jel potrebno ovo?????

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:
mIRCerka wrote:
uvjek dobar gost wrote:
Ili što ne spomenuste zapuštenost svih izletišta i zelenih površina mahom uzrokovanu divljaštvom pripadnika naroda... ili ili....što se niko ne zapita koliko tal dobiju opštinski i kantonalni činovnici koji odobravaju gradnji tržnih centara.....svuda i svakuda....
posto si ti meni radisan i znas da te postujem, hajd organizuj raju da se ocisti recimo Centrortransov parking kod bristola....
i ono zbunje da se regulise, da se ambrozija posjece itd itd...da se uklone tone kanistera od auto ulja....da se OZELENI zelna povrsina...

Ja bih učestvovao u svim akcijama za opšte dobro... i to fakat i bez šuplje mislim da bih mogao afirmisati još par ljudi... za potrebe iste akcije....

Samo je pitanje svrhe jer čistilo se i vrelo bosne par puta... a pogledajmo ga danas... pametnije bi nam bilo da očistimo vrelak i tražimo zabranu posjete pomenutom prostoru.....
e vidis, pudlica ti nece ici tamo u zelenilo, on bi dje pod svoj pendzer...
pa kontam, pofalici, taj parking mu je blizu....moRe doc bibijem i onda piknichit u zelenishu...
a sto se vrela bosne tice, moja skola ga je ocistila jedan dan, 14 kamiona smeca odvukli, bio petak, da bi do nedelje ujutro "prava raja" i "rodjene sarajlije" ostavili ravno SEDAM kamiona smeca tamo...

A kad se na ovom parkingu zapalilo autoulje, stoji ravno 20 ljudi i gleda kako to gori, niko kurcem da makne da zove vatrogasce....
narafno, ko ce nego ja...i jos me pita vatrogUsac "gospodjo jel vi vidite da nesto gori"....
Azira halali, al moj odgovor je bio "ne vidim, no mi treca kasika to govori"....

e zamisli idiota, svi stoje i gledaju kako gori AUTOULJE, pored zbunja, ljeto je, sve suho, moglo je sve otic u picku materinu, i nadje se par likova to da slika i snima....al niko vatrogasce da zove...

kome bolan parkove?
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

............. donekle se slažem sa konstatacijom da brđanima ne treba ništa....

Samo plašim se epiloga... da nećemo imati više ništa... jer tako nam je grah pao... i da tad neće biti učenog svijeta u gradu i državi, da će stadion Koševo doživiti prepravke potrebne za organizaciju koride, da će svuda i svakuda biti smeće,..... a da ja tad sigurno više neću živjeti ovdje...

Ne fakat ima li iko od nas prag tolerancije.... gdje je on i šta raditi kad stvarnost prekuca taj prag i od nas napravi samo blijeda lica....???
daduli_sa

#78 Re: jel potrebno ovo?????

Post by daduli_sa »

ifbbpro wrote:
pudlica wrote:

jesu li potrebne ovolike zgrade i unistavanje vilsa zbog nekih guzonja,zar nisu mogli ovdje jedan veliki park napraviti i da ga fino odrzavaju jer bi stvarno predobro bilo
Jesu, potrebne su.
Vils niko nece dotaci, Vils ostaje kako ostaje.
Ako ti je 'pak do zelenih povrsina, ti idi na Vrelo Bosne ili se preseli na selo. Sarajevo kao glavni grad i grad od 500 000 dusa mora da se gradi - svidjalo se to tebi ili ne.
E i ti ga pretjera.
Prvo i osnovno - da bi se gradili novi poslovno-stambeni objekti potrebno je da se regulise saobracajna infrastruktura koja ce toliki priliv novih ljudi i automobila da podrzi a to je Sarajevo DAVNO zaboravilo da rijesi.
Ovu nebulozu o zelenim povrsinama ne treba ni komentarisati, treba malo otici van i vidjeti da li ima ili nema tih zelenih povrsina u velikim gradovima.
p.s. Nema ni blizu 500 hiljada "dusa".
mIRCerka

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:............. donekle se slažem sa konstatacijom da brđanima ne treba ništa....

Samo plašim se epiloga... da nećemo imati više ništa... jer tako nam je grah pao... i da tad neće biti učenog svijeta u gradu i državi, da će stadion Koševo doživiti prepravke potrebne za organizaciju koride, da će svuda i svakuda biti smeće,..... a da ja tad sigurno više neću živjeti ovdje...

Ne fakat ima li iko od nas prag tolerancije.... gdje je on i šta raditi kad stvarnost prekuca taj prag i od nas napravi samo blijeda lica....???
divim ti se jer ti cekas da stvarnost predje taj prag, a meni se cini da je davno presla taj prag...
ovaj grad je poceo gusiti sam sebe...

svi smo spremni kritikovati, svi smo spremni pametovati, a guzicu pomaci je malo ko spreman...
ifbbpro

#80 Re: jel potrebno ovo?????

Post by ifbbpro »

daduli_sa wrote:
ifbbpro wrote:
pudlica wrote:

jesu li potrebne ovolike zgrade i unistavanje vilsa zbog nekih guzonja,zar nisu mogli ovdje jedan veliki park napraviti i da ga fino odrzavaju jer bi stvarno predobro bilo
Jesu, potrebne su.
Ako ti je 'pak do zelenih povrsina, ti idi na Vrelo Bosne ili se preseli na selo. Sarajevo kao glavni grad i grad od 500 000 dusa mora da se gradi - svidjalo se to tebi ili ne.
E i ti ga pretjera.
Prvo i osnovno - da bi se gradili novi poslovno-stambeni objekti potrebno je da se regulise saobracajna infrastruktura koja ce toliki priliv novih ljudi i automobila da podrzi a to je Sarajevo DAVNO zaboravilo da rijesi.
Ovu nebulozu o zelenim povrsinama ne treba ni komentarisati, treba malo otici van i vidjeti da li ima ili nema tih zelenih povrsina u velikim gradovima.
Upravu si, Sarajevo ima 30 000 stanovnika..
I upravu si.. ne treba se nista graditi, nek stoji kako stoji, neka nam ambrozije i sikare na svakom koraku.
hop-cup

#81 Re: jel potrebno ovo?????

Post by hop-cup »

pudlica wrote:Image

ne, jer u "parku" koji se tu trenutno nalazi svaku vece dernece hronicni alkoholicari, koji nekad postanu agresivni pa ne mozes proci pored njih :x

zar im treba jos vece? :?
daduli_sa

#82 Re: jel potrebno ovo?????

Post by daduli_sa »

ifbbpro wrote:
daduli_sa wrote:
ifbbpro wrote: Jesu, potrebne su.
E i ti ga pretjera.
Upravu si, Sarajevo ima 30 000 stanovnika..
I upravu si.. ne treba se nista graditi, nek stoji kako stoji, neka nam ambrozije i sikare na svakom koraku.
Ti ocigledno covjek kontradiktornosti.
Popio jutarnju kafu?
Ko ti prica o ovome sto ti pises?
Ocigledno opet velika sparina u Sarajevu....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

daduli, u sarajevu zivi 500.000 homo sapiensa.
Koliko je to dusha, to nije poenta teme.
Svih tih 500 milja mora jesti, spavati, srati....
BELLUNO

Post by BELLUNO »

...
Last edited by BELLUNO on 07/03/2011 19:09, edited 1 time in total.
_BosanaC

#85 Re: jel potrebno ovo?????

Post by _BosanaC »

ifbbpro wrote:
pudlica wrote:

Jesu, potrebne su.
Ovakvi znaju i o ekologiji, a znali bi i o nuklearnoj fizici da ko kakvu temu pokrene...
idic

Post by idic »

Kad u ovom gradu počnu živiti normalni ljudi koji ne uništavaju sve pred sobom onda možemo pričati šta nam treba ili netreba. Sada nema parka u gradu koji izgleda normalno osim onog preko puta Predsjedništva. Klupe imaju rok trajanja oko mjesec dana, dječija igrališta čini mi se još kraće. Tuga i žalost kako se to sve u expresno kratkom roku uništi i pokvari. :x
Sarajevo je već od prije rata arhitektonsko i urbanističko ruglo, zgrade i privatne kuće samo niču bez ikakvog plana i zadovoljavanja osnovnih urbanističkih zahtjeva. Cijela naselja su sagrađena ilegalno, bez osnovne infrastrukture, po klizištima i na mjestima gdje je gradnja apsolutno zabranjena, o poslovnim objektima i benzinskim pumpama da ne govorim. Drugi problem je što je grad u kotlini i objektivo je već odavno prenaseljen, a nema realne mogućnosti da se širi sem na potezu prema ilidži. Zar vam nisu ruglo svi oni poslovni objekti na A. polju gdje su ljudima bukvalno na 10 metara ispred prozora otvorili banke i druge poslovne objekte tako da komotno mogu zaviriti jedni drugima u tanjir. :? Sada je kasno da se ove stvari dovedu u red, zato bi trebalo por :( ušiti više od pola grada bespravno i neplanski izgrađenih objekata.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Nama treba bager divizija koju će podržati i obezbjeđivati specijalna jedinica za podršku....
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

pudlica wrote:ma iskreno ovako oni su sjebali podobar dio sarajeva sa ovim ambasadama pogotovo americkom pa nece se moci proci od jebnih kamera i cuvara koji ce cuvat vrata, a kad je neko maltretiranje prave se da ne vide
Jeste ali dok je te ambasade nece biti ni rata u BiH!!! Tako nam je , kako nam je!!!
zanzibar

Post by zanzibar »

Vidim da je tema zapela još u julu...Nisam mogao a da ne pitam jednu stvar koja me prilično zanima...Nisam protiv ekspanzije gradnje u Sarajevu, naravno s mjerom i nekim urbanističkim redom...Ali gledajući ovo što se u Sa gradi dolazim do zaključka da se grade samo šoping i biznis(ma šta to značilo) centri. S druge strane...zanima me odkuda investitorima toliki milioni maraka...neki čak i 149(saudijci za marin dvor)...i gdje vide taj profit povrat novca...I na kraju koji je njihov interes...Također mislim da su ove zgrade mnogima dobra prilika za prati novac...Jer čini mi se gradnju onog centra Kumrovac finasira firma Dinka Slezaka,...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Gledam ovu temu u kojoj se napada naša malograđanština i seljakluk.

Neznam, ali meni je jednako malograđanski i sejlački Vilsonovo šetalište zvati "Vils", "na Vilsu" itd.

Ako ćete već kraće, pišite "Vilsonovo" kako se uvijek zvao u žargonu.

Mogu se kladiti da je termin "Vils" prvi upotrijebila nekakva seljačina.

Toliko od mene.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

DaysleepeR wrote:Gledam ovu temu u kojoj se napada naša malograđanština i seljakluk.

Neznam, ali meni je jednako malograđanski i sejlački Vilsonovo šetalište zvati "Vils", "na Vilsu" itd.

Toliko od mene.
Da nije i neki svabo prekrstio Vase Miskina Crnog u Vase Strase?

Jezik je ekonomican organizam :D
neshto

Post by neshto »

cijeli svijet se vraća prirodi, zelenilu a jedino mi betoniramo i otkopavamo džamije na ovo malo zelenila što imamo.
sarajevo postaje ruglo baš zbog ove silne novogradnje koja se ni u šta ne uklapa.
presmješno je bilo šta graditi, napucavati sve dok se ne riješi prilaz gradu sa sjevera, bruka i sramota...
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Da se pitam ja bih betonir'o travu
I ofarbo tamno braon svaku vodu plavu!
Nekako bih probusio tanki sloj ozona
A Zemlju bih zastitio kesom od najlona!

Beton, beton, samo beton!
Beton nama treba!

Da se pitam ja bih posjeko sve sume,
I za ukras postavio od traktora gume.
Kiselinom ja bih zemlju navodnjavo,
A decu bih svaki dan rentgenom slikavo!

Da se pitam na sred grada lozio bih kazan,
Svako bi mi jeo, zna se, rucak jednoobrazan.
Praznikom bi instalir'o oko glave lovor
I narodu odrzao sledeci govor:

Beton nama treba,
Jer iz trave opasno nas ljuta zmija vreba!
Beton nama treba,
Jer iz trave nonsalantno ljuta zmija vreba!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

van Basten wrote:Ja se fakat bojim da ćemo izgubiti jednu od poslednjih oaza zeleinila u gradskoj jezgri. Transverzalu bih nekako i pregrmio, ne bi puno skratila šetalište, ali ovolike ambasade i tržne centre... :x
Lijepo je vidjeti da još uvijek neko vjeruje u priče naših "znalaca" iz zavoda za urbanizam ili kako već, o nekakvim živim ogradama umjesto 3metarskim betonsko - bodljikavim zidovima, ali ja mislim da je to još jedna u nizu šupljih priča koje se prodaju narodu.
Kod nas se čitav saobraćaj u gradu zaustavi kada dođe najobičniji biroktraski fićfirić iz neke strane zemlje, a mislite da se neće blokirati Vilsonovo svaki put kad se nekom uposleniku iz ambasade sa CD tablicama bude žurilo u ćenifu, pa da prekrati put tamo gdje nema saobraćaja...
Sta ti znas - garant nisi ni rodjeni Sarajlija :oops: :D Poslusaj ljude sta kazu - beton, beton i samo beton :oops: I Sarajevo od prvog metropola :oops: :sad: :( :x :roll:
Koshpa

Post by Koshpa »

ja sam za referendum :D a vi ? :)
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

jos malo pa cete bit ko njujork
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

mIRCerka wrote:
DaysleepeR wrote:Gledam ovu temu u kojoj se napada naša malograđanština i seljakluk.

Toliko od mene.

Vase Strasse je drugo, i valjda znači Vasina Ulica?

Sta koji k. znači Vils?

Prava seljačka skraćenica, po uzoru na "krk", "hrk" i ostale "praktične" skraćenice :D

Ne praviti vezu tamo gdje je nema niti je moze biti.

Vils je 1/1 seljački izraz.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

DaysleepeR wrote:
mIRCerka wrote:

Toliko od mene.

Sta koji k. znači Vils?

Prava seljačka skraćenica, po uzoru na "krk", "hrk" i ostale "praktične" skraćenice :D

a zar se isti Vaso Miskin Crni nije borio protiv tih Svaba? bla bla bla

ako je sav problem u tome sto neki od nas kazu Vils, onda ga jebi...
ok, seljanka sam...sta cemo sad?

Ja i dalje zivim na Vilsu i prozivljavam sve probleme kao i ostali stanari....

a mozes ga zvati u marjanovo znas vec sta, kad ovo nije ni setaliste, kamoli vilsonovo...
I btw, ako cemo cjepidlaciti, izgovara se Vilsonovo sa kratkim vokalima i peakom na s :D
Neelix

Post by Neelix »

nije šetalište nego šetnica, budite moderni :D :D :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

mIRCerka wrote:
DaysleepeR wrote:
mIRCerka wrote: Da nije i neki svabo prekrstio Vase Miskina Crnog u Vase Strase?

Sta koji k. znači Vils?

a zar se isti Vaso Miskin Crni nije borio protiv tih Svaba? bla bla bla

ako je sav problem u tome sto neki od nas kazu Vils, onda ga jebi...
ok, seljanka sam...sta cemo sad?

Ja i dalje zivim na Vilsu i prozivljavam sve probleme kao i ostali stanari....

a mozes ga zvati u marjanovo znas vec sta, kad ovo nije ni setaliste, kamoli vilsonovo...
I btw, ako cemo cjepidlaciti, izgovara se Vilsonovo sa kratkim vokalima i peakom na s :D
Samim tim sto ga vec zovemo kojekakvim seljackim skracenicama gubi nesto sto je bilo prije.
Ulica Marsala Tita nije nikad bila "Titina" nego "Titova".

Isto tako mislim da ne zivis "na" Vilsonovom nego "u".

Isti je problem, oni što su živjeli "na" su i dalje "na" iako su u stvari "u" gradu i "u" ulici a ne "na" njoj, a loše nam se piše ako ćemo takve seljačke izraze prihvatati.
Tako su mnogi prihvatili i kenjanje i pišanje po parkovima, bacanje smeća u vlastito dvorište, itd.
Post Reply