Nazvati ga ili ne ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
visocicaguy
... i upast na nos...
-
Stari
nisam se htio mijesati ranije jer radi se ocito o zenskoj temi...ali spoznaja da je i on i ti u tim godinama kad se vise i ne moze ocekivati jos bog-zna-koliko-puno ....slicnih prilika....me je ponukala da ipak intervenisem.
Vako ...da ti stari staronja kaze...
1A Uvodne napomene ...i preliminarne radnje.
Saznaj naravno najprije ...je li covjek slobodan...da budes sigurna ...jel planiramo fair igru...ili zijan-krljanje.
Nakon toga (ali neovisno od ishoda gorenavedenog pitanja) ...se raspitas o mogucnostima kontakta ...indirektnog...recimo telefon...e-posta...chat forum ili slicno.
Kad sve to priskrbis ...pada odluka...da ili ne. S tim prvo rascisti ....ja da sam na tvom mjestu ...ne bi se mislio sekunde.
2b Akcija
Dakle ... plasiraj ostar centarsut sa strane ...u guzvu u 16-tercu...sto-reci ...uspostavi kontakt (indirektno vidi gore) i trazi sudar (ostra lopta)
na nekom vise -manje javnom mjestu ...(guzva u 16-tercu).
Ako lopta prodje (tj ako on dodje)...moras pokazati realizatorske sposobnosti....nemoj se nadati ni da ce sudija svirati penal....ni da ce biti odbijene lopte od stative....imas jednu i samo jednu sansu....znaci ....lopta mora u mrezu ...i to na prvu.
Dakle...moras biti pribrana, odlucna, otvorena ... ne strjepiti od promasaja (jer onda fulas garant)....moras se usuditi biti to sto uistinu jesi....centarfor ...shpitz-igrac ... Uguraj tu loptu unutra pa makar u zubima....
Ostalo ....hah ostalo .....ostalog nema ....to je - to
Vako ...da ti stari staronja kaze...
1A Uvodne napomene ...i preliminarne radnje.
Saznaj naravno najprije ...je li covjek slobodan...da budes sigurna ...jel planiramo fair igru...ili zijan-krljanje.
Nakon toga (ali neovisno od ishoda gorenavedenog pitanja) ...se raspitas o mogucnostima kontakta ...indirektnog...recimo telefon...e-posta...chat forum ili slicno.
Kad sve to priskrbis ...pada odluka...da ili ne. S tim prvo rascisti ....ja da sam na tvom mjestu ...ne bi se mislio sekunde.
2b Akcija
Dakle ... plasiraj ostar centarsut sa strane ...u guzvu u 16-tercu...sto-reci ...uspostavi kontakt (indirektno vidi gore) i trazi sudar (ostra lopta)
na nekom vise -manje javnom mjestu ...(guzva u 16-tercu).
Ako lopta prodje (tj ako on dodje)...moras pokazati realizatorske sposobnosti....nemoj se nadati ni da ce sudija svirati penal....ni da ce biti odbijene lopte od stative....imas jednu i samo jednu sansu....znaci ....lopta mora u mrezu ...i to na prvu.
Dakle...moras biti pribrana, odlucna, otvorena ... ne strjepiti od promasaja (jer onda fulas garant)....moras se usuditi biti to sto uistinu jesi....centarfor ...shpitz-igrac ... Uguraj tu loptu unutra pa makar u zubima....
Ostalo ....hah ostalo .....ostalog nema ....to je - to
Last edited by Stari on 19/06/2007 12:14, edited 1 time in total.
- bug
zanima me koje su to godine, ili ipakStari wrote:ali spoznaja da je i on i ti u tim godinama kad se vise i ne moze ocekivati jos bog-zna-koliko-puno ....slicnih prilika....me je ponukala da ipak intervenisem.
zemlja zove starog
-
realna do boli
Sto ti je generacija...na loptu ali izokola ...shvatila 
-
Stari
Nisam ranije primjetio da si i ti ovdje na ovoj temi ....o ti vrla bug...inace bih te maxuz pozdravio. Tu sam ... jos do cetvrtka...a onda dva mjeseca fraj.....joj milina mi je i pomislti.bug wrote:zanima me koje su to godine, ili ipakStari wrote:ali spoznaja da je i on i ti u tim godinama kad se vise i ne moze ocekivati jos bog-zna-koliko-puno ....slicnih prilika....me je ponukala da ipak intervenisem.ne zelim da znam
zemlja zove staroglijepo sto si tu
A o zivotnoj dobi .... ah nedaj se zbuniti draga bug....ja sam passirao zivotnu dob koju opisujem u proslom komentaru....danas su moje realizatorske sposobnosti vrlo male. Ali sjecam se onih vremena kad sam pokusavao i sam glumiti centarfora...i tako je to otprilike islo.
- cHupjahalic@
hocel` biti direktan prenos penala
@realna jos jednom sretno i javi nam, ima da izgrickamo nokte do sutra.

@realna jos jednom sretno i javi nam, ima da izgrickamo nokte do sutra.
-
realna do boli
Znaci ,ako se broj koristi i ne javi se mladjahna koka,obucem dres njegovog omiljenog tima, stanem na tacku jedanaesterca i pucam direktno na gol,uspijem u firmi pronaci mjesto gdje nema video nadzora..mozda i pogodim.A sve to da izvedem do 14h....
- Anka
Pozovi ga. Nakon duge veze u kojoj si bila, nisi ni mogla drugacije da reaguješ. Potpuno je normalno da si u to vreme još mislila na bivšeg. I ovaj novi je verovatno to shvatio, pa, da sam ja na njegovom mestu, pustila bih tebe da se javiš, onda kada si spremna da nastaviš dalje i da mi ne pričaš o tom bivšem. Ako si mu se onda dopala, biće mu drago. A pošto imamo samo jedan život, ne treba gubiti vreme, to je luksuz mladih. Na kraju krajeva, ako od toga ne može ništa da bude, bar ćeš znati na čemu si, da ne gajiš neke iluzije koje će te emotivno istrošiti. Pozovi ga.
Sretno.
Sretno.
-
Stari
Ne ne ne zlato moje....rekao sam ti vec u uvodnoj rijeci ....saznaj je li frajko slobodan....pa da znamo kakvu igru treba igrati ....fari-play.....ili zijan-krljanje.
Potom sam ti dao kratak opis ...fair-play varijante....
Mogu ti dati i kraci prikaz ...izmjena i dopuna koje moras napraviti u slucaju da se zaigra ...zijan igra.....nikavih problema.
PS. Penala, produzetaka, sudijske nadoknade kao ni direktnog prenosa ....naravno nema....sve je do tebe.
Mogu ti dati i kraci prikaz ...izmjena i dopuna koje moras napraviti u slucaju da se zaigra ...zijan igra.....nikavih problema.
PS. Penala, produzetaka, sudijske nadoknade kao ni direktnog prenosa ....naravno nema....sve je do tebe.
-
realna do boli
Ako cemo po fudbalskom zargonu onda mi objasni kako da potplatim sudiju da mi kaze da li je tip slobodan ili ne prije nego ga nazovem..ili jednostavno prije savjeta, hajde molim te procitaj sastav reprezentacije prije nego ih posaljes na teren..t.j. malo procitaj sta sam pisala...bez ljutnje..On zivi 100 km od mene, sastali smo se par puta, ne znam ni kako se preziva a kamo li koga da pitam sta se sada s njim dogadja.
Prihvatam rizik i da je tip zauzet ili da me jednostavno odj....,ali se nadam da se to ipak nece dogoditi i da ce biti ako nista igra do onog ukinutog "zlatnog gola".
Prihvatam rizik i da je tip zauzet ili da me jednostavno odj....,ali se nadam da se to ipak nece dogoditi i da ce biti ako nista igra do onog ukinutog "zlatnog gola".
-
rina*
De malo o strategiji ove zijan igre, novi sam igrac na tom polju...treba mi dobar trenerStari wrote:Ne ne ne zlato moje....rekao sam ti vec u uvodnoj rijeci ....saznaj je li frajko slobodan....pa da znamo kakvu igru treba igrati ....fari-play.....ili zijan-krljanje.
- Dirty Harry
Ma pusti se sudija ili bilo kojih drugih trećih lica, zaigraj ofanzivno, napadački, ali nemoj srljati, zadnja linija mora biti stabilna. Nazoveš ga, dogovoriš susret i razjasniš sve što te interesuje. Jebiga niste vi juniori, možete odigrati jedan ozbiljan meč, a ako bude obostranog interesa biće turnir ili čak liga takmičenje.realna do boli wrote:Ako cemo po fudbalskom zargonu onda mi objasni kako da potplatim sudiju da mi kaze da li je tip slobodan ili ne prije nego ga nazovem..ili jednostavno prije savjeta, hajde molim te procitaj sastav reprezentacije prije nego ih posaljes na teren..t.j. malo procitaj sta sam pisala...bez ljutnje..On zivi 100 km od mene, sastali smo se par puta, ne znam ni kako se preziva a kamo li koga da pitam sta se sada s njim dogadja.
-
Stari
Tom se riziku izlazes ... bilo da se radi o fair igri ...ili zijan-krljanju....Dakle loptu moras na neki nacin uputiti tamo prema prostoru gdje se daju golovi ...znaci prema 16-tercu...prema guzvi . Ja sam ti predlozio cenatrsut sa krila ...samo ostro i dati jasno do znanja protivniku da je, ovog puta ozbiljno, napadnut ....... Dakle napasti sa svim raspolozivim snagama.Ako cemo po fudbalskom zargonu onda mi objasni kako da potplatim sudiju da mi kaze da li je tip slobodan ili ne prije nego ga nazovem..ili jednostavno prije savjeta, hajde molim te procitaj sastav reprezentacije prije nego ih posaljes na teren..t.j. malo procitaj sta sam pisala...bez ljutnje..On zivi 100 km od mene, sastali smo se par puta, ne znam ni kako se preziva a kamo li koga da pitam sta se sada s njim dogadja.
Mnogi tu grijese i pokusavaju driblinzima kroz sredinu terena...to je presporo...iz razloga sto je protivnicka odbrana (buduci da se radi o zadnjim minutama utakmice)... vec povucena i sabrana...nemas sanse proci na taj nacin ...osim ako nisi ...igrac kapaciteta drogiranog Diega Armanda....a pretpostavljam da to nisi...jer da jesi onda ove price ne bi ni bilo.
Dakle bilo da se radi o fair ili zijan igri (sto u biti ovu igru i cini tako neodoljivom) postupak je isti ...u principu.
Najvaznija modifikacija koju trebas napraviti u slucaju da je zijan igra u pitanju ...je nesto sto svi koji su barem jednom gledali nogomet snaju ....a to je "laznjak."
Dakle ...centarsut u guzvu....i ako lopta prodje (tj on dodje)...onda... ako je zijan u pitanju moras napraviti laznjak da se oslobodis "flastera"...i izadjes sama pred golmana ...u tome sto se zove ...."igri jedan na jedan"....I kasnije se zna....
-
realna do boli
Na tvoju srecu ja se ipak jako dobro razumijem u fudbal ili ti nogomet ,pa shvatam sta si htio reci
i zato nemoj molim te da ovo sada predje u naprdjivanje mene i tebe.Ja sam ipak ozbiljno postavila temu .A taktiku priznajem samo onih timova finalnih utakmica i svjetska prvenstva.
-
Stari
realna do boli wrote:Na tvoju srecu ja se ipak jako dobro razumijem u fudbal ili ti nogomet ,pa shvatam sta si htio recii zato nemoj molim te da ovo sada predje u naprdjivanje mene i tebe.Ja sam ipak ozbiljno postavila temu .A taktiku priznajem samo onih timova finalnih utakmica i svjetska prvenstva.
Dobro ...najponiznije se izvinjavam ...jer....nisam znao da se ovdje radi o igracu koji je igrao utakmice na nivou finalnih turnira svjetskih i evropskih prvenstava....Povlacim sve sto sam dosad rekao i napisao ....i ako nemate nista protiv ....uzeo bih si slobodu ...i izgubio se odavde sa ove teme .....trcecim korakom.
PS. Pa ti onda diskutuj s nekim za koga mislis da nenaprdjuje.
-
inspire_me
A da ga prvo sms-om upitas jel jos uvijek slobodan

- Lafo Sarajka
Kako decki to fino kroz nogomet objasne
Zovi bona dok te vrijeme nije profuralo,mi mladje se jos mozemo i za*ebavati.
-
realna do boli
Stari wrote:realna do boli wrote:Na tvoju srecu ja se ipak jako dobro razumijem u fudbal ili ti nogomet ,pa shvatam sta si htio recii zato nemoj molim te da ovo sada predje u naprdjivanje mene i tebe.Ja sam ipak ozbiljno postavila temu .A taktiku priznajem samo onih timova finalnih utakmica i svjetska prvenstva.
Dobro ...najponiznije se izvinjavam ...jer....nisam znao da se ovdje radi o igracu koji je igrao utakmice na nivou finalnih turnira svjetskih i evropskih prvenstava....Povlacim sve sto sam dosad rekao i napisao ....i ako nemate nista protiv ....uzeo bih si slobodu ...i izgubio se odavde sa ove teme .....trcecim korakom.
PS. Pa ti onda diskutuj s nekim za koga mislis da nenaprdjuje.
sorry.