Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
- osa
Prije nekog vremena se na forumima pojavila teza koju je iznio mislim dodik da bošnjaci pokušavaju u bih raditi ono što su srbi radili u jugoslaviji tj. pokušavaju nametanjem unitarne države i sistemom jedan čovjek jedan glas majorizirato ostala dva malobrojnija naroda. Ta teza je naišla na podsmijeh pogotovo kod bošnjaka, međutim pomalo se na forumima osjeća još jedna sličnost bošnjačkih diskutanata i srba od prije 15-17 godina, naime samo na ovom forumu se može naći puno napisa koji su protiv hrvatskih prijedloga protiv srpskih prijedloga, protiv prijedloga međunarodne zajednice. Nije li to srpski osjećaj "da se vasceli svet urotio protiv svekolikog srpstva", samo ovaj put protiv bih i bošnjaka. Vidjelo se na primjeru srba da nije moguće da je jedan u pravu a svi ostali nisu, da nije možda i sada tako.
-
klixober
Meni se cini da se cetnici u BiH ponasaju kao cetnici tokom 90-ih,a ustase kao ustase tokom 90-ih.Nema tu velike razlike.Svoj separatizam cetnici i ustase pokusavaju pravdati toboze nekom dominacijom Bosnjaka,a u sustini su i jedni i drugi na stazama Karadzica i Bobana.osa wrote:Prije nekog vremena se na forumima pojavila teza koju je iznio mislim dodik da bošnjaci pokušavaju u bih raditi ono što su srbi radili u jugoslaviji tj. pokušavaju nametanjem unitarne države i sistemom jedan čovjek jedan glas majorizirato ostala dva malobrojnija naroda. Ta teza je naišla na podsmijeh pogotovo kod bošnjaka, međutim pomalo se na forumima osjeća još jedna sličnost bošnjačkih diskutanata i srba od prije 15-17 godina, naime samo na ovom forumu se može naći puno napisa koji su protiv hrvatskih prijedloga protiv srpskih prijedloga, protiv prijedloga međunarodne zajednice. Nije li to srpski osjećaj "da se vasceli svet urotio protiv svekolikog srpstva", samo ovaj put protiv bih i bošnjaka. Vidjelo se na primjeru srba da nije moguće da je jedan u pravu a svi ostali nisu, da nije možda i sada tako.
- osa
Možda je bolje imati kontinuitet nego malo ovako malo onako. Sve sam uvjereniji da je pitanje bih kao države nemoguće riješiti, jer teško je govoriti o državi koju takvom ne doživljava pola njenih građana ili bar ne na način kako to doživljavaju bošnjaci, mislim da su u zabludi oni koji govore o bošnjacima+srbi+hrvati koji podržavaju građansku bih, kad dođe do stani pani svako će biti uz svoje, da se kladimo u to.komeba wrote:Meni se cini da se cetnici u BiH ponasaju kao cetnici tokom 90-ih,a ustase kao ustase tokom 90-ih.Nema tu velike razlike.Svoj separatizam cetnici i ustase pokusavaju pravdati toboze nekom dominacijom Bosnjaka,a u sustini su i jedni i drugi na stazama Karadzica i Bobana.osa wrote:Prije nekog vremena se na forumima pojavila teza koju je iznio mislim dodik da bošnjaci pokušavaju u bih raditi ono što su srbi radili u jugoslaviji tj. pokušavaju nametanjem unitarne države i sistemom jedan čovjek jedan glas majorizirato ostala dva malobrojnija naroda. Ta teza je naišla na podsmijeh pogotovo kod bošnjaka, međutim pomalo se na forumima osjeća još jedna sličnost bošnjačkih diskutanata i srba od prije 15-17 godina, naime samo na ovom forumu se može naći puno napisa koji su protiv hrvatskih prijedloga protiv srpskih prijedloga, protiv prijedloga međunarodne zajednice. Nije li to srpski osjećaj "da se vasceli svet urotio protiv svekolikog srpstva", samo ovaj put protiv bih i bošnjaka. Vidjelo se na primjeru srba da nije moguće da je jedan u pravu a svi ostali nisu, da nije možda i sada tako.
-
rashid
Ja neznam ... jel si siguran da znas citati?osa wrote:Prije nekog vremena se na forumima pojavila teza koju je iznio mislim dodik da bošnjaci pokušavaju u bih raditi ono što su srbi radili u jugoslaviji tj. pokušavaju nametanjem unitarne države i sistemom jedan čovjek jedan glas majorizirato ostala dva malobrojnija naroda. Ta teza je naišla na podsmijeh pogotovo kod bošnjaka, međutim pomalo se na forumima osjeća još jedna sličnost bošnjačkih diskutanata i srba od prije 15-17 godina, naime samo na ovom forumu se može naći puno napisa koji su protiv hrvatskih prijedloga protiv srpskih prijedloga, protiv prijedloga međunarodne zajednice. Nije li to srpski osjećaj "da se vasceli svet urotio protiv svekolikog srpstva", samo ovaj put protiv bih i bošnjaka. Vidjelo se na primjeru srba da nije moguće da je jedan u pravu a svi ostali nisu, da nije možda i sada tako.
- Citizen-X
@osice
Moze jaro - dijeli ti BIH- jer vidim da to natucas po forumu onako ispod bubrega tipicno za jednog prohrvatski orjentisan-ca-moze jaro- al samo preko mene mrtvog.... Pa poslije dijeli Bosnu nadugo i nasiroko!
Je l ti jasnije?
Tako eto medjutim, ja sam ti tu kao pojedinac najmanji problem - moraces jos najmanje 100 000 dusa pobit' pa da konacno mozes sa sumarima sjest i crtat karte na maramicama i toalet papiru...
Moze jaro - dijeli ti BIH- jer vidim da to natucas po forumu onako ispod bubrega tipicno za jednog prohrvatski orjentisan-ca-moze jaro- al samo preko mene mrtvog.... Pa poslije dijeli Bosnu nadugo i nasiroko!
Je l ti jasnije?
Tako eto medjutim, ja sam ti tu kao pojedinac najmanji problem - moraces jos najmanje 100 000 dusa pobit' pa da konacno mozes sa sumarima sjest i crtat karte na maramicama i toalet papiru...
- osa
Odvratno.Citizen-X wrote:@osice
Je l ti jasnije?
- Citizen-X
Vjerujem da si "iznenaDJen i uvreDJen" i "razoTJaran"osa wrote:Odvratno.Citizen-X wrote:@osice
Je l ti jasnije?
- gospodar kuglastih munja
Ja bih vrlo rado volio cuti i vidjeti argumente na kojima Dodik i hrvatska strana grade stavove o federalnoj BiH ? Federalne jedinice ne mogu samo tako, pasti s neba, treba imati neku osnovu za njih.
Danas je BL u rukama ili pod vlascu RS ili srba. Kad su Osmanlije osvajale BL, zadnja posada je bila sastavljena od bosanskih katolika, koji su skupa sa svojim zapovjednikom prebjegli u susjednu AU-monarhiju, svojoj braci po vjeri na hrvatske teritorije. Nigdje nema pomena o srbima.I sad taj teritorij BiH treba da bude federalni dio srpskog naroda u BiH. Vise nego smijesno.
Danas je BL u rukama ili pod vlascu RS ili srba. Kad su Osmanlije osvajale BL, zadnja posada je bila sastavljena od bosanskih katolika, koji su skupa sa svojim zapovjednikom prebjegli u susjednu AU-monarhiju, svojoj braci po vjeri na hrvatske teritorije. Nigdje nema pomena o srbima.I sad taj teritorij BiH treba da bude federalni dio srpskog naroda u BiH. Vise nego smijesno.
- cyprus
Ne tvrdim da je sve baš tako, ali ima više smisla nego što ostali misle.osa wrote:Prije nekog vremena se na forumima pojavila teza koju je iznio mislim dodik da bošnjaci pokušavaju u bih raditi ono što su srbi radili u jugoslaviji tj. pokušavaju nametanjem unitarne države i sistemom jedan čovjek jedan glas majorizirato ostala dva malobrojnija naroda. Ta teza je naišla na podsmijeh pogotovo kod bošnjaka, međutim pomalo se na forumima osjeća još jedna sličnost bošnjačkih diskutanata i srba od prije 15-17 godina, naime samo na ovom forumu se može naći puno napisa koji su protiv hrvatskih prijedloga protiv srpskih prijedloga, protiv prijedloga međunarodne zajednice. Nije li to srpski osjećaj "da se vasceli svet urotio protiv svekolikog srpstva", samo ovaj put protiv bih i bošnjaka. Vidjelo se na primjeru srba da nije moguće da je jedan u pravu a svi ostali nisu, da nije možda i sada tako.
- osa
Zar nije bio ni jedan bogumil.gospodar kuglastih munja wrote:Ja bih vrlo rado volio cuti i vidjeti argumente na kojima Dodik i hrvatska strana grade stavove o federalnoj BiH ? Federalne jedinice ne mogu samo tako, pasti s neba, treba imati neku osnovu za njih.
- shana_majka
E,moja "osice" dodina demagogija i tvoje "zujanje" upravo su pravi pokazatelj stanja.Pa da se malo vratimo...osa wrote:Prije nekog vremena se na forumima pojavila teza koju je iznio mislim dodik da bošnjaci pokušavaju u bih raditi ono što su srbi radili u jugoslaviji tj. pokušavaju nametanjem unitarne države i sistemom jedan čovjek jedan glas majorizirato ostala dva malobrojnija naroda. Ta teza je naišla na podsmijeh pogotovo kod bošnjaka, međutim pomalo se na forumima osjeća još jedna sličnost bošnjačkih diskutanata i srba od prije 15-17 godina, naime samo na ovom forumu se može naći puno napisa koji su protiv hrvatskih prijedloga protiv srpskih prijedloga, protiv prijedloga međunarodne zajednice. Nije li to srpski osjećaj "da se vasceli svet urotio protiv svekolikog srpstva", samo ovaj put protiv bih i bošnjaka. Vidjelo se na primjeru srba da nije moguće da je jedan u pravu a svi ostali nisu, da nije možda i sada tako.
Neko(Slovenija) je htjela samostalnost po republickim,a neko(Srbija po etnickim granicama).Moglo je doci do mirnog raspada SFRJ(pokazatalji SSSR,Cehoslovacka) ali izgubljeni uticaj(vlast) u decentralizaciji poziva na nacionalizaciju...SFRJ kao zemlja 'samupravnog socijalizma"sredinom 80-tih dozivljava vrhunac krize.Vanjski dug je preko 20 milijardi,medju-republicka dugovanja i prabacivanja duga sa federalnog na republicki nivo stvara opshtu pometnju u platnom sistemu.Slovenija kao najrazvijenija rep. osjeca da najvishe gubi, a Srbija je najveci dobitnik(sva sredstva prolaze kroz njihov platni sistem).Naravno,mopol drzi CKSKJ sa republickim(pokrajinskim)SK i JNA kao "garantom" fukcionalnosti i opstanka SFRJ.
Znaci postoje 3 bitna razloga za ne slaganje Srbije i Slovenije(tek kasnije na scenu dolazi Hrvatska i C.G.):
-politicko uredjenje (pluralizam,monizam)
-drzavno uredjenje (federacija,konfedracija)
-privredni sistem (trzishna ekonomija ka zapadu ili ostanak na istom)
Sukobi oko politickog uredjenja u CKSKJ kao I Predsjednishtvu SKJ slovenackog partiskog rukovodstva koje se zalaze za slobodne izbore i politicki pluralizam, suprostavlja se srbijansko p.r.koje se zalaze za autenticne vrijednosti socijalizma(nacelno 1989 prihvataju pluralizam).U daljnem toku,hrvatsko p.r. se lagano priblizava slovenackom,a crnogorsko srbijanskom.BiH i Mac. se josh uvijek ne izjashnjavaju.
Drzavno uredjenje.Slovenacko p.r. zagovara konfederaciju,a srbijansko p.r.fedraciju.U stvari, to su samo platforme iza kojih se kriju pravi razlozi i jednih i drugih.Amandmani na ustav Slovenije(1989)koji omogucavaju postupak procesa odcjepljenja od SFRJ iako ustavom SFRJ (1974) to nije omoguceno.Isto tako amandmani na ustav Srbije kojima se oduzima pravo pokrajinama na ono shto im je bilo zagarantovano ustavom SFRJ( 1974).
Iz ovoga se vidi da su obje strane ishle na "isto".Slovenija na republicke,a Srbija na etnicke granice,Ta razlika je bitno doprinijela buducem razvoju dogadjaja na prostoru bivshe SFRJ.
Privredni sistem.SIV na celu sa A.Markovicem(1990)a sa podrshkom Hr.BiH,Mac. C.G.poziva na opshte parlamentarne(federalne)izbore.Rukovodstva i Srbije i Slovenije odbijaju i ogranicavaju se na republicke(nacionalne) izbore Sa tim republicki(nacionalni) lideri dobivaju prednost ispred federalnih.To je bio josh jedan "dokaz" spremnosti da ostanu u SFRJ.
(2/7/90)slovenacko rukovodstvo donosi"Deklaraciju o punoj suverenosti drzave Republike Slovenije",a albanski delagati skupshtine Kosova proglashavaju svoju "Ustavnu deklaraciju".
Sam pocetak rata u Sloveniji(6/91)konacno je dokazao spremnost JNA o ocuvanju SFRJ i njihovom stavljanju na srpsku stranu.Nakon kratkotrajnih borbi(?) sa TO doneshena je odluka o povlacenju iz.Sl.njenom "premjeshtaju" na neke druge(etnicke) granice?!(Odluka je doneshena prije pocetka sukoba)
To znaci da se JNA svjesno povukla iz Sl. i da isti nisu izvrshili sucesiju.
Povukla se na etnicke granice gdje je nacionalizam i shovinizam pod slobinim uticajem(gdje god je srpska kuca to je "sveta"zemlja) odavno ucinio svoje.Posljedice su josh uvijek svuda oko nas.
Ako ti nakon ovog nije jasno zashto se trazi i treca strana u BiH i insistira(dodo) na etnickim granicama(rs), onda ti doooobro zuji u glavi.
- gospodar kuglastih munja
To mi nije poznato, no nije ni vazno. Gdje su tu srbi ? koji danas zagovaraju fedralnu RS sa sjedistem u BL ? i to poetnickom principu ? Ko god da je tu zivio , bili su bosanci, ma kojoj vjeroispovjesit pripadali.osa wrote:Zar nije bio ni jedan bogumil.gospodar kuglastih munja wrote:Ja bih vrlo rado volio cuti i vidjeti argumente na kojima Dodik i hrvatska strana grade stavove o federalnoj BiH ? Federalne jedinice ne mogu samo tako, pasti s neba, treba imati neku osnovu za njih.
- osa
Ma jesu oni bosanci ali nisu i ne žele biti bošnjaci kao ni hrvati.gospodar kuglastih munja wrote:To mi nije poznato, no nije ni vazno. Gdje su tu srbi ? koji danas zagovaraju fedralnu RS sa sjedistem u BL ? i to poetnickom principu ? Ko god da je tu zivio , bili su bosanci, ma kojoj vjeroispovjesit pripadali.osa wrote:Zar nije bio ni jedan bogumil.gospodar kuglastih munja wrote:Ja bih vrlo rado volio cuti i vidjeti argumente na kojima Dodik i hrvatska strana grade stavove o federalnoj BiH ? Federalne jedinice ne mogu samo tako, pasti s neba, treba imati neku osnovu za njih.
-
Haman
#90 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Dok mi raspravljamo o radikalizaciji Bosnjaka, dotle drugi razmisljaju o nestanku BiH. Ako nema BiH onda nema ni Bosnjaka, ostvaruje se stari srpskohrvatski san. Bosnjaci pod vlascu Srba, Srbi islamske vjere, a oni pod hrvatskom vlascu Hrvati islamske vjere, a po zelji mogu biti i ateisti, pravioslavci i katolici.
Evropa po Putinu: Hrvatska i Srbija "pojele" BiH, nastanak "Velike Albanije"…
Opsirnije ovdje. http://www.avaz.ba/globus/europa/evropa ... e-albanije

Evropa po Putinu: Hrvatska i Srbija "pojele" BiH, nastanak "Velike Albanije"…
Opsirnije ovdje. http://www.avaz.ba/globus/europa/evropa ... e-albanije
- animals
#91 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Mozda se varam, ali BiH je opstajala samo kao neciji protektorat..cim nas puste same , odmah se poubijamo..
jedino nas EU, moze spasiti od naseg nacionalistickog poriva..sami, nista ne mozemo, osim da tonemo i dalje..
jedino nas EU, moze spasiti od naseg nacionalistickog poriva..sami, nista ne mozemo, osim da tonemo i dalje..
- agent_zero
#92 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Najgore od svega je stajati po strani i misliti "mene se to ne dotiče". Kome je stalo do ove države, na kraju krajeva do svoje djece i njihove budućnosti sasvim sigurno nema pravo ni opravdanja biti "slučajni prolaznik" u ovim vremenima koja su sada i koja nam sigurno predstoje, a sačinjavat će svakojake pokušaje (i unutrašnje i vanjske) da se ova zemlja destabilizira i učini nemogućnom.
-
Fact
#93 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Ovaj prosvjetitelj zaslužuje debeli ban jer izvlaži teme iz naftalina.Teme stare i po 6-7 godina.Nadam se da će moderatori reagirati. 
- Danguba
#94 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Korisnije bi bilo sasjeci i sankcionisati druge radikalizme nego da se Bosnjaci radikalizuju.
Ako ostane ovako(guranje prsta u oko u svakoj prilici dok ga ti samo ignorises) nece valjati. Plasim se da to sve jednom ne eksplodira u Bosnjacima(svo ovo guranje prsta) pa ce neko ''ostati bez ruke''.
Sve ima granice a Bosnjaci strpljenja(sabura) e sada do kada, nije do njih.
Ako ostane ovako(guranje prsta u oko u svakoj prilici dok ga ti samo ignorises) nece valjati. Plasim se da to sve jednom ne eksplodira u Bosnjacima(svo ovo guranje prsta) pa ce neko ''ostati bez ruke''.
Sve ima granice a Bosnjaci strpljenja(sabura) e sada do kada, nije do njih.
-
ex-Efendija
#95 Re:
pozivas li ti to narod na dzihad, molim te budi konkretan ?!patrius wrote:Radikalizacija,nego sta!!!Svi mi,koji volimo svoju domovinu,treba da uspostavimo jedinstven front,da artikulisemo svoj glas,da sav ovaj vristeci negativni naboj u nama usmjerimo k jednom,jedinstvenom cilju,normalnoj BIH. Ako je potrebno,a mislim da jeste,zapoceti u ilegali,sabotaza,diverzija,prepad... Ako pak neko misli da nam preostaje bilo sta drugo osim revolucije,prave,oruzane revolucije da se spasimo,taj je vec izgubljen!!!Sad ce po meni drvlje i kamenje,neka ce,medjutim,ja zaista ne vidim drugog izlaza iz ove tragedije...Vec je postalo besmisleno nabrajati sve gluposti i anomalije ovog neizljecivo bolesnog drustva,pa prema tome,imamo dvije solucije:ili cemo i dalje ovako mirno stajati pred neprijateljskim cijevima i provjeravati jesu li dobro naciljane,ili cemo...
- Joe McCarthy
#96 Re:
Znači ovo za njih će biti reakcija-na reakciju-radi prevetivne reakcije iz 92. ?cyprus wrote:Tad nisu imali opravdan razlog, ali ovo o čemu sam pisao jeste opravdan razlog, ako takav razlog uopšte može postojat kada je riječ od radikalizaciji.wels wrote:Nebosnje su se radikalizovali josh 92.cyprus wrote:Pa nije baš da je pametan potez stavit jednakost između Bošnja i Bosanaca/Hercegovaca koji smatraju BiH svojom državom.To je dovoljan razlog nebošnjama da se radikalizuju u drugom smjeru.
-
hAZNADAR
#97 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Radikalizacija se ne planira i ne odredjuje termin pa da se kaze e sad je vrijeme ili nije jos.
Radikalizacija je neminovan proces u narodu koji je ponizen, ugrozen, dehumaniziran i obespravljen.
Problem je samo u tome sto radikali u Bosnjaka nemaju nacionalizam kao okvir za to pa utociste nadju u agresivnim vjerskim sektama. Dakle ne mozes sprijeciti nesto sto je neminovno - ali bar mozes napraviti neki normalniji okvir za to - po mogucnosti sa jasnim i definiranim ciljevima pa se radikalizam tako i drzi pod kontrolom.
Radikalizam je zlo, ali svaki narod to ima i to mu dodje kao neka vrsta politickog balansa gdje imas desne radikale i na drugoj strani lijeve radikale. Kada te dvije krajnosti imas - lakse je utvrditi normalnu sredinu.
Radikalizacija je neminovan proces u narodu koji je ponizen, ugrozen, dehumaniziran i obespravljen.
Problem je samo u tome sto radikali u Bosnjaka nemaju nacionalizam kao okvir za to pa utociste nadju u agresivnim vjerskim sektama. Dakle ne mozes sprijeciti nesto sto je neminovno - ali bar mozes napraviti neki normalniji okvir za to - po mogucnosti sa jasnim i definiranim ciljevima pa se radikalizam tako i drzi pod kontrolom.
Radikalizam je zlo, ali svaki narod to ima i to mu dodje kao neka vrsta politickog balansa gdje imas desne radikale i na drugoj strani lijeve radikale. Kada te dvije krajnosti imas - lakse je utvrditi normalnu sredinu.
-
pemanapemani
#98 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Nažalost, u BiH nema radikalizacije u državnom smislu, pa taman počeo od mjesne zajednice. Konkretno, razvijaj općine i kantone. Kantoni imaju hiljadu ovlasti. Iskoristi nakaradni sistem da u lokalnoj zajednici bude bolje, jer je ona personifikacija države.hAZNADAR wrote:Radikalizacija se ne planira i ne odredjuje termin pa da se kaze e sad je vrijeme ili nije jos.
Bojim se da "standardi" iz bilo kojeg dijela svijeta, trenutno, ne vrijede za BiH, tako ni lijeva i desna radikalizacija.
Jednostavno, ljudski otpad nas je unazadio za 100 godina u svakom pogledu, ljudskom, kulturnom, naučnom, ljubavnom, itd. Prvo "njihovi" koljači, pa onda "naši" pljačkaši. Jebeni jahači bosanskohercegovačke apokalipse.
- Mx
#99 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Bosnjci/Bosanci kasne za Srbima i Hrvatima vec od 1990 god sto znaci vec caa 23 god. Naravno da im nije lako gledajuci koji su opasni i riskantni izbor napravili za razliku od Srba i Hrvata u drzavi Bosni i Hercegovini.stardust3003 wrote:Ili Bosanaca i Hercegovaca koji BiH smatraju svojom domovinom...i da se odmah razumijemo ne mislim na radikalizaciju u bilo kakvom vjerskom (islamskom ili bilo kojem drugom) smislu već u državnom, nacionalnom, patriotskom, domovinskom smislu...
Da li je "radikalizacija" put ka nekoj pravdi ili treba da prepustimo stvari "drugima" a Bosnia ili zovite je kako hočete postoji još od pretprošlog milenija i neko bi valjda trebao i da je održi?!?
Čisto politički sa blagim patriotskim nabojem...
Srbi i Hrvati igraju na najednostavniju i najsigurniju kartu a to je samo za sebe i svoj komad teritorije i samo za svoje licne interese i interese svojih naroda a na Bosnjake gledaju samo kao na eventualno moguce poslovno/ekonomsko/politicki/teritorijalne partnere. Dok Bosnjaci za razliku od njih zele vidjeti Srbe i Hrvate kao da su u braku sa njima. Takva losa i pogresna politika je kostala Bosnjake i u Bosni i Hercegovini i u Dijaspori za ove caa 23 god enormno, enormno mnogo sto sa izgubljenim zivotima, sto sa invalidima sto sa upropastenim borcima, sto sa razvaljenom ekonomijom i enormnim vanjskim dugom, sto sa propalim firmama i opljackanom privredom, unistenom infastrukturom svih vrsta, stotinama hiljada izgubljenih radnih mjesta i kraj kostanjima i zaduzivanja jos se definitivno ne nazire. Ali se sigurno radi bar sto se Bosnjackih samo ekonomskih kostanja tice sigurno preko 60 milijardi maraka. O izgubljenim zivotima i invalidima da i ne pricamo jer ta cijena je nemjerljiva. Tu je svakoj politici, ekonomiji, trgovini, narodnim i nacionalnim interesima kraj/slijepa ulica/cor sokak. Dejtonski sporazum ili kako ga vec popularno zovu "ludjacka kosulja" je u stvari i napravljen samo protiv interesa Bosnjaka a u svhu cuvanja osvojenih teritorija Srba i Hrvata u Bosni i Hercegovini. Bosnjaci/Bosanci se moraju rijesiti nametnutog im Deytonskog sporazuma i ludjacke kosulje, znaci moraju traziti i zahtjevati novu medjunarodnu konferenciju za izmjenu sporazuma jer je Bosnjacima/Bosancima donio velike patnje, velike ekonomske gubitke i teritorijalne gubitke, velike ljudske gubitke, politicku inferiornost i propadanje, ekonomsko propadanje, ne mogucnost upravljnja drzvom i resursima na normalan nacin kao u svim drugim normalnim drzavama evrope itd, itd. Znaci Bosnjaci se moraju radikalizovati na nacin da traze ukidanje i promjenu Deytonskog sporazuma, da budu strogo discplinovani u svim stvarima sa kojim rade bilo politicki bilo ekonomski bilo na koji drugi nacin jer za taj posao koji rade su i placenii, tu ne smije biti igranja i samo licnih interesa.
- dustaban
#100 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Ja predlazem da pokretac teme jednostavno pokrene i osnivanje BOSNJACKE RADIKALNE STRANKE (BRS)
pa cemo vidjeti koliko je to pametno and korisno.
Meni licno je pun racku "slucajnog" izjednacavanja Bosnje=Bosanci&Hercegovci ...
pa cemo vidjeti koliko je to pametno and korisno.
Meni licno je pun racku "slucajnog" izjednacavanja Bosnje=Bosanci&Hercegovci ...