OBRAZOVNA SRUKTURA "VODEĆIH" TV NOVINARA

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

ibro dirka

Post by ibro dirka »

jovanche je, koliko znam (bar do prije par godina) jednostavno bio spiker koji je najavljivao program i slicno. dakleM, nije nista vodio. mozda je u zadnje vrijeme uznapredovao...

u svakom slucaju nije balavio o politici i geostrategiji kao nas lepi bakir.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eh da... baj d vej... Bil Gejts nikad nije zavrsio faks...
Deset u pola

Post by Deset u pola »

callmethebreeeze wrote:ja se u biti slazem s tobom. samo me zanima da li se ti slazes sa mnom da treba dati sansu u novinarstu i osobama koje nemaju fakultetsko obrazovanje. to je srz svog mog pisanja; da se dobar novinar moze biti i bez faxa, a boze sacuvaj da se ismijavam onim koji su studirali.
Naravno da im treba dati šansu. Nisu sva mjesta u novinarstvu ista. Neka traže više a neka manje škole.
Ali ako na birou imaš dosta ljudi sa fakultetima a na ovoj našoj televiziji skoro niti jedan urednik ili novinar nema diplomu, gdje je tu logika.
Ni sa diplomom fakulteta ne prestaje školovanje, čovjek se uči dok je živ, što bi rekli.
Deset u pola

Post by Deset u pola »

basta sljezove boje wrote:mogla bi TV platiti ljudima doskolovavanje :D
A što bi, kad na biroima ima "gotove proizvode" (već školovane)?
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

jel' to jovancetu odumizas pravo da se naziva nasim :D salim se, necemo vise zacatavati. :-D
Pooll

Post by Pooll »

Image

Ko jos cita prvi post? :zzzz: :P

Image

Image
basta sljezove boje

#82 Re: OBRAZOVNA SRUKTURA "VODEĆIH" TV NOVINARA

Post by basta sljezove boje »

proljetni kauboj wrote:Nedavno sam imao priliku sjediti sa nekim ljudima iz rtv doma i saznao frapantnu cinjenicu da vecina tv lica koje gledamo svaki dan na javnim emiterima za koje placamo pretplatu, uopce nema fakultetsko obrazovanje.
Ljudi me uvjeravaju da je tako i onda pobrojase citavu salvu poznatih sa BHT i FTva- tipa Dzenita Zirdum, Sanjin Beciragic, Suzana Stambol, Ognjen Blagojevic, Vanja Furtula, Almira Huseinovic, Blazica Kristo, Tomo Djuric , Amarildo Gutic, Nikolina Veljovic itd.

Kazu da je slicna situacija i sa cuvenijim novinarima,

Dali je ovo stvarno istina, i kakvo je Vase misljenje, trebaju li javno mijenje kreirati osobe bez fakultetskog obrazovanja, jer se ipak radi o znacajnom javnom poslu, za koji na kraju krajeva i gradjani placaju pretplatu,
sasvim bi bilo legitimno usporediti situaciju u BiH sa onom u drugim zemljama, zar ne pokretacu topica?
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

InfraRedRidinghood wrote:Image

:D :D :D :D :D :) :) :)
spank me, spank me.
;)
ja se slazem s basta sljezove boje, treba uporedjivati sa drugim zemljama, cisto perspektive radi.
Deset u pola

Post by Deset u pola »

InfraRedRidinghood wrote:Slažem se i ja da treba upoređivati, however, ne slažem se da se sad ovaj Jovan, ko god on bio, razlaže na atome i da se nabraja gdje je i za koga navijao jer to nije tema naše današnje emisije :wink:
Ma ja, šta će nam memorija, šta se imamo sjećati.
Bilo pa prošlo. :oops:
Daj jednu od Cece. :razz:
Pooll

Post by Pooll »

Image Image Image Image Image

Image

:P
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Larry King nikad nije isao na College ... nakon High School je radio privremene poslove da bi se mogao izdrzavati
ibro dirka

Post by ibro dirka »

basta sljezove boje wrote:Larry King nikad nije isao na College ... nakon High School je radio privremene poslove da bi se mogao izdrzavati
Larry King nije ni "n" od novinara -- jednostavno je dobar za suplje, bas kao i moja kona hasiba. hocemo li i nju na cnn? :D
Velicina

Post by Velicina »

ibro dirka wrote:
basta sljezove boje wrote:Larry King nikad nije isao na College ... nakon High School je radio privremene poslove da bi se mogao izdrzavati
Larry King nije ni "n" od novinara -- jednostavno je dobar za suplje, bas kao i moja kona hasiba. hocemo li i nju na cnn? :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
NOVINAR7

#89 sramota

Post by NOVINAR7 »

ako je tako,nasi novinari nemaju fakultetsko obrazovanje,sta ja onda trazim?zbog cega sam ja isla 4 godine,svoje vrijeme ubijala na ispitima,ne ne ne...ja ne zelim da budem kao drugi,ali ovako ispade da novinar moze biti ko stigne,zar ne?ja sam ucila da bih postigla nesto,a nemam posao,zbog cega?da se neki kite tudjim perjem dok ostali uce...uglavnom doci cu do posla jedino ako nadjem debelu vezu i ogromne pare...mozda me posluzi sreca da dobijem jack pot pa da platim nekom da me ubaci na ftv ili bht 1,jel tako??? :x u ostalom zbog cega da placate pretplatu a da gledate neskolovane novinare,stvarno ne znam u cemu je stvar??? :?
Last edited by NOVINAR7 on 17/09/2007 00:23, edited 1 time in total.
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

koliko znam, na BHT1 su vecina sa zavrsenim fakultetom. no, kakve im koristi...kad neko nema slifa, onda mu ni fax ne pomaze :oops:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#91 Re: sramota

Post by pape »

NOVINAR7 wrote:ako je tako,nasi novinari nemaju fakultetsko obrazovanje,sta ja onda trazim?zbog cega sam ja isla 4 godine,svoje vrijeme ubijala na ispitima,ne ne ne...ja ne zelim da budem kao drugi,ali ovako ispade da novinar moze biti ko stigne,zar ne?ja sam ucila da bih postigla nesto,a nemam posao,zbog cega?da se neki kite tudjim perjem dok ostali uce...uglavnom doci cu do posla jedino ako nadjem debelu vezu i ogromne pare...mozda me posluzi sreca da dobijem jack pot pa da platim nekom da me ubaci na ftv ili bht 1,jel tako??? :x u ostalom zbog cega da placate pretplatu a da gledate ne skolovane novinare,stvarno ne znam u cemu je stvar??? :?
Nista jack pot, nista potplacivanje, .... samo im u molbi napisi da si ne skolovana, i .... primit ce te u drustvo, .... :oops:
pitt

Post by pitt »

uvijek je bilo ljudi kojima ne treba diploma da bi bili uspjesni u necemu. Ne bih rekao ni da je diploma (pogotovo kod nas) mjerilo neke vrijednosti ili kvaliteta.
sulesavic

Post by sulesavic »

pitt wrote:uvijek je bilo ljudi kojima ne treba diploma da bi bili uspjesni u necemu. Ne bih rekao ni da je diploma (pogotovo kod nas) mjerilo neke vrijednosti ili kvaliteta.
Mudro zbori¹, Pitte, stari moj...
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

pitt wrote:uvijek je bilo ljudi kojima ne treba diploma da bi bili uspjesni u necemu. Ne bih rekao ni da je diploma (pogotovo kod nas) mjerilo neke vrijednosti ili kvaliteta.
:thumbup:
uz dodatak, papiri su samo ulaznica da hapliciras... vec napisah ranije, ako nemas slifa, ne pomaze diploma. a insan uci dok je ziv. naravno, ako zeli da prosiruje vidike
HiBreeD

Post by HiBreeD »

da ne otvaram novu temu, jer ih je s ovom i slicnom tematikom bilo mnogo i sve su ugasena, zasto li :-) :D moze li mi neko reci je li ovo zajebancija, namjerna opaska ili ce prije biti da je nepoynavanje jezika i njegove terminologije :lol: :lol:

Prisustvo sahrani Milana Jelića najavili predstavnici vlasti RS-a, FBiH, Srbije i diplomatski hor u BiH

Svoje prisustvo na sahrani do sada je najavio veliki broj državnika, predstavnika najviših institucija RS-a, predstavnika diplomatskog hora i međunarodne zajednice u BiH, predstavnika političkih partija, preduzeća, udruženja, brojnih organizacija, sportskih klubova, saopćeno je iz Odbora za sahranu predsjednika RS-a Milana Jelića.

sarajevo.x.com

znaci sad je moderno po sahranama dolazit u horovima ili ono bijese korovima,:-) :-)
Last edited by HiBreeD on 03/10/2007 15:37, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

možda ljudi misle
kor hrvatski hor bosanski :lol:
ninja-san

Post by ninja-san »

hehe, evo dobrih vijesti za sve ljude sa skolom.
Uskoro ce na javnom servisu biti provedena sistematizacija plata i radnih mjesta prema skolskoj spremi, pa kom opanci tom i jeri.

I novo revizorsko izvjesce je ukazalo na taj ozbiljan propust odredjivanja plata i pozicija onako "od oka" ili koliko voditeljica ima dobru guzu ili pluca.

AKo nova sistematizacija ne sredi stvari i pokaze ko ce da kosi a ko vodu nosi, neka je RIP javnom rtv servisu.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

komi wrote:možda ljudi misle
kor hrvatski hor bosanski :lol:
:lol: :lol: :lol:

a mozda su opet uspjesni kreativci koji mlate silnu lovu prevodili sa engleskog :-) :-) :-) a znamo kako to zavrsi... ma svi mi spikingujemo engleski hebo commonwealth :D
bug

#99 Re: sramota

Post by bug »

pape wrote:
NOVINAR7 wrote:ako je tako,nasi novinari nemaju fakultetsko obrazovanje,sta ja onda trazim?zbog cega sam ja isla 4 godine,svoje vrijeme ubijala na ispitima,ne ne ne...ja ne zelim da budem kao drugi,ali ovako ispade da novinar moze biti ko stigne,zar ne?ja sam ucila da bih postigla nesto,a nemam posao,zbog cega?da se neki kite tudjim perjem dok ostali uce...uglavnom doci cu do posla jedino ako nadjem debelu vezu i ogromne pare...mozda me posluzi sreca da dobijem jack pot pa da platim nekom da me ubaci na ftv ili bht 1,jel tako??? :x u ostalom zbog cega da placate pretplatu a da gledate ne skolovane novinare,stvarno ne znam u cemu je stvar??? :?
Nista jack pot, nista potplacivanje, .... samo im u molbi napisi da si ne skolovana, i .... primit ce te u drustvo, .... :oops:
:D :D :D u ostalom :D ubijala je vrijeme na ispitima :D
mozda bolje da je ubijala ispite :D
Pooll

Post by Pooll »

Pa ako se bude radila sistematizacija po strucnoj spremi, nece premasiti kao sada 25 miliona KM, nego ce biti u plusu... :D :D :D
Post Reply