napravili belaj..i na kraju platili???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

from_dust

Post by from_dust »

everybody hurts wrote:
TareSA wrote:Ma ja ovako razmisljam, ako je njoj krst interesantan nije nama, nisam za to da se na pod baca i tuku ljudi, al sto brate ne skloni krst iz soba koje izdaje, pa ne drzimo ni mi mjesec i zvjezdu nigdje, nego stalno mi pazimo na nekakvo bratstvo da nikoga ne uvrijedimo, a oni *ebe se njih oni svoje pa nije bitno ko im to ostavlja pare......naravno ni ja ne vjerujem da su ovi vandali iz sarajeva nema nas jos puno u ovom gradu, al brate vjerski znakovi bi trebali biti eliminisani iz prostorija koje se iznajmljuju, sto bi ja ispod krsta spavao, pa nisam lud.....toliko
A ja ovako razmisljam....

- zena ima pravo drzati u vlastitoj kuci sta god ona zeli...

- kada su vec ugledali kriz, mogli su je fino zamoliti da ga skloni, ukoliko to ne bi uradila, fino su se mogli pokupiti...

- sad si ti odjednom big brother pa znas da niko od ljudi ne drzi mjesec i zvijezdu po stanovima koje iznajmljuju?

- a to sto su joj ovu frku uradili, pa onda platili samo je jos jedna glupost bosanaca, haha, cuj platili, ne mogu da vjerujem...

- a to sto nisi lud da spavas ispod kriza, vjeruj mi da ne tangiras nikog time, samo dovoljno o sebi govoris i o svom bolesnom tumacenju vjere....

- treba cuti i drugu stranu...
Da,da.........kada legnes ispod krsta,on te napadne i postanes katolik,pravoslavac i odmah ti naraste brada..........
Ako se opires,pa neces,nisi vise osunecen.....(samo sad cekam kakvu budalu da mi pocne pametovati)

To samo mogu nasi papci uraditi..............da dodju nekome u kucu,iznajme sobu,vide krst,umjesto da odu ili zenu zamole da to skloni.
Ostanu tu,prespavaju,bace ga.....i na kraju se posvadjaju sa zenom(ne znam sta je bilo).........cim su dobili kaznene,nece na dobro(njena protiv njihove.............cccccc...........)............
E to je Bosnjo konj,to smo mi(generalno)......
Umjesto mora,marica(al ne za pusenje,nego lezanje)..............Pamet nasa........od sad dole pricam samo ceski...........a coto je,bosan....ups,cehi panje :D
Prozor

Post by Prozor »

from_dust wrote:
everybody hurts wrote:
TareSA wrote:Ma ja ovako razmisljam, ako je njoj krst interesantan nije nama, nisam za to da se na pod baca i tuku ljudi, al sto brate ne skloni krst iz soba koje izdaje, pa ne drzimo ni mi mjesec i zvjezdu nigdje, nego stalno mi pazimo na nekakvo bratstvo da nikoga ne uvrijedimo, a oni *ebe se njih oni svoje pa nije bitno ko im to ostavlja pare......naravno ni ja ne vjerujem da su ovi vandali iz sarajeva nema nas jos puno u ovom gradu, al brate vjerski znakovi bi trebali biti eliminisani iz prostorija koje se iznajmljuju, sto bi ja ispod krsta spavao, pa nisam lud.....toliko
A ja ovako razmisljam....

- kada su vec ugledali kriz, mogli su je fino zamoliti da ga skloni, ukoliko to ne bi uradila, fino su se mogli pokupiti...

- sad si ti odjednom big brother pa znas da niko od ljudi ne drzi mjesec i zvijezdu po stanovima koje iznajmljuju?

- a to sto su joj ovu frku uradili, pa onda platili samo je jos jedna glupost bosanaca, haha, cuj platili, ne mogu da vjerujem...

- a to sto nisi lud da spavas ispod kriza, vjeruj mi da ne tangiras nikog time, samo dovoljno o sebi govoris i o svom bolesnom tumacenju vjere....

Da,da.........kada legnes ispod krsta,on te napadne i postanes katolik,pravoslavac i odmah ti naraste brada..........
Ako se opires,pa neces,nisi vise osunecen.....(samo sad cekam kakvu budalu da mi pocne pametovati)

To samo mogu nasi papci uraditi..............da dodju nekome u kucu,iznajme sobu,vide krst,umjesto da odu ili zenu zamole da to skloni.
Ostanu tu,prespavaju,bace ga.....i na kraju se posvadjaju sa zenom(ne znam sta je bilo).........cim su dobili kaznene,nece na dobro(njena protiv njihove.............cccccc...........)............
Umjesto mora,marica(al ne za pusenje,nego lezanje)..............Pamet nasa........od sad dole pricam samo ceski...........a coto je,bosan....ups,cehi panje :D
:shock: :shock:
from_dust

Post by from_dust »

zzzzz wrote:Meni je papak onaj ko izdaje sobe i izvjesi Isusa u svaku od njih.

Ne vjerujem da su ga bacili na pod, vjerujem da su ga dislocirali kao sto bih i ja ucinio za svoje pare.
Aha,znaci.............dodjes nekome u kucu i pocnes da mu pravis raspored stvari u kuci,mrtav hladan,jel :D

Umjesto da odes,ti se kurcis,e pa vidis,kad bi meni neko to uradio........tangiralo bi me..........ako hoces,hoces,ako neces,odjebaus.......obala prepuna,nemos naci mjesta,neces.............pa-pa.......
Idi u Neum,ups,on je isto cro :roll:
Jablanicko je ostalo,malo da se kupamo sa meningitisom :D

Ne lupetaj gluposti demokrata............
from_dust

Post by from_dust »

Prozor wrote:
from_dust wrote:
everybody hurts wrote: A ja ovako razmisljam....

:shock: :shock:
Sta se sokiras,jel to nismo...........u prenesenom znacenju ??!!
Zato sam i napisao,TO SMO MI GENERALNO,CUDNI POSTUPCI..........VRLO CUDNI POSTUPCI.........
Nemoj sad da ti nabrajam,sta radimo,sta nam se desava,inace...........GENERALNO..............od politike,fudbala,ekonomije,sudstva..............to smo mi...........generalno konji(ZATO SAM TO I NAPISAO-GENERALNO)
Pa se ti beci i dalje :shock: :shock:
Last edited by from_dust on 18/06/2007 02:57, edited 1 time in total.
TareSA

Post by TareSA »

Sad ce se izgubiti svaki moguci tok rasprave u vezi s temom i postat ce vrlo licno, jedni drugima mater itd, tako to dodje poslije jedno 2,3 stranice postova ode sve u helac :x :x :-)
prleitihi

Post by prleitihi »

from_dust wrote:

Ne vjerujem da su ga bacili na pod, vjerujem da su ga dislocirali kao sto bih i ja ucinio za svoje pare.
Aha,znaci.............dodjes nekome u kucu i pocnes da mu pravis raspored stvari u kuci,mrtav hladan,jel :D

Umjesto da odes,ti se kurcis,e pa vidis,kad bi meni neko to uradio........tangiralo bi me..........ako hoces,hoces,ako neces,odjebaus.......obala prepuna,nemos naci mjesta,neces.............pa-pa.......

ne dođeš nekome u kuću tek tako..nego mu PLATIŠ za boravak..i ne praviš mu novi raspored..nego skineš sa zida nešto što je veličine cca 15 cm.."pravljenje novog rasporeda" je ipak nešto drugo..nije to baš "hoćeš-nećeš"..k'o biva mi njih molim za smještaj..a njima svejedno..ne možeš izaći iz autobusa a da ih se 10 ne skupi.."triba soba?"..i neka ih..nek' ljudi rade..ali treba biti obazriviji..debili će uvijek naći razloga za svađu..da nije bio isus na zidu..možda im se ne bi svidjela babina frizura..itd..no različitosti trebamo poštovati..a na sredini se uvijek možemo naći..samo ako postoji volje za tim...
from_dust

Post by from_dust »

prleitihi wrote:
from_dust wrote:

ne dođeš nekome u kuću tek tako..nego mu PLATIŠ za boravak..i ne praviš mu novi raspored..nego skineš sa zida nešto što je veličine cca 15 cm.."pravljenje novog rasporeda" je ipak nešto drugo..nije to baš "hoćeš-nećeš"..k'o biva mi njih molim za smještaj..a njima svejedno..ne možeš izaći iz autobusa a da ih se 10 ne skupi.."triba soba?"..i neka ih..nek' ljudi rade..ali treba biti obazriviji..debili će uvijek naći razloga za svađu..da nije bio isus na zidu..možda im se ne bi svidjela babina frizura..itd..no različitosti trebamo poštovati..a na sredini se uvijek možemo naći..samo ako postoji volje za tim...
Sve je to u redu,a ovi fasovase KRIVICNE PRIJAVE. To je sampionat.
Da,umalo da zaboravim,ZA SVOJE PARE........PAMETNO,vrlo :roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

U svom zivotu imao sam priliku spavati u bracnom krevetu u iznajmljenoj
kuci gdje je na jednoj strani kreveta bio priljepljen Sveti Savo (ikonica), a
na drugoj strani je visila krunica kupljena u medjugorju... Nista mi se nije
desilo.

Imao sam priliku spavati sa postekijom pod glavom... opet nista.

Prije nekoliko godina sam jednu noc u hotelu ostao budan kad sam u ladici
nocnog ormarica pronasao Bibliju... Do zore sam je citao i cudio se onima
kojima je takva literatura glavna lektira.

Punu ladicu imam poklona religioznaog karaktera... musafa, Kurana,
tespiha, krunica svake fele, kamenja iz Medjugorja, Biblija... dobio sam na
poklon ikonostas koji drzim na zidu... jer je prevelik za strpati ga u ladicu...

I sta dalje...

Spavam k'o beba. Nista od svih ovih trica i kucina nije uticalo na mene...

Bio i ostao ateista... zahvalan svim svojim prijateljima koji su me obradovali
takvim poklonima.

Ova tema (dogadjaj) najvise svjedoci o medjureligijskoj toleranciji...

Jedan bog... kome je apsolutno svejedno na kojem se jeziku njemu molis...
ali ne lezi vraze... vjernici su spremni jedan drugom u ime tog boga oci
izvaditi.

Da nije za plakanje... smijao bih se.

Ostajem pri tome da stoku treba drzati vezanu... ili zakonom ili lancem.

PS Sta bi se tek desilo da je zena imala na zidu sliku Zlatka Lagumdzije, ha ??
IMME

Post by IMME »

TareSA wrote:Sad ce se izgubiti svaki moguci tok rasprave u vezi s temom i postat ce vrlo licno, jedni drugima mater itd, tako to dodje poslije jedno 2,3 stranice postova ode sve u helac :x :x :-)
nebi trebalo da kene takvim tokom ako vec u komentarima ima argumenata - a ima ih, i bas mi drago

pratim ... nedovoljna upucenost s moje strane, ne mojom krivicom, daje mi za pravo bar da saznam puno toga da bi se mogle neke situacije konstatovati - ne zamjerite mi sto povremeno remetim temu - citam rado ovakve rasprave a posebno dijaloge :zzzz:

pozdrav nekome - znace on zasto :-D
Joško

Post by Joško »

Ovo je ljudi hronično!
Prvo svi smo prihavtili da su se stvari odigrale kako je baba rekla, a gdje je druga strana. Mnogi od nas su imale zajedljive babe kao stanodavce, kućepazitelje, komšinke... i znamo da je sa takvima dijalog nemoguć!
Prvo što mi je palo za oko, raspeće tj križ BACILI NA POD! Odmah dobije negativniji karakter ii možete oslikat u glavi kako zafrljače krst da se razbije u paramparčad, a hiljade katolika se zgražava zbog nepoštovanja, a nije moglo da se kaže premjestili krst!
Drugo možete li zamisliti kako sad baba mijenja brzinu i počinje da kljuca ljude po glavi, možda ih i nazove bosanđerosima, balijama, teroristima, turcima... i ovi izrevoltirani plate i ispsuju joj sve ustaško!
Ne zna se, a i ako se dokaže da se drugačije odigralo, ostaće samo ovo zapamćeno!
tempora

Post by tempora »

zzzzz wrote:
SaraLe wrote:

A ti nemoj da iznajmis sobu u kojoj je izvjesen Isus :roll: ako ti smeta 8)
Mozda i ne smeta 8-) ali ga iz principa skinem sa zida 8-) za svoje pare 8)
Kada trazis smjestaj, gledas na detalje ili trazis jednokrevetnu/dvokrevetnu sobu, apartman, tus, kuhinju, udobnost/funkcionalnost? Ko ne zeli da spava pod kojekakvim obiljezjima on onda moze fino da ponese sator ili da plati hotel, a ne da od onog koji izdaje sobe, ocekuje da mijenja svoj enterijer ( jer nekom je upitan kriz,a nekome stolnjak) jer se isti njemu ne svidja.
Po toj logici, moja tetka, koja zivi u Puli, a inace je jedna od prvih pokrivenih zena u tom dijelu Hrvatske, koja takodjer izdaje sobe, trebala bi skinuti maramu u komercijalne svrhe, jer ako je ne otrkiju ajeti po hodnicima i sobama, zasigurno samija hoce? :? I iako sobe za goste, nemaju nikakva obiljezja, na svakom koraku kuce moze se vidjeti cemu se ona klanja? I dovoljno je da gostu otvori vrata i da ovaj zna "s kim ima posla" Kao i masa osoba kod koje izdaju sobe, a koje nose crninu te imaju okacene krizeve ili slicna obiljezja!
Mimo toga, sto ljudi, sto cudi.Izdavati sobe znaci da ces se susresti sa raznim ljudima i cudima i da mozes biti i ostecen na materijalan ili emocionalan nacin.Na kraju krajeva kao i sam gost !
Sto se tice price o tome da Sarajlije nikada ne bi ovo ucinile, treba malo pogledati reakcije u samom gradu, pa shvatiti da ovo nije sterilna sredina, operisana od nacionalnih, vjerskih, primitivnih i svih ostalih poklica!
Primitivci ( kako ih drukcije nazvati) Sarajevo predstavljaju kao grad u kojem zivi samo kulturan, progresivan svijet koji je nadljudski tolerantan, multikulturan, uljudan, intelektualan, a svako drugo podneblje licna karta je primitivizma i negativnosti.E takvi koji se porijeklom smatraju kao ispravni, vrlo lako podlijezu ovakvim situacijama. :oops:
mr.nice

Post by mr.nice »

Hajmo obrnutu situaciju, ja izdajem kucu na Vlasicu, Bjelasnici ili Jahorini i imam kao sto je to obicaj u BiH Kuran na ormaru ili tespih na zidu. I dođe mi gost iz Hrvatske i izgazi Kuran i baci tespih... kako bi vi reagovali....? Kad god iznajmis sobu na moru postoji mogucnost da ces se sresti sa tim... kome se ne svidja ima Hotel pa ko voli ili tacnije ko ima nek izvoli... a ko nece ima alternative Crna Gora ili domace "more"... nit cemo mi njima faliti niti ce oni nama... mozda malo vise mi njima ali ce svejedno oni taj smjestaj popuniti stranim gostima....
Jara

Post by Jara »

mr.nice wrote:Hajmo obrnutu situaciju, ja izdajem kucu na Vlasicu, Bjelasnici ili Jahorini i imam kao sto je to obicaj u BiH Kuran na ormaru ili tespih na zidu. I dođe mi gost iz Hrvatske i izgazi Kuran i baci tespih... kako bi vi reagovali....? Kad god iznajmis sobu na moru postoji mogucnost da ces se sresti sa tim... kome se ne svidja ima Hotel pa ko voli ili tacnije ko ima nek izvoli... a ko nece ima alternative Crna Gora ili domace "more"... nit cemo mi njima faliti niti ce oni nama... mozda malo vise mi njima ali ce svejedno oni taj smjestaj popuniti stranim gostima....
Mojne mi more pod navodnicima! :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

kad se sagradi most vise ce liciti na jezero :D
IMME

Post by IMME »

mr.nice wrote:Hajmo obrnutu situaciju, ja izdajem kucu na Vlasicu, Bjelasnici ili Jahorini i imam kao sto je to obicaj u BiH Kuran na ormaru ili tespih na zidu. I dođe mi gost iz Hrvatske i izgazi Kuran i baci tespih... kako bi vi reagovali....?
Podsjecam samo - Kur'an ili tespih se ne stavlja u prostorije planirane za spavanje/intimu :zzzz:
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

IMME wrote:
amrica wrote:pise da su likovi iz Sarajeva, Sarajevo je sirok pojam.
A cak i ako zive u Sarajevu, nisu to Sarajlije, to doslo odnekle poslije rata, nidje veze sa gradom i civilizacijom.
Amrice ... nije ti ovo trebalo ... Sarajevo jeste glavni grad BiH al nije BiH samo Sarajevo

(dal ces skontat... cisto sumnjam, al - nije do mene)
Hm...hm
Po stepenu tolerancije i odsustvu predrasuda bi se reklo da bi ovi mozda mogli biti iz "Amricine" familije.
Zeznula me zena pa mi je ono prvo rodila kod svog baba i majke, nas selu, ali ovo drugo cemi biti Sarajlija ili me nece biti. A samim tim, jeli, i kulturan, nadaren i sve ostalo.
Sretno Amrice!
onaaaaa

Post by onaaaaa »

BSn wrote:Od sada, pa nadalje i u buduce, bh drzavljani (oni cija imena nisu katolicka) ce najvjerovatnije da imaju isti tretman u Hrvatskoj, kao sto su do sada imali turisti iz Srbije!

Razlika je samo u tome sto su bh drzavljani u ljetnim mjesecima u mnogim primorskim mjestima brojniji od domaceg zivlja, tako da nece moci previse da se qrce, ali najverovatnije hoce u nekoj mjeri!

I sve tako, dok bh drzavljani ne pocnu da ljetuju na crnogorskoj obali, a hrvatski turizam pocne donositi mnogo manje prihoda nego prije, jer htjeli to nase komsije priznati ili ne, njihov turizam pociva na bh turistima koji sve vise novca ostavljaju u toj maloj i sve manje atraktivnoj turistickoj destinaciji!
:thumbup:
from_dust

Post by from_dust »

onaaaaa wrote:
BSn wrote:Od sada, pa nadalje i u buduce, bh drzavljani (oni cija imena nisu katolicka) ce najvjerovatnije da imaju isti tretman u Hrvatskoj, kao sto su do sada imali turisti iz Srbije!

Razlika je samo u tome sto su bh drzavljani u ljetnim mjesecima u mnogim primorskim mjestima brojniji od domaceg zivlja, tako da nece moci previse da se qrce, ali najverovatnije hoce u nekoj mjeri!

I sve tako, dok bh drzavljani ne pocnu da ljetuju na crnogorskoj obali, a hrvatski turizam pocne donositi mnogo manje prihoda nego prije, jer htjeli to nase komsije priznati ili ne, njihov turizam pociva na bh turistima koji sve vise novca ostavljaju u toj maloj i sve manje atraktivnoj turistickoj destinaciji!
:D

Idi u Crnu Goru,pozdravi Novaka Kilibardu,ako ga gdje sretnes.Ako vidis kojeg RATNOG zlocinca i njega pozdravi,ako vidis kakvu grupu iz RS-a,reci im sta mislis o njima i "republici" im.Nemoj lagati,reci zaista sta mislis........Kad sjedis u kafani/kaficu sa rajom(s kim li vec) pusti "avaz",nemoj da se stidis odakle si,a kada ti isti zovnu turu pica,nemoj ga odbiti..........
Kada vidis plakat ili majicu sa likom brdskih ljudi,kasete guslarskih velikana,kupi par komada,donesi da se i ja malo veselim.......
Ja se bas osjecam ugodno u Crnoj Gori zbog navedenih stvari,kao kod kuce.
Ti si zenka,pa se mozda ne osjecas nelagodno,tebi ce zaista pice zvati i necete politiku spominjati.A neko mozda i hoce,neko mozda ne misli kao ti.
A mozda i samo mozda,nisi u pravu o tom primorju.
Naravno,demokratija vlada,svako ima pravo na svoje misljenje.Ali bez obzira na sve Crna Gora i Hrvatska se ne mogu porediti(neko se nese sloziti s tim,naravno).Ipak,ovi su malo manje zadrti,od cuvenog primorja........barem u zadnje vrijeme
Edit: mi im ostavljamo sve manje novca,a oni imaju sve bolje turisticke sezone.
Garant je "mala" turisticka atrakcija........nek je Budva velika turisticka atrakcija :roll:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

TareSA wrote:Ma ja ovako razmisljam, ako je njoj krst interesantan nije nama, nisam za to da se na pod baca i tuku ljudi, al sto brate ne skloni krst iz soba koje izdaje, pa ne drzimo ni mi mjesec i zvjezdu nigdje
Slazem se s tobom.

Pretpostavljam da cin isticanja vjerskog simbola koji nije tvoj, dozivljavas kao narusavanje vlastite komocije i privatnosti.

Ne trazim da se ti sad slozis sa mnom, ali bicu sasvim zadovoljan i ako samo razmislis o ovom sto cu napisati.

Ako je to sto si napisao cin narusavanja tvoje komocije i privatnosti, sta je onda sa komocijom i privatnosti u sljedeca dva slucaja:

- Kada se od djece koja su drukcijeg vjerskog ubjedjenja (prije svega ateistickog), trazi da idu na vjeronauku u osnovnoj skoli? Ma koliko se to maskiralo pod "fakultativnu nastavu". Jer ako krizu nije mjesto u sobi koja se izdaje turistima, zasto bi vjeronauci bilo mjesto u skolama, kad se to fino moze organizovati unutar vjerskih struktura. I jedno i drugo je narusavanje privatnosti.

- Kada vjerski poglavar pocinje da se petlja u politiku, i uredjuje zivote onima koji ga ne dozivljavaju kao "svog". Razumijem ako to radi onima koji ga prihvataju kao autoritet, ali ne razumijem petljanje u tudje zivote onima koji ga ni na koji nacin nisu birali.

Mozes li prihvatiti da u ova dva slucaja mnogi ljudi u ovoj (svojoj!) zemlji to dozivljavaju kao narusavanje privatnosti i (zivotne) komocije?
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

sumnjam da su to prave Sarajlije ja kao zagrepčan duboko sumnjam da su to prave Sarajlije. Sarajlije poznajem kao raju, dobrodušne i uvijek spremne na druženje i zabavu. Ovo su ili neki provokatori ili neki 'programiranih' mozgova kakvih nažalost ima od rata naovamo. Ali nikako većina
:oops: nekdašnjih Sarajlija više skoro niti nema, ovo je sve Foča, Goražde i ona šira okolica !!! idioti ta stoka nema veze sa Sarajevom i Sarajlijama, to sljam koji se dovukao u grad poslije rata. IQ 0 bodova, obrazovanje 0, kultura 0,... a mozda im neko platio da naprave svinjariju i da Bosanci postanu personae non grata u HR ovog ljeta. primitivci i budale i tko god ih brani jos je veci primitivac i budala.Da meni takvo sto naprave nebi vise nikada nikome.Izgon iz Hrvatske ,i najmanje 10 godina zabrane ulaska u RH.Stoka nekulturna i neodgojena.
:x
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

Jedan001 wrote:sumnjam da su to prave Sarajlije ja kao zagrepčan duboko sumnjam da su to prave Sarajlije. Sarajlije poznajem kao raju, dobrodušne i uvijek spremne na druženje i zabavu. Ovo su ili neki provokatori ili neki 'programiranih' mozgova kakvih nažalost ima od rata naovamo. Ali nikako većina
:oops: nekdašnjih Sarajlija više skoro niti nema, ovo je sve Foča, Goražde i ona šira okolica !!! idioti ta stoka nema veze sa Sarajevom i Sarajlijama, to sljam koji se dovukao u grad poslije rata. IQ 0 bodova, obrazovanje 0, kultura 0,... a mozda im neko platio da naprave svinjariju i da Bosanci postanu personae non grata u HR ovog ljeta. primitivci i budale i tko god ih brani jos je veci primitivac i budala.Da meni takvo sto naprave nebi vise nikada nikome.Izgon iz Hrvatske ,i najmanje 10 godina zabrane ulaska u RH.Stoka nekulturna i neodgojena.
:x
Jarane, pika li se meni ista sto su me treci dan po rodjenju prebacili u bolnicu Kosevo? Bile neke komplikacije sa onom fizioloskom zuticom i morali su me prebaciti u Sarajevo.
Ma treba ovima iz istocne Bosne oduzeti i fakultetske diplome ako ih imaju. Opet je to neka stela. Ne mogu oni nikako zavrsiti fakultet na regularan nacin.
onaaaaa

Post by onaaaaa »

from_dust wrote:
onaaaaa wrote:

:D

Idi u Crnu Goru,pozdravi Novaka Kilibardu,ako ga gdje sretnes.Ako vidis kojeg RATNOG zlocinca i njega pozdravi,ako vidis kakvu grupu iz RS-a,reci im sta mislis o njima i "republici" im.Nemoj lagati,reci zaista sta mislis........Kad sjedis u kafani/kaficu sa rajom(s kim li vec) pusti "avaz",nemoj da se stidis odakle si,a kada ti isti zovnu turu pica,nemoj ga odbiti..........
Kada vidis plakat ili majicu sa likom brdskih ljudi,kasete guslarskih velikana,kupi par komada,donesi da se i ja malo veselim.......
Ja se bas osjecam ugodno u Crnoj Gori zbog navedenih stvari,kao kod kuce.
Ti si zenka,pa se mozda ne osjecas nelagodno,tebi ce zaista pice zvati i necete politiku spominjati.A neko mozda i hoce,neko mozda ne misli kao ti.
A mozda i samo mozda,nisi u pravu o tom primorju.
Naravno,demokratija vlada,svako ima pravo na svoje misljenje.Ali bez obzira na sve Crna Gora i Hrvatska se ne mogu porediti(neko se nese sloziti s tim,naravno).Ipak,ovi su malo manje zadrti,od cuvenog primorja........barem u zadnje vrijeme
Edit: mi im ostavljamo sve manje novca,a oni imaju sve bolje turisticke sezone.
Garant je "mala" turisticka atrakcija........nek je Budva velika turisticka atrakcija :roll:
Toliko puta bila na Crnogorskom primorju nikad nista nisam ruzno dozivila.
Da otisla sam u HR isto nekoliko puta i rekla ne hvala.
Crna Gora nije samo Budva. ALi sjecam se da sam prije 4 godine vidjela momka na plazi u Budvi sa mjesecom i zvijezdom oko vrata i niko i nista mu.
Ulcinju se zaista mozes osjecati kao kod kuce. Bar isto tako.
Tako mozda si prvo trebao vidjeti nesto od toga prije nego sto donosis zakljucke.
encian

Post by encian »

IMME wrote:
mr.nice wrote:Hajmo obrnutu situaciju, ja izdajem kucu na Vlasicu, Bjelasnici ili Jahorini i imam kao sto je to obicaj u BiH Kuran na ormaru ili tespih na zidu. I dođe mi gost iz Hrvatske i izgazi Kuran i baci tespih... kako bi vi reagovali....?
Podsjecam samo - Kur'an ili tespih se ne stavlja u prostorije planirane za spavanje/intimu :zzzz:
a sta ako imas garsonjeru? :?
IMME

Post by IMME »

IMME wrote:
TareSA wrote:Sad ce se izgubiti svaki moguci tok rasprave u vezi s temom i postat ce vrlo licno, jedni drugima mater itd, tako to dodje poslije jedno 2,3 stranice postova ode sve u helac :x :x :-)
nebi trebalo da krene takvim tokom ako vec u komentarima ima argumenata - a ima ih, i bas mi drago

pratim ... nedovoljna upucenost s moje strane, ne mojom krivicom, daje mi za pravo bar da saznam puno toga da bi se mogle neke situacije konstatovati - ne zamjerite mi sto povremeno remetim temu - citam rado ovakve rasprave a posebno dijaloge :zzzz:

pozdrav nekome - znace on zasto :-D
IMME

Post by IMME »

encian wrote:
IMME wrote:
a sta ako imas garsonjeru? :?
u tom slucaju nema to dvoje :zzzz:
Post Reply