Nidje veze!
Ko nema djecu ne moze shvatit!
ako su svi ostali pogresno shvatili tvoj uvodni post prije nego sto si ga izbrisao (znaci prije 02:27) onda se ti zapitaj kako si se izrazavao pa tolika grupa ljudi reagovala onako kako jeste.HiBreeD wrote:ne zanima te moj uvodni post nikako, jel'de.... a'l si ga dobro proucila i opet krivo shvatila....al' dobro, ako ovo gore nije pocetak mahalanja ili nesto sto podjeca na to ili nesto iz cega bi se moglo izrodit mahalanje, onda sam ja leteci tanjur...al haj nema veze...uzivaj, lijep dan danascHupjahalic@ wrote:... da ste vidjeli kako je to sve autor teme opisao nakon sto je otvorio temu tada bi vam stvari jasnije bile.Minnela wrote:Izgleda da nekima ne smeta dojenje na javnom mjestu(kao sto se da primjetiti u citiranom) koliko im smeta ko je ta osoba koja doji.....![]()
P.S. zene bone, nemojte bit duse raskopuse tita vam...ne pravdam se nikom, a i zasto bih...nego, ko misli da sam nesto lose napisao, pomislio, nekoga uvrijedio, nek slobodno napise...al mojne mi stavljat rijeci u usta
![]()
imate temu i drzite se nje, a duzurne nazovi, moraliste kojima je glavni argument: "a ne smetaju vam gole sise, dopicnjaci, guzice, golotinja na sve strane" maksuz selammm:Dodoh sad
Potpisujem sve, a pogotovo ovo boldiranochuchumbamayumbe wrote:E stvarno ne mogu da vjerujem svemu ovome sto procitah, i jos naglabate?
Ako nemate dijete onda nemate ni pravo da naglabate o moralnosti i ispravnosti dojenja, BILO GDJE!
Jer, ako nemate dijete, nemate pojma sta znaci kada VASE dijete trazi da jede/doji, a neko bi to i da mu uskrati zarad nekakvog laznog morala i sranja!Stidite se svi vi koji dajete negativne komentare u vezi dojenja na javnom mjestu.
Fuj, gadi mi se kakvih snobova ima.
Potpis.dawn_upon_dawn wrote:kako neko moze hranjenje male bebe izjednaciti sa vrsenjem velike nuzdepa odrasli ljudi mogu da biraju gjde ce to uraditi, mogu da trpe, da se suzdrzavaju (u stvari bi morali) kao sto kad tad naucimo trpiti glad. a kad je beba gladna ona mora jesti. a ne moze ni majka toliko biti zatvorena u kuci samo zato sto mora hraniti bebu, nece zena poludjeti zato sto je nekom odvratna stvar koju smo manje vise svi nekoc radili
luciferino wrote:E ovdje se izgleda radi o vrlo sličnom principu "moje je djete najvažnije i zaboli me neka stvar šta drugi misle i kako se osjećaju". Izvinite, ali ne možete porediti jedenje ćevapa i hamburgera sa sisanjem i tuniku koja je posebno napravljena za te svrhe sa jednom dekom. To se zove karikiranje i inaćenje. E pa sve dok se vi inatite, inatiće se i drugi.
slazem se.chuchumbamayumbe wrote:Cuj ti zaostalih i primitivnih komentara tipa ovih gore poredjenja.
Daj Boze da nam okrene na hajr i na dobro sa ovakvim svijetom i razmisljanjima.
Jadna mala bespomocna beba trazi da papa i to nekome smeta ako je mati podoji?
GADITE MI SE!
Samo da te pitam, da li si ti roditelj ili nisi?luciferino wrote:Ovo me sada posjeća na jednu drugu priču, jeste malo off, ali poenta je ista. Desilo se nedavno pri povratku iz Neuma autobusom.
Trebao nas je pokupiti bus iz Dubrovnika, a u Neumu se prijavilo nas otprilike 25. Ljudi su organizovali i rezervni bus da nas pokupi u slučaju da ne bude mjesta. I tako, rezervni bus dođe na vrijeme, ali onaj iz Dubrovnika kasni nekih dvadesetak minuta. I naravno, raja počne tjerati rezervnog vozača da krene, a njemu je naređeno da ne smije. Nastaje frka. Majkače (namjerno ih ovako zovem) počinju napadati rezervnog vozača zašto autobus iz Du kasni, jer njih gužva ne zanima, one zaboga imaju malu djecu i gazile bi i preko mrtvih.
E ovdje se izgleda radi o vrlo sličnom principu "moje je djete najvažnije i zaboli me neka stvar šta drugi misle i kako se osjećaju". Izvinite, ali ne možete porediti jedenje ćevapa i hamburgera sa sisanjem i tuniku koja je posebno napravljena za te svrhe sa jednom dekom. To se zove karikiranje i inaćenje. E pa sve dok se vi inatite, inatiće se i drugi. Naravno da postoje ljudi (žene) kojima smeta da gledaju tuđe sise, a nekima se to opet jaaaako sviđa.
Dajte malo diskretnosti, zar je to tako ogroman problem?
svasta nesto je kod nas normalno... i prihvatljivo... nije problem u bebi, nego izgleda u mami koja pokazuje svoje "sise" okolo i napaljuje prisutne...cHupjahalic@ wrote:slazem se.chuchumbamayumbe wrote:Cuj ti zaostalih i primitivnih komentara tipa ovih gore poredjenja.
Daj Boze da nam okrene na hajr i na dobro sa ovakvim svijetom i razmisljanjima.
Jadna mala bespomocna beba trazi da papa i to nekome smeta ako je mati podoji?
GADITE MI SE!
ja ne mogu da vjerujem sta pojedini pisu.
cuj to, normalno je da odrasli jedu hamburgere i cevape, i da cmakcu, pricaju otvorenih usta a nije normalno da mama nahrani svoju bebicu.
ccccc...
Ja kao novopeceni otac ti moram reci da ovakvu glupost odavno cuo nisam.JohnnyS wrote:ztluhcs wrote:Ama klasika... Nikom ne smetaju sise, dopičnjaci i polugole žene po gradu (čak naprotiv) ali će za dojenje i bebu i izbačenu dojku naći 100 razloga zašto je to nemoralno, prljavo, nehigijenski, netaktno i sl a sve bebe radi... Nisam znao da smo nacija beboskrbnika...
Žena doji svoje dijete - njihova stvar... Okreni se i ne gledaj (ako bode oči - čuvaj ih) isto kao što se većina okrene i ne gleda raznorazne (neatraktivne) likove po plažama (i komentariše kako je to atak na oči), ali uredno se ne buni kad prođe kakva čvrsta Čehinja...
Mogao sam citirat i nečiji drugi turbo-moralni komentar, ali ovo "okreni se" je presudilo. Neću! Nek makne sisu! Ili dojku (jer to u tom slučaju nije sisa nego dojka). Bilo je komentara da je to prirodna potreba pa je kobajagi dozvoljeno. Prirodna je potreba i velika nužda, analni otvor bi trebao samo za to postojati, ali se zloupotrebljava poput sise
, pa bi se svi zgrozili (opravdano) da netko, da 'prostite, sere po gradu... A štetno je trpit... Znači, potreba je i jedno i drugo, ako netko može imat pristojnosti pa ne srat u autobusu ili parku, valjda se i dijete može strpit 5 minuta dok majka ne nadje skrovito mjesto... Ajmo feministkinje, napadajte
Sad sam upravo razbacila grah i vidjela....da ces i ti postati jedna bas takva....i to mnogo opasna!luciferino wrote:Eno, demoniziranje je počelo...Jel' vi opšte znate o čemu ja govorim?
@ Chuch-something
Prvo, ne znaš priču. Valjda znaš kakve su gužve na granicama, a autobus je kasnio samo 20 minuta. Zar se bilo teško strpiti? Zar se nakon 10 minuta zivka Centrotrans i napada vozač koji ti je došao u pomoć??? Druga stvar...to su bila malo veća djeca, a ne nejač. Što se nastavka priče tiče, svi su se nagurali u maleni bus, a nas par je sačekalo veliki. I znaš šta? Bilo nam je milion puta i bolje i komfornije i brže smo stigli. Strpljen - spašen.
Kao drugo, što se "deka" tiče...
Pogledaj slike koje je Lace postavila. To je nešto što je posebno NAPRAVLJENO ZA MAJKE KOJE DOJE DJECU U JAVNOSTI IZ POŠTOVANJA PREMA OKOLINI NEĆE POKAZIVATI INTIMNE DIJELOVE SVOGA TIJELA. A neko je to uporedio sa dekama i pokrivanjem dekom po glavi dok se jedu ćevapi?!?!?! Koji je vama đavo ljudi? Očigledno ste jako JAKO tolerantne prema tuđem mišljenju.
Halo, pa niste valjda pećinske čovječice, valjda se u civilizranom društvu poštuju neke stvari. Imate tunike, pokrijte i dojite ako hoćete na mjesecu. Ne interesuje me. Uostalom, ne morate se ni pokrivati. Ali same snosite posljedice. Rekla sam, MENI NE SMETA, ali ima ljudi kojima smeta gledati gole sise. Pa hoćete li ih pištoljem tjerati? Šamarati, šta li?
A neka mene Bog sačuva kojekakvih hyperprotective majkača.
Akobogda, pa neka nam se onda javi sa svojim mišljenjem.amrino wrote:Sad sam upravo razbacila grah i vidjela....da ces i ti postati jedna bas takva....i to mnogo opasna!luciferino wrote:Eno, demoniziranje je počelo...Jel' vi opšte znate o čemu ja govorim?
@ Chuch-something
Prvo, ne znaš priču. Valjda znaš kakve su gužve na granicama, a autobus je kasnio samo 20 minuta. Zar se bilo teško strpiti? Zar se nakon 10 minuta zivka Centrotrans i napada vozač koji ti je došao u pomoć??? Druga stvar...to su bila malo veća djeca, a ne nejač. Što se nastavka priče tiče, svi su se nagurali u maleni bus, a nas par je sačekalo veliki. I znaš šta? Bilo nam je milion puta i bolje i komfornije i brže smo stigli. Strpljen - spašen.
Pogledaj slike koje je Lace postavila. To je nešto što je posebno NAPRAVLJENO ZA MAJKE KOJE DOJE DJECU U JAVNOSTI IZ POŠTOVANJA PREMA OKOLINI NEĆE POKAZIVATI INTIMNE DIJELOVE SVOGA TIJELA. A neko je to uporedio sa dekama i pokrivanjem dekom po glavi dok se jedu ćevapi?!?!?! Koji je vama đavo ljudi? Očigledno ste jako JAKO tolerantne prema tuđem mišljenju.
Halo, pa niste valjda pećinske čovječice, valjda se u civilizranom društvu poštuju neke stvari. Imate tunike, pokrijte i dojite ako hoćete na mjesecu. Ne interesuje me. Uostalom, ne morate se ni pokrivati. Ali same snosite posljedice. Rekla sam, MENI NE SMETA, ali ima ljudi kojima smeta gledati gole sise. Pa hoćete li ih pištoljem tjerati? Šamarati, šta li?
pa nek okrene glavu ako mu smeta. Smeta i meni kad hadzo pisa pred Likovne Akademije u sred bijela dana, pa mu nista ne kazem.luciferino wrote:Eno, demoniziranje je počelo...Jel' vi opšte znate o čemu ja govorim?
@ Chuch-something
Ma kenjam, nije ni meni do belaja ba...nisam papak da se marišem okolo. Ali kada je u pitanju bebara, vjeruj mi, protiv desetorice, makar znao da ću fasovati degeneka.luciferino wrote:Dobro, ja nemam prava glasa, pošto nemam đece. Pa onda fino nastavite istomišljenički monolog, a tolerancija je u ovom društvu ionako otišla u pm.
Chuchumbamayumbe, kada budeš šamarao raju, pazi da se ne namjeriš na jačeg. Mislim da nam je narod malkice nadrkan, pa ti jedan takav balkanski potez i nije najsretnije rješenje.
Vozdrica