Meni izgleda da se ona nije bas pokazala na poslu kad je se covjek kulturno rijesi za samo 10 dana. Neka navrati poslije po pare a ako ih nedobije onda sretno ...Lalaa wrote:Htjela bih vas pitati sta mislite o ovom slucaju. Jedna moja prijateljica, studentica, nasla je posao u butiku. Gazda tog butika ima dva takva, jedan u Starom Gradu, a drugi u jednom soping centru. Nakon 10tak dana rada, prebacili su je iz jednog u drugi butik, a onda su joj nakon ukupno mjesec dana rada rekli da ona vise ne moze raditi, da nije prijavljena i da ce oni imati problema ako dodje inspekcija. Poslali su je kuci, a rekli su joj da dodje nekad naknadno da joj plate za taj rad. Vjerovatno ona nije prva, a ni posljednja sa kojom su tako postupili. Butik je inace dosta popularan, i prodaje markiranu robu. Sta bi joj savjetovali?![]()
Butici i varanje zaposlenih
-
array
#76 Re: Butici i varanje zaposlenih
-
tbaharis
kako ono kod nas kazu - dok je levata bit ce i rolatasaveznica wrote:Djevojka novce dobiti nece i ovako i onako.
pitala si kao "zar stvarno mislite da nece dobiti platu" JOK DOBIT CE DUPLU!
Izvinjavam se sto moram biti ovako okrutna...
levatit ce je ne samo on nego svi buduci sefovi dok ne dodje pameti, trebala je potpisati ugovor.
A TI ZA DOBROBIT SVIH OSTALIH TREBAS RECI IME BUTIKA!
AKO IMAMO TAKVOG PREVARANTA U GRADU TO TREBA DA SE ZNA!
Strasno mi ide na nerve to, nemoj da se sazna ... STA JOJ SAD MOZE!? UZETI JOJ PLATU KOJU JOJ NIJE DAO?
DATI JOJ OTKAZ PO DRUGI PUT?
PREMLATITI JE NE MOZE, A I DA TO URADI - POSTOJI POLICIJA!
nek nam je Bog na pomoci!
-
Deset u pola
Ja mislim da treba saslušati obje strane.
Zato gazda javi se.

Zato gazda javi se.
-
_BosanaC
Nasao sam ga ja cim sam otkaz dao, nakon tacno godinu dana, ali spomenem ih kad god mi para zafaliJaguar84 wrote:Zar i ti?Moj dobar prijarelj je takodjer zavaljen pravo u toj firmi,srecom danas je naso solidan posao pa ih sve rijede pominje....._BosanaC wrote:Cim ja dobijem svojih 6000KM od Whitefield Computersa i dinastije Bjelopoljak dobice i ona svoju platuLalaa wrote:Stvarno ste me iznenadili sa ovim komentarima. Ispadam ja negativna, u svemu tome. I da vam objasnim, ne stitim ni gazdu ni sebe, vec prijateljicu. Jer, ukoliko se procuje sigurno ce taj gazda/gazdarica (koliko znam postoje i gazda i gazdarica, ali u kom su odnosu ne znam) posumnjati na nju, jer su nju nedavno otpustili. A djevojka se jos uvijek nada da ce dobiti novac. Temu sam pokrenula da saznam da li je neko imao slicno iskustvo, i da li je naknadno dobio novac. Stvar nije izmisljena.![]()
Najzalosnije je sto je nas 12 onda naslo advokata, posto smo imali i nekakve dokumentacije koja je dokazivala nas rad, raspored po radnim mjestima itd, te tuzili ga, ali je advokat jeo janjetinu sa Salkom i udarao po pivama, i tako godinama... I ne vidjesmo vise ni dokumente svoje, ni advokata, a ni tih para... Kaze, jbg, razvuklo se...
- uvjek dobar gost
Dobro što varaju uposlene... varaju i mušterije tako što im dilaju bofl robu i robu sa greškama.....
- uvjek dobar gost
Ma ne samo oni čak i inter sport vara i prodaje fuš robu... ili robu sa greškom....a o manjim buticima, skenderiji recimo ili inim sitnim prevarantima da ne govorimo....
Potrošače nema ko da štiti sem njih samih....
Potrošače nema ko da štiti sem njih samih....
-
amrino
Ukoliko neko jos uvijek moze trosit pare u City Fashion-u to je do njega a ne do radnje...Dovoljne su ti samo oci da vidis kakva je situacija...
Jedne godine sam u Berlinu (u centru grada na Kudamu) kupila tasnu za nekih 3-4 eura (radnja tipa one nase sve za tri i po') nakon toga dosla u Sa, slucajno usla u CF...kad tamo istu tasnu prodaju za 80 KM!
Jedne godine sam u Berlinu (u centru grada na Kudamu) kupila tasnu za nekih 3-4 eura (radnja tipa one nase sve za tri i po') nakon toga dosla u Sa, slucajno usla u CF...kad tamo istu tasnu prodaju za 80 KM!
-
Lalaa
Iako sam procitala dosta ružnih komentara, evo ipak cu vam reci epilog. Prije par dana, prijateljica je naplatila svoj novac. I evo sad cu vam reci, upitanju je bio, ne jedan butik i vlasnik, vec grupacija, u kojoj su izmedju ostalog Orsay, Tom Tailor itd.