Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Bosanac sa dna kace
veceras cu cu da glodjem sinoc pohovan patlidzan sa salatom od paradajza i mozda da skuham i gotovu supu.
slike neam, zao mi je sto vam ne mogu pokazat punu zdjelu pohovanog patlidzana
slike neam, zao mi je sto vam ne mogu pokazat punu zdjelu pohovanog patlidzana
- pitt
sto bombe baca...cuj za dan dvadanas wrote:ja mislila za dan-dva pravit kızartmu... ali nemam bas jogurta da valja...
Uzmi ba onaj danone u contri. Bolji je nego ono sto prodaju po bocama i tetrapacima
- danas
suti nesreco, ne ofiraj mepitt wrote:sto bombe baca...cuj za dan dvadanas wrote:ja mislila za dan-dva pravit kızartmu... ali nemam bas jogurta da valja...:D a u kuhinju i ne proviri
:D
Uzmi ba onaj danone u contri. Bolji je nego ono sto prodaju po bocama i tetrapacima
ma ima neki jermenski prodaju u whole foods da valja, al' mi nesto mrsko ga uzimat
- Bosanac sa dna kace
ma da mi bi pite....samo da me zelja minedanas wrote:ja mislila za dan-dva pravit kızartmu... ali nemam bas jogurta da valja...
- pitt
danas wrote:suti nesreco, ne ofiraj mepitt wrote:sto bombe baca...cuj za dan dvadanas wrote:ja mislila za dan-dva pravit kızartmu... ali nemam bas jogurta da valja...:D a u kuhinju i ne proviri
:D
Uzmi ba onaj danone u contri. Bolji je nego ono sto prodaju po bocama i tetrapacima![]()
ma ima neki jermenski prodaju u whole foods da valja, al' mi nesto mrsko ga uzimat![]()
![]()
ti bas ko da nisi skvo iz plemena
Uzmes taj jermenski a negdje kuopis dobrog slatkog mlijeka. Fino pomjesas i drzis natoplom dan-dva...i eto ti domaceg jogurta
Ako imas kakvih amisha u blizini...imaju dobro domace mlijeko
-
The_Fluid
danasnji, nedjeljni, rucak

Riza sa sjemenkama (sesama, suncokreta i tikve), pohovani paradajz (u smjesi od sesama, griza, jednog jajeta, bosiljka, bibera, soli) i blago pohovane stabljike celera.
Ujedno, hvala hadzinici na receptu za rizu. Bilo je izvrsno.
Riza sa sjemenkama (sesama, suncokreta i tikve), pohovani paradajz (u smjesi od sesama, griza, jednog jajeta, bosiljka, bibera, soli) i blago pohovane stabljike celera.
-
pinkzelena
tech10 wrote:Moj krajnji domet.![]()
ti si gori od mene
-
pinkzelena
The_Fluid wrote:danasnji, nedjeljni, rucak
Osim sto sam sad tako ogladnila,zanima me koji je ovo foto aparat kod tebe?
-
The_Fluid
@pinkzelena: aparat kojim su ove slike napravljene je maleni Canon IXUS 60, a rizu skine sa kola prije nego voda uvri, ako vidis da je skuhana, ne cekas da voda uvri odnosno da se riza zalijepi. 
@Shoshana: stvar ukusa. Bosanci i Hercegovci, uglavnom, ne vole da eksperimentisu i prihvataju ideje, obicaje i navike iz drugih zemalja
@Shoshana: stvar ukusa. Bosanci i Hercegovci, uglavnom, ne vole da eksperimentisu i prihvataju ideje, obicaje i navike iz drugih zemalja
-
The_Fluid
InfraRedRidinghood wrote:Ne vidjehThe_Fluid wrote:Da, napisah gore da su koristene sjemenke sesama, suncokreta i tikveInfraRedRidinghood wrote:Flu, jel' ovo susam po riži?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Još ako je basmati riža, bilježim se sa 'štovanjem![]()
![]()
Basmati je cesto, no ovdje je koristena jedna druga vrsta rize. Ujedno nalazim da je riza izvrsna za ove tople, pardon vrele, dane.