Krhljo wrote:Evo kolega sa PG-a veli da i mi stavimo komentar koji ovdje pa cu krenuti polako.
Nije dzaba Jeremy Clarkson rekao da francuska auta prave nadrkani alzirci i onda i ne mozemo od njih ocekivati nesto posebno. Dalje AIRBAG-ovi su se trebali otovoriti i to sto se oni otvaraju brzo i sto samo momentalno prave neku deformacionu zonu za tijelo je sasvim dovoljan vremenski period jer tu su i najgore ozljede kod saobracajke koja traje takodje veoma kratko.
KAda mi dodju ovi iz Amerike pametovati za taj pojas ko fol a da se je ovo kod njih desilo oni bi tuzili i Renault i Francusku i francuze i sve ostale jer oni to mogu i to kod njih zakon dozvoljava. Mislim oko tih tuzbi je najgori apsurd kada su porodice ljudi koji su umrli od raka pluca tj. pusaca tuzile kompanije koje se bave proizvodnjom cigareta i mores bilivit ili ne dobile parnicu, to je ono van pameti jer svako zna koliko su cigare stetne za zdravlje i ti sami pusaci su znali ali kada su umrli nisu mogli to reci a to su njihove familije objerucki prihvatile. Tako da je ovo slucaj u USA covjek ne da bi dobio dovoljno nego bi morao i drzati seminare sirom glupe USA o svojim strahovima koje je prezivio i kako je on u tome nasao boga i kako ako te on sada dirne rukom kamen iz bubrega ce ti otici u PM. Eto ameri please SFU

. JA bi stvarno volio da ovaj covjek nesto dobije ali tesko da ce ista od toga biti, jedino da ima nekoga zestokog kolegu advokata i da nadje neki slican slucaj pa da traze onda vjestaka koji bi sve te njihove tvrdnje potvrdio i onda bi mogli da krenu put sudnice i ka nekom putu ka pobjedi.
Problem i jest sto tamo nigdje nepise da je gospodin tuzio Renault. Covjek moze tuziti renault, a nas sud moze dosuditi naknadu koju renault MORA isplatiti ako se utvrdi da je doslo do kvara na automobilu!
On je isao direktno renaultu na nagodbu, sad neka ide na sud, pa ako ima pravne drzave kao sto ima u americi, sud ce dosuditi obestecenje ako se utvrdi renaultova krivica.
Da sam ja na renaultovom mjestu nebi ni ja nista dao dok se neizvrsi vjestacenje automobila u ustanovi koja je akreditovana za takve stvari, a takve ustanove i uz najbolje namere nema u BiH, jer je nasim politicarima glupost pare trositi na opremanje i usavrsavanje univerziteta koji bi se trebali time baviti.
Ovo je problem koji se netice samo Renaulta ili tog gosopodina, nego drzave kao cjeline. Ovo pokazuje da mi nemamo ustvari drzavu, jer ako je doslo do kvara na tom automobilu, onda bi sama drzava trebala pokrenuti zakonske mjere protiv Renaulta da bi ih natjerala da povoku i o svom trosku poprave sva auta iz te serije. Zato nas stranci drugacije gledaju, i uvijek ce gledati sve dok se mi postavljamo tako. Ako ima imalo sumnje u kvar na autu to je tuzioc trebao uvesti u zapisnik i povesti istragu sto se desilo tako kako se desilo.
Kada nase pravosudje bude tako radilo, onda ce i druge zemlje gledati ozbiljnije na nas, jer ako postoji problem u toj seriji, to bi se odrazilo u svim drzavama gdje se ta serija prodavala, medjutim stanje je kakvo jeste, i ja shvatam gnjev tog covjeka, ali bez sudske odluke i dokaza da nesto nije uredu sa autom, taj covjek nece nikada dobiti nista od Renaulta, niti postoji razlog da sad neko nekupuje automobile te firme samo zato sto se to desilo njemu.
Prvak po problemima sa zracnim jastucima i uopce sistemima sigurnosti je Mercedes, pa nevidje da se ljudi nesto satrase pljujuci po njemu.