radi se tome,da tog momka moramo ODMAH ovjerit.jer,čemu pozivi i njegovi eventualni nastupi za U21 selekciju,kada postoji pravilo,da igrac moze promijeniti reprezentaciju do svoje 21 god.(bez obzira,da li je igrao u U21 druge selekcije)LSD wrote:Slazem se sa ostatkom texta,ali sa ovim citatom ne.Jer,zar nije posao selektora MLADJIH selekcija da prate ili pozivaju jednog 17-godisnjaka?? Ili mora i za to Muzurovic voditi racuna??Pa sta onda radi selektori reprezentacija U-17,U-19,U-21????Mora Muzurovic voditi i njihv posao??Valjda bi ti novinari trebali postavljati pitanje Pjanic TIM SELEKTORIMA,a ne Muzuru.Ali posto je kod nas sve naopako,nista me vise ne cudi.Jel sramota za novinara sto pita selektora racunali na sedamnestogodisnjeg Pjanica startera Metza rodjenog u BiH ? Ili je slucajno blamaza da selektor kaze " Kako cu ja ga pozvati. Nikad ga nisam vidio. " ? Cuj nije vidio ni cuo za momka koji hladno pocne utakmicu lige petice ! A vidio Marija Bozica u Videotonu u madjarskoj provinciji Sekehšvehervaru. Ma nemojte selektore, molim Vas.
ja ne kazem,da taj momak treba startati sada protiv madjara,i u nastavku kvalifikacija.ALI ,zar se taj momak nije mogao OVJERIT sada protiv hrvatske sa simbolicnih, recimo 2 minute? vezali bismo igraca za sva vremena,a ovako moramo strijepiti da li ce nam ga luxemburg,francuska ,ili neko treci maznuti ispred ociju,ako ovaj pocne zabijati.
ista stvar je i sa tahirovicem,koji je igrao za mlade swede.treba li cekati da ovaj pocne zabijati,pa da ga swedjani pozovu prije nas?!.trebamo ga ovjerit,a ako ovaj ne bude ono sto smo se nadali,niko nece tjrati selektora da ga poziva,ili da mu starta i sl.mi nemamo toliko talentovanih igraca,da bismo se mogli kockati sa slobodnim procjenama,poput one josipa katalinskog u vezi zlatana ibrahimovica.
ne trebam ni nabrajati koliko je na ovaj nacin propalo igraca,istinskih talenata.oni koji su malo bolje upuceni,sjecaju se da smo se zbog igranja gluhih telefona,i nekog gonjenja inata(kome?)zamalo ostali i bez zlatana muslimovica,koji je cekao poziv swedske,ali *srecom* stade sa golovima(mislim da je tad bio u riminiju)pa su ga ovi nama prepustili...
uostalom,koga biste vi pozvali-igraca druge njemacke,druge ruske,igraca(e) ispodprosojecne hrvatske lige(u kojoj godinama nijedan klub uprkos silnih ulaganja ne moze da prezimi u evropi)- ili talentovanog igarca koji sa 17 god.starta u ligi petice,u jednoj od najtvrdjih(u francuskoj je teze zabiti,cak i u odnosu na calcio) liga na svijetu.momkom kojem bayern vec sad nudi predugovor?
teska odluka,samo za tokmaka pve kategorije.
ubi me nasa kratkovidnost.ovo se NIKAD ne bi moglo desiti vlatku markovicu...