El-Kalem je 2006. izdao "Husein Đozo - Izabrana djela"arte.fakt wrote: dali imaju na jednom mjestu sve njegove fetve i gdje se mogu procitati !?
tomovi 4. i 5. su njegove fetve
El-Kalem je 2006. izdao "Husein Đozo - Izabrana djela"arte.fakt wrote: dali imaju na jednom mjestu sve njegove fetve i gdje se mogu procitati !?
hvala bacam se u potragubijela wrote:El-Kalem je 2006. izdao "Husein Đozo - Izabrana djela"arte.fakt wrote: dali imaju na jednom mjestu sve njegove fetve i gdje se mogu procitati !?
ja imam "Fetve u vremenu 1965-1977"arte.fakt wrote:hvala bacam se u potragubijela wrote:El-Kalem je 2006. izdao "Husein Đozo - Izabrana djela"arte.fakt wrote: dali imaju na jednom mjestu sve njegove fetve i gdje se mogu procitati !?
nesto gluplje u zivotu nisam cuo! ne mogu vjerovati da su ostale religije pogresne i eto vise od pola svijeta je u zabludi i zavrsice u dzehenemu. iskreno, ne zanimaju me ostale religije osim islama, ali govoriti da je svi trebaju biti muslimani i kako je islam najispravnija religija je glupoo i zalosnoback in black wrote:s obzirom da musliman vjeruje kako će svi koji umru kao nemuslimani na budućem svijetu - ahiretu ispaštati u džehenemskoj vatri?
Objavljeno je u Kur´anu da je Allah upotpunio vjeru islam i da je zadovoljan da nam islam bude vjera. Kur´an takodje govori kako će i pojedini kršćani, Židovi, i Sabijci u Džennet. Većina uleme medjutim danas misli kako se ne radi o kršćanima i Židovima iz ovog vremena, jer su unijeli idolatriju u svoje običaje.hermafrodit wrote:nesto gluplje u zivotu nisam cuo! ne mogu vjerovati da su ostale religije pogresne i eto vise od pola svijeta je u zabludi i zavrsice u dzehenemu. iskreno, ne zanimaju me ostale religije osim islama, ali govoriti da je svi trebaju biti muslimani i kako je islam najispravnija religija je glupoo i zalosnoback in black wrote:s obzirom da musliman vjeruje kako će svi koji umru kao nemuslimani na budućem svijetu - ahiretu ispaštati u džehenemskoj vatri?
Wooooooooooooooooooooow koji si ti lik ba, cuj strucnjake na stranu izvini, pa sto onda postavljas pitanja obicnim ljudima ako ni sturcnjacima ne vjerujes. Mogu li ja tebe nesto pitat: Kada te zub zaboli jeli ti ides stomatologu ili proktologu!? Strucnjak._BosanaC wrote: 'Strucnjake' na stranu, ima li u Kur'anu dio gdje se govori o tome ili opet 'strucnjaci' tumace kako je njima ceif?
Mozda isto interesantno pitanje - sta je sa doniranjem organa poslje smrti? I takodje sta je s primanjem doniranih organa?
Pa ima toga puno,najgori su u tome u Sandzaku i Krajini,,,primjer o cemu govorim:ali sam vidio mezarja sa slikom, sa zaltnim slovima, sa natpisima i popisom komplet familija koje su podigle mezare..
Multi-kulti sarajevski ti je to.cikafe wrote:ah, volim jutarnji miris rasizma...venera888 wrote:zapravo,uopste nas ne zanimaju crnogorci i sandze.najvjerovatnije je da i jesu bili prije pravoslavci,i neka su...al ne mjesaj to sa bosancima
Oduvijekvan Basten wrote:ja ne nađoh pogodnije teme da priupitam, a ne vidjeh isto tako ni da se igdje o tome pričalo zadnjih dana, pa evo ovdje stavljam svoje pitanje: od kada se samoubicama klanja dženaza i dozvoljava ukop unutar granica mezarja?
kontrapitanje:van Basten wrote:ja ne nađoh pogodnije teme da priupitam, a ne vidjeh isto tako ni da se igdje o tome pričalo zadnjih dana, pa evo ovdje stavljam svoje pitanje: od kada se samoubicama klanja dženaza i dozvoljava ukop unutar granica mezarja?
ja ih znam par koji su sahranjeni pored mezarja u neoznačenom grobu i nije im se klanjala dženaza. Doduše, to je bilo u prošlom sistemu, možda se to dolaskom demokratije kod nas promijenilo. Pitam jer me to fakat interesuje, kakvi su inače običaji u islamu kada je u pitanju ispračaj samoubica, obzirom da je samoubistvo itekako velik grijeh, neoprostiv čakkaranana wrote:kontrapitanje:van Basten wrote:ja ne nađoh pogodnije teme da priupitam, a ne vidjeh isto tako ni da se igdje o tome pričalo zadnjih dana, pa evo ovdje stavljam svoje pitanje: od kada se samoubicama klanja dženaza i dozvoljava ukop unutar granica mezarja?
kada se to samoubicama nije klanjala dzenaza? odnosno kada mislis da su se pocele klanjati?
ucili nas na vjeronauci,karanana wrote:neke slucajeve koje ja znam, znam da im je dzenaza klanjana pa zato pitam otkad su se to dzenaze za samoubistva prestale klanjati jer nisam znao da nisu klanjane.
jeli se negdje u kuranu ili negdje drugo kaze da se ne klanjaju dzenaze samoubicama?
van Basten wrote:ja ne nađoh pogodnije teme da priupitam, a ne vidjeh isto tako ni da se igdje o tome pričalo zadnjih dana, pa evo ovdje stavljam svoje pitanje: od kada se samoubicama klanja dženaza i dozvoljava ukop unutar granica mezarja?
karanana wrote: ne sude ti hodze nego neko uzviseniji.
A ja se uzdam u Njega da će mi suditi po Svojoj bezgraničnoj i ničim uvjetovanoj milosti, a ne po Svojoj pravdi. Jer ako bude sudio po pravdi, onda me nigdje nemaema_ wrote:karanana wrote: ne sude ti hodze nego neko uzviseniji.
Hvala Allahu na apsolutnoj pravdi što nas čeka.