Zeljko Komsic udario na Dodika

kub lajkan

Post by kub lajkan »

Jedan001 wrote:Neznam kako je kod tih prijedloga ali znam ovaj zadnji sporazum ako se moze uvrstiti u te prijedloge sa SPC-om isli su sa principom 2 protiv jedan...
komsic i radmanovic su bili za haris je bio protiv tog prijedloga koji je na kraju i usvojen...
Sto je naravno jos jedan prilog u korist tvoje teorije:
Jedan001 wrote:nisu ga dzabe u novinama opisali da je Harisov nosac kofera.
big_daddy

Post by big_daddy »

Ma ljudina ovaj Zeljko. Bas mi je drago sto ga izabrasmo! Za Hrvate. ha,ha.
blah blah

Post by blah blah »

big_daddy wrote:Ma ljudina ovaj Zeljko. Bas mi je drago sto ga izabrasmo! Za Hrvate. ha,ha.
Big Daddy wrote:
biscanka84 wrote:

a ko bi po tebi bio najbolji za clana predsjednistva u Bosnjaka?

Kakvo pitanje, pa valjda Komšić. Za njega ste glasali. :lol: :lol:
big, da i tebe ko greskom u medjuvremenu ne osuneti, gluho bilo? :D
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

kub lajkan wrote:
Jedan001 wrote:Raja i pada na price o boljem zivotu zato se vecina i odlucuje napustiti ovu zemlju vjerujuci tim pricama a on to nesvjesno i radi podsvjesno lozi ljude da ce ovdje biti bolje a sami znamo da nece biti.
Jesi li ti u Austriji ili su podaci iz tvog forumskog profila samo puste zelje?
Tema nisam ja nit moje prebivaliste nego udar komshica na dodika...
A podaci su uvijek tacni a o kakvim pustim zeljama ti pricas to je tvoja stvar 8-)
seln

Post by seln »

Jedan001 wrote:
kub lajkan wrote:
Jedan001 wrote:Raja i pada na price o boljem zivotu zato se vecina i odlucuje napustiti ovu zemlju vjerujuci tim pricama a on to nesvjesno i radi podsvjesno lozi ljude da ce ovdje biti bolje a sami znamo da nece biti.
A podaci su uvijek tacni a o kakvim pustim zeljama ti pricas to je tvoja stvar 8-)
Ma dirljivo je tvoje pametovanje o matici, sa guzicom na lijepom plavom Dunavu.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Jedan001 wrote:
kub lajkan wrote:
Pa ako kazes ovu zemlju i da ce ovdje biti bolje onda valjda mislis na Austriju?

A mogao si komentarisati i drugi (necitirani) dio...
Alfaromeo

Post by Alfaromeo »

Zeljo je car svaka mu dala..
Bosni su potrebni ovakvi tipovi..
A ja licno bi mijenjao naseg Hareta za Lepog Mileta..majke mi..
samo Srbi sup.i nece.. :lol:
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

kub lajkan wrote:
Jedan001 wrote:
kub lajkan wrote: Jesi li ti u Austriji ili su podaci iz tvog forumskog profila samo puste zelje?
Pa ako kazes ovu zemlju i da ce ovdje biti bolje onda valjda mislis na Austriju?

Dobro mozda sam se pogresno izrazio, ali pametan si mogao si skontati ako sam napisao u tom licu da sam mozda trenutno ovdje (u BiH) na odmoru...procitaj malo izmedju redova... nemoram sve pisati...
A sto se tice drugog djela stvarno me iznenadio kada je glasao ZA zajedno sa Radmanovicem, ocito je imao neki razlog za to, koji ja neznam da objasnim. Danas jedno rade sutra drugo u zavisnosti od trenutne situacije i poena koje mogu dobiti na politickoj sceni. Mozda je to uradio da bi Srbi rekli kako radi i za njihov racun i da misli i na njih malo. Ne bi li time dobio jos glasova i osigurao birace za iduce izbore.
seln wrote:
Jedan001 wrote:
kub lajkan wrote: Jesi li ti u Austriji ili su podaci iz tvog forumskog profila samo puste zelje?
Pa eto sto ti nisi sta pametno i konstruktivno rekao... odmah skaces za oci dijaspori kada nesto kazu i drugacije misle nego ostali. Sto jedan nekad davno rece da nije dijaspore bijeda bi u Bosni bila jos veca, ne bi se sjedilo citav dan na kafi i nista neradilo da dijaspora godisnje koju milijardu ne posalje :D. Zato se poklopi marku u dzep i pravac prva kafana.
seln

Post by seln »

Jedan001 wrote:
kub lajkan wrote:
Jedan001 wrote: Tema nisam ja nit moje prebivaliste nego udar komshica na dodika...

Dobro mozda sam se pogresno izrazio, ali pametan si mogao si skontati ako sam napisao u tom licu da sam mozda trenutno ovdje (u BiH) na odmoru...procitaj malo izmedju redova... nemoram sve pisati...
A sto se tice drugog djela stvarno me iznenadio kada je glasao ZA zajedno sa Radmanovicem, ocito je imao neki razlog za to, koji ja neznam da objasnim. Danas jedno rade sutra drugo u zavisnosti od trenutne situacije i poena koje mogu dobiti na politickoj sceni. Mozda je to uradio da bi Srbi rekli kako radi i za njihov racun i da misli i na njih malo. Ne bi li time dobio jos glasova i osigurao birace za iduce izbore.
seln wrote:
Jedan001 wrote: Tema nisam ja nit moje prebivaliste nego udar komshica na dodika...
Pa eto sto ti nisi sta pametno i konstruktivno rekao... odmah skaces za oci dijaspori kada nesto kazu i drugacije misle nego ostali. Sto jedan nekad davno rece da nije dijaspore bijeda bi u Bosni bila jos veca, ne bi se sjedilo citav dan na kafi i nista neradilo da dijaspora godisnje koju milijardu ne posalje :D. Zato se poklopi marku u dzep i pravac prva kafana.
U tvoj fukarski Linz ne dolazim ni na kafu. Kako nezaposleni metalci, sverca li se sta iz Ceske?
Zivis u jednoj demokratskoj, gradjanskoj drzavi u kojoj je sve na mjestu, pa se opet pojavi poneki demagog (lista je duga, znas i sam)....a nadjes se pozvan da kitikujes "demagogiju" jednog od rijetkih postenih politicara u BiH.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

svi političari pušu u istu trubu...

ali moram reći...

eto više stašau nije u predsjedništvu... već godinu... i ništa nam nije bolje

jel nam bolje?
seln

Post by seln »

komi wrote:svi političari pušu u istu trubu...

ali moram reći...

jel nam bolje?
Meni jeste...tebi, vidim, nije.
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

seln wrote:
Jedan001 wrote:
kub lajkan wrote: Pa ako kazes ovu zemlju i da ce ovdje biti bolje onda valjda mislis na Austriju?

seln wrote: Ma dirljivo je tvoje pametovanje o matici, sa guzicom na lijepom plavom Dunavu.
U tvoj fukarski Linz ne dolazim ni na kafu. Kako nezaposleni metalci, sverca li se sta iz Ceske?
Zivis u jednoj demokratskoj, gradjanskoj drzavi u kojoj je sve na mjestu, pa se opet pojavi poneki demagog (lista je duga, znas i sam)....a nadjes se pozvan da kitikujes "demagogiju" jednog od rijetkih postenih politicara u BiH.
Dobro nemoras doci na kafu ne zovem te, moze i caj ako ga radije pijes :lol: Sverca se bogami dosta toga najvise zenske robe imamo dodji probaj pa odluci kupit sta ti treba..Ko ti kaze da su nezaposleni opet neko shiri dezinformacije hehe. Shalu na stranu ne zachatavaj temu ako hoces da se dopisujes upotrebi pp... pozdrav
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Kolko vidim neki ga gotive, neki misle da ne moze prnut. Ako nista njegov stav i intervjui kao ovaj govore ljudima da ima nade za tu BiH. Mozda su mu ruke svezane (jebi ga tri stolice), ali ako bar unese malo sumnje u one koji glasaju za SDA,HDZ SDS i njihove supcice da se dobro zamisle na slijedecim izborima onda je to veliki + za BiH.

Neki dan mi nesto pade na pamet, ovi neki Hercegovci sto ih znam, kazu kako je Zeljko komunjara, protiv hrvata u BiH itd. I kontam, pa cim oni tako misle mora da nesto radi kako treba, :-D jer ne zastupa interese samo hrvata ili katolika - kako je kome cejf, nego interese BiH. Vidjet ce se kolko moze potegnut.
blah blah

Post by blah blah »

rajvosa^ wrote:Kolko vidim neki ga gotive, neki misle da ne moze prnut. Ako nista njegov stav i intervjui kao ovaj govore ljudima da ima nade za tu BiH. Mozda su mu ruke svezane (jebi ga tri stolice), ali ako bar unese malo sumnje u one koji glasaju za SDA,HDZ SDS i njihove supcice da se dobro zamisle na slijedecim izborima onda je to veliki + za BiH.
E hajde sada zamisli da govorimo o Harisu, a ne Zeljku sa istim ovim "argumentima", pa reci koliko se jos uvijek slazes sam sa sobom. :D Istu tu pricu pricaju Harisovi bezrezervni fanovi.

I to koliko Zeljka ko gotivi, ne treba imati veze sa tim mislis li ili ne da moze "prnut", jer svejedno ipak trebamo biti realni. Pored toga, kao sto prije rekoh, tema ipak nije Zeljko i njegov lik i (prethodno) djelo, vec ova izjava. Sta je tu cudno?
proleter

#90 Zeljko Komsic udario na Dodika

Post by proleter »

Sukob covjeka koji neskriveno voli Bosnu i Hercegovinu s jedne i covjeka koji ne stedi rijeci da izrazi koliko mu do nje nije stalo s druge strane.

Problem danasnje BiH je da je malo ljudi u njoj poput Zeljka Komsica. Sasvim svjesno je stavio svoju etnicku i religioznu pripadnost (ako je uopste religiozan) ne u drugi vec u treci plan a Bosnu i Hercegovinu kao domovinu koja grca u problemima u prvi. Koliko je Srba, Bosnjaka i Hrvata danas u BiH spremno na taj korak? Vidjelo se na posljednjim izborima i ne samo posljednjim. To je razlog zbog cega Zeljko Komsic i njemu slicni ne mogu danas izaci na kraj sa ljudima poput Dodika. Vecina bosansko-hercegovackih gradjana razmislja jos uvijek u domeni Milorada Dodika, bilo kojem etnosu da pripadaju. Princip je isti, sve su ostalo nijanse, zakon spojenih posuda nacionalizma i kriminala, vrlim vjerskim praznicima okicen, jos uvijek funkcionira besprijekorno.

Problem raznoraznih Milorada Dodika je sto sa svakim korakom ka Evropi gube tlo pod nogama. Evropa je naime mocna multietnicka zajednica, bogata i privredno superiorna a para vrti tamo gdje burgija ne moze. Telekom Srpske je istina Mile prodao matici Srbiji ali doci ce i veci od malenog srbijanskog telekoma (u evropskim razmjerima gledano) i kupit ce srbijanski telekom za neku sicu. Tako ce Telekom Srpske mozda postati T-Mobile, mozda Vodafone, mozda Telefonica ko zna. A sluzbeni ce u firmi poslati engleski, mozda njemacki, more bit bidne spanski. Tako ce poceti, prvo odu telekomi a onda ce i drugi doci na red. I Mile ce tako otici na klupu za rezervne igrace neke partije u fildzan ligi, jer ko igra za raju ...

Sa doduse jako sporim ali ipak prisutnim povratkom privrede i nekog normalnog zivota pod ovaj bosanski dunjaluk jaca i jacat ce podrska ljudima poput Zeljka. To nazalost jeste spor ali neminovan proces. Miloradi su ljudi proslosti, za njih je najbolje i najpostenije rjesenje za BiH Dayton (rezultat krvavog rata, koncentracionih logora, genocida), oni bi nazad u devedesete, ali vrijeme, bar u ovom univerzumu, se ne da preokrenuti.

Zato Mile ne pitaj kome zvono zvoni, tebi zvoni, makar bilo i ono zvono na crkvi u Fatinom dvoristu ...
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

blah blah wrote:
rajvosa^ wrote:Kolko vidim neki ga gotive, neki misle da ne moze prnut. Ako nista njegov stav i intervjui kao ovaj govore ljudima da ima nade za tu BiH. Mozda su mu ruke svezane (jebi ga tri stolice), ali ako bar unese malo sumnje u one koji glasaju za SDA,HDZ SDS i njihove supcice da se dobro zamisle na slijedecim izborima onda je to veliki + za BiH.
E hajde sada zamisli da govorimo o Harisu, a ne Zeljku sa istim ovim "argumentima", pa reci koliko se jos uvijek slazes sam sa sobom. :D Istu tu pricu pricaju Harisovi bezrezervni fanovi.

I to koliko Zeljka ko gotivi, ne treba imati veze sa tim mislis li ili ne da moze "prnut", jer svejedno ipak trebamo biti realni. Pored toga, kao sto prije rekoh, tema ipak nije Zeljko i njegov lik i (prethodno) djelo, vec ova izjava. Sta je tu cudno?
Ako je tvoje pitanje sta ko misli direktno na ovaj intervju, bez uzimanja cinjenica likova, i prethodnih djela (pa cak i Harisa), onda ces dobit od sviju kratko i jasno "slazem se za Zeljkom" i tu je ova tema zavrsena. Zar bi bilo potrebe komentarisat? Sta je tu cudno? Pitas sta moze konkretno uciniti? Rekoh vidjet cemo, jer on nije dugo clan predsjednistva pa nije imao vremena ni da se pokvari a ni nesto konkretno da ucini - dok su drugi vrlo dobro dokazali kolko oni mogu da "potegnu".

Negdje sam na nekoj temi rekao kako Dodik i kompanija uvijek nesto guraju, uvijek su bucni sve na putu ka RS. A ostali clanovi, nigdje ih. E vidis ovakav intervju gdje kaze "Nedam", daje znak Dodiku da mu nece svako "nosat kofere" sto neko spomenu.
Hantraga

Post by Hantraga »

Zivim u St.Louisu, i stvarno mi je drago da ce doci Zeljko Komsic...iako sam bosnjak, vise mu se radujem, nego da ce doci Haris S....

Drago mi je da je nasa zajednica uspjela da izburgija da nam dodje bas ON, Zeljko Komsic...

Nadam se lijepom doceku, iako ce imati naporan program, mislim da ce se vratiti zadivljen, koliko su bosanci i hercegovci u dalekom St.Louisu i dalje mnogo vezani za svoju zemlju...

Po pitanju izjave za novine, mislim da mu je svaka na mjestu, i to sto je "napao" na Dodika, nevidim nista strano...Covjek je brate rekao sto vecina nas misli o premijeru RS...
trlica

Post by trlica »

Hantraga wrote:Zivim u St.Louisu, i stvarno mi je drago da ce doci Zeljko Komsic...iako sam bosnjak, vise mu se radujem, nego da ce doci Haris S....

Drago mi je da je nasa zajednica uspjela da izburgija da nam dodje bas ON, Zeljko Komsic...

Nadam se lijepom doceku, iako ce imati naporan program, mislim da ce se vratiti zadivljen, koliko su bosanci i hercegovci u dalekom St.Louisu i dalje mnogo vezani za svoju zemlju...

Po pitanju izjave za novine, mislim da mu je svaka na mjestu, i to sto je "napao" na Dodika, nevidim nista strano...Covjek je brate rekao sto vecina nas misli o premijeru RS...
"koliko su bosanci i hercegovci u dalekom St.Louisu"
ima li i tamo hercegovaca osim samo u hercegovini.?

dobro je misliti,narocito iz velike daljine slusati kao Komsic "jede' Dodika.

ako zagrmi u Bosni,priblizi se malo blize pa otkini i ti koji komad od Dodika.

nemojte me samo pogresno protumaciti i proglasiti Dodikofilom.

sve mi se polaHko pocinje gaditi.
liberal

#94 Re: Zeljko Komsic udario na Dodika

Post by liberal »

proleter wrote:Sukob covjeka koji neskriveno voli Bosnu i Hercegovinu s jedne i covjeka koji ne stedi rijeci da izrazi koliko mu do nje nije stalo s druge strane.

Problem danasnje BiH je da je malo ljudi u njoj poput Zeljka Komsica. Sasvim svjesno je stavio svoju etnicku i religioznu pripadnost (ako je uopste religiozan) ne u drugi vec u treci plan a Bosnu i Hercegovinu kao domovinu koja grca u problemima u prvi. Koliko je Srba, Bosnjaka i Hrvata danas u BiH spremno na taj korak? Vidjelo se na posljednjim izborima i ne samo posljednjim. To je razlog zbog cega Zeljko Komsic i njemu slicni ne mogu danas izaci na kraj sa ljudima poput Dodika. Vecina bosansko-hercegovackih gradjana razmislja jos uvijek u domeni Milorada Dodika, bilo kojem etnosu da pripadaju. Princip je isti, sve su ostalo nijanse, zakon spojenih posuda nacionalizma i kriminala, vrlim vjerskim praznicima okicen, jos uvijek funkcionira besprijekorno.

Problem raznoraznih Milorada Dodika je sto sa svakim korakom ka Evropi gube tlo pod nogama. Evropa je naime mocna multietnicka zajednica, bogata i privredno superiorna a para vrti tamo gdje burgija ne moze. Telekom Srpske je istina Mile prodao matici Srbiji ali doci ce i veci od malenog srbijanskog telekoma (u evropskim razmjerima gledano) i kupit ce srbijanski telekom za neku sicu. Tako ce Telekom Srpske mozda postati T-Mobile, mozda Vodafone, mozda Telefonica ko zna. A sluzbeni ce u firmi poslati engleski, mozda njemacki, more bit bidne spanski. Tako ce poceti, prvo odu telekomi a onda ce i drugi doci na red. I Mile ce tako otici na klupu za rezervne igrace neke partije u fildzan ligi, jer ko igra za raju ...

Sa doduse jako sporim ali ipak prisutnim povratkom privrede i nekog normalnog zivota pod ovaj bosanski dunjaluk jaca i jacat ce podrska ljudima poput Zeljka. To nazalost jeste spor ali neminovan proces. Miloradi su ljudi proslosti, za njih je najbolje i najpostenije rjesenje za BiH Dayton (rezultat krvavog rata, koncentracionih logora, genocida), oni bi nazad u devedesete, ali vrijeme, bar u ovom univerzumu, se ne da preokrenuti.

Zato Mile ne pitaj kome zvono zvoni, tebi zvoni, makar bilo i ono zvono na crkvi u Fatinom dvoristu ...
moram da te citiram u jednom dijelu (oznacenim crvenim)
jedna stvar koja mene malo intrigira je to da je zeljko izabran u predsjednistvo da predstavlja hrvate uglavnom nehrvatskim glasovima. jel to odmah znak da je on demokrata ?
nemoj me krivo shvatit stavi se u polozaj hrvata pa zamilsi da su recimo srbi i hrvati izabrali nekog "podobnog" bosnjaka u predsjednistvo...neznam dali bi taj predstavnik nosio titulu demokrate u tom slucaju i dali bi bio prihvacen od bosnjacke populacije ? (kao sto zeljko nije od hrvatske koliko god da se trudio)
nazalost nase trenutno drustvo je tvrdo ukopano u nacionalne torove i podmetanjem zeljka kao demokrate na racun (sad ce mnogi da me ocrne) najmanjeg naroda nepodize nivo demokratije.prije ce pomoc hrvatskim i srpskim strankama da se ujedine oko jednog kandidata samo da nebudu preglasani ne-nacionalnim glasovima.
seln

#95 Re: Zeljko Komsic udario na Dodika

Post by seln »

liberal wrote:
moram da te citiram u jednom dijelu (oznacenim crvenim)
jedna stvar koja mene malo intrigira je to da je zeljko izabran u predsjednistvo da predstavlja hrvate uglavnom nehrvatskim glasovima. jel to odmah znak da je on demokrata ?
nemoj me krivo shvatit stavi se u polozaj hrvata pa zamilsi da su recimo srbi i hrvati izabrali nekog "podobnog" bosnjaka u predsjednistvo...neznam dali bi taj predstavnik nosio titulu demokrate u tom slucaju i dali bi bio prihvacen od bosnjacke populacije ? (kao sto zeljko nije od hrvatske koliko god da se trudio)
nazalost nase trenutno drustvo je tvrdo ukopano u nacionalne torove i podmetanjem zeljka kao demokrate na racun (sad ce mnogi da me ocrne) najmanjeg naroda nepodize nivo demokratije.prije ce pomoc hrvatskim i srpskim strankama da se ujedine oko jednog kandidata samo da nebudu preglasani ne-nacionalnim glasovima.
A nema te ko sta crniti....crn si i jadan sam po sebi.
Ja bih rado glasao samo za jednog predsjednika i bila bi mi cast da me prestavlja Srbin ili Hrvat, pod uslovom da se radi o postenom i drzavi lojalnom covjeku. No, kako izgleda, dobar Srbin i dobar Hrvat mora biti separatista i nacionalista.
seln

Post by seln »

trlica wrote: "koliko su bosanci i hercegovci u dalekom St.Louisu"
ima li i tamo hercegovaca osim samo u hercegovini.?

dobro je misliti,narocito iz velike daljine slusati kao Komsic "jede' Dodika.

ako zagrmi u Bosni,priblizi se malo blize pa otkini i ti koji komad od Dodika.

nemojte me samo pogresno protumaciti i proglasiti Dodikofilom.

sve mi se polaHko pocinje gaditi.
Golden lily has spoken.
Truba

Post by Truba »

seln wrote:

ali moram reći...

jel nam bolje?
jesi se to zaposlio u predsjedništvu :D
seln

Post by seln »

komi wrote:
seln wrote:

ali moram reći...

jel nam bolje?
jesi se to zaposlio u predsjedništvu :D
Nisam, ali mi nekako suhveli dok je bio ustasa.
Sta je s tobom, jesi li i ti osjetio slast nacionalnog? Troglava azbaha jebe ovu zemlju vec 17 godina(sa kratkim interimom od 18 mjeseci), Komsic je na "vlasti" tek nekoliko mjeseci...i vidi cuda, nije nam bolje. Fakat smo trebali ostaviti Ivu Miru Jovu Muju Jozu, onda smo bar znali zasto nam nije dobro.
Tako rezonuje vecina onih koji ne izlaze na glasanje...sta cu glasati, svi su isti.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

nadam se da cemo jednog dana imati politicare koji nece javno napadati jedni druge vec ce suradjivati. Jos uvijek se politicki poeni u BiH dobivaju napadima "na druge" ili "na trece", pa tako i Zeljko svoju politicku popularnost gradi na sukobu sa Dodikom, a ne na vlastitom radu. Teme su iste nakon 15 godina, a o nezaposlenosti od 40% i u jednom i u drugom entitetu niko ne govori i kao da bi nesto bilo drugacije bez Dodika ... nijedan bh. politicar osim konflikta nema nista drugo za ponuditi, nista konstruktivno, zvao se on Mile, Zeljko, Haris. Merkelovica i Müntefering su skocili preko svoje sjene da bi pobjedili ekonomsku krizu u Njemackoj sto su vec djelimicno uspjeli. Kod nas sve saka jada, a sve sujeta do sujete
Truba

Post by Truba »

:D stašau je sređen ostaje još ćeto i islamist :D

ali njih je malko teže istjerati iz kupusa :?
Post Reply