Ili jos jednostavnije, uzmi manji patlidzan, zarezi koru nozem (inace 'oce eksplodirati) i ubaci u mikrovalnu (na najjace) jednu minutu. Popolovi, pospi pavlakom sa malo bijelog luka i soli. Ja se ovim davim (fali Smajo sto se oblizujeamrino wrote:Patlidzane i paprike zamotati u alu foliju i ispeci (u rerni, na plati ili na rostilju...).
Kada "omeksaju" znaci da su gotove- ostaviti da se ohlade- u foliji a zatim sve oguliti...Isjeci, staviti u zdjelu, dodati nasjeckanu svjezu papriku, paradajiz, krastavice, luk. Posoliti, zaliti maslinovim uljem i malo octa i sve dobro izmijesati...Po zelji dodati sir ili...tjesteninu, tunjevinu...
Definitivno najbolja salata na svijetu!!!
Šta pravite za ručak na ovoj vrućini?
Moderator: anex
-
Shoshana
- danas
ja evo sad zavrsila...Shoshana wrote:Hebo nas ova prica, ja ogladnjehdanas wrote:i napravit ajrana uz ovo... uuhhh...njam...
Odo se sad nazdrat, kazu plaho je zdravo pred spavanje
poJla pola quiche-a od gljiva, contru lukimire, pa neke scones i jagode...
-
Shoshana
I ja gledam da se kako olesim zelenom salatom (voda, komsijadanas wrote:ja evo sad zavrsila...Shoshana wrote:Hebo nas ova prica, ja ogladnjehdanas wrote:i napravit ajrana uz ovo... uuhhh...njam...
Odo se sad nazdrat, kazu plaho je zdravo pred spavanje
![]()
poJla pola quiche-a od gljiva, contru lukimire, pa neke scones i jagode...zdravo brate
![]()
-
luciferino
-
rikardoreis
jesi ih prvo bacio u vodu...da omeksajublack wrote:kod mene su danas kiseli macici
-
rikardoreis
pa nije ona valjda porucnik Gruber

-
FFK as Lucy01
Ih da vidis kol'ka joj je.......tenkicablack wrote:zar ima toliku tenkicUdanas wrote:sam cekajte da vas infra vidi, sve ce vas tenkicOm pogazit![]()
![]()
![]()
-
rikardoreis
InfraRedRidinghood wrote:
Ebem vam kolje bezobrazno!!!! Sve ću vas utancati sad; crni ti si prvi, a rikardo nek obleti još koji krug da se zagrije![]()
![]()
pih, spucaću te zoljom (onom zakopanom), neš se okrenut...
-
rikardoreis
onda ti bar mogu zachatat tamo na Feralu

-
rikardoreis
i ja cu ga pocet kupovat...ozbiljno...
dosta mi vise Havaza komsijinog

dosta mi vise Havaza komsijinog
-
amrino
Tjestenina sa spinatom
Staviti tjesteninu da se kuha...najbolje su one "skoljkice"- ali u obzir dolazi i bilo sta drugo...
za umak potrebno:
Ledo zaledjeni spinat- onaj mljeveni
vrhnje za kuhanje
bijeli luk
vegeta
puter
Dva- tri cesnja bijelog luka isjeckati sto sitnije...
Proprziti malo na puteru.
Na to dodati cetvrtinu spinata iz pakovanja (posto bude zaledjen- predlazem da se posluzite sjekiricom za meso
)
Dodati vegetu...Kada se to malo izdinsta i luk omeksa- dodati jedno malo vrhnje za kuhanje.
Pustiti da "baci kljuc". U to dodati predhodno skuhanu tjesteninu- pomijesati i GOTOVO!!!
(recept je orginal iz Dal Padrina- i za porciju ovoga uzmu 7-8 KM
)
Staviti tjesteninu da se kuha...najbolje su one "skoljkice"- ali u obzir dolazi i bilo sta drugo...
za umak potrebno:
Ledo zaledjeni spinat- onaj mljeveni
vrhnje za kuhanje
bijeli luk
vegeta
puter
Dva- tri cesnja bijelog luka isjeckati sto sitnije...
Proprziti malo na puteru.
Na to dodati cetvrtinu spinata iz pakovanja (posto bude zaledjen- predlazem da se posluzite sjekiricom za meso
Dodati vegetu...Kada se to malo izdinsta i luk omeksa- dodati jedno malo vrhnje za kuhanje.
Pustiti da "baci kljuc". U to dodati predhodno skuhanu tjesteninu- pomijesati i GOTOVO!!!
(recept je orginal iz Dal Padrina- i za porciju ovoga uzmu 7-8 KM
- Saian
aj majko ovo ce me dotuc' vec treci put pravim u 9 dana, djankoza stildanas wrote:uh, brzinski recept -- tuna salad, moja varijacija...
konzerva dobre tune (pakovane u vodi), 2-3 tvrdo kuhana jajeta nasjeckati i pomijesati sa tunom. dodati majoneze da se sve fino pomijesa, bibera i malo senfa (ko voli), sitno nasjeckanog persuna, celery sticks i mladog luka (ako nema onda crvenog ili shallots). staviti u frizider da se malo stegne i rashladii jesti sa dobrim kruhom (toplim po mogucstvu)
- GandalfSivi
Kupio sam travnicki sir u Virginiji, sada mogu onu salaticu da pravim. Superiska...
- Bonnie-Clydova mala
Hladne supe su super rješenje. Imas mogućnosti na pretek, a stvarno osvježavaju.
Probaj gazpacho, imaš recept na coolinariki,pa hladna supa od jogurta i krastavaca.s jogurtom se još svašta nešto može iskombinovati
...
a od slatkiša za ove vrele dane, panakota sa svježim malinama mljac
...
Probaj gazpacho, imaš recept na coolinariki,pa hladna supa od jogurta i krastavaca.s jogurtom se još svašta nešto može iskombinovati
a od slatkiša za ove vrele dane, panakota sa svježim malinama mljac