Filipović: Ostavimo se velikih riječi i praznog rodoljublja

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

sta li Nenad Bebi Filipovic na Princetonu misli o svemu ovome :lol:
xon_sa

Post by xon_sa »

Da li je iko od ovih tunjinih kriticara stanovnik ove zemlje? Iko? Prvi put... drugi put... prodato :D

Sta cemo sad kad nam zbog Tunje presusi 12 milijardi :lol: :lol: :lol:

Upalili se emigranti ko kutnjaci :D
danas

Post by danas »

eh, jos kad bi se 'vi dole' upalili izasta, osim na spomen hude dijaspore... dobro bi bilo... :zzzz:
xon_sa

Post by xon_sa »

Sta cemo, to nam je jedina zanimacija izmedju izbora. Sjedimo u shtrosi, ispijamo kafe i raspravljamo o emigraciji :D
spongebob

Post by spongebob »

kakve gluposti...o cemu vi ovdje uopste raspravljate :?
s jedne strane: imate vremesnog starca koji razumije svijet preko odabranih i prilicno ogranicenih izvora informisanja pa misli da ga razumije. ..s druge strane imate barem licno iskustvo, pamet, mladost, polet...jebem mu, gdje je nestala sopstvena moc rasudjivanja?znate li uopste da dijaspora godinama u BIH pumpa par milijardi eura, bez kojih bi se citav sistem raspo ko zrela lubenica?znate li da vecina nasih ljudi radi crnacke poslove samo da bi mogli pomoci najblizima da prezive? A sta matica radi za dijasporu? Jebe se njoj za dijasporu, dok je para bice i igara, ne pokazuje se nimalo volje da ih se uveze u drustveno tkivo. I onda su kriva (cak!) i djeca dijasporaca jer ne pokazuju nit mrvu razumijevanja za takvu logiku...
Necu da okrecem vodu na taj mlin, ali ako cemo vec o tome...
Ovakve diskusije sluze samo za odvracanje paznje sa stvarnih problema i tipicno nase: svi su krivi samo nisam ja sto sam dozavrat usran...nek se svako pogleda u ogledalo
pitt

Post by pitt »

e moj ahbabu.........nekima je lakse da imaju karikature poput tunje, lepog, mileta od laktasha i ine, da za njih misle. Sto bi nam bilo bolje kad nam ni ovako nije lose. :-D
danas

Post by danas »

pitt wrote:e moj ahbabu.........nekima je lakse da imaju karikature poput tunje, lepog, mileta od laktasha i ine, da za njih misle. Sto bi nam bilo bolje kad nam ni ovako nije lose. :-D
a ja se pitam djes' ti... :-) :-) :-)
pitt

Post by pitt »

danas wrote:
pitt wrote:e moj ahbabu.........nekima je lakse da imaju karikature poput tunje, lepog, mileta od laktasha i ine, da za njih misle. Sto bi nam bilo bolje kad nam ni ovako nije lose. :-D
dopisujem se sa tunjom :D
danas

Post by danas »

pitt wrote:
danas wrote:
dopisujem se sa tunjom :D
i 'ta veli :D kako mu je mali U njega :D jel' se prizenio :D
pitt

Post by pitt »

ma trazi neku sa papirima....a nijedna ga nece :D:D:D Kud ti nisi slobodna da ga usrecimo :D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:ma trazi neku sa papirima....a nijedna ga nece :D:D:D Kud ti nisi slobodna da ga usrecimo :D:D
sve se da regulisati :D :D kako da propustimo priliku da se sa njima orodimo :D :D
pitt

Post by pitt »

ukaljali bi nam krv i vigvam samo :D:D nek smo se mi sa masonima orodili :D:D To je bio pravi potez :D
danas

Post by danas »

pitt wrote:ukaljali bi nam krv i vigvam samo :D:D nek smo se mi sa masonima orodili :D:D To je bio pravi potez :D
pa naravno :D kako bih drugacije sad bila ljenguza da masona nisam prevarila :D :D
spongebob

Post by spongebob »

Dijaspora je dobra kad finansira takav sistem, jer se to, bezbeli mora, ali nema prava da ga kritikuje. Na to se svodi sva prica. Mi smo otudjeni i ne razumijemo tu logiku davanja :D ..jos samo da dodjem s merdzom u bosnu, zlatnim lancem oko vrata, nalijepim dlake na grudi...i pustim cecu da vristi sa cd-playera..ne bil domicilni crkli od ljubomore...povrac...kako ljudi primitivno razmisljaju a jos se kite titulama...kad tako clan ANU BIH misli o meni, sta da ocekujem od seljaka
pitt

Post by pitt »

a tunjo bi i guze dao da ga zovnemo u lozu. Hoce shipak.... :D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:a tunjo bi i guze dao da ga zovnemo u lozu. Hoce shipak.... :D:D
kasno mu je sad :D :D jedino da nenu pokusa da ozeni sa nekom iz loze, ali blokiracemo to ja i mason :D :D
tech10

Post by tech10 »

Sva sreca da dijaspora/emigracija ekonomski ne zavisi od ovog ljigavog Tunje, kako li bi se tek onda qurchio.
lady midnight

Post by lady midnight »

basta sljezove boje wrote:sta li Nenad Bebi Filipovic na Princetonu misli o svemu ovome :lol:
eh, bash sam se i ja to pitala.
da je bebi filipovic na princetonu bar imalo vishe od obichnog predavacha, da je samoproklamovani "jedan od najvecih filologa nasheg podneblja" uspio odbraniti doktorsku disertaciju, da je dakle postigao barem i djelic onoga shto su neki drugi postigli sa daleko gorom startnom pozicijim... drugu bi prichu Veliki Otac prichao, pa da je ne znam kako posenilio.
ovako Sin daje redovno svoj doprinos nashem "identitetu" i nashoj "kulturi" time shto umjesto da pishe struchne radove redovno pljuje po javnim lichnostima koji mu se bilo kako zamjere i time shto se na svakom koraku razbacuje svojim begovskim naslijedjem (jer i nema puno vishe chime bi se mogao pohvaliti).

ove gluposti koje tunjo s vremena na vrijeme pusti u promet su bijedni ostaci aristokratskog habitusa, pomijeshani sa kompleksima manje vrijednosti (jer vishe nije glavni), malo i sa starachkim egocentrizmom, a sve to natakareno :D na jedan bijedni i chemerni nivo znanja o zhivotu nashih ljudi u dijaspori iliti emigraciji (boli me cosha kako ce ovo nazvati, ta preseravanja sebi mogu dopustiti josh jedino filozofi koji u svemu polaze od znachenja grchke rijechi).

nego metlu u ruke i nek mete ispred vlastitog praga.
danas

Post by danas »

viDJU ove gore sto pametuje :D i haj sad ti ne pljuj po dijaspori :lol: :lol: :lol:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

lady midnight wrote:
basta sljezove boje wrote:sta li Nenad Bebi Filipovic na Princetonu misli o svemu ovome :lol:
eh, bash sam se i ja to pitala.
da je bebi filipovic na princetonu bar imalo vishe od obichnog predavacha, da je samoproklamovani "jedan od najvecih filologa nasheg podneblja" uspio odbraniti doktorsku disertaciju, da je dakle postigao barem i djelic onoga shto su neki drugi postigli sa daleko gorom startnom pozicijim... drugu bi prichu Veliki Otac prichao, pa da je ne znam kako posenilio.
ovako Sin daje redovno svoj doprinos nashem "identitetu" i nashoj "kulturi" time shto umjesto da pishe struchne radove redovno pljuje po javnim lichnostima koji mu se bilo kako zamjere i time shto se na svakom koraku razbacuje svojim begovskim naslijedjem (jer i nema puno vishe chime bi se mogao pohvaliti).

ove gluposti koje tunjo s vremena na vrijeme pusti u promet su bijedni ostaci aristokratskog habitusa, pomijeshani sa kompleksima manje vrijednosti (jer vishe nije glavni), malo i sa starachkim egocentrizmom, a sve to natakareno :D na jedan bijedni i chemerni nivo znanja o zhivotu nashih ljudi u dijaspori iliti emigraciji (boli me cosha kako ce ovo nazvati, ta preseravanja sebi mogu dopustiti josh jedino filozofi koji u svemu polaze od znachenja grchke rijechi).

nego metlu u ruke i nek mete ispred vlastitog praga.
Ja sam procitao jedan interviju njegov u kojem kaze da ne propusta citati Politikin Zabavnik, i jedna od dvije - nepropusne zanimacije su mu - da ide na pijacu kupovati svojoj zeni mesinu za lonac jer - takvi lopvi su danas po pijacama i trznim centrima da mogu nasrnuti mu na zenu ako kaze da su joj uvalili masnije meso ili trulu jabuku.

Eto, s cim se taj um, u zadnje vrijeme - zabavlja. Sto je matoriji, to je sve bezobrazniji i bezobzirniji - kao da je on neki - skolar, covjek je doktorirao - istoriju, 1960-te. Do danas - je i sam postao istorija. A i zadao se u politiku opasno - iako, nikad i nije imao, sansu.

Medjutim pored svega toga - gade mi se i ova sakupljanja dijaspore u matici. Cemu tu? To ce oni nesto - da pomognu svima nama i u matici i vani? Daj, bolan. Mislim, necu da dajem svoju ocjenu tome, znam samo da ja ne bih ucestvovao i da me ne interesuje nista od te fele dok se ne pokaze rezultat, ideja, koja se materijalizira. Ovako kojekakve govoranjcije i seminare - s senilnim Tunjom kojeg za ruku vodi svabo Alzheimer, daj bola - imam ja pametnijeg posla, bolje koju zraku sunca, i kafu popiti. Ko ih jebe, narucito begove i sinove efendija, eminentne kumunjare, pa i u ovom sistemu - skolare i akademike. Tunjo ko macka - u koju god da ga kasu bacis, on je gornji i pliva.

Nego - ako ga ko vidi na pijaci - nek mu vikne akademski - "Tunjo evo dobrog karpuza, necemo te zajebati".
bice_bice

Post by bice_bice »

kazu da ne pije vise ko sto je nekad znao...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Nosferatu sve si u pravu ali odvoji dijasporu od SSD-a organizatora skupa koji se fura kao da ima mandat da nas sviju predstavlja. Izabrali su vrijeme kad su ljudi se vratili u BiH da posjete rodbinu I malo odahnu od struga u inostrantsvu da ih vrbuju za svoje politicke egociljeve. Nit me predstavljaju nit podrzavam sakupljanje sa sumnjivim politickim nagonom.
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Siguran sam da se Karadzicu apetit popravio nakon Tunjinog teksta :D Bosnjacki akademik pljuje po BH emigrantima (uglavnom Bosnjacima), i to u srpskim novinama :D

'alal ti vera Mu'amede
:D
StLouis

Post by StLouis »

Ovo je nesto kao povelja Kulina Bana, samo tunjina verzija. :-)

....Ja, Tunjo Bosanski Ban,obecavam Vama dijasoRHasima i svim gradjanima BiH pravim Vam prijateljem biti od sada i dovijeka. Suknem vam ga vama u dijaspori i vama mladim neukim curicama koje ne mozete docekati da se udate tamo negdje izvan granica lijepe nam domovine. Suknem ga s ovom poveljom i suknuo sam ga sam sebi.
I pravicu drzati sa Vama i pravo povjerenje,dokle budem ziv.

Tunjo

Ja sam cuo da ovaj nas akademik voli cugnut dobru sljivu prije predavanja. Ajme, sta covjek naprica.

:D sram me doci kuci :D
danas

Post by danas »

EI Presidente wrote:Siguran sam da se Karadzicu apetit popravio nakon Tunjinog teksta :D Bosnjacki akademik pljuje po BH emigrantima (uglavnom Bosnjacima), i to u srpskim novinama :D

'alal ti vera Mu'amede
:D
pa fino ti reko tunjo, sjedi dje si ni za dje si nisi :D :D a ti tako :roll: :D
Post Reply