Istina

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
schevar

Post by schevar »

sjetih se upravo svoje prve "ISTINE" kad sam se prije nekoliko godina pozalila famEliji kako je tesko u DIaspori ;kako ja hocu kuci...tito dragi kad su osuli paljbu,nikad mi vise nije palo na pamet da A progovorim o tome.nego samo,ahaaaaa,tako i jest,pa i treba nam sve naplacivati 10x skuplje,ma neka ledja... :-) :D :D
Zhaba

Post by Zhaba »

pirmin wrote:Izgleda nista od onog Play Stationa sto ga amidza onomad obeca :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Santos

Post by Santos »

Jeni jos vinjeta ali uskoro ce.Da odgovorim pojedinim kao ovim sto bi nesto po rodu.Ja tebi nebi jer vidis ipak sam obrazovan odma sam i ovom drugom odgovorio radim kao glavni opticar za vise bolnica tj,mjerim ljudima vid oci minus plus itd sto mislim da za stranca nije bas nesto neobrazovano i na kraju debeloj kad meni kaze ne seri mora da zna da sam ja za svoj grad i drzavu zrtvovo dio tjela i osta invalid da bi debela mogla da prdi po forumu.
hari_be

Post by hari_be »

ja ljepote u tijem stranjskijem zemljama
na našem arbeitsamt-u 230 km-ova svaki mjesec u pađe ali samo 12 mjeseci
i pod uslovom da imaš 20 god. staža, ja zakona i go*ana
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

liberal wrote:
basta sljezove boje wrote:nije bas neka lova :-D

1 CAD = 0,6946 EUR :-)
jest ali ovdje je gorivo 1$ ...koliko je kod vas?
u evropi se mozda vise zaradjuje ali su stvari mnogo skuplje tako da smo na kraju na istom :-D :-D
liberalu dragi, u Europi se vozi bicikl, jer se vodi racuna o okolisu i CO2 emisiji :-D
liberal

Post by liberal »

basta sljezove boje wrote:
liberal wrote:

u evropi se mozda vise zaradjuje ali su stvari mnogo skuplje tako da smo na kraju na istom :-D :-D
liberalu dragi, u Europi se vozi bicikl, jer se vodi racuna o okolisu i CO2 emisiji :-D
bio bi zapanjen da vidis koliko se bicikli i motori voze u torontu :)
naravno ako zivis u gradu koji sa okolnom regijom ima sa kraja na kraj skoro 200 km auto je potreba
ja svoje nisam upalio jedno 10 dana...jednostavno mi mrsko ici u garazu kad sve stignem dal gradskim prevozom ili biciklom (vidis da i ja vodim racuna o okolisu :-D )
Zhaba

Post by Zhaba »

liberal wrote:

:lol: :lol: :lol: pa nismo svi holandjani :lol: :lol: :lol:
fatal error

Post by fatal error »

Zhaba wrote:
liberal wrote: jest ali ovdje je gorivo 1$ ...koliko je kod vas?
ali ja bih rado da budem, onda fino ova reinkarnacija (ili kako se vec zove) pa budem opet bosanac u bih, ali sa niskozemskom penzijom :D :D
HiBreeD

Post by HiBreeD »

SAnto druze, nek si bas postavio ovu temu da jos jednom pokazemo sami sebi kolko smo merhametli, srdacan i gostoprimljiv narod...jebo te, endemicne smo vrste...pa ja ruznijih komentara ne vidjjeh zadugo...

...ova neka Papanka, cini mi se da je nick,otvoreno rece: ne dolazi, ne predstavljaj meni prijetnju za posao, sta ti je bolan, gdje ces se vratit i meni uzet posao...drugi kaze kako ce ti jebavat sve po spisku, jer si mu svojim autom zakrcio prolaz, treci prica kako ces zivjet od guzovace i nek ti je na sramotu...cetvrti vako, peti nako, da te Bog dragi sacuva...

Menii evo sad nesto prolazi kroz glavu i kontam kad se ovako odnosimo prema nasem covjeku (koji je, kako je rekao kao uspomenu na svoju zemlju ponio samo svoj invaliditet) i kad smo mu pruzili ovoliko podrske i zazelili "toplu dobrodoslicu", pitam se kako bi se mi "divno" odnosili prema bilo kojem strancu da je situacija kojim slucajem obrnuta...ja ne znam, pa tim bi ljudima nas merhametluk i na nos i na usi izlazio...

P.S. vidim ti si odluku vec donio i ja ti iskreno zelim sve najbolje, da bude onako kako si naumio
Zhaba

Post by Zhaba »

:thumbup: :thumbup:
basta sljezove boje

Zhaba wrote:
basta sljezove boje wrote: liberalu dragi, u Europi se vozi bicikl, jer se vodi racuna o okolisu i CO2 emisiji :-D
ocito si slabo putovao po Njemackoj kad mozes lupetati ovakve stereotipe :roll:
Zhaba

Post by Zhaba »

Zhaba wrote:
basta sljezove boje wrote: liberalu dragi, u Europi se vozi bicikl, jer se vodi racuna o okolisu i CO2 emisiji :-D
ocito si slabo putovao po Njemackoj kad mozes lupetati ovakve stereotipe :roll:
hahahaha bas si mi pametan :lol: mali ja sam u Njem. rodjena i dosta sam putovala i naravno znam da se i u Njem. vozi ali se isto zna da to nije veliki dio naroda i da su holandjani prvi sta se to tice! :roll:
basta sljezove boje

nesto nema Holandjana na Tour de France :-D

pozdravlja ih Linus :-D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

samo sto dalje od nase dijaspore i nasih generalno gdje god bili...toga se drzim, vrlo uspjesno za sad. :D :D

a nema se...zahebano

:D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#90 Re: Istina

Post by Bea_Trix »

danas wrote:
Sogan wrote:
spongebob wrote: ...sta treba sad dijaspora da radi, da sjedi kod kuce i zivi na socijali?!?
:shock: :?
:D :D :D
sog :kiss:

:D :D :D :D :P
liberal

Post by liberal »

Svemirski_Jebach wrote:samo sto dalje od nase dijaspore i nasih generalno gdje god bili...toga se drzim, vrlo uspjesno za sad. :D :D

a nema se...zahebano

:D
100% :thumbup:
basta sljezove boje

eh da nije jos prezimena na -ic gdje bi vam bio kraj :-D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

basta sljezove boje wrote:eh da nije jos prezimena na -ic gdje bi vam bio kraj :-D
greska...ovdje ih takvih ima kol'ko hoces, i to jos cudnijih pa nikom ne smeta...nije ovo njemacka :-) :-) :-)
pitt

Post by pitt »

kod mene kad otvoric imenik svako 4-5 prezime je iz nasih krajeva.....i nikom nista . grad sa najvise kroata izvan matice :D :D
danas

Post by danas »

pitt wrote:kod mene kad otvoric imenik svako 4-5 prezime je iz nasih krajeva.....i nikom nista . grad sa najvise kroata izvan matice :D :D
a nasa siptarska ionako nisu na -ic :D :D :D
pitt

Post by pitt »

danas wrote:
pitt wrote:kod mene kad otvoric imenik svako 4-5 prezime je iz nasih krajeva.....i nikom nista . grad sa najvise kroata izvan matice :D :D
a nasa siptarska ionako nisu na -ic :D :D :D
ihhh jos imamo one X i Y :D:D:D assimilacija kompletna :D:D
danas

Post by danas »

Šeha wrote:*ebo familiju dok ga nije bilo mogao si i nesto procitati na ovom forumu... Otkako se vratio... da bog sacuva... :)
vaistinu :D :D :lol:
danas

Post by danas »

kako ono bi sa bespravno useljenim genima :D :D :lol: :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

Opet on ugrozen :D:D
Post Reply