Jha mhislim dha she khaze vhelikonhuzdni bhrisac !hbosmen wrote:Ne kaže se toaletni papir nego velikonuždni brisač(for men).Sarajevska Princeza wrote:ma ja mu preporucujem da ovo sto je kopirao da nesto dokaze moze im obojici posluziti kao toalet papir.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zasto se govori hrvatski na FTV:u!?
-
seronja
-
seronja
naravno da se divio, u hrvatskoj ljudi vole cvijece...wels wrote:seronja wrote:cudo nista za bosnjake nije rekao... valjda zato sto ih tada nije bilo... hehehehehebosniaque wrote: Boze sacuvaj nas srpskog junastva i rvatske kulture kazao je miroslav krleza!
Krleza se Bosnjacima divio
Njegovi najbolji prijatelji bili su Bosnjaci,kao npr. Enes Cengic,takodje pisac iz Foce koji je bio uz njega sve do njegove smrti.
Seronja,malo opsteg obrazovanja nebi ti naskodilo.
-
seronja
PRIJEVOD:bosmen wrote:Okolopasni pantolosteznik,Četvoronožno travopojedalo,Četvorotočni hodač,Dvotočni znojilac,Protočna rora,Pločničke goruće sijalice,
Seronja hajde ovo prevedi.
Možda bi se ti trebao zvati PRODUCENT VLASTITOG IZMETA a ne SERONJA jer to je bosanska riječ.
thravopojedalo, čhetverotocni hhhhodac, dhvothocni zhnojilac, phrotocna rhora, phlocnicke ghoruce shijalice,
zhadovoljan?
-
seronja
[/quote]wels wrote:seronja citat:PS
Hrvatima nije BiH dijaspora...
Pazi sad cjenjeni seronja:Ja zivim u Austriji u dijaspori,matica mi je Bosna i Hercegovina.
E pazi sad:Ti se vjerujem, slazes sa sa konstatacijom da ti je Hrvatska matica.
Odgovori ti nama sta ti dodje Bosna i Hercegovina?
Matica ili dijaspora?
Da ti pomognem pri odgovoru: Roj pcela ima samo jednu maticu, vjerovatno znas.
pazi sada weslo,
nijemci zive u svicarskoj, a njemacka im je matica. sta im onda dodje svicarska? matica ili dijaspora? mozes se sluziti svojom pomoci...
-
BECHO
pazi sada weslo,seronja wrote:wels wrote:seronja citat:PS
Pazi sad cjenjeni seronja:Ja zivim u Austriji u dijaspori,matica mi je Bosna i Hercegovina.
Matica ili dijaspora?
nijemci zive u svicarskoj, a njemacka im je matica. sta im onda dodje svicarska? matica ili dijaspora? mozes se sluziti svojom pomoci...[/quote]
Koja glupost! De ba seHro poklopi se i ti kakvom slikovnicom po glavi i ne lupetaj bezveze ako nesto ne znas! Cuj 'Nijemci zive u Svicarskoj a Njemacka im matica'!!!!
-
seronja
Koja glupost! De ba seHro poklopi se i ti kakvom slikovnicom po glavi i ne lupetaj bezveze ako nesto ne znas! Cuj 'Nijemci zive u Svicarskoj a Njemacka im matica'!!!!BECHO wrote:pazi sada weslo,seronja wrote:wels wrote:seronja citat:PS
Matica ili dijaspora?
nijemci zive u svicarskoj, a njemacka im je matica. sta im onda dodje svicarska? matica ili dijaspora? mozes se sluziti svojom pomoci...
hahahahahahahahaha, vidi se da ste ti hanumica u srodstvu!
-
suckitup!!!
#87 propaganda ponovo
Za SERONJU i ine parazite, kratko i jasno: sve bi to i bilo tacno u vezi hrvatskog jezika i opravdanosti postojanja istog u Bosni, da nije jednog cistog historijskog falsifikata generiranog nastojanjima Zagreba da kroatizira bosanske katolike. Evo o cemu ja; da ti znas imalo historiju s kojom se busas u prsa, znao bi (ali ipak mislim da znas ali da lukavo presucujes) da do druge polovice 19 vijeka u Bosni su zivjeli: Bosnjaci (bosanski muslimani), bosanski pravoslavci i , gle cuda (!!!), bosanski katolici KOJI NIKAD BLAGE VEZE NISU IMALI SA HRVATSKOM, bas kao ni bos. pravoslavci sa Srbijom. Ali, onda u drugoj polovici tog, za Bosnu i njen identitet, kobnog 19 vijeka, u svrhu konsolidacije hrvatske nacije i prevashodno zbog povecanih apetita prema Bosni, i istocne "komsije" a i one "zapadne" (navodnici, jer mi se gadi navesti Hrvatsku kao zapad) pomocu 1000-da odaslanih misionara, politickih komesara, dousnika, spekulanata svih fela sire nemilice PROPAGANDU domicilnoj bosanskoj katolickoj populaciji da su oni HRVATI, lukavo ukazujuci na spregu NACIJE sa RELIGIJOM, t.jest, ubjedujuci nase Bosance da je njihovo katolicanstvo dokaz pripadnosti (stranom) hrvatskom narodu i Hrvatskoj. Kod bosanskih pravoslavaca ista prica.
Da vidim sada te tvoje "argumente i povelje"...hahahahaha
Zvuci mozda preostro, ali ipak: KO SE OSJECA HRVATOM A/I SMETA MU BIH I NJEN STOGODISNJI IDENTITET, JEZIK... NEK SE IZVOLI PRESELIT` U "LIJEPU NASU"...
Zaista, ko ovdje zivi i zdusno radi protiv drzave svojih predaka, negirajuci njenom NARODU (jer smo, uprkos politicarima, jedan BOSANSKI NAROD) cak i pravo na vlastiti jezik i historiju, taj izdajnik i ne treba da s nama dijeli komad bosanskog neba.
Zao mi samo sto ne tuzismo Hrvatsku za agresiju i genocid!!!
Pozdrav normalnim
Da vidim sada te tvoje "argumente i povelje"...hahahahaha
Zvuci mozda preostro, ali ipak: KO SE OSJECA HRVATOM A/I SMETA MU BIH I NJEN STOGODISNJI IDENTITET, JEZIK... NEK SE IZVOLI PRESELIT` U "LIJEPU NASU"...
Zaista, ko ovdje zivi i zdusno radi protiv drzave svojih predaka, negirajuci njenom NARODU (jer smo, uprkos politicarima, jedan BOSANSKI NAROD) cak i pravo na vlastiti jezik i historiju, taj izdajnik i ne treba da s nama dijeli komad bosanskog neba.
Zao mi samo sto ne tuzismo Hrvatsku za agresiju i genocid!!!
Pozdrav normalnim
-
BECHO
hahahahahahahahaha, vidi se da ste ti hanumica u srodstvu![/quote]seronja wrote:Koja glupost! De ba seHro poklopi se i ti kakvom slikovnicom po glavi i ne lupetaj bezveze ako nesto ne znas! Cuj 'Nijemci zive u Svicarskoj a Njemacka im matica'!!!!BECHO wrote:pazi sada weslo,seronja wrote:
nijemci zive u svicarskoj, a njemacka im je matica. sta im onda dodje svicarska? matica ili dijaspora? mozes se sluziti svojom pomoci...sjedi, jedan...
Edukacija, majka!
-
Relax
A sta kazete na novi zahtjev HTV da se pri BHT, kakva god ona bila, osnuje i Hrvatska televizija, na kojoj ce se govoriti iskljucivo na hrvatskom...ne mogu nikako da shvatim na koji nacin su Hrvati u BiH ugrozeni...
Ne HTVa nego HDZ....VELIKA RAZLIKA....
mea culpa....sorry
Ne HTVa nego HDZ....VELIKA RAZLIKA....
mea culpa....sorry
- wels
TIPICNA AGRESIJA!Relax wrote:A sta kazete na novi zahtjev HTV da se pri BHT, kakva god ona bila, osnuje i Hrvatska televizija, na kojoj ce se govoriti iskljucivo na hrvatskom...ne mogu nikako da shvatim na koji nacin su Hrvati u BiH ugrozeni...
Pa ima Hrvata posvuda na svjetu(mozda i vise nego u Bosni u nekim zemljama) ,zasto neprave hrvatsku tv pri drzavnim televizijama tih zemalja.
KRAJNJA DRSKOST I GLUPOST!
-
mrmot
Bila je već jednom ova diskusuja. Možeš je vala i pronaći.Relax wrote:A sta kazete na novi zahtjev HTV da se pri BHT, kakva god ona bila, osnuje i Hrvatska televizija, na kojoj ce se govoriti iskljucivo na hrvatskom...ne mogu nikako da shvatim na koji nacin su Hrvati u BiH ugrozeni...
Poenta, ukratko, je u tome da oni nikad sami nisu ugroženi, niti sami nešto traže. Tu uvijek rade potpuno sinhronizirano sa SDA, koja je podnijela identičan zahtijev u isto vrijeme, i isto zbog ugroženosti, kako su rekli - "bošnjačkog jezika" i "bošnjačkih tema".
Ustvari oni su se dogovorili da svako traži svoju televiziju, pa sada glume da to radi svako za sebe.
-
sport billy
Raskokodakan zombi kokosinjac...oko cega se polemise u drzavi koja je na rubu egzistencije...stvarno ste fuj
-
zlata
Meni je jako drago da se u BiH govori i Hrvatski. Niko se nije dig'o na ustanak kad su nas tokom 60 godina nasilno sopali ijekavizirani Srpski jezik (dijalekt). Sad svi tvrde da je to pravi Bosanski.
Znaci HEFTA je Bosanski. Jel'da? Eh mrs vise...nije se narod borio za Tursku Bosnu...nego za Bosnu u kojoj se govori Bosanski (Slavenski) jezik...i taj izvorni Bosanski jezik (dijalekt) je sigurno slicniji Hrvatskom jeziku (dijalektu).
Ne znam ljudi koji je vama Bosanski jezik...ali ovo sto mi danas govorimo...je velikim dijelom vec unakazeno. Sad nam samo ubacivaju glasove H..i jos malo Turcizama..i tvrde da je to Bosanski.
Ja sam jos u dijetinjstvu govorila sve te teske H glasove...i nikad ih nisam izbacila iz svog govora. Dugo vremena sam zvucala k'o necija nane. Isto tako znam da se na Bosanskom i Hrvatskom "ide raditi". Srbi idu "da rade". I tako su dobro odradili svoje...da u Bosni ni najobicniji puk ne zna sta mu je to izvorni govor.."vlastiti jezik".
Znaci HEFTA je Bosanski. Jel'da? Eh mrs vise...nije se narod borio za Tursku Bosnu...nego za Bosnu u kojoj se govori Bosanski (Slavenski) jezik...i taj izvorni Bosanski jezik (dijalekt) je sigurno slicniji Hrvatskom jeziku (dijalektu).
Ne znam ljudi koji je vama Bosanski jezik...ali ovo sto mi danas govorimo...je velikim dijelom vec unakazeno. Sad nam samo ubacivaju glasove H..i jos malo Turcizama..i tvrde da je to Bosanski.
Ja sam jos u dijetinjstvu govorila sve te teske H glasove...i nikad ih nisam izbacila iz svog govora. Dugo vremena sam zvucala k'o necija nane. Isto tako znam da se na Bosanskom i Hrvatskom "ide raditi". Srbi idu "da rade". I tako su dobro odradili svoje...da u Bosni ni najobicniji puk ne zna sta mu je to izvorni govor.."vlastiti jezik".
-
Šemso_Bonaparta
E .ebali vas vise ovi citati, traba mi pola sata da preletim sve postove 
Ja mislim da ce se ova jezicka proseravanja nastaviti jos neko vrijeme, pa ce onda skontati neku novu za.ebanciju, pa ce nju forsirati ... i tako do besvijesti.
Svak ima pravo da prica kako hoce
*I evo jedna anegdota al istinita: Neki dan sam s sjedio u "TITI" na Malti, kad sto preko puta mene sjedi onaj lik s Federalne, ti si ga spomeno Pooll, onaj sto vodi "Federacijom danas" "Vijesti " , Aleksandar ja mislim. Skontao sam ja njega i hajd reko, bas da cujem kako frajer prica, jel ko na televiziji? Kad ONO, frajer prica NORMALNO, HAHA
ja se s.ebo
*lijep pozdrav za pucanstvo, ODLAZIM DA DALEKOZOROM PROMATRAM MJESTIMICNU NAOBLAKU HIHI
Ja mislim da ce se ova jezicka proseravanja nastaviti jos neko vrijeme, pa ce onda skontati neku novu za.ebanciju, pa ce nju forsirati ... i tako do besvijesti.
Svak ima pravo da prica kako hoce
*I evo jedna anegdota al istinita: Neki dan sam s sjedio u "TITI" na Malti, kad sto preko puta mene sjedi onaj lik s Federalne, ti si ga spomeno Pooll, onaj sto vodi "Federacijom danas" "Vijesti " , Aleksandar ja mislim. Skontao sam ja njega i hajd reko, bas da cujem kako frajer prica, jel ko na televiziji? Kad ONO, frajer prica NORMALNO, HAHA
*lijep pozdrav za pucanstvo, ODLAZIM DA DALEKOZOROM PROMATRAM MJESTIMICNU NAOBLAKU HIHI

[/quote