I SVA OSTALA BOSNA JE SA TOBOMb-desnica wrote:Atif Dudaković će svakako biti oslobođen optužbe kao što su i Sefer Halilović, Naser Orić, Amir Kubura, a uskoro i Rasim Delić!
Slobodna Bosna može se ulizivati četnicima, ali to neće imati nikakvog efekta!
DUDAKOVIĆU, KRAJINA JE UZ TEBE!!!!
ATIF DUDAKOVIĆ NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI U SARAJEVU
-
brdo
-
brdo
STA GOD DA JE RADIO ON JE BRANIO SVOJU DRZAVU I SVOJ NAROD A NE NAPADAO DRUGE .MISLIM DA MU TREBA SAMO DATI JOS VISE NAGRADA I MEDALJA U ZNAK ZAHVALNOSTI ZA ODBRANU BOSNE OD VELIKOSRPSKIH IDEJA ,A STO SE TICE ,,BABINIH" SUPAKA TAKO IM I TREBA MALO SU DOBILI IADAJNICI SVOG NARODA.
- rajvosa^
Ljudi moji sagledajte malo situaciju iz svih uglova. Ti brdo mi djelujes kao neko deriste koje je culo o Atifu i sad prosipa svoju pricu po forumima. Izvini ali tvoji "CAPS LOCK ON" mi tako izgledaju. Cinjenica je da je Atif D. napravio dosta napredka bas tih dana kada se i trebalo podpisati to primirje. Zar to nikome nije sumnjivo? Steta sto nije sve ignoriro i napravio lom u Banja Luci, ali fakat zar nije dovoljno za razmislit sto to tako brzo oslobodi tolike reritorije i onda kapak od MZ? Ops...primirje?!
-
BISCANIN2
Samo one najvažniji podatci.hajd' sad ti ovdje napisi koliko je Dudakovic oslobodio teritorije od '92.godine pa do 5-tog augusta '95.godine.da cujemo!!!
AVGUST 92 oprecaija lohovska brda , uz velike gubitke na obe strane pod direktnim vodstvom atifa dudakovića , usk operativna grupa ovladala je dijelom Lohovskih brda i što je najvažnije dočepala se dva zisa dva prva i jedina atriljerisjka oruđa usk opertivne grupe , novembar 92 uz grčevit otpor i velike gubitke na obe strane tadašnja opertivna grupa ovladala je strateškim pozicijama ,alibegović kosom ,Čekrlijama barakovcem ,čime su smanjene mogućnsoti četnika da direktno gađaju grad , i stečena je prednost za lakše održavanje linija.Januar 93 opercaija Munja oslobođena ćorkovača najvažnija strateška pozicija na Banjanima , najuspiješnija akcija bih armije ,ogroman broj četnika izbačen iz stroja uz minimalne vlastite gubitke četalji uhvaćeni na spavanju.
Juni 93 selo Bojna odbranjeno od martićevi četnika medju pogunilim bilo i kozaka .FEBRUAR 94 slomljena februarska ofanziva
Juli 94 ponovo oslobođena kladuša , septebar najveći debakl mladića velika četnička ofanziva pretvorena u bježaniju velikih razmjera , otkobar zauzeta kasarna grabež stub četničke odbrane.
Maj 95 oslobođen RIPAČ , PRITOKA cijeli srbljansko grmuški plato VRATA PREMA PETROVCU I SANI ŠIROM OTOVORENA, U julu 95 DOK ČETNICI RADE MASOVNE ZLOČINE U SREBRENICI , 5 KORPUS OSLOBAĐA I ZADNJE ČETNIČKO UPORIŠTE ,PANJAK ŠERBOLU ,OSMAČU MJETSA koja su godinama utvrđivana čime su vrata prema bosankom novom i prijedoru bila otovorena.
Drugi krajiški korpus je poslije maja 95 praktično bio uništen .
Juli 95 dudak oslobađa plitvice , korenicu i snage 5 tog korpa dolaze do grabovca.
U septembru odmor i priprema za operaciju sana 95 .
-
signature
gospodine,to su pocetne ratne linije i takve su ostale manje vise do pocetka hrvatske Oluje,s tom razlikom da je jedno brdo do podne bilo u srpskim rukama a od podne u muslimanskim rukama.veceg i znacajnijeg prodora atifovih snaga nije bilo,pa evo i tebe pitam koliko je to gospodin Dudakovic od'92.g pa do petog augusta '95.godine oslobodio cetvornih kilometara bosanske teritorije.BISCANIN2 wrote:Samo one najvažniji podatci.hajd' sad ti ovdje napisi koliko je Dudakovic oslobodio teritorije od '92.godine pa do 5-tog augusta '95.godine.da cujemo!!!
AVGUST 92 oprecaija lohovska brda , uz velike gubitke na obe strane pod direktnim vodstvom atifa dudakovića , usk operativna grupa ovladala je dijelom Lohovskih brda i što je najvažnije dočepala se dva zisa dva prva i jedina atriljerisjka oruđa usk opertivne grupe , novembar 92 uz grčevit otpor i velike gubitke na obe strane tadašnja opertivna grupa ovladala je strateškim pozicijama ,alibegović kosom ,Čekrlijama barakovcem ,čime su smanjene mogućnsoti četnika da direktno gađaju grad , i stečena je prednost za lakše održavanje linija.Januar 93 opercaija Munja oslobođena ćorkovača najvažnija strateška pozicija na Banjanima , najuspiješnija akcija bih armije ,ogroman broj četnika izbačen iz stroja uz minimalne vlastite gubitke četalji uhvaćeni na spavanju.
Juni 93 selo Bojna odbranjeno od martićevi četnika medju pogunilim bilo i kozaka .FEBRUAR 94 slomljena februarska ofanziva
Juli 94 ponovo oslobođena kladuša , septebar najveći debakl mladića velika četnička ofanziva pretvorena u bježaniju velikih razmjera , otkobar zauzeta kasarna grabež stub četničke odbrane.
Maj 95 oslobođen RIPAČ , PRITOKA cijeli srbljansko grmuški plato VRATA PREMA PETROVCU I SANI ŠIROM OTOVORENA, U julu 95 DOK ČETNICI RADE MASOVNE ZLOČINE U SREBRENICI , 5 KORPUS OSLOBAĐA I ZADNJE ČETNIČKO UPORIŠTE ,PANJAK ŠERBOLU ,OSMAČU MJETSA koja su godinama utvrđivana čime su vrata prema bosankom novom i prijedoru bila otovorena.
Juli 95 dudak oslobađa plitvice , korenicu i snage 5 tog korpa dolaze do grabovca.
istine radi,Srbi su znali mnogo prije nego li i sam Atif i vojnici (sluzbeno) da je u pitanju Dejton i podjela BiH na dva entiteta.srpski vojnici koji su bili na linijama prema muslimanima su zvali muslimanske vojnike i kazivali im da ce biti ubrzo povlacenja i da ne srljaju za njima,jer bi moglo biti bespotrebnih zrtava.sto se i obistinilo,jer je Atif Dudakovic isao za srpskim snagama koje su se povlacile,a ovi su pravili zasjede u toku povlacenja i nanijeli su velike gubitke muslimanima.sad stvarati neki mit o Atifu i korpusu je plod maste i zelje da mu se pripise i ono sto apsolutno nije istina.ja razumijem da je necija zelja da se izadje iz rata sa nekom slavom,jer kako inace pravdati troipogodisnje stanje a da se nije moglo krenuti prema Sani dok hrvatska vojska u augustu'95.godine nije skrsila potpuno srpske snage.
zakljucak je' da je gospodin Dudakovic ulazio u prazan prostor i sukobljavao se sa ostacima srpskih snaga koje su bile u povlacenju,kad se priblizio zacrtanoj entiteskoj liniji tu je bio zaustavljen od Medjunarodne Zajednice.
-
signature
da.upravo tako kao neko deriste neobuzdano.rajvosa^ wrote:Ljudi moji sagledajte malo situaciju iz svih uglova. Ti brdo mi djelujes kao neko deriste koje je culo o Atifu i sad prosipa svoju pricu po forumima. Izvini ali tvoji "CAPS LOCK ON" mi tako izgledaju. Cinjenica je da je Atif D. napravio dosta napredka bas tih dana kada se i trebalo podpisati to primirje. Zar to nikome nije sumnjivo? Steta sto nije sve ignoriro i napravio lom u Banja Luci, ali fakat zar nije dovoljno za razmislit sto to tako brzo oslobodi tolike reritorije i onda kapak od MZ? Ops...primirje?!
-
Majstorinho
Imao sam priliku da upoznam Atifa Dudakovica.Poznajem njegovog starijeg sina,pa tako...Dakle,covjek je legenda.Sa njim se mozes zajebavat,jer je fakat covjek raja.
A sto se tice njegove karijere.Samo mogu reci da je jedan od najvecih heroja odbrane Bosne i Hercegovine u njezinoj historiji.Toliko od mene.
A sto se tice njegove karijere.Samo mogu reci da je jedan od najvecih heroja odbrane Bosne i Hercegovine u njezinoj historiji.Toliko od mene.
- Prozor
Koliko si ti ovdje samo lazi ispisao... Vjerovatno je i Dejtonom potpisan pad APZP? Pogledaj snimke, ako nemas gdje eno ti na youtube, pa vidi kakve su borbe kod poste u Sanskom Mostu bile? I koliko je tu cetnika mrtvih ostalo... Pa nije valjda da nisi cuo za Arkan-show kod Sanskog hotela? Ili za borbe kod Kljuca, kontra-ofanziva Arkanovaca? Ma daj vise sad kad je izgubljeno valja izmisljati price kako je to bilo "dogovoreno". Jedino sto je Dejton bio dogovorio je reintegracija sarajevske okoline, i to stoji, a ovo ostalo ostavi za mitska prepricavanja. Sana 95 je bila bosanska Oluja, i da MZ-djubrad ne zaustavise vidio bi ti gdje bi bila tkz RS.signature wrote:gospodine,to su pocetne ratne linije i takve su ostale manje vise do pocetka hrvatske Oluje,s tom razlikom da je jedno brdo do podne bilo u srpskim rukama a od podne u muslimanskim rukama.veceg i znacajnijeg prodora atifovih snaga nije bilo,pa evo i tebe pitam koliko je to gospodin Dudakovic od'92.g pa do petog augusta '95.godine oslobodio cetvornih kilometara bosanske teritorije.BISCANIN2 wrote:Samo one najvažniji podatci.hajd' sad ti ovdje napisi koliko je Dudakovic oslobodio teritorije od '92.godine pa do 5-tog augusta '95.godine.da cujemo!!!
istine radi,Srbi su znali mnogo prije nego li i sam Atif i vojnici (sluzbeno) da je u pitanju Dejton i podjela BiH na dva entiteta.srpski vojnici koji su bili na linijama prema muslimanima su zvali muslimanske vojnike i kazivali im da ce biti ubrzo povlacenja i da ne srljaju za njima,jer bi moglo biti bespotrebnih zrtava.sto se i obistinilo,jer je Atif Dudakovic isao za srpskim snagama koje su se povlacile,a ovi su pravili zasjede u toku povlacenja i nanijeli su velike gubitke muslimanima.sad stvarati neki mit o Atifu i korpusu je plod maste i zelje da mu se pripise i ono sto apsolutno nije istina.ja razumijem da je necija zelja da se izadje iz rata sa nekom slavom,jer kako inace pravdati troipogodisnje stanje a da se nije moglo krenuti prema Sani dok hrvatska vojska u augustu'95.godine nije skrsila potpuno srpske snage.
zakljucak je' da je gospodin Dudakovic ulazio u prazan prostor i sukobljavao se sa ostacima srpskih snaga koje su bile u povlacenju,kad se priblizio zacrtanoj entiteskoj liniji tu je bio zaustavljen od Medjunarodne Zajednice.
-
signature
nigdje ja nisam napisao da nije bilo borbe ali te borbe su manjeg inteziteta,jos jednom procitaj moj post.Prozor wrote:Koliko si ti ovdje samo lazi ispisao... Vjerovatno je i Dejtonom potpisan pad APZP? Pogledaj snimke, ako nemas gdje eno ti na youtube, pa vidi kakve su borbe kod poste u Sanskom Mostu bile? I koliko je tu cetnika mrtvih ostalo... Pa nije valjda da nisi cuo za Arkan-show kod Sanskog hotela? Ili za borbe kod Kljuca, kontra-ofanziva Arkanovaca? Ma daj vise sad kad je izgubljeno valja izmisljati price kako je to bilo "dogovoreno". Jedino sto je Dejton bio dogovorio je reintegracija sarajevske okoline, i to stoji, a ovo ostalo ostavi za mitska prepricavanja. Sana 95 je bila bosanska Oluja, i da MZ-djubrad ne zaustavise vidio bi ti gdje bi bila tkz RS.signature wrote:gospodine,to su pocetne ratne linije i takve su ostale manje vise do pocetka hrvatske Oluje,s tom razlikom da je jedno brdo do podne bilo u srpskim rukama a od podne u muslimanskim rukama.veceg i znacajnijeg prodora atifovih snaga nije bilo,pa evo i tebe pitam koliko je to gospodin Dudakovic od'92.g pa do petog augusta '95.godine oslobodio cetvornih kilometara bosanske teritorije.BISCANIN2 wrote: Samo one najvažniji podatci.
postavljam pitanje,zasto: dudakovic nije pocetkom '95.godine ili sredinom iste godine probio srpske obruce i krenuo prema Sani,zasto ?..hajde mi odgovori.imao je isto naoruzanje i istu kolicinu.
zasto je tek krenuo prema SANI nakon hrvatske Oluje.
zasto nije ignorirao UPOZORENJE MZ-ce i nastavio oslobadjati Bosnu i hercegovinu iduci prema Banja Luci i dalje prema drzavnoj granici na rijeci Drini.
mnogo,mnogo prije je Bosna bila podijeljena nego sto si ti saznao.
koliko je samo za jedan dan bilo unisteno autobusa koji su prevozili i vojsku i civile kao radnu snagu kad je korpus isao prema Sani a to je sve bilo bespotrebno.jer,tako i tako, ta teritorija je po dejtonskom sporazumu pripala federalnom dijelu.
-
Šandor
Meni nije sumnjivo. Nema logike ta teorija da su se Srbi borili za ovo što danas imaju. Oni su se ipak borili za nešto više od toga.rajvosa^ wrote:Ljudi moji sagledajte malo situaciju iz svih uglova. Ti brdo mi djelujes kao neko deriste koje je culo o Atifu i sad prosipa svoju pricu po forumima. Izvini ali tvoji "CAPS LOCK ON" mi tako izgledaju. Cinjenica je da je Atif D. napravio dosta napredka bas tih dana kada se i trebalo podpisati to primirje. Zar to nikome nije sumnjivo? Steta sto nije sve ignoriro i napravio lom u Banja Luci, ali fakat zar nije dovoljno za razmislit sto to tako brzo oslobodi tolike reritorije i onda kapak od MZ? Ops...primirje?!

Otprilike ovo. A stranci su naredili da stanemo jer su se oni između sebe dogovorili da bude ono što je "dogovoreno" u Dejtonu.
Da ne bude zabune...ne tješim se. Bosna je poražena.
- Bosanac_21

Uvijek si mi kao sto si bila
sva zelena, vesela i mila.
Cvjetaj Bosno, u mirisu rudi
u tebi ja da napajam grudi
-
BISCANIN2
Dudakovic od'92.g pa do petog augusta '95.godine oslobodio cetvornih kilometara bosanske teritorije.
Na vrh
gospodine,to su pocetne ratne linije i takve su ostale manje vise do pocetka hrvatske Oluje,s tom razlikom da je jedno brdo do podne bilo u srpskim rukama a od podne u muslimanskim rukama.veceg i znacajnijeg prodora atifovih snaga nije bilo,pa evo i tebe pitam koliko je to gospodin
Ovo je za Vas Gospodine viša matematika ili kako se kod NASKE kaže Vi se u ovo razumijete kao švabo u varićak
Gospodine TO su DOBRO utvrđeni položaji i utvrđena čijim se gubljnjem ili osvajanjem gube ili dobijaju predpostavke za dalje naqpredovanje ili bježaniju .
Drugo ZADATAK dučeta i 5korpa do oluje je bio odbrana bihaćke enklave od samo tri vojske, NIKKAVOG PRODORA U DUBINU NIJE MOGLO BITI IZ RAZLOGA ŠTO :ZA PRODOR TI TREBA JAKA LOGISTIČKA PODRŠKA I REZERVNE SVJEŽE SNAGE U POZADINI ,ZNAČI SVE ONIO ŠTO DUČE NIJE IMAO .
DO oluje 5 korpus jeZAUZEO SVE STRATEŠKE POLOŽAJE A KAD JE POČELA OLUJAO OSLOBODIO JE djelove hrvatske i ponovo ušao u Vkladušu .
Oluja je počela i zvrišla u avgustu a operacija Sana 95 je krenula u oktobru iste godine .
Što govori da se skoro puna dva mjeseca radile pripreme za Sana 95 .
Drugo uništenjem rsk korpus je imao nesmetano snabdjevanje svi i svačimi dužina fronte je smanjena sa 230 km na 100 km .
Ukratko stvorene su predpostvake za Sanu 95 .
Sama operacija započela je u rano jutro oko 4iri sata linija je probijena na dva mjesta OBA PROBOJA napravili su AUTONOMAŠI ,JEDINICE KOJE SU PADOM AUTONOMIJE PONOVO prešle u redove korpusa.
Recimo samo podatak da je u poljanama kod Bravskog zarobljeno najtežeg naouružanja ,haubica svih kalibara, topova najvećeg kaLIBRA I DOMETA itd koliko cijela armija bih zajedno nije imala .
Arkanovci su u sani bili na ribarenju , i četnici pokrenuli kontraofanzivu u mrkonjiću iz zajebncije .
A o kršenju hv srbskih snaga vidi pod napad na bosasnki novi ,gdje su im naši vratili za neke podvale.