Nase ekipe u evropskim takmicenjima
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
komadinamujo
Zrinjski
10% Šansi da će proć i 100% da neće proć
10% Šansi da će proć i 100% da neće proć
-
komadinamujo
Mislim da nisi u pravu.cyprus wrote:Ovo 2% sam stavio ipak ishitreno. Zrinjski ima šanse protiv Partizana, otprilike ko i Sarajevo protiv Genka.
Sarajevo ima neke šanse protiv Genka...
Zrinjski protiv Partizana nema nikakve...
- cyprus
Pa hajmo sagledat vako. Partizan i Genk su tu negdje. Sarajevo i Zrinjski su također tu negdje. Prema tome šanse su otprilike podjednake, i Sarajeva i Zrinjskog. S tim što Sarajevo ipak ima za nijansu veće šanse, jer ne igra u grotlu Beograda (gdje će se Zrinjevci totalno syebat), nego u malom i relativno mirnom gradiću, sa normalnim navijačima, a gdje će bit i naših (a sumnjam da će Ultrasi smjet u Beograd). Dakle, ta činjenica da Sarajevo ima neke veće šanse nego Zrinjski proizilazi upravo iz ove činjenice, dok što se tiče jačine ekipe, i jednih i drugih i trećih i četvrtih, šanse Zrinjskog i Sarajeva su skoro poravnate.komadinamujo wrote:Mislim da nisi u pravu.cyprus wrote:Ovo 2% sam stavio ipak ishitreno. Zrinjski ima šanse protiv Partizana, otprilike ko i Sarajevo protiv Genka.
Sarajevo ima neke šanse protiv Genka...
Zrinjski protiv Partizana nema nikakve...
-
komadinamujo
Ovako, da me pogrešno ne shvatiš, ja nisam navijač sarajeva.. Naprotiv.. Onaj drugi sam.. Ali!!!cyprus wrote: Pa hajmo sagledat vako. Partizan i Genk su tu negdje. Sarajevo i Zrinjski su također tu negdje. Prema tome šanse su otprilike podjednake, i Sarajeva i Zrinjskog. S tim što Sarajevo ipak ima za nijansu veće šanse, jer ne igra u grotlu Beograda (gdje će se Zrinjevci totalno syebat), nego u malom i relativno mirnom gradiću, sa normalnim navijačima, a gdje će bit i naših (a sumnjam da će Ultrasi smjet u Beograd). Dakle, ta činjenica da Sarajevo ima neke veće šanse nego Zrinjski proizilazi upravo iz ove činjenice, dok što se tiče jačine ekipe, i jednih i drugih i trećih i četvrtih, šanse Zrinjskog i Sarajeva su skoro poravnate.
1. Partizan bi 100% prošao Genka!, bolji je bar 20% od njih.
2. Sarajevo i Zrinjski imaju timove skoro podjednake kvalitete - Tačno. ALI!!!
2a. Sarajevo ima solidnog trenera, vjerovatno i najboljeg u BiH. Zrinjski na klupi ima šarlatana koji ne zna jel pošo ili je došo. Najduži staž reprezentacija BiH (što i nije neka referenca). Sa svih ostalih poslova je otjeran nakon 5-6 utakmica (računajući i prijateljske).
3. Govori navijač Željezničara. Ovo:
- Zrinjski sigurno neće proći Partizana
- Sarajevo će vjerovatno proći Genka, (Možda ću sad zvućati smiješno ali eto nek se kaže) ako uspije proći Maltežane. Sjetite se tekmi reprezentacije protiv Malte, prije nego date komentar.
- cyprus
Ovako, da ti mene ne shvatiš pogrešno. Ja jesam navijač Sarajeva, ali sam nako dosta realan.komadinamujo wrote:Ovako, da me pogrešno ne shvatiš, ja nisam navijač sarajeva.. Naprotiv.. Onaj drugi sam.. Ali!!!
1. Partizan bi 100% prošao Genka!, bolji je bar 20% od njih.
2. Sarajevo i Zrinjski imaju timove skoro podjednake kvalitete - Tačno. ALI!!!
2a. Sarajevo ima solidnog trenera, vjerovatno i najboljeg u BiH. Zrinjski na klupi ima šarlatana koji ne zna jel pošo ili je došo. Najduži staž reprezentacija BiH (što i nije neka referenca). Sa svih ostalih poslova je otjeran nakon 5-6 utakmica (računajući i prijateljske).
3. Govori navijač Željezničara. Ovo:
- Zrinjski sigurno neće proći Partizana
- Sarajevo će vjerovatno proći Genka, (Možda ću sad zvućati smiješno ali eto nek se kaže) ako uspije proći Maltežane. Sjetite se tekmi reprezentacije protiv Malte, prije nego date komentar.
1. Partizan nije jači od Genka. I jedan i drugi klub su vicešampioni svoje države, s tim što belgijska liga slovi za jaču ligu od srbijanske. Dakle čak bi se moglo reći da je Genk i jači od Partizana. Što se tiče igračkog kadra, tu ni jedni, ni drugi nisu nešto posebno, kada se uzme u obzir tim i jednih i drugih prije par sezona. Ipak i to se da sredit transferima ovog ljeta, a kakvi će oni bit ne znam (a Partizanu su otišli neki dobri igrači).
2. Husref jeste legendaran trener i za Sarajevo najbolji mogući. Eto, kad ti kažem, a vjeruj da ne serem, draže mi je što je on trener Sarajeva, nego Fabio Kapelo. Međutim, ja ne bih podcjenjivo Blaža nimalo. I on za mene predstavlja jednog dobrog trenera. Mislim, dok nam je on bio selektor, bar nam je odbrana valjala.
3. Slažem se da Zrinjski gotovo sigurno neće proć Partizana, ali sam isto tako gotovo siguran da ni Sarajevo neće proć Genka (osim ako se ne desi čudo), bar ne sa ovim sastavom. Da imamo sastav sa početka prošle sezone, e neka realna šansa bi i postojala, ali vako ne.
-
El_comadante
Zavisi koga dovedu. Kažu da bi trebali dovesti Bašića i još par igrača
- GandalfSivi
Sarajevo je dobro proslo, mada je bilo i laksih protivnika od ovih Maltezana...
-
Celicna_saka
Prvo pretkolo mjera, lijepo bi bilo da pobijedimo i na Malti cisto zbog koeficijenta, u drugom pretkolu Genk je objektivno favorit ali i protivnik protiv kojeg se ne bi trebali izofirati, a ako se pojacamo sa makar jos dva klasna igraca mogli bi se pritajeno nadati nekom velikom iznenadjenju.
- cyprus
Koliko mene pamćenje služi Sloboda je prije 4-5 godina igrala Intertoto Kup sa Gentom (ne Genkom) i prvu dobila 1-0, a drugu izgubila sa 2-0 (oba autogola Bradarića). Ali možda i mene pamćenje vara.babanovac wrote:Sloboda je u intertoto kupu prije 3 godine dobila GENK sa 1:0,da bi u uzvratu izgubili sa 5:1.
Interesantno je da su u uzvratu na poluvremenu vodili 1:0,a onda primili u drugom peticu.
Na belgijskom stadionu nece biti vise od 5000 ljudi.
- cyprus
Pa nije samo Željo donosio bodove BH klubovima (istina jest najviše).stochar wrote:nindza, da nije bilo Zeljinih pobjeda u evroutakmicama vi danas ne biste bili nosioci nego boste bili u grupi s ostalim levatima i garant bi izvukli mnogo jaci klub.
u svakom slucaju: sretno, donesite nam sto vise bodova pa da i dogodine budemo nosioci!
-
babanovac
Bradaric?cyprus wrote:Koliko mene pamćenje služi Sloboda je prije 4-5 godina igrala Intertoto Kup sa Gentom (ne Genkom) i prvu dobila 1-0, a drugu izgubila sa 2-0 (oba autogola Bradarića). Ali možda i mene pamćenje vara.babanovac wrote:Sloboda je u intertoto kupu prije 3 godine dobila GENK sa 1:0,da bi u uzvratu izgubili sa 5:1.
Interesantno je da su u uzvratu na poluvremenu vodili 1:0,a onda primili u drugom peticu.
Na belgijskom stadionu nece biti vise od 5000 ljudi.
Da li to bijase igrac Celika...Mislim da je Celik igrao protiv njih.
A Sloboda je vrisnula tamo 5-1,garant.
Sta hocu reci je,da su ih pobijedili u Tuzli.Nije to ekipa zeljna razultata.
-
Bosanski_Amerikanac
Sarajevo ce nabiti Maltezane i kod kuce i na strani. Jer Maltezani koliko god ih neko hvalio nemaju talentovane igrace u globalu. Ipak treba imati respekta prema svakom protivniku ali torpedo ih mora poderati.
Genk je ipak jak klub. Ali nema neke zapazene rezultate u Evropi. Sarajevo ih moze dobiti na domacem terenu ali ne na strani. Zasto kazem da torpedo moze da ih dobije zato ste ce ih ovi vec podjecniti. A ima i glavati husref par poteza moglo bi biti iznenadjenja.
Koliko god ne volim torpedo i koliko god su mi mrski bilo bi mi drago da prodju u trece predkolo pa da barem u UEFA kupu zavrse, jer ce Zelji valjati koeficijent dogodine.
Genk je ipak jak klub. Ali nema neke zapazene rezultate u Evropi. Sarajevo ih moze dobiti na domacem terenu ali ne na strani. Zasto kazem da torpedo moze da ih dobije zato ste ce ih ovi vec podjecniti. A ima i glavati husref par poteza moglo bi biti iznenadjenja.
Koliko god ne volim torpedo i koliko god su mi mrski bilo bi mi drago da prodju u trece predkolo pa da barem u UEFA kupu zavrse, jer ce Zelji valjati koeficijent dogodine.
-
El_comadante
Hoče li Slavija biti na TV-u
- GandalfSivi
Oni nesretnici Slavija opet igrali 3:2. Zna li iko kako se kretao rezultat?
- cyprus
Ma, ne bih ti ja bio toliko optimističan. Ja bi bio zadovoljan da se ne obrukamo protiv Genka.Santos wrote:Ove godine FK Sarajevo ostvaruje najveci uspjeh BiH fubala a to je plasman u grupnu fazu kup uefa.Liga sampiona ce izmac za dlaku.
- striker
Čudim se da niko nije spomenuo da je Sarajevo već igralo sa belgijancina.
Čini mi se kup UEFA prije 8-9 godina.Igrali su sa Ekerenom (Germinal Beerschot).Sad ne znam tačno kako su prošli,ali mislim da je tamo bilo 4:1,a u revanšu na Koševu bilo 0:0.Inače to je ekipa mnogo slabija od Genka pa eto čisto da malo uporedite.
Čini mi se kup UEFA prije 8-9 godina.Igrali su sa Ekerenom (Germinal Beerschot).Sad ne znam tačno kako su prošli,ali mislim da je tamo bilo 4:1,a u revanšu na Koševu bilo 0:0.Inače to je ekipa mnogo slabija od Genka pa eto čisto da malo uporedite.