Promovirani diplomanti i magistranti Univerziteta u Sarajevu

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Prvo, ja i nisam zapeo za nju sposobnost, pamet itd (iako rekoh, sacekajmo da otkrije lijek protiv side ili raka, ili da riješi problem gladi i siromaštva u svijetu)
Zapeo sam za njenu NESKROMNOST (cura je otvorila temu da joj se može čestitati :-) , mogla nam je dat adresu pa da joj i cvijeće pošaljemo)
Drugo, nisam rekao ni da treba dat sve narodnoj kuhinji, preživiće oni i bez moje i bez njene donacije, to nam nije na čast
A što se ljubomore tiče, nisam nikad igrao ni bingo :D što dovoljno govori o tome da mislim da imati pare i bit seljak nije najsretnija kombinacija...

Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Prvo, ja i nisam zapeo za nju sposobnost, pamet itd (iako rekoh, sacekajmo da otkrije lijek protiv side ili raka, ili da riješi problem gladi i siromaštva u svijetu)
Zapeo sam za njenu NESKROMNOST (cura je otvorila temu da joj se može čestitati :-) , mogla nam je dat adresu pa da joj i cvijeće pošaljemo)
Drugo, nisam rekao ni da treba dat sve narodnoj kuhinji, preživiće oni i bez moje i bez njene donacije, to nam nije na čast
A što se ljubomore tiče, nisam nikad igrao ni bingo :D što dovoljno govori o tome da mislim da imati pare i bit seljak nije najsretnija kombinacija...
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Vingo wrote:Natakar natakar :roll:
:D :D :D
a ovaj dupli post je graškom, šta ćeš...
guardian

Post by guardian »

Cestitam diplomantima i magistrantima i zelim im puno srece.

:P
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Papanka wrote:kakve uplatnice? ma da ...politicke nauke...zabranila bih taj fakultet...cigani...kreteni...lopovi...(mislim na zaposlene na tom fax-u)
Neces vjerovati, ali na politickim naukama ima jako pozitivnih (zaposlenih!)likova... Lupetas bezze...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

amrino wrote:Pa nemojte napadat covjeka sto je skeptican....Ni ja ne poznajem nikoga u svom okruztenju ko je stipendiju dobio zbog zasluga, intelektualnih sposobnosti, talenta, potrebe...sve su to uglavnom STELE...
Cestitam Ivy od srca- i nadam se da je zasluzila....ali nije bas toliko cudno u danasnji vakat kada je neko skeptican.... i nepovjerljiv....
ali ivy nije dobila stipendiju od SDA/SDP/SBiH vec od Amerikanaca iz amerike :D

u tome je fora...
i rambo, samo budala bi bila neskromna u slucaju dobijanja ovakve stipendije :D

Ali eto, nek vlada daje 100.000 KM za obiljezavanje 11 jula u srebrenici, umjesto da te pare uloze u nesto U SREBRENICI...

recimo, dom zdravlja....

goni sve u neku stvar, Ivy je meni legenda jer je uspjela sve sama i nema nista sa ovim shupcima ovdje!

Jer ovdje kad dobijes marku od nekoga, iskises 100!
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:Pa nemojte napadat covjeka sto je skeptican....Ni ja ne poznajem nikoga u svom okruztenju ko je stipendiju dobio zbog zasluga, intelektualnih sposobnosti, talenta, potrebe...sve su to uglavnom STELE...
Cestitam Ivy od srca- i nadam se da je zasluzila....ali nije bas toliko cudno u danasnji vakat kada je neko skeptican.... i nepovjerljiv....
ali ivy nije dobila stipendiju od SDA/SDP/SBiH vec od Amerikanaca iz amerike :D

u tome je fora...
i rambo, samo budala bi bila neskromna u slucaju dobijanja ovakve stipendije :D

Ali eto, nek vlada daje 100.000 KM za obiljezavanje 11 jula u srebrenici, umjesto da te pare uloze u nesto U SREBRENICI...

recimo, dom zdravlja....

goni sve u neku stvar, Ivy je meni legenda jer je uspjela sve sama i nema nista sa ovim shupcima ovdje!

Jer ovdje kad dobijes marku od nekoga, iskises 100!
Ma znam to- Ivy svaka cast....
Samo kazem da skepticnost nije cudna pojava u nasem drustvu...i s obzirom sta nam se desava- nije ni cudo.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
Samo kazem da skepticnost nije cudna pojava u nasem drustvu...i s obzirom sta nam se desava- nije ni cudo.
Skepticizam je ok, prijetnja i to fizicka nije ok. Mogao je napisati
ivy, neskromna si pravo a ne prijetiti propustanjem kroz shake.

Amrino, kad ivy dodje, idemo na kafu, jel jasno?
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:

Jasno- al' Ivy casti! :D
Jel' to jasno?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
amrino wrote:

Jasno- al' Ivy casti! :D
Jel' to jasno?
Narafno!
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Kad se skupite sve tri, zovite me da vas onda zajedno propustim kroz šake... :D
lakše mi je odjednom, nego pojedinačno :D
:-)
God bless ivy, samo malo paznje prema onima koji nemaju tu sreću
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Rambo-Amadeus wrote:Kad se skupite sve tri, zovite me da vas onda zajedno propustim kroz šake... :D
lakše mi je odjednom, nego pojedinačno :D
:-)
God bless ivy, samo malo paznje prema onima koji nemaju tu sreću
Hajd ovako, da se ti i ja dogovorimo face to face, ja teb propustim kroz sake pa onda mozemo sjediti i pricati u tri oka :D:D:D:D

Rambo, slazem se ja, mnogi nemaju tu srecu, ali mnogi nisu ni rintali ko ona.
Ja nisam nikad stipendije dobila, svaku knjigu sam SAMA kupila, upisnine i sve sam uvijek placala svojim novcem, ne maminim i tatinim, ali sam opet ponosna na Ivy jer je dokazala da nismo dobri samo u sportu, da imamo i mozga ovdje...

Ono sto mi je najdraze od svega, nemojte s ljutiti dijasporci, je to sto je Ivy tek nakon rata otisla vani studirat :D sve cisto ko suza, a ona pametna (o memama necu na ovoj temi) :D

Nego, bila sam na dodjeli diploma na masinstvu, samo 4 zenske bile, fakat sramota...
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Ok, ali dajem ti tri udarca fore... :-D
inace, samo da znas bildam, imam oko 106kg mišića, stoga razmisli prvo :-D
a što se tiče diplomaca, nisam bio, a sljedeća je aBd moja, ovim sad sve najbolje i puno sreće, trebaće im
uozo

Post by uozo »

bmx wrote:
Gazz wrote: kenan je ass na ekonomiji i nadam se iskreno da ce pobjeci odavde jer ako ostane propast ce covjek

a dino sprema doktorat u engleskoj

svaka cast i njima a i toj muzicarki :D
Na tri stranice price o diplomantima, ovo je prvi put da neko makar pomene djevojku koja je zavrsila Muzicku akademiju sa prosjekom 10! I nije ona "ta muzicarka", nego ima svoje ime i prezime: Azra Medić. I, ne, nije mi rod, nije mi prijateljica, ne poznajem je uopce, ali nije fer da nju niko ne pomene, jer su zaboga dvojica matematicara zavrsili studij sa desetkom! :x Na vrh glave mi je ljudi (i cijele nacije!) koja omalovazava tezinu/kvalitet studija na nasim akademijama! Nije akademiju (bilo koju) zavrsiti bas tako lako, dragi moji! I, sve mi se nesto cini da imamo vise umjetnika (rezisera, pisaca, muzicara...) koji su koliko-toliko pomogli da se cuje nesto o ovoj nasoj maloj zemlji negdje po svijetu, nego matematicara ili fizicara koji su nesto uradili! Ispravite me ako grijesim, pa mi navedite nekog drugog Bosanca/Bosanku za kojeg su culi u svijetu mimo Danisa Tanovica, Jasmile Žbanić, Aleksandra Hemona, Miljenka Jergovića....
Upravo je u tome i stvar! Mi samo forsiramo neke koji pjevaju, sviraju, sutaju loftu, snimaju filmove i tako dalje. Samo, od toga oni mogu veoma dobro da zive, dok ostalima od njihovog uspjeha samo moze da bude godra kad se pomene negdje ime nekoga od njih. Mozda da se upitamo i da forsiramo one koji na neki nacin mogu pomoci svima. A zna se kako. Osposobljavanjem neke industrije i otvaranjem radnih mjesta, pronalascima, inovacijama, itd...
Al´ kome jos treba radno mjesto u drzavi sa 45 % nezaposlenih?
:?
Zato imamo veoma jake strucnjake po svijetu koji su po BiH hodali bez posla ali sada su poznati strucnjaci koji svoj mozak daju nekome drugome i za neciji tudji napredak. Kod nas je kao i sve ostalo i ona maslowa piramida naopako okrenuta, pa nam je izgleda od osnovnoh ziviotnih potreba vaznije da imamo umjetnike. :roll:

Bez namjere da omalovazavam neciji uspjeh i cestitam i Azri Medic.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Rambo-Amadeus wrote:Ok, ali dajem ti tri udarca fore... :-D
a što se tiče diplomaca, nisam bio, a sljedeća je aBd moja, ovim sad sve najbolje i puno sreće, trebaće im
Ibroshotgun, nisam te prepoznala.
Samo ti bildaj, samo da znas ja pucam :D i odlichno ciljam :D:D:D
a imam 68 kila ukupno :D

Sto se diplomaca tice, nek im je sretno, i nek je nama sretno s njima :D
BHG

Post by BHG »

kazes bildas...nisi bio s diplomcima...jesi jos i celav...znas onu staru?????...um caruje... :-)
amrino

Post by amrino »

Za ono kratko vrijeme koje sam provela gledajuci prijenos iz Zetre...zapamtila sam jedino podatak da nema NITI JEDAN nezaposlen diplomac za Saobracajnog fakulteta....Bas je bilo lijepo za cuti.
:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ImageImageImageImageImage

Ja licno poznajem Amelu Prelic, matematicarku koja rastura matematicki fakultet u Italiji, tamo diplomirala magistrirala cini mi se i doktorirala, ne daju joj ljudi ni na odmor da se vrati ovamo koliko je cijene.
Kod nas?

Mile voli disko disko....

Sto se muzicke akademije tice, i Azre, mogu samo reci da onaj koji nikad nije proucavao muziku moze omalovazavati neciji trud i rad i diplomu....
a matematika...izvinite, ali sablon je sablon, samo je pitanje koliko ce tvoj mozak moci primiti sablona...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sjoo, na masinstvu je bilo ludo i nezaboravno...

Diplomci i magistri daju svecano obecanje prodekanu....

I sad ide
Ja taj i taj
pa svi ponove JA TAJ I TAJ
i pici obecanje, i kaze prodekan PRIMIO SAM VASE OBECANJE kad oni svi u glas PRIMIO SAM VASE OBECANJE...
:lol: :lol: :lol:
BHG

Post by BHG »

mIRCerka wrote:ImageImageImageImageImage

Ja licno poznajem Amelu Prelic, matematicarku koja rastura matematicki fakultet u Italiji, tamo diplomirala magistrirala cini mi se i doktorirala, ne daju joj ljudi ni na odmor da se vrati ovamo koliko je cijene.
Kod nas?

Sto se muzicke akademije tice, i Azre, mogu samo reci da onaj koji nikad nije proucavao muziku moze omalovazavati neciji trud i rad i diplomu....
a matematika...izvinite, ali sablon je sablon, samo je pitanje koliko ce tvoj mozak moci primiti sablona...
:x :x :x :x :x :x :x :x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

BHG wrote:
mIRCerka wrote:ImageImageImageImageImage

Kod nas?

:x :x :x :x :x :x :x :x
:D pa da uzvratim :D napad na muzicku akademiju :D:D:D:D

PS moja prof. matematike je plakala kad sam ja upisala engleski a ne matematiku :D stoga :D nisam neznalica :D:D:D:D
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

moj jaran završio saobraćaj prije tri godine i još uvijek hoda besposlen...
doduše on cilja visoko, tipa TELECOM i sl. :-)
rekoh mu - načekačeš se... :)
BHG

Post by BHG »

Rambo-Amadeus wrote:moj jaran završio saobraćaj prije tri godine i još uvijek hoda besposlen...
ja znam brdo raje koja su zavrsila fakultet i nemaju posla...zasto? zato sto gospoda nece svasta da rade...svi bi u fotelje odma...jer boze moj oni su zavrsili fax....pa ko bogom dani....ja im vala prvi nebi dao poso dok se nenaprave i nenanosaju kafa dobru godinu dana...pa nek je inzinjer 100 puta...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

BHG wrote:
Rambo-Amadeus wrote:moj jaran završio saobraćaj prije tri godine i još uvijek hoda besposlen...
ja znam brdo raje koja su zavrsila fakultet i nemaju posla...zasto? zato sto gospoda nece svasta da rade...svi bi u fotelje odma...jer boze moj oni su zavrsili fax....pa ko bogom dani....ja im vala prvi nebi dao poso dok se nenaprave i nenanosaju kafa dobru godinu dana...pa nek je inzinjer 100 puta...
vjeruj mi , ja takve cak i postujem...
ono sto ne postujem je, izvinite na digresiji
ja sam rodjen na vratniku/bistriku, imam 3godisnju srednju hocu da budem direktor i gazda, da nista ne radim, a plata da lijeze....

ja znam dosta raje koja radi mimo svoje struke, ali sve nesto kontam, doci ce sve na svoje :D:D:D
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

BHG wrote:
kazes bildas...nisi bio s diplomcima...jesi jos i celav...znas onu staru?????...um caruje... :-)
očito, prizvuk sarkazma u mojoj poruci nije bio dovoljno glasan :)
doduše, vježbao sam a trenutno pauziram...i imam jaku crnu kosu, smijem se kladit da je gušća od bilo čije sa ovog foruma :lol:
a imam još 1 ili 2 ispita do diplome na ekonomiji (zavisi od rezultata ovog posljednjeg kojeg sam polagao, bice sutra :) ), tako da se ne oslanjam isključivo na snagu
Post Reply