Dodik i Silajdzic - oficijelna tema
-
Jastreb35
Ukidanje opstruirajuceg entitetskog glasanja, zastita konstitutivnosti mehanizmima Doma naroda i ustavnog suda. Tvoj odgovor ? Bla brlj bla brlj......Prpa.ba wrote:Cirka 700 miliona KM iz budzeta odlazi na place onih koja ta konkretna rjesenja trebaju pronaci.Jastreb35 wrote:Toj se ispraznoj retorici obicno pribjegava u nedostatku konkretnih rjesenja..
- Prpa.ba
Jastreb35 wrote:Ukidanje opstruirajuceg entitetskog glasanja, zastita konstitutivnosti mehanizmima Doma naroda i ustavnog suda. Tvoj odgovor ? Bla brlj bla brlj......
Ja sam rekao sta bih ja zelio, da li se to tebi svidja, da li ti se cini realno ili ne, apsolutno me boli briga. Politicari koje biram imaju zadatak da moje zelje ostvare i za taj posao primaju platu. Nadam se da sam bio jasniji.
-
CovjekIzBosne
Drago mi je da te "svoje" politicare placas iz svog dzepa, a drago mi je da svi BH poreznici ne placaju te "tvoje" politicarePrpa.ba wrote:Jastreb35 wrote:Ukidanje opstruirajuceg entitetskog glasanja, zastita konstitutivnosti mehanizmima Doma naroda i ustavnog suda. Tvoj odgovor ? Bla brlj bla brlj......
Ja sam rekao sta bih ja zelio, da li se to tebi svidja, da li ti se cini realno ili ne, apsolutno me boli briga. Politicari koje biram imaju zadatak da moje zelje ostvare i za taj posao primaju platu. Nadam se da sam bio jasniji.
-
prleitihi
sve sam ovo napisao bez namjere da silajdžića upetljavam..dodikova najveća i najvažnija pomoć su glasovi njegovih birača..a nije ni da mu hare ne pomaže..neke stvari sam ti već pobrojao..eto..objasni mi dvije..zašto ja glasao za špirića..koji dolazi iz stranke koja..po postupcima njenog lidera..čini mogo loših stvari ovoj državi..a nije za terzića..koji dolazi iz sda..stranke koja nije separatistička niti velikosrpska..i zašto je aminovao puštanje dodika u federalnu vladu?Jastreb35 wrote:Tvoj zakljucak je znaci da Silajdzic svojim djelovanjem pomaze Dodika protiv Cavica, a koji bi kao trebao biti na celu stranke koja jos ne postoji, koja bi trebala djelovati kao umjerena opozicija velikosrbinu Dodiku.prleitihi wrote:sds ne..jer je u sds-u čaviću pušiona..nagađa se kako bi čavić mogao osnovati novu stranku..kao alternativa dodiku i sds-u..ako ga ameri pomogno..-a i to se priča kao vrlo moguće..uvijek bi volio više vidjeti njega kao lidera negoli dodika..dodik je dao previše četničkih obećanja..sad je nemoguće da odstupi od većine istih..eh sad..dodik je isto američko čedo..dok nije osvojio vlast..bio je miran..kad je osvojio..podivljao..ako to bude slučaj i sa čavićem..e onda jebajiga..
Doci do ovako zapetljanog scenarija da bi se naslo materijala za napad na Silajdzica (koji eto pomaze Dodika), je poduhvat. Ja sam impresioniran.
-
Jastreb35
Sada vec lazes. Ti ne izrazavas samo plemenite zelje na ovom forumu, nego i politicki pristup, protiveci se ideji ukidanja entitetskog glasanja.Prpa.ba wrote:Ja sam rekao sta bih ja zelio, da li se to tebi svidja, da li ti se cini realno ili ne, apsolutno me boli briga. Politicari koje biram imaju zadatak da moje zelje ostvare i za taj posao primaju platu. Nadam se da sam bio jasniji.Jastreb35 wrote:Ukidanje opstruirajuceg entitetskog glasanja, zastita konstitutivnosti mehanizmima Doma naroda i ustavnog suda. Tvoj odgovor ? Bla brlj bla brlj......
-
prleitihi
ne volim ga uopće..žene me interesuju..(ne..ne volim ni cenićku..cyprus wrote:Ne objasni mi niko...cyprus wrote:A da mi neko objasni po čemu je Čavić bolji od Dodika. Pošto vidim da ga ovdje više vole.
nego..nek' meni neko objasni kako šešeljevi radikali u rs-u imaju malu podršku..
-
Jastreb35
Sto se tice prvog, radilo se o dogovoru da Terzica zamijeni neko srpske nacionalnosti, a ti izaberi, Puhalac, Novic ili Spiric. Svejedno. Sto se tice drugog, radi se o kompenzaciji za ucesce u manjem entitetu. A sve to treba posmatrati u svjetlu dogovora u Doboju da Silajdzic uopste ne udje u koaliciju. Znaci nije bilo pitanje hoce li Dodik biti na sijelu ili nece, nego hoce li Silajdzic.prleitihi wrote:sve sam ovo napisao bez namjere da silajdžića upetljavam..dodikova najveća i najvažnija pomoć su glasovi njegovih birača..a nije ni da mu hare ne pomaže..neke stvari sam ti već pobrojao..eto..objasni mi dvije..zašto ja glasao za špirića..koji dolazi iz stranke koja..po postupcima njenog lidera..čini mogo loših stvari ovoj državi..a nije za terzića..koji dolazi iz sda..stranke koja nije separatistička niti velikosrpska..i zašto je aminovao puštanje dodika u federalnu vladu?Jastreb35 wrote:Tvoj zakljucak je znaci da Silajdzic svojim djelovanjem pomaze Dodika protiv Cavica, a koji bi kao trebao biti na celu stranke koja jos ne postoji, koja bi trebala djelovati kao umjerena opozicija velikosrbinu Dodiku.prleitihi wrote:sds ne..jer je u sds-u čaviću pušiona..nagađa se kako bi čavić mogao osnovati novu stranku..kao alternativa dodiku i sds-u..ako ga ameri pomogno..-a i to se priča kao vrlo moguće..uvijek bi volio više vidjeti njega kao lidera negoli dodika..dodik je dao previše četničkih obećanja..sad je nemoguće da odstupi od većine istih..eh sad..dodik je isto američko čedo..dok nije osvojio vlast..bio je miran..kad je osvojio..podivljao..ako to bude slučaj i sa čavićem..e onda jebajiga..
Doci do ovako zapetljanog scenarija da bi se naslo materijala za napad na Silajdzica (koji eto pomaze Dodika), je poduhvat. Ja sam impresioniran.
Silajdzic svojim djelovanjem ne pomaze Dodika protiv opozicije Dodiku jer u manjem entitetu organizovane opozicije nema. Velikosrbi su brutalno nametnuli nijanse velikosrpstva kao politicki pluralizam, a sve nade polagati u Cavica je neozbiljno, da ne kazem tragikomicno.
-
prleitihi
o čijem dogovoru..jastrebe?..za koga je komšić glasao?..pa szbih je i prije učestvovala u vlasti u rs-u..(čak mu je u jednom momentu držala vladu!) pa se dodik nije puštao u federalnu vladu..Jastreb35 wrote:Sto se tice prvog, radilo se o dogovoru da Terzica zamijeni neko srpske nacionalnosti, a ti izaberi, Puhalac, Novic ili Spiric. Svejedno. Sto se tice drugog, radi se o kompenzaciji za ucesce u manjem entitetu. A sve to treba posmatrati u svjetlu dogovora u Doboju da Silajdzic uopste ne udje u koaliciju. Znaci nije bilo pitanje hoce li Dodik biti na sijelu ili nece, nego hoce li Silajdzic.
-
Jastreb35
Prvo, http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=1521&meni=2
I drugo, na zadnjim su izborima SDA i SBiH (u manjem entitetu) imale losije rezultate nego na predzadnjim.
I drugo, na zadnjim su izborima SDA i SBiH (u manjem entitetu) imale losije rezultate nego na predzadnjim.
-
prleitihi
hare s mićom postigao džentlmentski dogovor..Jastreb35 wrote:Prvo, http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=1521&meni=2
-
oslobad
Silajdžiću nije jasno zašto love Karadžića i Mladića
Silajdžić je, za BBC, kazao kako mu nije poznato gdje se kriju dvojica najtraženijih haških bjegunaca, te da mu zapravo nije jasno zašto ih još uvijek love “kad je njihov projekat tako dobar da se u njega ne smije dirati”.
LONDON - Britanska televizijska mreža BBC u središnjoj informativnoj emisiji objavila je razgovor s članom Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem. Novinare BBC je interesiralo mišljenje Silajdžića o kosovskom problemu i utjecaju statusa Kosova na događanja u Republici Srpskoj, a pitali su ga i o izgledima za uhićenje Radovana Karadžić i Ratka Mladića.
Silajdžić je kazao kako mu nije poznato gdje se kriju dvojica najtraženijih haških bjegunaca, te da mu zapravo nije jasno zašto ih još uvijek love “kad je njihov projekat tako dobar da se u njega ne smije dirati”.
Silajdžić je kazao kako u Bosni i Hercegovini postoji svijest o tome da pojedini politički krugovi u Beogradu pokušavaju javno ili tajno dovoditi u vezu rješenje statusa Kosova i statusa Republike Srpske, te da oni trebaju prestati s takvim pokušajima i ostaviti BiH na miru.
Kazao je takođe da međunarodnu zajednicu treba stalno podsjećati da se Kosovo i manji bh. entitet ne mogu porediti jer je RS nastala na genocidu.
“Svaka članica međunarodne zajednice ne smije priznavati rezultate genocida, jer je to njena obveza”, objasnio je Silajdžić pred kamerama BBC i poručio kako se od njih očekuje da rade na tome da se posljedice genocida u BiH otklone.
Haris Silajdžić prokomentirao je za sarajevsko Oslobođenje i Dodikove prijetnje da će ga tužiti zbog izjava o genocidu u Srebrenici.
“Njegova je namjera ušutkati one Bošnjake koji su ostali živi, da ne mogu ništa reći kao i mrtvi”, kazao je Silajdžić i poručio da će on nastaviti govoriti o genocidu jer je to njegova obveza prema žrtvama i onima koji su ga birali.
Silajdžić tvrdi da će nastaviti podsjećati međunarodnu zajednicu na njihovu obvezu da ne priznaju rezultate genocida, kao i na obvezu da ih otklone.
7.6.2007.
Pincom.info
-------------------------------------------------
te da mu zapravo nije jasno zašto ih još uvijek love “kad je njihov projekat tako dobar da se u njega ne smije dirati”.
-----------------------------------------------------
stvarno ih ne bi trebalo dirati ako medjunarodna zajednica podrzava i zdusno se bori za opstanak njihove genocidne tvorevine.
http://pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=48216
hahahahha!!!!
Haris uvrijedio Bosnu i hercegovinu,
sve i jedan Bosnjak treba da izbjegava i ignorise te ambasade gdje su sluzbenici iz rs.
Silajdžić je, za BBC, kazao kako mu nije poznato gdje se kriju dvojica najtraženijih haških bjegunaca, te da mu zapravo nije jasno zašto ih još uvijek love “kad je njihov projekat tako dobar da se u njega ne smije dirati”.
LONDON - Britanska televizijska mreža BBC u središnjoj informativnoj emisiji objavila je razgovor s članom Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem. Novinare BBC je interesiralo mišljenje Silajdžića o kosovskom problemu i utjecaju statusa Kosova na događanja u Republici Srpskoj, a pitali su ga i o izgledima za uhićenje Radovana Karadžić i Ratka Mladića.
Silajdžić je kazao kako mu nije poznato gdje se kriju dvojica najtraženijih haških bjegunaca, te da mu zapravo nije jasno zašto ih još uvijek love “kad je njihov projekat tako dobar da se u njega ne smije dirati”.
Silajdžić je kazao kako u Bosni i Hercegovini postoji svijest o tome da pojedini politički krugovi u Beogradu pokušavaju javno ili tajno dovoditi u vezu rješenje statusa Kosova i statusa Republike Srpske, te da oni trebaju prestati s takvim pokušajima i ostaviti BiH na miru.
Kazao je takođe da međunarodnu zajednicu treba stalno podsjećati da se Kosovo i manji bh. entitet ne mogu porediti jer je RS nastala na genocidu.
“Svaka članica međunarodne zajednice ne smije priznavati rezultate genocida, jer je to njena obveza”, objasnio je Silajdžić pred kamerama BBC i poručio kako se od njih očekuje da rade na tome da se posljedice genocida u BiH otklone.
Haris Silajdžić prokomentirao je za sarajevsko Oslobođenje i Dodikove prijetnje da će ga tužiti zbog izjava o genocidu u Srebrenici.
“Njegova je namjera ušutkati one Bošnjake koji su ostali živi, da ne mogu ništa reći kao i mrtvi”, kazao je Silajdžić i poručio da će on nastaviti govoriti o genocidu jer je to njegova obveza prema žrtvama i onima koji su ga birali.
Silajdžić tvrdi da će nastaviti podsjećati međunarodnu zajednicu na njihovu obvezu da ne priznaju rezultate genocida, kao i na obvezu da ih otklone.
7.6.2007.
Pincom.info
-------------------------------------------------
te da mu zapravo nije jasno zašto ih još uvijek love “kad je njihov projekat tako dobar da se u njega ne smije dirati”.
-----------------------------------------------------
stvarno ih ne bi trebalo dirati ako medjunarodna zajednica podrzava i zdusno se bori za opstanak njihove genocidne tvorevine.
http://pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=48216
hahahahha!!!!
Haris uvrijedio Bosnu i hercegovinu,
sve i jedan Bosnjak treba da izbjegava i ignorise te ambasade gdje su sluzbenici iz rs.
- PasoDzigera007
posto su Silajdzic i Dodik neizbjezna imena sa politicke scene,ja imam ideju da ih napravimo vjecnim,posto su vec odavno Uniticovi neboderi dobili imena Momo i Uzeir,predlazema da dvije kule BOSMALA dobiju imena
(HARE i DODO)

(HARE i DODO)
- Novi_Nick
Oslobad
Kako bolan da Bosanciihercegovci izbjegavaju BH ambasade zbog srpskih sluzbenika u njima.
Znas li ti da su Srbi '92 prisvojili sve jugoslavenske ambasade u inostranstvu a Bosanciihercegovci ostali na ulici bez ijedne ambasade u dijaspori. Pa je zatim bh dijaspora sa bh izbjeglicama u svim zemljama evrope prikupljala donacije da se naprave BH ambasade. Da bi se sada desilo kao i za vrijeme bivse Yu zahvaljujuci Bosnjackoj tzv politici da se Srbima ponovo na gotovo serviraju te BH ambasade napravljene bosanskim novcem. Tako sad imamo situaciju da Srbija ima svoje Ambasade po svijetu a Srbi iz RS su okupirali bosanske ambasade pa i jedni i drugi mogu da voze svoju politiku kako im odgovara a mi bosanci mjesto da takve izbacimo iz BH ambasada mi cemo se odreci toga i ponovo ostati na ulici kao i '92?
Silajdjic umjesto da pocisti iz BH ambasada srpske sluzbenike koji rade protiv interesa BiH cini lavlju uslugu bas Srbima bojkotovanjem BH ambasada. Drugo taj Silajdjic bi inace trebao da se stalno krece po RS i radi na povratku protjeranih izbjeglica u taj entitet a ne da drzi politicke govore po Sarajevu a nesmije da pisne ili nesto konkretno uradi po RS?
- Novi_Nick
Novi_Nick wrote:Oslobad
Kako bolan da Bosanciihercegovci izbjegavaju BH ambasade zbog srpskih sluzbenika u njima????
Znas li ti da su Srbi '92 prisvojili sve jugoslavenske ambasade u inostranstvu a Bosanciihercegovci ostali na ulici bez ijedne ambasade u dijaspori. Pa je zatim bh dijaspora sa bh izbjeglicama u svim zemljama evrope prikupljala donacije da se naprave BH ambasade. Da bi se sada desilo kao i za vrijeme bivse Yu zahvaljujuci Bosnjackoj tzv politici da se Srbima ponovo na gotovo serviraju te BH ambasade napravljene bosanskim novcem. Tako sad imamo situaciju da Srbija ima svoje Ambasade po svijetu a Srbi iz RS su okupirali bosanske ambasade pa i jedni i drugi mogu da voze svoju politiku kako im odgovara a mi bosanci mjesto da takve izbacimo iz BH ambasada mi cemo se odreci toga i ponovo ostati na ulici kao i '92?
Silajdjic umjesto da pocisti iz BH ambasada srpske sluzbenike koji rade protiv interesa BiH cini lavlju uslugu bas Srbima bojkotovanjem BH ambasada. Drugo taj Silajdjic bi inace trebao da se stalno krece po RS i radi na povratku protjeranih izbjeglica u taj entitet a ne da drzi politicke govore po Sarajevu a nesmije da pisne ili nesto konkretno uradi po RS?
- Shahab
U ludjackom diskursu koji vlada Bosnom dolazak na vlast ova dva destruktivca bio je neizbjezan.
U opstoj propagandnoj simulaciji sukoba dvije politicke mafije uspjesno koegzistiraju u Federaciji, RS i drzavnim institucijama sto govori da je ovoj dvojici bitna samo vlast.
Amerika je gospodar ova dva ego manijaka. Amerika je gospodar sudbine BiH. Amerika ce zrtvovati Bosnu na oltaru nezavisnog Kosova u skladu sa preporukama glavnog arhitekte Dobrice Cosica.
Tenzije su jedini rezultat njihove politicke egzistencije a tajna politickog uspjeha u tome sto lice na svoje narode.
Svaka nada u njihov dogovor je uzaludna...osim u onaj koji ih ostavlja na vlasti.
U opstoj propagandnoj simulaciji sukoba dvije politicke mafije uspjesno koegzistiraju u Federaciji, RS i drzavnim institucijama sto govori da je ovoj dvojici bitna samo vlast.
Amerika je gospodar ova dva ego manijaka. Amerika je gospodar sudbine BiH. Amerika ce zrtvovati Bosnu na oltaru nezavisnog Kosova u skladu sa preporukama glavnog arhitekte Dobrice Cosica.
Tenzije su jedini rezultat njihove politicke egzistencije a tajna politickog uspjeha u tome sto lice na svoje narode.
Svaka nada u njihov dogovor je uzaludna...osim u onaj koji ih ostavlja na vlasti.
-
Jastreb35
Ili si danas pijan kolega, ili si juce bio pijan. Juce si rekao :Shahab wrote:Amerika je gospodar ova dva ego manijaka. Amerika je gospodar sudbine BiH. Amerika ce zrtvovati Bosnu na oltaru nezavisnog Kosova u skladu sa preporukama glavnog arhitekte Dobrice Cosica.
Sta ce biti, hoce li talibani Dobrice Cosica uspjeti ili nece ?Shahab wrote:Pricao sam sa jakim Rusima...diplomatama..i oni iskreno ne vjeruju velikosrbima..samatraju ih orijentalnim prevrtljivcima..sto je tacno...to pokazuje sudbina srpskih vladara u posljednjih stotinu godina. Kad tad Ruje ce vas pustiti niz vodu...Rusija je daleko.. a onda nastupaju germanski blok i Vatikan....neka vam je Bog na pomoci komsije...a doci ce vrijeme kada cete traziti pomoc komsija muslimana a onda se sjetite Republike Srpske i tvojih cinicnih rijeci...
Na stranu kilavi pokusaj izjednacavanja strana paralelom izmedju Silajdzica i Dodika.
-
oslobad
da li je jedina tvoja alternativa da se Bosnjaci povuku iz svih politickih procesa i drzavnih institucija i prepustimo sudbinu Bih u Dodikove ruke.s cim i skim ti mislis parirati Miloradu Dodiku,Shahab wrote:U ludjackom diskursu koji vlada Bosnom dolazak na vlast ova dva destruktivca bio je neizbjezan.
sa strankom penzionera.
nama nema druge nego uzeti nasu sudbinu u nase ruke a ne da smo vjeciti taoci Zgreba i Beograda.
petnaest godina se vrse nad nama eksperimenti u Bosni.
svemu ima kraj,ako so narod sa zehrom ponosa onda moramo jednom reci;pa dosta je stim eksperimentima koji nedaju nikakve rezultate.
na stotine i stotine je donoseno ekih zakonskh propisa sto pod prinudom svijeta sto dobrovoljno a stanje se ne popravlja,nego naprotiv,pogorsava se svakim danom sve vise i vise.
-
Jastreb35
Stanje se popravlja. Sama cinjenica da je na pregovaracki sto baceno pitanje entitetskog glasanja, ukazuje na to da vrijeme radi za BiH.oslobad wrote:na stotine i stotine je donoseno ekih zakonskh propisa sto pod prinudom svijeta sto dobrovoljno a stanje se ne popravlja,nego naprotiv,pogorsava se svakim danom sve vise i vise.
-
Almir Arnaut-Belli
JEDAN je SEFER,Jedna je BIH,SVI ČEMO POD JEDAN KROV,SVEGA ČE BITI ALI NAS KAD JEDNOM NESTANE OSTAČE OPET BOSNA I HERCEGOVINA : DUŠMANI
=2.700.000 prema 0
=2.700.000 prema 0