Za sta 500km**????_BosanaC wrote:Nije do toga koji je parkirao, nego do policije koju zaboli neka stvar za to sve.
Dok policija na Vilsonovom pise kazne od 500KM, rotvajler juce napade nekakvog patuljastog snaucera kod Velikog parka. Trci celo nekakav i vice nece mu nista, za njim drugi, a takodje trci jos jedan isti takav rot... Ni povodca, ni brnjice... Odatle setaju dvojica drotova koji se samo nasimijase na to sve i prodjose dalje... A za prolaznike koji su se sasrali od straha... To manje vise.
Kazne za parkiranje
- Troll_Happens
- zena21
za pse bez brnjice i povodca... tj. za njihove vlasnikeJedan001 wrote:Za sta 500km**????_BosanaC wrote:Nije do toga koji je parkirao, nego do policije koju zaboli neka stvar za to sve.
Dok policija na Vilsonovom pise kazne od 500KM, rotvajler juce napade nekakvog patuljastog snaucera kod Velikog parka. Trci celo nekakav i vice nece mu nista, za njim drugi, a takodje trci jos jedan isti takav rot... Ni povodca, ni brnjice... Odatle setaju dvojica drotova koji se samo nasimijase na to sve i prodjose dalje... A za prolaznike koji su se sasrali od straha... To manje vise.
- Troll_Happens
To nije nista novo.. selektivno se postupa isto ko prema kaznama za auto sad sa psima.. sutra ce i sa ljudima biti tako...zena21 wrote:za pse bez brnjice i povodca... tj. za njihove vlasnikeJedan001 wrote:Za sta 500km**????_BosanaC wrote:Nije do toga koji je parkirao, nego do policije koju zaboli neka stvar za to sve.
-
_BosanaC
Ovo vec nije do selektivnostiJedan001 wrote:To nije nista novo.. selektivno se postupa isto ko prema kaznama za auto sad sa psima.. sutra ce i sa ljudima biti tako...zena21 wrote:za pse bez brnjice i povodca... tj. za njihove vlasnikeJedan001 wrote: Za sta 500km**????
I taj zakon meni dopusta da prodjem kroz Vilsonovo s brnjicom, ali kada udjem u opstinu centar da pustim psa da pojede nekoga.
-
_BosanaC
Opet ugrozavanje demokratskih prava onih koji su u tom trenutku jaci da se qrce na bogomdanim Sarajevskim cestama koje su i onako prenapucene jer je bagra sljegla odsvakud, jerbo da nije Saraj'vo bi imalo nekih sto tisuca stanovnika i ne bilo problema ni sa parkingom, ni qrcevitim pjesacima, niti bi bilo ovakvih nesrecaObjavljeno prije 1 dan 20 sati
U saobraćajnim nezgodama dva pješaka zadobila teške tjelesne povrede
Jučer oko 07.45 sati u ulici Maršala Tita kod broja 4, neposredno iza raskrsnice s ulicom Valtera Perića, općina Centar, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.
Putničko motorno vozilo marke WV "golf II", reg. broj 916-K-581, kojim je upravljao B. E. rođen 1980. godine iz Sarajeva udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka T.H., rođena 1948. godine iz Sarajeva.
U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura prvog lumbalnog pršljena) zadobila je pješak T.H. kojoj je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici Sarajevo, gdje je zadržana na daljem liječenju.
O saobraćajnoj nezgodi je obavješten dežurni Kantonalni tužilac Sarajevo, a uviđaj obavili službenici MUP-a Kantona Sarajevo.
PJEŠAK DŽ.V. ZADOBILA TEŠKE TJELESNE POVREDE
Jučer oko 17.50 sati na raskrsnici ulica X-transverzala-Adija Mulabegovića bb, općina Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda.
Tom prilikom nepoznati motocikl i vozač su udarili i oborili na kolovoz pješaka Dž. V., rođena 1933. godine iz Sarajeva, nakon čaga se nepoznati vozač motociklom udaljio u nepoznatom pravcu.
U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura lijeve potkoljenice) zadobila je pješak Dž. V., kojoj je ljekarska pomoć ukazana u KCU - prijemno odjeljenje CUM-a, a potom na Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržana na daljem liječenju.
O saobraćajnoj nezgodi je obavješten dežurni Kantonalni tužilac Sarajevo, a uviđaj su obavili službenici MUP-a Kantona Sarajevo.
(FENA)
- Troll_Happens
Opet seljaci i komplexasi sa golfom 2. Nemogu nicim privuc pozornost pa ruse pjesake ko cunjeve na kuglanju. A nemogu vjerovati da niko nemoze stati u kraj toj balavurdiji sa motorima... jooj svaki dan citam u novinama neki pogino reko da ih bogdo hoce manje tako biti kad ih vec ne kaznjavaju al malo sutra sad svaki seljo ima motor_BosanaC wrote:Opet ugrozavanje demokratskih prava onih koji su u tom trenutku jaci da se qrce na bogomdanim Sarajevskim cestama koje su i onako prenapucene jer je bagra sljegla odsvakud, jerbo da nije Saraj'vo bi imalo nekih sto tisuca stanovnika i ne bilo problema ni sa parkingom, ni qrcevitim pjesacima, niti bi bilo ovakvih nesrecaObjavljeno prije 1 dan 20 sati
Jučer oko 07.45 sati u ulici Maršala Tita kod broja 4, neposredno iza raskrsnice s ulicom Valtera Perića, općina Centar, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.
Putničko motorno vozilo marke WV "golf II", reg. broj 916-K-581, kojim je upravljao B. E. rođen 1980. godine iz Sarajeva udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka T.H., rođena 1948. godine iz Sarajeva.
U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura prvog lumbalnog pršljena) zadobila je pješak T.H. kojoj je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici Sarajevo, gdje je zadržana na daljem liječenju.
O saobraćajnoj nezgodi je obavješten dežurni Kantonalni tužilac Sarajevo, a uviđaj obavili službenici MUP-a Kantona Sarajevo.
PJEŠAK DŽ.V. ZADOBILA TEŠKE TJELESNE POVREDE
Jučer oko 17.50 sati na raskrsnici ulica X-transverzala-Adija Mulabegovića bb, općina Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda.
Tom prilikom nepoznati motocikl i vozač su udarili i oborili na kolovoz pješaka Dž. V., rođena 1933. godine iz Sarajeva, nakon čaga se nepoznati vozač motociklom udaljio u nepoznatom pravcu.
U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura lijeve potkoljenice) zadobila je pješak Dž. V., kojoj je ljekarska pomoć ukazana u KCU - prijemno odjeljenje CUM-a, a potom na Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržana na daljem liječenju.
O saobraćajnoj nezgodi je obavješten dežurni Kantonalni tužilac Sarajevo, a uviđaj su obavili službenici MUP-a Kantona Sarajevo.
(FENA)
- Altsa
izvini a gdje se to onda vozas sa autom ? po livadama ili po parkingu oko kuce.teAMICA wrote:Hvala Bogu, necel se grad ocistiti od nagomilanih auta!![]()
Ne zelim nikog da uvrijedim, i sama vozim 10-tak godina i mislim da sam jednom ili dva puta otisla autom u grad. Sto rece neko, jeftiniji je taxi od parkinga, a za one sto parkiraju "pored" parkinga.... sami pali sami se ubili
- Edin H.
Da li je transparetan novac koji uberu od kazni, tj. da li ce se novac uloziti na pobljsanje sigurnosti saobracaja, visespratna parkiralista itd?
Koja glupa zemlja da Policija gubi vrijeme na kazne za parkiranje, kao da to ne moze raditi neka agencija...
Koja glupa zemlja da Policija gubi vrijeme na kazne za parkiranje, kao da to ne moze raditi neka agencija...
- zena21
vala bas... koji ce mi q auto ako cu se vozati taxijem ili nedajboze gradskim prevozomAltsa wrote:izvini a gdje se to onda vozas sa autom ? po livadama ili po parkingu oko kuce.teAMICA wrote:Hvala Bogu, necel se grad ocistiti od nagomilanih auta!![]()
Ne zelim nikog da uvrijedim, i sama vozim 10-tak godina i mislim da sam jednom ili dva puta otisla autom u grad. Sto rece neko, jeftiniji je taxi od parkinga, a za one sto parkiraju "pored" parkinga.... sami pali sami se ubili
- uvjek dobar gost
Dnevno oko 10 000 km Sarajevo hajruje od plaćanja parkinga... gdje su pare, gdje su nove garaže, podzemne garaže....
Lopovi vratite bar dio..........
Lopovi vratite bar dio..........
- Edin H.
zena21 wrote:vala bas... koji ce mi q auto ako cu se vozati taxijem ili nedajboze gradskim prevozomAltsa wrote:izvini a gdje se to onda vozas sa autom ? po livadama ili po parkingu oko kuce.teAMICA wrote:Hvala Bogu, necel se grad ocistiti od nagomilanih auta!![]()
Ne zelim nikog da uvrijedim, i sama vozim 10-tak godina i mislim da sam jednom ili dva puta otisla autom u grad. Sto rece neko, jeftiniji je taxi od parkinga, a za one sto parkiraju "pored" parkinga.... sami pali sami se ubili![]()
![]()
Enjoy GRAS
- zena21
javi mi kad opet dodjes u sa... da se guramo u istom tramvajutech10 wrote:Gradski prevoz je dusu dao za bliski kontakt I vrste.zena21 wrote: vala bas... koji ce mi q auto ako cu se vozati taxijem ili nedajboze gradskim prevozom![]()
![]()
boze, vidis li ti koju sam ja zrtvu spremna podnijeti zbog tebe
-
_BosanaC
Interesantno je kako na sprdnju odu dva skoro izgubljena zivota zbog dvoje debila kojima prevozna sredstva takodje sluze za qrcenje i ni za sta drugo... Aferim. Samo neka babe svojim dukatima kupuju i dalje golfove makine i skutere za 700KM, a djeca neka se qrce... Da hoce samo neko dozvoliti nosanje pistolja... Kada smo vec divlji zapad da to barem onda budemo u pravom smislu te rijeci... Pa kom' opanci kom obojci.
-
JD
ja koliko znam za ovaj udes, ta zena je pokusala preci ulicu dok su auta isla, znaci na sred ceste, gdje nema pjesackog._BosanaC wrote:Opet ugrozavanje demokratskih prava onih koji su u tom trenutku jaci da se qrce na bogomdanim Sarajevskim cestama koje su i onako prenapucene jer je bagra sljegla odsvakud, jerbo da nije Saraj'vo bi imalo nekih sto tisuca stanovnika i ne bilo problema ni sa parkingom, ni qrcevitim pjesacima, niti bi bilo ovakvih nesrecaObjavljeno prije 1 dan 20 sati
-
Vozdra_123
kad si zadnji put dobila ticket??danas wrote:i meni stalno vako jer sam zensko, pogotovo kad nagazim 95 milja na sat![]()
neki dan me zaustavi 67 in a 45 zone ....
al' sam se izvuko bez kazne
-
radijator
Otkud ti ovaj podatak molim te? Možda misliš na parking koji se plaća, ali u Starom Gradu imaš i mali milion ulica i uličica i sa ove i sa one strane Miljacke u kojima možeš naći parking, a gdje nije zabranjeno parkiranje. Osnovni problem kod našeg svijeta je što je lijen, i što mu ne bi palo na pamet da se parkira na Skenderiji pa prošeta, pa sjede na kaficu, obavi šta treba ili šta već... Nego jok, on bi najradije da se parkira pored sebilja ili katedrale. Ee lijenosti, lijenosti, gora si od bolesti.JD wrote:problem je u tome ko sto ti kazes vozi i postuj zakon, ali kako ocekujes da 10 hiljada automobila postuje "zakon" od 500tinjak parking mjesta ?
-
radijator
Otkud ti ovaj podatak molim te? Možda misliš na parking koji se plaća, ali u Starom Gradu imaš i mali milion ulica i uličica i sa ove i sa one strane Miljacke u kojima možeš naći parking, a gdje nije zabranjeno parkiranje. Osnovni problem kod našeg svijeta je što je lijen, i što mu ne bi palo na pamet da se parkira na Skenderiji pa prošeta, pa sjede na kaficu, obavi šta treba ili šta već... Nego jok, on bi najradije da se parkira pored sebilja ili katedrale. Ee lijenosti, lijenosti, gora si od bolesti.[/quote]JD wrote:problem je u tome ko sto ti kazes vozi i postuj zakon, ali kako ocekujes da 10 hiljada automobila postuje "zakon" od 500tinjak parking mjesta ?
-
JD
podatak je bio u novinama prije neko vrijeme...radijator wrote: Otkud ti ovaj podatak molim te? Možda misliš na parking koji se plaća, ali u Starom Gradu imaš i mali milion ulica i uličica i sa ove i sa one strane Miljacke u kojima možeš naći parking, a gdje nije zabranjeno parkiranje. Osnovni problem kod našeg svijeta je što je lijen, i što mu ne bi palo na pamet da se parkira na Skenderiji pa prošeta, pa sjede na kaficu, obavi šta treba ili šta već... Nego jok, on bi najradije da se parkira pored sebilja ili katedrale. Ee lijenosti, lijenosti, gora si od bolesti.
a sta ima po ulicicama, ima trotoar pa se na trotoar parkira, sto opet nije po propisima.
eno ti primjer ulica kraj careve dzamije gore prema pivari sa obje strane se poredaju pola na cestu pola na trotoar, i to ti nazivas parking prostorom ? i tako jos na hiljadu drugih lokacija...
misli se na iscrtani parking, tj mjesto predvidjeno za parking, a ne recimo ulica ima dvije trake, jednom se vozi u drugoj parkira.
- archive
#95 Re: Kazne za parkiranje
Pozdrav,
da li neko zna da li je dozvoljeno parkirati u srednji red na parkingu? Znate na sta mislim, takvih je parkinga ispred zgrada mnogo u Sarajevu, auta uredno parkirana ispred zgrada, a onda formiran srednji red duzinom citavog parkinga.
Elem, dobih danas kaznu za parkiranje u taj srednji red, na onom malom parkingu u Kranjcevica (izmedju onih kafica kakadu
i babalu
). Taj "srednji red" je vec bio formiran, i ja se samo "prishlepah"
. Tada je neka zena pokusavala da izadje s parkinga, i nesto se glasno nagovarala, kao parkirate se ovdje u sredinu pa mi ne mozemo izaci
- valjda je navikla da se inace parkira na meraji i izadje bez po muke. Kakogod, kad se vratih nadjoh cestitku, a u isto vrijeme je izlazio s parkinga vozac automobila koji je "zapoceo" srednji red i koji je tu bio parkiran prije mene, a koji nije dobio kaznu. Pretpostavljam da je ta spomenuta zena zvala policiju, ali opet ne kontam, jer joj nije moje auto smetalo da izadje...
Hajde kad covjek u brzini ostavi auto nepropisno (sto mi se nikad nije desilo), pa se ne moze ni ljutiti ako zatekne kaznu, ali ovo je situacija gdje uopste ne ocekujes takvo nesto, jer si parkiran na parkingu. Da li neko zna je li ispravno parkiranje u ovaj srednji red ili se samo tolerise?. Radi se o parking prostoru sa neoznacenim mjestima.
Hvala!
da li neko zna da li je dozvoljeno parkirati u srednji red na parkingu? Znate na sta mislim, takvih je parkinga ispred zgrada mnogo u Sarajevu, auta uredno parkirana ispred zgrada, a onda formiran srednji red duzinom citavog parkinga.
Elem, dobih danas kaznu za parkiranje u taj srednji red, na onom malom parkingu u Kranjcevica (izmedju onih kafica kakadu
Hajde kad covjek u brzini ostavi auto nepropisno (sto mi se nikad nije desilo), pa se ne moze ni ljutiti ako zatekne kaznu, ali ovo je situacija gdje uopste ne ocekujes takvo nesto, jer si parkiran na parkingu. Da li neko zna je li ispravno parkiranje u ovaj srednji red ili se samo tolerise?. Radi se o parking prostoru sa neoznacenim mjestima.
Hvala!
- holowey
#96 Re: Kazne za parkiranje
iscrtano parking mjesto a ti dobio kaznu? odmah trazi sudsko odlucivanjearchive wrote:Pozdrav,
Elem, dobih danas kaznu za parkiranje u taj srednji red, na onom malom parkingu u Kranjcevica (izmedju onih kafica kakadui babalu
. Tada je neka zena pokusavala da izadje s parkinga, i nesto se glasno nagovarala, kao parkirate se ovdje u sredinu pa mi ne mozemo izaci
- valjda je navikla da se inace parkira na meraji i izadje bez po muke. Kakogod, kad se vratih nadjoh cestitku, a u isto vrijeme je izlazio s parkinga vozac automobila koji je "zapoceo" srednji red i koji je tu bio parkiran prije mene, a koji nije dobio kaznu. Pretpostavljam da je ta spomenuta zena zvala policiju, ali opet ne kontam, jer joj nije moje auto smetalo da izadje...
Hvala!
ili parking mjesto nije iscrtano a ti odlucio da prolaz pretvoris u parking? e jbg, plati pa iduci put razmisli, u okolini ima jeftinijih parkinga od kazne za nepropisno parkiranje...
- OldMayor
#97 Re: Kazne za parkiranje
@archive, Smetao si nekom guzonji i drot je morao ispisati kaznu. Nema drugog objasnjenja.
Pa u kranjcevicevoj svaki dan vidjama na trotoaru tamo kod peoplesa i onih kafica, svaki dan su automobili na trotoaru, dzipovi, bmw, audi...ljudi ne mogu proci, moraju gazit preko trave...
To moze. A nije da policija to ne vidi, nisam ih jednom vidio kako prolaze ulicom.
Pa u kranjcevicevoj svaki dan vidjama na trotoaru tamo kod peoplesa i onih kafica, svaki dan su automobili na trotoaru, dzipovi, bmw, audi...ljudi ne mogu proci, moraju gazit preko trave...
To moze. A nije da policija to ne vidi, nisam ih jednom vidio kako prolaze ulicom.
- Capsicum
#98 Re: Kazne za parkiranje
archive wrote:Pozdrav,
Elem, dobih danas kaznu za parkiranje u taj srednji red, na onom malom parkingu u Kranjcevica (izmedju onih kafica kakadui babalu
Hvala!
^lan/^lanak 74.
Osim u slu~ajevima iz ~lana/~lanka 73. ovog zakona, voza~ ne smije par-
kirati vozilo naro~ito na:
1) dijelu puta/ceste ispred prelaza/prijelaza puta/ceste preko `eljezni~ke ili
tramvajske pruge u istom nivou, i to na razdaljini/razmaku manjoj od 15 m od
tih prelaza/prijelaza;
2) razdaljini/razmaku manjoj od 15 m ispred i iza znaka kojim je obilje`eno
stajali{te za vozila javnog saobra}aja/prometa;
3) prolazima i ulazima {kola, ustanova, preduze}a/poduze}a, stambenih
zgrada i drugih objekata i iznad priklju~ka na vodovodnu mre`u i ulaza u kana-
lizacijsku ili drugu mre`u komunalnih organizacija;
4) mjestu na kome bi parkirano vozilo onemogu}ilo pristup drugom vozilu
radi parkiranja ili izlazak nekom ve} parkiranom vozilu;
5) trotoaru/nogostupu, odnosno na pje{a~koj stazi, ako to nije izri~ito re-
gulisano/regulirano saobra}ajnim/prometnim znakom, a ako je parkiranje do-
zvoljeno/dopu{teno, mora se ostaviti najmanje 1,6 m {irine na povr{ini za kre-
tanje pje{aka, s tim {to ta povr{ina ne mo`e biti uz ivicu/rub kolovoza/kolnika.
Kaznene odredbe: ~lan/~lanak 238.
Nov~anom kaznom u iznosu od 40,00 KM kaznit }e se za prekr{aj:
• voza~ koji zaustavi ili parkira svoje vozilo suprotno odredbama ~la-
na/~lanka 74. Ako je prekr{ajem izazvana ili prouzrokovana saobra}ajna/prometna
nezgoda, po~inioc/po~initelj }e biti ka`njen nov~anom kaznom u iznosu od
50,00 KM do 200,00 KM, a ako je po~inioc/po~initelj prekr{aja voza~ motor-
nog vozila-odredit }e mu se jedan kazneni bod.
Za prekr{aj kojim je izazvana saobra}ajna/prometna nezgoda, voza~u
motornog vozila mo`e se izre}i i zabrana upravljanja motornim vozilom u
trajanju do dva mjeseca.