Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Po vasem misljenju najruznija zgrada u ZE

Kineski zid
16
23%
4 solitera na Bojinom viru
8
11%
Lamela
12
17%
Kompletna Blatusa
25
35%
Nesto peto
10
14%

Total votes: 71

savrseni krug

#76 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by savrseni krug »

savrseni krug, bas si me iskulirao.
viknuo si mi kao niko do sada.

nego, mrdam.
a ti samo prestani pisati o obicnim pucanima, kad se svaka zgrada
u Zenici zbog toga poljulja, i ona ce biti mirna,
i divna. :roll:

baj-baj
[/quote]
tebe nema potrebe coolirati
ti si i ovako strucno izcooliran :D
al bolan pa de nemoj ici
trebat ce nam opet strucno misljenje a tebe nece biti da nama viknes :D
kako smo obicni PUCANI :dance: :dance:
ostani ba :-)
razveseli me
Diplinger

#77 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by Diplinger »

saim_adka wrote:Po meni je Zenica jedan cudan grad. Tu je se izgleda utbanisticki plan mjenjao iz godine u godinu. Nekontrolisano se povecavao broj stanovnika povecanjem kapaciteta zeljezare gdje se pribjegavalo trenutnim funkcionalnim rjesenjima koja su bila idealna u datom trenutku.
Po meni je najvece ruglo zenice ''ZATVOR'' i ''ZELJEZARA'' - jer uzimaju najljepsi dio Zenice. Zamislite kad bi se samo premjestio zatvor, i poravnala Zeljezara. To i nije neizvodio.
Kada bi se na mjestu zeljezare napravio kompleks zgrada (svi iz kineskog i lamele bi se mogli smjestiti u to novo naselje), a umjesto kineskog napraviti novi plan prosirenja starog dijela carsije, a na mjestu lamele poslovne zgrade - tako da bi se napravio niz od carsije do stadiona - poslovni prostori - novi hotel.
Na mjestu zatvora - novo naselje luksuznih kuca.

Zenica ima prostora da se lijepo siri i da se odumrla industrija izmjesti. Samo u nasim glavama je problem nesto drugo, jer ne mogu prihvatiti da se srusi zgrada i da se napravi kompleks novih na nekoj drugoj lokaciji (izmjestanje stanovnistva) zbog prioriteta grada!

ovo je samo u glavi babinog sina koji i zivi u luksuznim kucama :dance: pa ziv i zdrav bio ako uzmes u obzir da u zenica broji izmedju 150.000-200.000 stanovnika de sam skontaj dje ce raditi kad porusis sve sto si nabrojao a odakle ce i rusit i gradit novo :-) ... ne mogu svi kod tvog babe u kafic da rade kao konobari :lol: :lol: koliki ti to babo ima kafic uopste ?!?
breviar

#78 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by breviar »

savrseni krug wrote:

nego, mrdam.

baj-baj
al bolan pa de nemoj ici
razveseli me[/quote]

ocito da ti nisi jos na cisto sa tvojim Pucanima, pa u sali i dalje naglasavas,
da, kao, IZkuliras svoj gaf.

ne moze to tako. 8-)

knjigu u sake, pa cemo razgovarati i mogu te veseliti,
jer bit ce smislenije - a onda, usput, i o arhitekturi produskitovati - ma bi to sa pedigreom ili ne.

svi smo ljudi, i imamo sansu za izgradnju.
sad, neko IZkulira,
neko ide dalje...

no, sto ja tebi o svemu ovome pisem, kad si ti napravio vec izbor...?
breviar

#79 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by breviar »

breviar wrote:
savrseni krug wrote:

nego, mrdam.

baj-baj
al bolan pa de nemoj ici
razveseli me

ne moze to tako. 8-)

jer bit ce smislenije - a onda, usput, i o arhitekturi produskitovati - ma bio to sa pedigreom ili ne.

sad, neko IZkulira,
neko ide dalje...

no, sto ja tebi o svemu ovome pisem, kad si ti napravio vec izbor...?[/quote]
savrseni krug

#80 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by savrseni krug »

ne moze to tako. 8-)

jer bit ce smislenije - a onda, usput, i o arhitekturi produskitovati - ma bio to sa pedigreom ili ne.

sad, neko IZkulira,
neko ide dalje...

[/quote][/quote]
eto vidis kako i ti mozes s obicnim pucanstvom proDUSKUTOVAT(kad se vec bavis i lingvistikom da ti jos malo podviknem,samo ne znam dali da stavim jos koji zarez ili ti zapetu kako ti, jel ,vise odgovara) :dance:
i tacno zasto mi pises,zasto uopste pises ovde na ovako niskoprofiliranom forumu,zasto se mijesas s obicnim pucanima ups pucanstvom :dance:
idi bolan gladi testise zvjezdanu,onako strucno kako samo ti znas
i divi se arhitektonskom umijecu istoga :D
ili ne
nemoj ici
zabavi nas jos
breviar

#81 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by breviar »

[/quote]
eto vidis kako i ti mozes s obicnim pucanstvom proDUSKUTOVAT(kad se vec bavis i lingvistikom da ti jos malo podviknem,samo ne znam dali da stavim jos koji zarez ili ti zapetu kako ti, jel ,vise odgovara) :dance:
i tacno zasto mi pises,zasto uopste pises ovde na ovako niskoprofiliranom forumu,zasto se mijesas s obicnim pucanima ups pucanstvom :dance:
ili ne
nemoj ici
zabavi nas jos[/quote]

imas pravo. ne vrijedi vise pricati.
sa tobom.
sa tobom covjek mlati praznu slamu.

budi sretno i knjigu u shake, jer tvoj mozak vapi za tim.

vristi za tim nedostatkom.
saim_adka

#82 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 22:08, edited 1 time in total.
savrseni krug

#83 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by savrseni krug »

breviar wrote:
ili ne
nemoj ici
zabavi nas jos[/quote]

imas pravo. ne vrijedi vise pricati.
sa tobom.
sa tobom covjek mlati praznu slamu.

budi sretno i knjigu u shake, jer tvoj mozak vapi za tim.

vristi za tim nedostatkom.[/quote]
vidim sad si strucnjak i za neurone moga mozga
ma nema fakat si svestran
i zato sam ja sretan,kad s tu,kad nam pises
nas obicno pucanstvo prosvjetlis i razveselis
jako
Diplinger

#84 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by Diplinger »

savrseni krug wrote:

ne moze to tako. 8-)

sad, neko IZkulira,
neko ide dalje...

[/quote]
ili ne
nemoj ici
zabavi nas jos[/quote]

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Diplinger

#85 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by Diplinger »

saim_adka wrote:
Diplinger wrote:
saim_adka wrote:Po meni je Zenica jedan cudan grad. Tu je se izgleda utbanisticki plan mjenjao iz godine u godinu. Nekontrolisano se povecavao broj stanovnika povecanjem kapaciteta zeljezare gdje se pribjegavalo trenutnim funkcionalnim rjesenjima koja su bila idealna u datom trenutku.
Po meni je najvece ruglo zenice ''ZATVOR'' i ''ZELJEZARA'' - jer uzimaju najljepsi dio Zenice. Zamislite kad bi se samo premjestio zatvor, i poravnala Zeljezara. To i nije neizvodio.
Kada bi se na mjestu zeljezare napravio kompleks zgrada (svi iz kineskog i lamele bi se mogli smjestiti u to novo naselje), a umjesto kineskog napraviti novi plan prosirenja starog dijela carsije, a na mjestu lamele poslovne zgrade - tako da bi se napravio niz od carsije do stadiona - poslovni prostori - novi hotel.
Na mjestu zatvora - novo naselje luksuznih kuca.

Zenica ima prostora da se lijepo siri i da se odumrla industrija izmjesti. Samo u nasim glavama je problem nesto drugo, jer ne mogu prihvatiti da se srusi zgrada i da se napravi kompleks novih na nekoj drugoj lokaciji (izmjestanje stanovnistva) zbog prioriteta grada!

ovo je samo u glavi babinog sina koji i zivi u luksuznim kucama :dance: pa ziv i zdrav bio ako uzmes u obzir da u zenica broji izmedju 150.000-200.000 stanovnika de sam skontaj dje ce raditi kad porusis sve sto si nabrojao a odakle ce i rusit i gradit novo :-) ... ne mogu svi kod tvog babe u kafic da rade kao konobari :lol: :lol: koliki ti to babo ima kafic uopste ?!?
Ovo je odgovor tipicnog primjera onog dijela teksta kojeg sam bodirao.
Do kada ce se vise razmisljati da zeljezara zaposljava i da ce zaposljavati 40.000 ljudi i da hrani 200.000 (cijeli grad).
Otvori malo oci i nauci znacenje rijeci ''IZMJESTANJE''.
Procitaj ponovo boldirano.
nije se nikad ni pomislilo ni pomisljalo da zaposljava 40.000 jer je u max sto je zaposljavala ikad 22.000
a posto tebi racunica nije jaca strana pomnozi 22.000 sa 4 (prosjecna porodica) i to je oko 90.000
a izmjestanje ili rusenje takodjer trazi NOVAC kao i gradjenje, a kad uzmes kartu zenice ili malo se raspitas kolika li je povrsina zeljezare vidjet ces da to nije ljetna basta tvog kafica nego je povrsina mnogo veca
saim_adka

#86 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 22:08, edited 1 time in total.
Diplinger

#87 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by Diplinger »

saim_adka wrote:Hajde molim te procitaj moj tekst. MOLIM TE!!!!

Pa de covjeca sta ti je?
Pa zasto sve ne procitas, nego na prvu skaces!
Pa kako mozes biti toliko... ne vuci me za jezik!!!

Ponovicu:
Zeljezara i zatvor zauzimaju najljepsi dio Zenice!!!!
Sta tu nije jasno? Ne govorim o kvadratima nego o hektarima! I ti opet o bastama, kafanama...Sta je u tvojoj glavi?

Lijepo kazem - zeljezara u predratnom obliku ne postoji, ali neki ljudi u svojim ''GLAVAMA'' to ne shvataju?
Ako zelis praviti grad - onda se ne razmislja, o basti, kafani, kuci ili zgradi, nego o komplexima zgrada!!!!

Smatras da namjest uzatvora treba izgraditi nebodere - kao Alipasino? ili si za ideju da se napravi niz kuca - dvokatnica?

Na mjestu zeljezare - komplex zgrada - da se odvoji od centralnog jezgra.
Od cega?

Jesi li razmisljao o ovome?
LUKOVO POLJE - tranzitni centar (TERMINAL) - da sva roba svjetskih marki pristize u magacine u Zenici? Zaposleno do 500 ljudi!
Zasto Zenica nema ni jednu gradjevinsku firmu za izvodjenje radova (bivsi radnici zeljezare) - opet do 500 zaposlenih!
Na mjestu zeljezare - sadasnji pogon - do 1500 zaposlenih - ne treba vise
Na mjestu Zeljezare - sruseni dio koji je beskoristan - uvoz-izvoz - spedicija - do 500 zaposlenih (hale za skladista+pruge)
Pored svega toga, uvijek se moze pokrenuti i neka drvna industrija - sklapanje namjestaja za neke renomirane firme - isto do 500 zaposlenih.
Treba ici na djelatnosti od 300 do 500 zaposlenih.
Zenica ima prostora i mogucnost iza takvu industriju... i eto - to ce ti izgraditi novu Zenicu!!!!!!!

Opet je sve u glavama - MAJKA ZELJEZARA!!!!!
ma sve je to OK samo da ja i ti krojimo industriju :? :? nije u redu, slozit ces se....
glupo je tako iznositi "sto ovo, a ne ovo, kad bi moglo ovo..." to jednostavno tako ne ide... iako ideja nije losa
ali sama ona postavlja milion pitanja kao:
dje ces ti pravit drvnu industriju u gradu koji nema 2 covjeka koji su tesari a da ne spominjemo 500 ljudi na cijem ce celu biti obrazovani inzinjeri sumarskog fakulteta i sl.. odakle sirovina, koliko ce je biti, odakle kadar (od 500 ljudi sto kazes), ima li potrebe (trazi li se na trzistu), imas li trziste, kakva je konkurencija itd isl
za spediciju nije losa ideja, opet ali spedicija ne ide bas tako lako :) ima je sarajevo (nama blizu) ima je siroki brijeg i to je dovoljno (vjerovatno ia jos negdje)
zeljezara majka :shock: bila nekad ali to ce ici nabolje opet, a za tvoju informaciju na mjestu zeljezare radi sada (u fazi) otvaranje cilimare iz turske, cimos - autodijelovi iz slovenije i bice jos takvih "manjih" firmi, samo ne mozes lako izmjestiti cijeli onaj komplex niti srusiti zastarjele pogone zeljezare, jeste da zauzima dobar dio grada ali boze moj... 1892 se pocela graditi kad je zenica imala 10 kuca a vidi sta je izgradila za 100 godina :D
ne znam zasto prostor KPD-a ti bode oci kad je najvecom povrsinom u brdu :?
dr.iver

#88 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by dr.iver »

cimos je otvoren na prevaru i umjesto 500-600 radi oko 50-60 ljudi, i nema naznaka da ce se njihov broj povecati....
SaraLe

#89 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by SaraLe »

dr.iver wrote:cimos je otvoren na prevaru i umjesto 500-600 radi oko 50-60 ljudi, i nema naznaka da ce se njihov broj povecati....
A odakle ti ovaj "podatak"?
belfy

#90 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by belfy »

izgleda da mnogi ovdje vole da prepricavaju "sta se babi snilo", a bez imalo razmisljanja i znanja. pokusacu da ispravim neke netacne podatke, kao i neka razmisljanja data ovdje.

1. zenica nema 150k-200k stanovnika nego nesto oko 100k-105k.
2. razvoj ne moze biti pokrenut kroz firme koje ce zaposljavati 300-500 radnika jer su to ogromna ulaganja koja zahtijevaju dosta preduslova kao sto su obrazovan kadar za datu bransu, potrebne sirovine i repromaterijal u blizem krugu, podsticaji upravo te branse koji ce olaksati pocetak i omoguciti laksi razvitak i samoodrzivost...
3. izmjestanje zatvora podrazumijeva izgradnju novog negdje drugo, a to su opet ogromne investicije koje nece napraviti niko bez opravdanog razloga (zarade), a nasa drzava jos uvijek ne nudi takve mogucnosti. s druge strane da bi novi zatvor negdje bio napravljen treba imati povoljnu lokaciju, a koji stanovnici bi se obradovali jednoj takvoj instituciji u svojoj blizini...
4. smijesno je reci da je dovoljno 1500 radnika za sadasnje pogone zeljezare. u ovakvom stanju trenutacno radi preko 3000 ljudi, a pokretanjem integralne proizvodnje u narednih mjesec dana zeljezara ce morati imati minimalno 4500 radnika da bi sve moglo da radi normalnim rezimom. taj broj ce vrlo vjerovatno iznositi blize cifri od 5000 ljudi dok se sve ustabili. ako jos na ovo dodas direktno povezane firme koje posluju sa zeljezarom doci ces do cifre od preko 12000 radnika.
5. ideja o izgradnji zgrada na dijelu zeljezare je suludo. grad ce dobro osjetiti zagadjenje kad sve pocne da radi, a ti sada jos dajes ideju da se napravi nesto blize tom izvoru zagadjenja i tamo ce neko kao zeljeti da zivi :-) tamo moze samo da bude industrijska zona, sto trenutacno i jeste i na podrucju zeljezare koji je ostao opstini sada ima dosta firmi. da se malo procita o tome na netu i malo prohoda na tu stranu sve bi bilo mnogo jasnije, ali ne...lakse je pricati napamet, jelda? probaj malo naci informacija o "poslovnom inkubatoru" preko googla, to bi trebalo biti dovoljno za pocetak.
6. lukovo polje kao tranzitni centar :-) ne zasluzuje ni komentar, a cifra od 500 zaposlenih u takvom terminalu zasluzuje smijeh :lol:
7. spominjanje spedicije, a da ne znas sta to znaci je u najmanju ruku jadno. spedicija u zenici postoji od kako postoje transportne firme.
8. zenicu ce izgraditi firme od 5-100 zaposlenika, jer za to imamo kapacitete i mogucnosti.
9. cimos nije otvoren na prevaru, u njemu radi oko 90 ljudi i naznake su da ce do kraja ove godine taj broj porasti blizu 150. ne znam samo odakle ova cifra od 500-600 zaposlenih. o tome nikada nije bilo rijeci. najveca cifra koju su rekli je bila da im je u planu zaposliti 150 radnika do 2009, a onda napraviti pogon za finu obradu (koja je trenutacno u slovniji) i zaposliti jos nekih 150 ljudi do 2011 ili 2012.

stvarno bi bilo lijepo barem da sakupite osnovne informacije i promislite malo o onome sto zelite na napisete prije nego sto to i ucinite. ovako se samo stice dojam da se prica sa malom djecom koja uopste ne znaju ni o cemu pisu...
dr.iver

#91 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by dr.iver »

SaraLe wrote:
dr.iver wrote:cimos je otvoren na prevaru i umjesto 500-600 radi oko 50-60 ljudi, i nema naznaka da ce se njihov broj povecati....
sa lica mjesta, znam brojati i imam oci...to je zadnja linija, kajmak kupe gracanlije, slovenci pa tek onda francuzi....
nemoj me pogresno shvatiti, volio bih ja da se zaposli hiljadu ljudi, ali nema naznaka, prica jeste bila oko 600 ljudi, nemam sad snimke sa radija i tv, i iz novina...data je infrastruktura, a radi 10 puta manje ljudi...
jefferson

#92 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by jefferson »

dr.iver wrote:
SaraLe wrote:
sa lica mjesta, znam brojati i imam oci...to je zadnja linija, kajmak kupe gracanlije, slovenci pa tek onda francuzi....
nemoj me pogresno shvatiti, volio bih ja da se zaposli hiljadu ljudi, ali nema naznaka, prica jeste bila oko 600 ljudi, nemam sad snimke sa radija i tv, i iz novina...data je infrastruktura, a radi 10 puta manje ljudi...
ja koliko znam, a znam, 500-600 radnika je dugorocni cilj! Mislim da znas brojat, ali si se malo prevario kada je u pitanju proces zaposljavanja.
E da sad objasni kakva je to prevara?
SaraLe

#93 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by SaraLe »

Na podrucju ZDK u posljednjih 15 mjeseci broj nezaposlenih smanjen je za oko 8.000. Na pocetku 2007 godine broj nezaposlenih na podrucju ovog kantona iznosio je 72.000 a prema podacima od 23 aprila, na evidenciji nezaposlenih je 63.900

Cimos je obecao do kraja ove godine (nisam 100% sigurna) zaposliti jos oko 500-600 ljudi

A sto se teme tice :D 4 solitera na odmutu su "ni na nebu, ni na zemlji" :-)
Diplinger

#94 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by Diplinger »

ruglo su soliteri u blatusi i celicni - definitivno No1
belfy

#95 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by belfy »

SaraLe wrote:Na podrucju ZDK u posljednjih 15 mjeseci broj nezaposlenih smanjen je za oko 8.000. Na pocetku 2007 godine broj nezaposlenih na podrucju ovog kantona iznosio je 72.000 a prema podacima od 23 aprila, na evidenciji nezaposlenih je 63.900

Cimos je obecao do kraja ove godine (nisam 100% sigurna) zaposliti jos oko 500-600 ljudi

A sto se teme tice :D 4 solitera na odmutu su "ni na nebu, ni na zemlji" :-)
ja sam apsolutno siguran u ono sto sam napisao u postu iznad pod 9. za cimos. moze biti jedino da si se prevarila za jednu nulu. do kraja ove godine mozda nekih 50-60 radnika.
sta ima

#96 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by sta ima »

kao prvo pozdrav svima

evo da i ja odgovorim na ovu temu za mene licno najvece ruglo grada predstavlja sjeverni ulaz u grad nakon petlje i prvog semafora one baracke s lijeve strane uzas zivi ne kazem da je to jedino al za mene najvece ruglo rodjenog mi grada

ima tu jos stosta npr.nova zenica onda pisce i sl

neznam za vas ali kad bi neki od lovatora iz naseg gradaotvorio firmu za izradu odnosno preradu fasada na zgradama u Zenici ja mislim da bi se sa tim poslom jos vise opario a iuz to bi se puno raje zaposlilo jer za to treba i izgrada skela i doprema materiala i lagerisanje i slicno

samo primjer zgrade kod benzinske pumpe na ulazu u blatusu najveci je primjer kako jedna zgrada moze sa malo truda da se izmjeni i uljepsa okolicu

ps.tubi bilo mjesta naravno i za izmjenu prozora sto bi dodatno dovelo do ljepseg izgleda grada (a i zaposljavanja) PA PRIVATNICI BUJRUM ucinite nesto i vi za svoj GRAD a normalno i za svoj licni budget
SijuksA

#97 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by SijuksA »

saim_adka wrote:Zeljezara i zatvor zauzimaju najljepsi dio Zenice!!!!
Sta tu nije jasno? Ne govorim o kvadratima nego o hektarima! I ti opet o bastama, kafanama...Sta je u tvojoj glavi?

Smatras da namjest uzatvora treba izgraditi nebodere - kao Alipasino? ili si za ideju da se napravi niz kuca - dvokatnica?

Na mjestu zeljezare - komplex zgrada - da se odvoji od centralnog jezgra.
Od cega
Zanimljivo razmisljanje da je najljepse od Zenice ono sto se nalazi na tlu zatvora i zeljezare....
sta mislis, da li bi to zemljiste bilo tako primamljivo i dalje, da na primjer Breviarov idol Zvjezdan postavi jednu Jabuku, neke babino-rijecke ponjave ili ne daj boze Aksu??
Sta mislis da li bi to zemljiste i dalje izgledalo dovoljno primamljivo?
O tome se ovdje radi, da Zenicu unistavaju skuceni umovi, a ne da je geografski polozaj ruglo :roll: Vidis to zemljiste sad koliko-toliko zato sto je pod zelenilom (KPD) ili nenatrpano kojekakvim fuscherskim konstrukcijama...
SijuksA

#98 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by SijuksA »

nigdje.nikog wrote:Ovi se posvadjase, vrijeme je da se novi ukljuce

Zenica, kao i svi nasi gradovi je puna RUGALA (jel se tako kaze), ali zato ima nesto sto nijedan drugu BH grad nema - Rijeku Bosnu i Kamberovica Polje.
I ima nesto sto je definitivno najvaznija zenicka gradjevina, mada to niko ne primjecuje - PODZIDA uz lijevu obalu Bosne!
Bez toga ne bi bilo grada - HVALA EZI ARNAUTOVICU !
A ovi sujetni i ne bas jaki zenicki arhitekti imaju zahvaliti EZI i HUSI sto su im dali sansu da se iskazuju. Neki su u tome manje-vise uspjeli, ali je mnogo vise manje-vise potpunih promasaja.
Najnoviji je ono sranje ispred RK Bosna (Beogradjanka).
Ljudi sta je ono, je li ono sajamski stand na kojem se izlazu sve vrste materijala - kamen, staklo, metal drvo u kombinaciji sa neshvatljivim vijugama i zbunjem koje prosto isce da se iscupa.

Eto to vam je Zenica - neko ne doceka priliku da se iskaze, a nekome se ta prilika konstantno daje a on je konstantno uhelacuje.

Ali, srecom, sve to se dade porusiti i popraviti
- neka nama Bosne, Kamberovica i PODZIDE !
Najbolji komentar ovdje :D
s@mson

#99 Re: Najvece arhitektonsko ruglo Zenice

Post by s@mson »

Vjerovatno vas malo zna da su na tlu na kojem sa danas nalazi Željezara i Mittal uzgajale najbolje lubenice u širem području.
Iste takve lubenice su se uzgajale i na području današnje Dolače, tj. uz rijeku Bosnu prekoputa Janjića i Drivuše.
Takvih lubenica danas ne možete naći i kupiti...
SijuksA

#100 Re: Re:

Post by SijuksA »

breviar wrote:
SijuksA wrote:
amrino wrote:Haj sto je Kineski grdan oku- nego sto je nasadjen tako da je ljudima s one strane koja gleda na kino- i ovih dana- temperatura u stanu ispod nule....Moja tetka u sred augusta u priglavkama mora po kuci hodati...
Cija li je to genijalna ideja bila...Naparaviti ovolike zgradurine i nasaditi ih na S-J...Uzas!
Zvjezdanova ideja, ne bas zvjezdana.., Kao ni AKSA ondje bacena ispred prostora, gdje tu omjer zelenih i gradjenih povrsina, pitaj ne onog gore nego tog sto bi zvijezde trebao prebrojati...

SijukS, ne dam na Zvjezdana, iako smo imali razmirice, ali mi smeta drskost obicnog puka, koji nema znanje, ali jasno je da nema znanje o arhitektori, i odlucuje se palamuditi.
ima onaj prizvuk kada prost covjek ode k ljekaru i kaze: nesto me zhiga u ruci.
ovaj prizvuk je i simpatican, jer on samo trazi da mu ljekar objasni sto ga ti boli - ali u ovom slucaju o arhitekturi - oni sto ih nesto
"zhiga", nastavljaju pisati u intonaciji da ih nesto zhiga...
Gospodine visokosjedeci pod rep gledeci obicni pucane,
znajte da svaki arhitekt dostojan tog imena kao prvo treba da ima u vidu da ce njegove kreacije koristiti ljudi u svakodnevnom zivotu i shodno potrebama. Tu se moje naduravanje s tobom zavrsava, jer ti zaboga ne priznajes obicni puk. Stoga bi trebalo izmisliti posebnu granu arhitekture za stoku, kao sto je veterina za medicinu, da se korisnici - domace zivotinje ne mogu pozaliti na ono sto im nudi neki naduvani nadobudni kompleksas kom je diploma placena ne trudom nego babinim parama, da se moze izivljavati, gore nego neki bombas, urbicidom dugorocnog djelovanja.
Post Reply