kako je USA nastala? Sto bi nasi studenti ucili da su Ustav amerikanci napravili tako sto su vijecali u tajnosti u Philadelphiji 50 dana na temperaturi preko 40 stepeni, da bi donjeli i dan danas primjer kako ustav treba izgledati. Sto bi oni to ucili, jer nedo bog moze im pasti na pamet da traze od nasih politicara da se pocnu ponasati tako! Sto bi ucili da politicka kultura u japanu trazi od politicara da izvrsi samoubistvo ako je korumpiran. Pa da i nasi studenti ponu traziti od politicara da bar ostavku podnesu!
To je u pitanju, za mene nema razlike izmedju Univerziteta u Sa, Zenici, Mostaru, Tuzli ili Vitezu! Sve je to nastava profesora kojima je glavni cilj da se kupi knjiga koju su oni napisali i koja je prevazidjena prije 20 godina. Jel iko od vas cuo da je UNSA radilo istrazivenje u ovoj ili onoj oblasti, a da negovorimo o istrazivacki centrima, laboratorijama ili opservatorijama.
Ali, sto cemo i studente optuzivati? Pa pogledajte vrijednosti koje vladaju u nasem drustvu? Sto ce se neko lomit na faxu sa takvim profesorima za 6, kada moze postat kriminalac i vozit za godinu dana novog BMW-a, i jos postat jet-set, te izaci u najtiraznijim novinama u BiH kao pozeljan nezenja. Sto se studentkinje ucit kada mogu postat "manekenke" i onda se nac u drustvu takvih jet-setera i "dobro se udat." Jebo svijet i gdje svijet ide, sta to ima veze, svakako su to sve glupi stranci!