svaka cast margareta, slazem se sa tobom u svaku rijec. ovako dobre odogovore nisam odavno cuo. I ovo zlo koje nam se desilo i ovih 200000 hiljda pobjenih ljudi nisu dovoljno da osvjeste ovaj narod. Sve se price svode kako je rahmetli Alija kriv kako ono kako ovo. Jadno je ovo prepucavanje i pametovanje i crnjenje vlastitog naroda a zaboravljajuci hiljade djece ostalo bez roditelja hiljdae grobnice koje se nisu odkrile. Svi (ne)znamo sta nam se spremalo, neizbjezni genocid nad nesrbskim narodom. Ali mnogi to brzo zaboravemargareta wrote:Ne slušaj mene , slušaj svoju savjest .
Alija JESTE kriv ali SAMO zato što nije vidjeo čopore vukova i jata lešinara oko sebe.
"Ljudi" su zloupotrijebili njegovu dobrotu i nesagledivi metež i gužvu u kojoj se on kao i niko drugi ne bi mogao snaci.
Vjerovao je pogrešnim ljudima , ali gledajuci kroz svoju prizmu na njih kao poštene - jednostavno nije mogao ni pomisliti da je okružen lopovima,što su ovi iskoristili.
Alija nije bio u sendviču između 2 zla. Najteže se bilo boriti protiv vlastitih zala koja se razgranaju , procvjetaju i puste korijene u SVAKOME ratu.
SVI bi to trebali znati , jer je to fakat svakoga rata a ovaj od '92. do '95.
je veoma složen i specifičan.
Ne krivicom Alije nego zbog naroda ja nisam patriota i
sve dok ne zaživi pravna i prava država.
Zlatko zna gdje smo najtanji i gdje je on najdeblji. Ponavljam da je Lagumdžija nanio više štete sa tokičem nego večina četnika.
Ima NEKO ko će ispraviti te greške , ali ne prije opcih izbora.
Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH
-
focak
#76 Re: šššššššššššššššššššššššššššššššššššššš
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Focak, kad vec prdis, razmisli malo o rijecima Alije Izetbegovica MOZDA OPROSTITI ALI NE ZABORAVITI. Rat i ratna desavanja su nesto sto je bilo prije 10 godina, i svi smo tu nekoga izgubili. ne trebamo mi to zaboraviti, daleko od toga, ali ne trebamo ni stalno zvakati jer cemo samo izazvati nova krvoprolica. Nemoj se ponasati kao da si jedini ugrozen. Meni su u Gorazdu stradali vrlo bliski ljudi, jednog je ubio srpski snajper, a drugi je umro na mjestu od soka. u Vitezu nemam vise familije zbog HVO-a. pa opet ne laprdam i ne ujedam. ti se zavuci u svoju misiju rupu u dijaspori (a osjecam da si tamo jer ne znas nijedne recenice napisati na BOSANSKOM jeziku a da ne napravis kardinalne greske) i ostani tamo!
Bosna i Hercegovina je oduvijek imala neki divan smek, oduvijek bila proevropski orijentisana.... ne znam koji klinac se desio pa postadosmo ovako zatucani....
mozda bi vama najvise odgovaralo da napravimo neku Uniju Bosnjaka, Hrvata i Srba a da mi ostali (koji ne mozemo ili ne zelimo da se deklarisemo tako) da odemo u Distrikt Brcko ili da nam Paddy napravi distrikt.
zar je moguce da takvi gmazovi uopce imaju pristup internetu?
Bosna i Hercegovina je oduvijek imala neki divan smek, oduvijek bila proevropski orijentisana.... ne znam koji klinac se desio pa postadosmo ovako zatucani....
mozda bi vama najvise odgovaralo da napravimo neku Uniju Bosnjaka, Hrvata i Srba a da mi ostali (koji ne mozemo ili ne zelimo da se deklarisemo tako) da odemo u Distrikt Brcko ili da nam Paddy napravi distrikt.
-
mIRCerka
a margareta, sto se BATKA tice, mozda bi trebala objasnit ljudima koji su gledali REMAKE da je Emir Hadzihafizbegovic glumio njega, pa tek onda daj adresu i pusti da stihija to rijesi.
u tome se u potpunosti slazem s tobom
u tome se u potpunosti slazem s tobom
-
focak
jao pa ti si mi pravo skolovanamIRCerka wrote:Focak, kad vec prdis, razmisli malo o rijecima Alije Izetbegovica MOZDA OPROSTITI ALI NE ZABORAVITI. Rat i ratna desavanja su nesto sto je bilo prije 10 godina, i svi smo tu nekoga izgubili. ne trebamo mi to zaboraviti, daleko od toga, ali ne trebamo ni stalno zvakati jer cemo samo izazvati nova krvoprolica. Nemoj se ponasati kao da si jedini ugrozen. Meni su u Gorazdu stradali vrlo bliski ljudi, jednog je ubio srpski snajper, a drugi je umro na mjestu od soka. u Vitezu nemam vise familije zbog HVO-a. pa opet ne laprdam i ne ujedam. ti se zavuci u svoju misiju rupu u dijaspori (a osjecam da si tamo jer ne znas nijedne recenice napisati na BOSANSKOM jeziku a da ne napravis kardinalne greske) i ostani tamo!
P.s. vazno je nek je tebi internet dostupan (pametnjakuso)
-
margareta
#80 ČOVJEK I ZVIJER
Emiru kao profesionalcu leže sve uloge ali u privatnome životu ,leži mu samo jedna i jedina uloga , vrijedna ljudskoga postojanja a to je BITI samo ČOVJEK, bez glume.
BATE , BATKE , raše , ostojići , krstići i ini dr. četnici teško ali ipak mogu u privatnom i poslovnom životu samo loše ODGLUMITI čovjeka , jer su i privatno i profesionalno ZVJERI , najčešće veprovi
BATE , BATKE , raše , ostojići , krstići i ini dr. četnici teško ali ipak mogu u privatnom i poslovnom životu samo loše ODGLUMITI čovjeka , jer su i privatno i profesionalno ZVJERI , najčešće veprovi
-
airwing
Ma fočak u nedostatku argumenta najlakše je ismijavati ličnost pa taman to i nemalo nekog smisla. Samo ti piši i svaka ti čast.
A ovim smradovima srdačan pozdrav i poziv da pričice o r. Aliji kažu van cyber prostora, recimo u javnoj ustanovi, prevoznom sredstvu ili haustoru pri prolazu nas malo osjetljivijih.
A ovim smradovima srdačan pozdrav i poziv da pričice o r. Aliji kažu van cyber prostora, recimo u javnoj ustanovi, prevoznom sredstvu ili haustoru pri prolazu nas malo osjetljivijih.
-
mIRCerka
fOCAK, RAZLIKA IZMEDJU MENE I TEBE JE U TOME STO SE JA NE PRAVIM PAMETNA VEC KAZEM ISTINU. nemam namjeru nikoga omalovazavati, ako si vec toliko bistar, procitaj ranije postove pa ces vidjeti da ne pricam protiv Alije ali sam isto tako protiv bilo kakve glorifikacije bilo koga! BOG je jedan, a ostale koje dizemo na tu poziciju su samo cobani koje slijedimo ko ovce.
To sto si otisao mene iskreno ne zanima, svako je svoju nafaku trazio kako je mogao. ono sto mi smeta jeste sto se javljas iz dijaspore i zakuhavas situaciju nama koji smo jos uvijek ovdje (Opcina N.Sarajevo i N. Grad, Kanton Sarajevo). To je ono sto uopce imam protiv dijaspore, sto se javljate iz dalekih krajeva a "vatreni" ste patrioti. Nisi ti jedini na kojeg se nameracim s vremena na vrijeme, ja ujedam sve koji su kvazi patriote, nebitno koje nacije i vjeroispovjesti.
Pobogu si brate, rat je zavrsio prije skoro 10 goidina, sto se nisi do sada vratio, ako ne mozes u Focu (ne bi ni ja tamo da sam na tvom mjestu nije dobra situacija) onda fino u Sarajevo ko i svi. Sarajevo, zenica, tizla, mostar bihac.....imas toliko gradova u koje se mozes vratiti.....sta cekas? ne samo ti, vec mnogi dijasporci....
sta sad trebam ja da se ganjam sa margaretom (a ocigledno blizu stanujemo koliko sam skontala) zato sto su nas neki papci zavadili na forumu?
nisam ja veslo sisala, vec materinu S!
Margareta, nemoj se ti ljutit na neke moje komentare, samo me brate zivcira ratna prica u 2004 godini. ionako nam je situacija sye8ana, jos treba da se mi mladi "na kojima svijet ostaje" pobijemo medjusobno....
Focak, ne laprdaj zivota ti (glagol Laprdati - pricati nebuloze
)
PS Unaprijed se izvinjavam zbog gresaka u pisanju, al kad me strast i zivci ponesu, pisi propalo gramatika i pravopis
To sto si otisao mene iskreno ne zanima, svako je svoju nafaku trazio kako je mogao. ono sto mi smeta jeste sto se javljas iz dijaspore i zakuhavas situaciju nama koji smo jos uvijek ovdje (Opcina N.Sarajevo i N. Grad, Kanton Sarajevo). To je ono sto uopce imam protiv dijaspore, sto se javljate iz dalekih krajeva a "vatreni" ste patrioti. Nisi ti jedini na kojeg se nameracim s vremena na vrijeme, ja ujedam sve koji su kvazi patriote, nebitno koje nacije i vjeroispovjesti.
Pobogu si brate, rat je zavrsio prije skoro 10 goidina, sto se nisi do sada vratio, ako ne mozes u Focu (ne bi ni ja tamo da sam na tvom mjestu nije dobra situacija) onda fino u Sarajevo ko i svi. Sarajevo, zenica, tizla, mostar bihac.....imas toliko gradova u koje se mozes vratiti.....sta cekas? ne samo ti, vec mnogi dijasporci....
sta sad trebam ja da se ganjam sa margaretom (a ocigledno blizu stanujemo koliko sam skontala) zato sto su nas neki papci zavadili na forumu?
nisam ja veslo sisala, vec materinu S!
Margareta, nemoj se ti ljutit na neke moje komentare, samo me brate zivcira ratna prica u 2004 godini. ionako nam je situacija sye8ana, jos treba da se mi mladi "na kojima svijet ostaje" pobijemo medjusobno....
Focak, ne laprdaj zivota ti (glagol Laprdati - pricati nebuloze
PS Unaprijed se izvinjavam zbog gresaka u pisanju, al kad me strast i zivci ponesu, pisi propalo gramatika i pravopis
-
focak
Slazem seairwing wrote:Ma fočak u nedostatku argumenta najlakše je ismijavati ličnost pa taman to i nemalo nekog smisla. Samo ti piši i svaka ti čast.
-
airwing
Airwing,sto se mene tice, ako zelis, u subotu mozemo da se nadjemo "far u far" ne bojim se!
Samo se A.Dz.Sh. bojim, a ti kako ti volja!
mIRCerka
Sresti čemo se mi ili ti i neko dr. prije ili kasnije.
Cijenim da vjeruješ u Boga ali to nije ralog da lažima ocrnimo sve velikane Bošnjaka. A r. Alija je bio čovjek i prvi među jednakim ali jeste bio i velikan i osoba bez mrlje. Prema tome poštuj njegov lik a na laži će se naći neko da odreaguje bio to ja ili ne i ne samo subotom
P.S.
Face to face, ne?
-
kijametdedo
ne znam jesi li primjetio, ali svaki skup veterana rata i socijalno ugrozenih bivsih boraca je pun ovakvih PRAVEDNIH komentara.airwing wrote: A ovim smradovima srdačan pozdrav i poziv da pričice o r. Aliji kažu van cyber prostora, recimo u javnoj ustanovi, prevoznom sredstvu ili haustoru pri prolazu nas malo osjetljivijih.
a ti ako mislis nekom usta razvaljivat zato sto ne voli Aliju, pocni od mene...
barem pokusaj, results may wary...
-
mIRCerka
Mah danas idem ranije s posla, moram na teren zato sam rekla u subotu. ne volim ti ja cekati ovakve stvari. ja volim odmah rijesiti nesporazume. ne crnim ja njega, daleko od toga , mene samo zivcira glorifikacija, jer smatram da nam ne treba novi kult licnosti. da je bio zlatan, i nije bas....a opet nije ni bio toliko los. to je ono sto pokusavam reci. i fakat se ne bojim sresti se sa bilo kim FACE TO FACE, far u far, kako god zelis...
Smatram da u demokratiji imamo pravo iznjeti svoje misljenje bez pljuvanja drugih ljudi. ali kao sto u svaka sveta knjiga kaze, brani svoje ne pljuj tudje.
mrzim nacionalne prepiske, prepucavanja i izazivanja... to je odraz naseg papanluka...ko bi rek'o da smo prije sto godina bili u Evropi a sad ne mozemo prismrdit tamo....
Smatram da u demokratiji imamo pravo iznjeti svoje misljenje bez pljuvanja drugih ljudi. ali kao sto u svaka sveta knjiga kaze, brani svoje ne pljuj tudje.
mrzim nacionalne prepiske, prepucavanja i izazivanja... to je odraz naseg papanluka...ko bi rek'o da smo prije sto godina bili u Evropi a sad ne mozemo prismrdit tamo....
-
mIRCerka
kijametdedo, ako si u Sarajevu, daj da se onda dogovorimo da organizujemo pljuvacku kafu 
da se popljujemo fino, ko koga zeli i da nastavimo dalje...
ako budemo cuvali bijes u sebi, dobicemo cir
ne treba mi jos i taj belaj, dosta mi sto vucem pijesak u bubregu
da se popljujemo fino, ko koga zeli i da nastavimo dalje...
ako budemo cuvali bijes u sebi, dobicemo cir
ne treba mi jos i taj belaj, dosta mi sto vucem pijesak u bubregu
-
airwing
Čisto sumnjam da si u BIH kao što sumnjam da je hrabrost tolika i van cyber spacea.kijametdedo wrote:ne znam jesi li primjetio, ali svaki skup veterana rata i socijalno ugrozenih bivsih boraca je pun ovakvih PRAVEDNIH komentara.airwing wrote: A ovim smradovima srdačan pozdrav i poziv da pričice o r. Aliji kažu van cyber prostora, recimo u javnoj ustanovi, prevoznom sredstvu ili haustoru pri prolazu nas malo osjetljivijih.
Griješim li?
-
kijametdedo
ma ja se slazem mircerko da svaka diskusija predstavlja iskljucivo razmjenu misljenja i na tome se zavrsava...
alija nije bio zlatan, ali je bio ono sto smo imali u datom trenutku. volio bih da smo umjesto njega imali nekog novog churchilla ili tita ili gandhija, ali nismo. jebiga...
alija je mrtav. nema smisla pljuvati po njemu za sve. ja sam prvi protiv toga. ali, kao sto ti rece, glorifikacija i kult (s)licnosti ne dolaze u obzir. hrvati su pokusali s franjom, pa svi znamo koliko je sve ridikulozno zavrsilo (richard holbrooke je jedva suzdrzavao smijeh kad bi ga vidio u njegovim uniformama, poput jeftine imitacije tita).
ali najvise od svega mi smeta ovo bahato ponasanje rulje, gdje gomila papaka prijeti da ce nekog razbiti ako se samo usudi pomisliti nesto kontra rahmetlije.
ono, svi su mangupi kad su na kolektiv. kad treba solirati, naglo ih zaboli grlo...
zato, bring it on...
p.s.
u sarajevu sam
alija nije bio zlatan, ali je bio ono sto smo imali u datom trenutku. volio bih da smo umjesto njega imali nekog novog churchilla ili tita ili gandhija, ali nismo. jebiga...
alija je mrtav. nema smisla pljuvati po njemu za sve. ja sam prvi protiv toga. ali, kao sto ti rece, glorifikacija i kult (s)licnosti ne dolaze u obzir. hrvati su pokusali s franjom, pa svi znamo koliko je sve ridikulozno zavrsilo (richard holbrooke je jedva suzdrzavao smijeh kad bi ga vidio u njegovim uniformama, poput jeftine imitacije tita).
ali najvise od svega mi smeta ovo bahato ponasanje rulje, gdje gomila papaka prijeti da ce nekog razbiti ako se samo usudi pomisliti nesto kontra rahmetlije.
ono, svi su mangupi kad su na kolektiv. kad treba solirati, naglo ih zaboli grlo...
zato, bring it on...
p.s.
u sarajevu sam
-
kijametdedo
grijesis sine. u sarajevu sam. a hrabrost je veca nego ja, a ja sam povelik. pa ti skontaj...airwing wrote:Čisto sumnjam da si u BIH kao što sumnjam da je hrabrost tolika i van cyber spacea.kijametdedo wrote:ne znam jesi li primjetio, ali svaki skup veterana rata i socijalno ugrozenih bivsih boraca je pun ovakvih PRAVEDNIH komentara.airwing wrote: A ovim smradovima srdačan pozdrav i poziv da pričice o r. Aliji kažu van cyber prostora, recimo u javnoj ustanovi, prevoznom sredstvu ili haustoru pri prolazu nas malo osjetljivijih.
Griješim li?
p.s.
mislim samo da bi se trebao zapitati odakle ti pravo prijetiti jednom bivsem borcu armije zato sto ne dijeli ugodna sjecanja na alijin vakat. gdje si ti bio dok sam uzivao "plodove" njegovog predsjednikovanja?
-
mIRCerka
Dedo dedo,
sad mi krivo sto moram ici na teren, al valja obnovit ovu zemlju i pomoc ljudima u manjim mjestima. mozda veceras pronadjem kompjuter u ovom selu gdje idem pa nastavimo prdoklacit do besvijesti
sto se tice prijetnji i ostalog, navikla sam ja na to. Stavise, oguglala sam totalno. vise i ne registrujem to.
da sumiram sve
Bog je jedan
Tito je jedan
Nas je mnogo, i svi smo razliciti (hvala A.Dz.Sh. na tome)
ne dao Bog da smo svi isti, ja bih se bacila sa unisovih nebodera
i to sa Mome, pa bih krivila Srbe za to
;)
sad mi krivo sto moram ici na teren, al valja obnovit ovu zemlju i pomoc ljudima u manjim mjestima. mozda veceras pronadjem kompjuter u ovom selu gdje idem pa nastavimo prdoklacit do besvijesti
sto se tice prijetnji i ostalog, navikla sam ja na to. Stavise, oguglala sam totalno. vise i ne registrujem to.
da sumiram sve
Bog je jedan
Tito je jedan
Nas je mnogo, i svi smo razliciti (hvala A.Dz.Sh. na tome)
ne dao Bog da smo svi isti, ja bih se bacila sa unisovih nebodera
i to sa Mome, pa bih krivila Srbe za to
-
margareta
#93 lingvistici
"mIRCerko" jel' ti to loviš u mutnome samo gramatičke greške, tj. lapsuse koji su normalna nus pojava ovakvih tema ?mIRCerka wrote:Focak, kad vec prdis, razmisli malo o rijecima Alije Izetbegovica MOZDA OPROSTITI ALI NE ZABORAVITI. Rat i ratna desavanja su nesto sto je bilo prije 10 godina, i svi smo tu nekoga izgubili. ne trebamo mi to zaboraviti, daleko od toga, ali ne trebamo ni stalno zvakati jer cemo samo izazvati nova krvoprolica. Nemoj se ponasati kao da si jedini ugrozen. Meni su u Gorazdu stradali vrlo bliski ljudi, jednog je ubio srpski snajper, a drugi je umro na mjestu od soka. u Vitezu nemam vise familije zbog HVO-a. pa opet ne laprdam i ne ujedam. ti se zavuci u svoju misiju rupu u dijaspori (a osjecam da si tamo jer ne znas nijedne recenice napisati na BOSANSKOM jeziku a da ne napravis kardinalne greske) i ostani tamo!
"mIRCerko" da li je tvoj problem u mentalnome sklopu , tipa automatsi ti prošlost isklučuje sadašnjost i obratno?
Tvoje mentalne sposobnosti su veoma ograničene i konstantno ti je u funkciji 0,1 % mozga te se ograničavaš na samo jedno-gramatka, pravopis, metafora itd.,
ili se sječaš samo JEDNE rahmetli Alijine riječi tj CIJELE rečenice ?
Sama sebi si kontradikcija obzirom na TVOJE navodne il' stvarne ratne gubitke , al' ipak idi malo do ostojiČevoga brloga , možda ti to putešestvije proširi vidike!?
Po pitanju uloge Emira kao BATKA ,ponavljam ti da Emir kao visoki profesionalac i visokoetiČan Čovjek jeste dorastao svim visokim vrjednotama,
za razliku od BATKA koji u javnom i privatnom životu može veoma loše odglumiti Čovjeka, jer je zvijer u ljudskome tijelu.
uČiteljice neko te žestoko nagazao po jeziku
-
mIRCerka
Margareta, povlacim sve normalno sto sam rekla o tebi, ti si klasicna budala. to sto sam rekla za emira nisam mislila na nacin na koji si ti protumacila (ko te ucio da tumacis i citas izmedju redova???) vec mnogi ljudi cak ni u Sarajevu ne kontaju ko je i sta je bio batko, a emir je odlicno odigrao tu ulogu. sto se jezika tice, nemojte mi glumit patriote, velike ljubitelje ove zemlje ako ne znate ni jezik da koristite pravilno. PRICAJ NJEMACKI DA SE RAZUMIJEMO i te fore....povraticu
Margareta, moj ti je savjet da se bacis sa nekog nebodera, da olaksas zivot svima nama. ako si toliko ogorcena i ojadjena, idi u OHR i zali se..
a sto se tice rijeci r.Alije, sjecas li se mozda drugih rijeci kao NECE BITI RATA U BOSNI, POGOTOV NE U SARAJEVU?!?!?!?!
moji gubici su moji gubici, ti si totalno bezvrijedan lik da se tebi pravdam i objasnjavam.. hvala dragom Bogu da ima ljudi kao sto je kijametdedo koji iskreno govori stvari....treba otvorit oci i i suocit se s istinom!
Ali TEBI je lakse zivjeti u nekoj iluziji.uostalom, vec rekoh da si mi nebitan faktor...sada te mnozim sa nulom a ti pametnice izracunaj rezultat!
moj radni kolega porucuje
ZIVOT JE TEZAK AL SRECOM KRATKO TRAJE!
ni sam nije svjestan koliko je u pravu
Margareta, moj ti je savjet da se bacis sa nekog nebodera, da olaksas zivot svima nama. ako si toliko ogorcena i ojadjena, idi u OHR i zali se..
a sto se tice rijeci r.Alije, sjecas li se mozda drugih rijeci kao NECE BITI RATA U BOSNI, POGOTOV NE U SARAJEVU?!?!?!?!
moji gubici su moji gubici, ti si totalno bezvrijedan lik da se tebi pravdam i objasnjavam.. hvala dragom Bogu da ima ljudi kao sto je kijametdedo koji iskreno govori stvari....treba otvorit oci i i suocit se s istinom!
Ali TEBI je lakse zivjeti u nekoj iluziji.uostalom, vec rekoh da si mi nebitan faktor...sada te mnozim sa nulom a ti pametnice izracunaj rezultat!
moj radni kolega porucuje
ZIVOT JE TEZAK AL SRECOM KRATKO TRAJE!
ni sam nije svjestan koliko je u pravu
-
mIRCerka
pa ja i nisam rekla da sam JA LICNO BRANILA...da garant sam hvatala granate na svoja junacka prsa hahaahhahahaha
hahahahahaha a metke sam zubima lovila hahaha
pozdrav svima cujemo ha u petak ha u subotu....ha margareta ha ne zadrzavaj se na 12-om vidjeces ga sutra u skoli hihihihi
kijamet dedo, pozdrav domovini
ne daj se da te papci sekiraju
hahahahahaha a metke sam zubima lovila hahaha
pozdrav svima cujemo ha u petak ha u subotu....ha margareta ha ne zadrzavaj se na 12-om vidjeces ga sutra u skoli hihihihi
kijamet dedo, pozdrav domovini
-
margareta
#99 izvinjenje mIRCeki
Ispričavam ti se mIRCeko iskreno.
Nisam bila prethodno pročitala cio sadržaj tvoga posta. Bila sam u na radnome zadatku, ozbiljno.
Jednostavno me sludio , total. raspametio grbavičar sa svojom nonšalantnom šetnjom po forumu uz perfidne izjave, naizgled naivne - šuplje.
Nije produkt moje "psihoze" ili sl. da "grbavica70" stvarno raspolaže nevjerovatno decidnom pred. i postratnim argumentima.
Znam da je Grbavica bila i ponovo je vaskrsla u četničko leglo.
Jednako tome isprovocirali su me njegovi sugovornici, a da nisu bili svjesni da se zvijer samo malo poigravala sa živcima i razvlačila pamet svojim ŽRTVAMA.
mIRCeko , često se pitam :
Zašto i uvijek krivimo SAMO jednoga čovjeka
jer ipak ALIJA nije ni trebao ni smio reči da će BITI rat.
Da je to učinio Bosna i Hercegovina bi kako su to Srbija i C.G. - sa našim
bh. četnicima planirali PALA za max. 2 mjeseca.
Opet bi r. Alija bio dežurni krivac.
Nije pošteno onda baš samo i uvijek rahmetli Aliju prozivati za sve loše što se desilo.
Samo AKO su grubo napadnuti JEDNO je BRANITI svoje nacionalne interese a DRUGO je NAPADATI svojim nacionalnim interesima interese SVIH normalnih naroda.
Nisam bila prethodno pročitala cio sadržaj tvoga posta. Bila sam u na radnome zadatku, ozbiljno.
Jednostavno me sludio , total. raspametio grbavičar sa svojom nonšalantnom šetnjom po forumu uz perfidne izjave, naizgled naivne - šuplje.
Nije produkt moje "psihoze" ili sl. da "grbavica70" stvarno raspolaže nevjerovatno decidnom pred. i postratnim argumentima.
Znam da je Grbavica bila i ponovo je vaskrsla u četničko leglo.
Jednako tome isprovocirali su me njegovi sugovornici, a da nisu bili svjesni da se zvijer samo malo poigravala sa živcima i razvlačila pamet svojim ŽRTVAMA.
mIRCeko , često se pitam :
Zašto i uvijek krivimo SAMO jednoga čovjeka
jer ipak ALIJA nije ni trebao ni smio reči da će BITI rat.
Da je to učinio Bosna i Hercegovina bi kako su to Srbija i C.G. - sa našim
bh. četnicima planirali PALA za max. 2 mjeseca.
Opet bi r. Alija bio dežurni krivac.
Nije pošteno onda baš samo i uvijek rahmetli Aliju prozivati za sve loše što se desilo.
Samo AKO su grubo napadnuti JEDNO je BRANITI svoje nacionalne interese a DRUGO je NAPADATI svojim nacionalnim interesima interese SVIH normalnih naroda.
-
mIRCerka
pazi jednu stvar...zivim na grbavici i mislim da grijesis sto se tice tog CETNICKO LEGLO BLA BLA truc....vise mi smetaju oni sto su se DOSEILI poslije rata pa se gadjaju vrecama za smece sa petog sprata jer ZAHMETLI MI JE GUZOVIMA SACI DOLE (ovo SACI znaci sici al eto, tako se to govori u mom komsiluku)...
sto se tice batka i takvih ko sto je on, dabogda im se sjeme zatrlo (kakva kletva
)
al mislim da je stupidna situacija da se mi svi prepucavamo, oko alije i alijinog alije, da nije bio Alija bio mi Muzafer, nijaz ili koji vec...nebitno je to....
pa razmislite malo, ako nesto ne stima u drzavi, kome psuju familiju? ko im je kriv za sve? PREDSJEDNIK DRZAVE
eto
odo rucat, ne mogu vise sjedit ovdje srusicu se
pozdrav svima i do citanja
PS moj nick u vokativu ima isti oblik, tj zovite me mIRCerka ili mIRCi
sto se tice batka i takvih ko sto je on, dabogda im se sjeme zatrlo (kakva kletva
al mislim da je stupidna situacija da se mi svi prepucavamo, oko alije i alijinog alije, da nije bio Alija bio mi Muzafer, nijaz ili koji vec...nebitno je to....
pa razmislite malo, ako nesto ne stima u drzavi, kome psuju familiju? ko im je kriv za sve? PREDSJEDNIK DRZAVE
eto
odo rucat, ne mogu vise sjedit ovdje srusicu se
pozdrav svima i do citanja
PS moj nick u vokativu ima isti oblik, tj zovite me mIRCerka ili mIRCi