Metal!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

black

#76 Re: Metal!!!

Post by black »

Maksim wrote: Vidim da sam usamljen sto se tice Metala......
nisi usamljen.. samo ne mozes ocekivati da svi vole ono sto ti volis ili da svi misle kao ti..
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

DaysleepeR wrote:Pantera je jedini metal band koji nije pravio nikakve kompromise u smislu komercijalizacije i opet su bili u samom vrhu, odmah ispod Metallice.
Kada se radjao NU metal, taj pederski pravac koji nicim zasluzeno nosi metalsku etiketu, Pantera je izdala album po imenu "The Great Southern Trendkill", koji eksplicitno pljuje po svim ulizicama.

Zanimljivo je da jedna Metallica nikad nije smjela da ode na turneju sa Panterom,
iako su dvije najprodavanije metal grupe Elektra recordsa bile upravo Metallica i Pantera.

I uz sve receno, oni su svoju muziku uvijek opisivali jednostavno kao "metal" .
koja to jos grupa ide na turneju s nekom poznatom grupom i odrze zajedno 30tak korcerata ????
pogledaj ovo u moskvi ....za mene najveci muzicki dogadjaj svih vremena
pantera,metallica ,black crows,acdc
http://video.google.fr/videoplay?docid= ... Fdc+moskow
Maksim

#78 Re: Metal!!!

Post by Maksim »

black wrote:
nisi usamljen.. samo ne mozes ocekivati da svi vole ono sto ti volis ili da svi misle kao ti..
Ma ne ocekujem ja to, black, nije problem.... nego tema je Metal i odma se pojave neki groove/nu/crossoverasi i smatraju se metalcima......
patrius

Post by patrius »

MANOWAR!!!
Murat Sabanovic

patrius wrote:MANOWAR!!!
uz saxon,manowar je moja najomoljanija metal grupa
DaysleepeR

#81 Re: Metal!!!

Post by DaysleepeR »

Maksim wrote:
black wrote:
Ma ne ocekujem ja to, black, nije problem.... nego tema je Metal i odma se pojave neki groove/nu/crossoverasi i smatraju se metalcima......
Momak, ti imas prvao na svoje misljenje i sve tvoje neslaganje sa mnom stoji jer ukusi su razliciti.

Ali nemoj tvrditi da je Pantera NuMetal, gdje ces to izvaljivati.

Htio ti ne htio priznati, velicina jednog benda se mjeri prodatim albumima, brojem koncerata i brojem fanova.

Te su brojke neumoljive.

A drugo su tzv. sladokusci koji traze vrijednost negdje gdje je rijetko ko drugi vidi.
Maksim

Post by Maksim »

Onda oformi svoj novi band i coveruj Linkin Park, bit ces bogat covjek ako u tome vidis svrhu glazbe.
Pantera nisu Nu Metal band, ali jedan od protagonista i stvaratelja Nu Metala, pa i da je to nesvjesno bilo. Zajedno sa Fear Factory.

Tebi Pantera, meni Manowar!
Last edited by Maksim on 15/04/2007 12:26, edited 1 time in total.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Maksime ba, de ne insistiraj na gluposti. Tebi je 23 godine slusas Manowar. Manowar je imao 3 albuma kad si ti bio u koljevci i sad - tebi su oni bogovi - a Nu Metal - koji sviraju ljudi tvojih godina - je karina. Daj zajebi to. Evo ti Nu Metal bend, koji je jaci od Rammsteina - a gledao sam ih uporedo, otvorili su koncert za Rammstein. Zove se Crossbreed i na njihovom sam koncertu bio 2002 godine, dakle prije nekih 5 godina. Do tada - su izdali 1 album i samo 1 cd i imaju izdan. Cd je mrak, zaista. Ove godine trebaju izdati svoj drugi album i to ocekujem nestrpljivo. A o tome kakav live set imaju - otidji na ovu stranicu pa pogledaj video clip.

Crossbreed - http://www.myspace.com/crossbreed

You Tube - St. Petersbourg State Theater Concer, 2002.
http://www.youtube.com/watch?v=Df_20WVMYwo

Image

Image
Last edited by Nosferatu on 14/04/2007 21:56, edited 3 times in total.
Murat Sabanovic

Image
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Revolver Magazin, April 2007. 56 MB.

http://www.ftp2share.com/file/f78475cc- ... l_2007.rar

Image
Maksim

Post by Maksim »

Nosferatu wrote:Maksime ba, de ne insistiraj na gluposti. Tebi je 23 godine slusas Manowar. Manowar je imao 3 albuma kad si ti bio u koljevci i sad - tebi su oni bogovi - a Nu Metal - koji sviraju ljudi tvojih godina - je karina. Daj zajebi to. Evo ti Nu Metal bend, koji je jaci od Rammsteina - a gledao sam ih uporedo, otvorili su koncert za Rammstein. Zove se Crossbreed i na njihovom sam koncertu bio 2002 godine, dakle prije nekih 5 godina. Do tada - su izdali 1 album i samo 1 cd i imaju izdan. Cd je mrak, zaista. Ove godine trebaju izdati svoj drugi album i to ocekujem nestrpljivo. A o tome kakav live set imaju - otidji na ovu stranicu pa pogledaj video clip.

Crossbreed - http://www.myspace.com/crossbreed

You Tube - St. Petersbourg State Theater Concer, 2002.
http://www.youtube.com/watch?v=Df_20WVMYwo

Image

Image
Izvini, jarane, ali da su se rodili cak na iste godine, istog mjeseca i istog dana kao ja, za mene je to karina kako ti navede. Nema to veze koliko je meni godina (22), ja sam sam pronalazio svoju glazbu a nisam dao da mi je servira MTV ili netko drugi. Metal je samo jedan a Nu Metala ne spada su tu kategoriju. Nu Metal je vise neki jeftin Industrial nego Metal. Heavy Metal (samo primjer) ce vjecno zivjeti a Nu Metal ce ubrzo potpuno nestati, jer je trend koji su kreirali producentske kuce. Evo Nu Metal vise nije "in", sad je Emo. To bi moglo znaciti da ces ti poceti slusati Emo, jer je "tvoja generacija". Glazba nema starosti. Mene interesuje glazba koja je kvalitetna, koja se izrazava i koja mi daje nesto a ne drkanje s dva chorda.

Manowar postoje preko 20 godina, jos uvijek pune sale i izdaju dobre stvari, bolje nego 50 Nu Metal bandova zajedno. Preporucujem tvojim Nu Metalcima da malo sjedu pa nauce svirati svoje instrumente.

Tesko ovom svijetu ako svi budu isli za "modama". Klasicna glazba i Jazz npr. su veoma stari, jer ih ne treba slusati samo zato sto su postali prije tvog rodjenja? Ne zaboravi jedno: sve je prije mnogo bolje uradjeno nego danas.
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Maksime dragi. Ja sviram gitaru od 13 godine, danas mi je 27. Imam vise hiljada dollara investiranih u instrumente, i tehnologiju, zavrsio sam osnovnu muzicku i imam dva razredna srednje muzicke skole koju sam napustio jer sam uporedo isao u gimnaziju i srednju muzicku, posjetio sam oko 70 metal/hard core koncerata za koje imam ulaznice, toliko da sam cak prestao ici - prije 3 godine jer sve sto me je interesovalo sam vidjeo a sad sam zauzet necim drugim. Stoga ne mozes ti meni pricati o nekom znanju Manowara - jer je ono evidentno. Slipknotov jedan bubnjar, Mudvayne-ov bassista i gitarista Limb Bizkita - imaju u malom prstu Manowar po svim aspektima muzickim. Problem je sto ne moze svijet ostati na fijakeru i na na vracanju majci medju guzove, pa se tako i nemogu slusati do vijeka djedovi Rolling Stonis, niti didovi Black Sabbatovci, niti bendovi ciji su bubnjevi stariji od tebe, a kamoli clanovi istih, na cije koncerte dolaze - ljudi koji imaju djecu tvojih godina.

Smijesno je dakle da ti ismijavas industrijalni metal a glorificiras grupu penzionera jer Manowar za mene - je metal koliko i Hair Metal - Ratt, Whitesnake, Van Halen, Motley Crue, Extreme, Kiss, Evoksi i Strumfovi, koja na koncert dolaze sa tri bubnjara koji sviraju - jedno te isto al' eto - neka ih medju 20 parkiranih motora na stage-u, dok su im glavna publika - Skinhead-si i razno razni Rasisti, Nazisti, Desnicari, Konzervatvci i slicni koji mrze sve one koji nisu kao i oni. I ne samo to - glavna ikonografija Manoware - je djecija. Crtani film. O cemu to oni pjevaju bogati? Procita li ti ijednu pjesmu njihovu? Glofiriciranje rata, slava bitkama, patriotizam, Odin, Vikinzi, folovi i dolovi a hodaju u lasteks stramplama?

Shvati samo - ovo je proslost.
Image

A ovo sadasnjost i buducnost metala. Evo ti klipovi pa vidi ko od koga sta ima nauciti, sto bi rekao X Files, the truth is out there. Al' treba biti dovoljno sposoban - da se ne limitiras i zatvoris u svoj tor, bilo muzicki, bilo politicki - i mrzis ono sto je iole drukcije, sto ne razumijes. Meni ne smeta Manowar, al' od blizu 500 cd metal muzike kupljenih i oko 200 GB downloadirane na MyBook-u, koje imam - nemam nijedan cd Manowara. Ne sto su toliko losi, vec sto je to za mene proslost, kojoj se je ljepo vratiit s vremena na vrijeme ali danas niko ko pravi novi cd' ne konta - kako da se ugleda na Manowar, jer i taj band zivi - od stare slave, i starih musterija, uz pokojeg novog klinca. Nista vise. I umjesto sto su slaviti korporativne bandove, i placati kartu da budem jedan od 100.000 koji im dodju na koncert gdje cekas u redu za pisanje 2 sata - radije cu otici pogledati lokalni band.

Joey Jordenson - bubnjar Slipknota, gitarista Murderdollsa i Wednesday 13.
Image

http://video.google.com/videoplay?docid ... y+jordison

Raymond Herrera - bubnjar Fear Factory-ja. Born December 18, 1972
http://www.youtube.com/watch?v=xZZYeIPdgSc

Demonstracija onog sto Raymond svira od strane jednog drugog bubnjara - Drones by Fear Factory
http://www.youtube.com/watch?v=PRFVSyKO-t8

Wes Borland Born February 7, 1975 (age 32) Richmond, Virginia
Image
guitar player - Limb Bizkit i Black Light Burns
http://www.youtube.com/watch?v=NZ48F1rXpKk

Mick Thomson (November 3, 1973 (age 33) Des Moines, Iowa) and James Root (October 2, 1971 (age 35) Des Moines, Iowa), - Slipknot Rythm and Lead Guitar, Sour Stone Guitar.

http://www.youtube.com/watch?v=rsMoUcvZ ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=E-xTUTz8 ... ed&search=
Image
Maksim

Post by Maksim »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sviras gitaru od 13 godine, sad ti je 27....? Aja, usput, ova glazba koju ti toliko obozavas zapravo nije bas tvoja generacija, ali ajd...... pazi, ja sam Manowar naveo samo kao primjer. Ali sam Manowar su bogovi spram tih clownova koje ti ovdje navodis koji jedva drze svoje instrumente u rukama. Ali, nema veze, suvisno je raspravljati sada o tome nakon ovog sto si napisao, moram ovo pokazati nekim ljudima da se dobro nasmiju. 27 godina guzici hej.....

Imas Heavy Metal, pa se pojavio Speed Metal, pa Black Metal, Thrash Metal, Death Metal i Power, Progressive i Neo-classical Metal.

Evo ti par youtube linkova pa mi onda reci koliko je sposoban tvoj Slipknot bog na bubnjevima ili koliko si sposoban ti kao gitarist koji navodno sviras od 13 godine......

Michael Romeo iz Symphony X-a (Progressive Metal): http://www.youtube.com/watch?v=PG2804ggsI0

Matthew Mills (Neo-classical Metal): http://www.youtube.com/watch?v=F7m3aIuGlUg

Toxicdeath (Death/Thrash Metal iz Tuzle): http://www.youtube.com/watch?v=2wR0YJGvIO0

Death (Technical Death Metal): http://www.youtube.com/watch?v=7YM_P1MJc

Kreator (Thrash Metal): http://www.youtube.com/watch?v=fw8VNA2e2Ro

Nocturnus (Technical Death Metal): http://www.youtube.com/watch?v=9MD_ZkBmPDk

I evo ako hoces da vidis sto je zbilja dobar bubnjar ---> Dennis Chambers http://www.youtube.com/watch?v=2G0dtcwqVdU

Ovo samo ako razumijes sto je ritam i kompleksno sviranje.

Kakav Slipknot? Uzeo si mi minutu moga zivota sa onom gluposcu koju si napisao...... zar si toliko zaslijepio od MTV-a da ne znas praviti razliku izmedju sranja i kvaliteta pa to razdvajas vremenom ("to je proslost")....... sto ti mislis sto se studira na konzervatoriju? Slipknot? Ne, tamo se studira klasicna glazba i Jazz ako hoces da znas svirati.

27 godina....... nemoj mislit da je ovo nesto licno, ali ne mogu ostati ravnodusan da samo promatram kako se neki provaljuju u ime Metala sto je za mene zlouporaba pojma Metala, jer Slipknot i co nemaju pojma s Metalom. Meni je glazba uopce veoma vazna u zivotu i ja ne mogu tek tako gledati koliko se sranja ovdje pise. Ovo je nemoguce i sto je najjebenije od svega je da si ti jos ozbiljan s svojim stavovima....... ovdje ja stavljam tocku i ne trosite mi vrijeme s vasim budalastinjama. Pogledaj one spotove gore ma malo razmisli sto si napisao. Glazba je mnogo mnogo opsirnija nego sto ti vidis na MTV-u i ta glazba jos uvijek zivi. Ti obozavas trendove. Nestala je Nirvana i njen Grunge, nestali su Duran Duran i njihov sminkerski Electro-Pop, nestadose i Limp Bizkit i njihov Nu Metal, pa ce tako nestati i ova moda Emo i docice nesto novo opet sto naumpadne produkcijskim kucama da soli djeci pamet.... ali Heavy Metal ce vjecno zivjeti i Manowar, Iron Maiden, Black Sabbath, Dio, Judas Priest itd. (cisti primjeri) ce dalje puniti sale.
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Puteru bolan, sto se zestis?

Shvati samo nesto frajeru. Dok je Daysleep-er svirao na Rock Under Siege, a ja se sutao - podno bine 1996 u ovoj majici - dva dana, sa falsifikovanim ulaznicama - tebi je tad bilo 11 godina.

Image

Sta dalje da ti pricam?

Ja sam PRIJE rata, slusao bendove koje ti danas spominjes. Meni ni po cemu ti bendovi - ne odgovaraju danas, a razlozi su ideoloske prirode. Ja ne vjerujem u zmajeve, vjestice, boga munje i podzemlja, Neptuna i kojekakve druge budalestine. To je CRTANI FILM - od metala. I slusaju ga baustelci bjelosvjetski - rekoh ti bolan - ko dolazi na koncert Manowara - Skinsi. Pa ti su zaglavili ne u 1980. vec u 1930-tim.

Ti se i dalje drzis neki glupih prica o tome sta je koji TIP metala. Ja ti govorim da jedini sudija o tipu metala nije genra - vec live nastup. To je mjera - koliko je nesto dobro. I govorim ti da nisam blecak po tome - sta ko svira i kako svira. Ti kad odsviras jednu pjesmu Slipknota - imas od mene Ibanez od $1000, sa pojacalom, distorzijom, pedalom, digitalnim recorderom i privatnim instrukcijama James Heatfielda. TI LICNO. A do tada - o onome sto sam ne mozes uopste umom da pojimis i opcis - nemoj ni da sudis. To ti govorim ja - koji mogu odsvirati vecinu pjesama Maidena - al' Slikpnota vec malo teze.

I za kraj - ostavi ti svoje stavove za sebe. Ja covjece znam ljude iz Slipknota uzivo, sa Ozzfesta, na kojem su imali kasetu - sa dvije pjesme snimljene, koji je odrzan 1999 godine, na malom stagu istog, mozda pred 50-60 ljudi, inace je cijeli bend iz grada u kojem sam zivjeo off and on, svih 9 momaka. Znam zenu Corry-jevu, pjevaca Stone Sour-a, koja je stripperka u Des Moines-u, jednako kao i njega. Imam fotku sa Static-x-om prije nego sto je izdan Wisconsin Death Trip, Linkin Park sam upoznao davno prije Hybrid Theory-ja nego sto je izasla. Na podrumskim privatnim dernecima sam slusao Primer 55 - bend za koji ti ni dan danas ne znas, i hed(pe). Sto se tice Iron Maiden-a, dva put uzvio sam ih vidjeo, jednom iz 2-gog reda, imam znojnicu Steve Harrisa. Drumstick Smashing Pumpkinsa - sa njihove zadnje turneje odrzane, majicu sa potpisom svih clanova Rammsteina - sa Mutter turneje. Sa bubnjarem Marduka, Emilom Dragutinovicem - covjekom koji je nase gore list - sam znao sjesti i popiti koju, otac mu je taksista, u Svedskoj. Znas li uopste ko je Oskar Dronjak? Gitarista Hammerfall-a Svedskog, rodjen u Svedskoj, al' nase gore list. Da si barem spomenuo u vezi virtuoza metala - Yngwie Malmsteen-a, Devina Townsenda iz Strapping Young Lad, ili Adam Jonesa iz Tool-a, ili Tom Morrela iz Audioslave, pa ti ne bih ni zamjerio - nego samo vintas jedno te isto - Manowar, Manowar. Sad spominjes npr. Death - pa ja sam za pomoc Chuck Shulinder-a, kupio neke sitnice sa aukcije koju su imali da skupe mu novac za ljecenje, covjek je umro od tumora na mozgu 2001, imao je bend koji je meni vise lezao od Death-a, Control Denied. Evo poslusaj bolan - par bendova koja cu ti preporuciti - Avenged Sevenfold, Mastodon, Intronaut i Gojira.

Shvati bolan - smijesan si ti sa MTV-ovskim sranjima i stereotip-iziranjem - pa nije metal iz Beca, ni iz Brckog vec je iz Skandinavije i Amerike, ja kad tebi budem drzao predavanja o Mozartu, Bachu, Heidenu, Shopenu, Wagneru, Bethovenu i Lepoj Breni - onda ces i ti meni moci "objasnjavati" metal i sta se svira na konzervatoriju. Koji je to metal bend - sa Beckog konzervatorija muzike za kojeg se zna, dalje od Salzburga, daj mi ime?

Chicago - prije 6+ godina. (negdje tamo kad je tebi bilo 15 godina).
Image
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ova tema postaje zanimljiva :oops:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Nosferatu wrote:Shvati samo nesto frajeru. Dok je Daysleep-er svirao na Rock Under Siege, a ja se sutao - podno bine 1996 u ovoj majici - dva dana, sa falsifikovanim ulaznicama - tebi je tad bilo 11 godina.

Sta dalje da ti pricam?
Nosferatu buraz, treba pustit momka nek zivi u svom svijetu.

Skontace kad malo sazrije.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

DaysleepeR wrote:
Nosferatu wrote:Shvati samo nesto frajeru. Dok je Daysleep-er svirao na Rock Under Siege, a ja se sutao - podno bine 1996 u ovoj majici - dva dana, sa falsifikovanim ulaznicama - tebi je tad bilo 11 godina.

Sta dalje da ti pricam?
Nosferatu buraz, treba pustit momka nek zivi u svom svijetu.

Skontace kad malo sazrije.
cekaj ba... jednom je bilo 11 godina, a drugom 16 :oops:
dze su ovi stari metalci :D
Maksim

Post by Maksim »

Aja, Nosferatu, ti si jedan od onih koji su "odrasli", postao si stariji ali ne i pametniji. Tko kaze da ja vjerujem u zmajeve i kojekakve misteriozne prikaze? Znaci ti si slusao kofol Metal tada, jer si se furao na simbolicne stvari. Jesi li ikada vidio interview sa Chuckom gdje je precizno rekao sto je Metal. Metal nije vanjski izgled, ceznja za pripadanjem necemu ili jednostavno praviti se "opasan". Radi se o glazbi i Death nikad nisu bili sotonisticki band, nego su njihova prva tri albuma bila vise Gore/Science-Fiction Horror.
Cijeli niz Thrash Metal bandova se uopce nije bavio temama kao fantazija ili sotonizam, nego vise rat, destrukcija, socijalna nepravda itd...... i kad kazem destrukcija, ne mislim na pozivanje na destrukciju, nego tematiziranje tog problema. U Death Metalu ces naci primitivizma u tekstovima, ali ne u glazbi.

Da recimo sad slusas Jazz ili klasiku npr., to bi skroz razumio, jer Jazz i klasika su danas dan najkvalitetniji glazbeni pravci, no Nu Metal.... e to je jarane jedan veliki korak unazad. No, to je tvoja licna stvar, ali ti to promoviras kao nesto bolje i "naprednije" od Heavy Metala. To je sokantno i alarmantno. Nu Metal slusa djecurlija od 14 godina koja jos nije zrela da shvati sto je glazba a ne samo Metal ili neki drugi smjer.
Ja osim Metala slusam i Jazz, Jazz-Fusion, klasiku, Kubansku glazbu, Bossa Novu pa i Peruansku glazbu npr., jer volim dobru glazbu i covjeciji ekspresionizam nije ogranicen samo na bijes i nezadovoljstvo, nego postoje i ljepse i drukcije strane zivota. Zato prvo volim glazbu pa onda njezine smjerove. Kvalitet mi je vrlo vazan a to nije "kurcenje" u smislu "vidi sto dobro znam svirati", nego u tome vidim taj passion prema glazbi u kojem das 100 % od sebe da se cisto izrazis kroz glazbu a ne da sviras dva akorda da bi sto prije izasao na binu i da bi ti djecurlija vristala iz publike.

Svijet je samo tehnoloski uznapredovao, no eticki se nije nista promijenilo. Negdasnji kraljevi, knezovi i vazali su danas premijeri, ministri i generalni direktori korporacija a bijedi nikad kraj. Sto se tice umjetnosti, glazbe i filma, sve je vec prije mnogo ljepse i kvalitetnije uradjeno. Na polju umjetnosti skoro nista vise nema ljepote. Nu Metal je dobar za profit i nista vise i meni licno ta glazba nista ne daje, jer ja sam covjek i imam tisuce osjecaja, tako da se u toj glazbi ne mogu pronaci. Samo robota mozes programirati tako da bude zadovoljen s tom glazbom. To je moj stav. I jedan Sevdah je zakon za taj Nu Metal.

Tvoja starost te ne cini pametnijim i iskusnijim od mene, sto ne znaci da ja sad hocu reci da sam pametnijim od tebe. To ne smatram, nego te respektujem kao sugovornika.
Loud

Post by Loud »

Od ove nove pichuladije koja svira nakav metal jedino sto mi lezi jesu Avanged Sevenfold. Momci su dobri , jedina zamjerka je vokal. Slusam svega i svacega al' ovi novi pravci u metalu mi nikako ne pasu. Pozelio sam cuti solo u pjesmi, malo harmonije.
green man

Post by green man »

Ljudi moji nevidim razlog svađanju.Jedan govori kako se svi metalci trebaju držat zajedno a istovremeno napada drugog.Sami svoje argumente pobijate.
Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Da i ja zalijepim jedan svoj dragi klasik

Annihilator -Alison Hell

http://www.youtube.com/watch?v=Py5h80QI3hE
black

Post by black »

DaysleepeR wrote:Da i ja zalijepim jedan svoj dragi klasik

Annihilator -Alison Hell

hehe Jeff Waters i Annihulator klasicni i cisti trash metal..solaze poteske za skinuti ;)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

black wrote:
DaysleepeR wrote:Da i ja zalijepim jedan svoj dragi klasik

Annihilator -Alison Hell

hehe Jeff Waters i Annihulator klasicni i cisti trash metal..solaze poteske za skinuti ;)
Malo vise poteske :D

Samo za uvod treba dobro muda otegnut
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Evo nesto crno :D

Paradise lost - Embers Fire
http://www.youtube.com/watch?v=ggqDt_51Yik
black

Post by black »

DaysleepeR wrote: Malo vise poteske :D

Samo za uvod treba dobro muda otegnut
ma polomiti prste i oguliti jagodice :D