Ako odes, napisi vodic, da znamo sta nas ockujekaranana wrote:hvala momci. do tog cu parkinga, pa cu malo eksperimentisati.
Vratimo Trebević Sarajlijama
- Chemist
#76 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
-
mistek
#77 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Samo se držiš staze i nema straha 
- chengaba
#78 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Max Bunker wrote: Jel ko prolazio tuda ? Da nije mina koja ostala, mene sve hastraVeliku zelju imam, ali je strah jaci...
Kuda konkretno, ja sam gore ljeti stalno, nemoj samo po šumi istraživati i po napuštenim objektima.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#79 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Ma slobodno se može šetati prema Dobrim vodama, tu mina nema. Kao što je već rečeno samo ne treba u šumu zalaziti i to je to!
Još jedna stvar. Probijen je novi put prema Trebeviću od strane Lukavice (kompletno novi asfalt, milina voziti)! Malo je duži put ali ljepši za vožnju i manje stresan za krajnice i lafete. Doduše, on se opet spaja na staru cestu kod sela Jasik, ali za nekoga ko ide turistički da malo istraži planinu meni je to ljepša opcija.
Još jedna stvar. Probijen je novi put prema Trebeviću od strane Lukavice (kompletno novi asfalt, milina voziti)! Malo je duži put ali ljepši za vožnju i manje stresan za krajnice i lafete. Doduše, on se opet spaja na staru cestu kod sela Jasik, ali za nekoga ko ide turistički da malo istraži planinu meni je to ljepša opcija.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#80 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Možel' da se nacrta kuda se to ideRomeo 80 wrote:Još jedna stvar. Probijen je novi put prema Trebeviću od strane Lukavice (kompletno novi asfalt, milina voziti)! Malo je duži put ali ljepši za vožnju i manje stresan za krajnice i lafete. Doduše, on se opet spaja na staru cestu kod sela Jasik, ali za nekoga ko ide turistički da malo istraži planinu meni je to ljepša opcija.
Edit: Je li to onaj put što počinje od nekadašnjeg ETF-a?
- chengaba
#81 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Imaš iz Lukavice putokaze (Tilava).1946 wrote:Možel' da se nacrta kuda se to ideRomeo 80 wrote:Još jedna stvar. Probijen je novi put prema Trebeviću od strane Lukavice (kompletno novi asfalt, milina voziti)! Malo je duži put ali ljepši za vožnju i manje stresan za krajnice i lafete. Doduše, on se opet spaja na staru cestu kod sela Jasik, ali za nekoga ko ide turistički da malo istraži planinu meni je to ljepša opcija.
- Romeo 80
#82 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Ma da sad ne trošim vrijeme na to ali kao što prethodnik reče imaš putokaze i nikako ne možeš pogriješiti. Neka ti polazna tačka bude Trg. centar Tuš u Lukavici i od njega ideš prema kružnom toku (dakle s glavne raskrsnice od Tuš-a skrećeš pored njihovog Mup-a prema kružnom) i prođeš kružni tok i samo pravo pičiš novom cestom dok ne dođeš do velikog znaka (pravo za Pale i Jahorinu, a lijevo Lukavica). Tu skreneš lijevo za Lukavicu i da te to ne zabuni jer si i krenuo iz Lukavice i put će te odvesti do Jasika na Trebeviću. Cesta je odlična i široka, pa na nekim mjestima se može razviti fina brzina jer ima pravaca dosta.1946 wrote:Možel' da se nacrta kuda se to ideRomeo 80 wrote:Još jedna stvar. Probijen je novi put prema Trebeviću od strane Lukavice (kompletno novi asfalt, milina voziti)! Malo je duži put ali ljepši za vožnju i manje stresan za krajnice i lafete. Doduše, on se opet spaja na staru cestu kod sela Jasik, ali za nekoga ko ide turistički da malo istraži planinu meni je to ljepša opcija.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#83 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Dok ugrabim slobodnog vremena pa ću isprobati i taj put. Ako se negdje izgubim ti ćeš me na duši nositi 
- Romeo 80
#84 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
1946 wrote:Dok ugrabim slobodnog vremena pa ću isprobati i taj put. Ako se negdje izgubim ti ćeš me na duši nositi
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#85 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Mozel neko preko googla eartha ili nkekako drugacije postaviti sliku sa priblizno tacnim informacijama gdje su mine na trebevicu, tj sta nije deminirano
- jedna tamo
#86 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
hoću i ja na trebević
joj gore sam provela djetinjstvo, trebević volim više od bjelašnice i igmana, al nisam bila gore sto godina
- valterbranisarajevo
#87 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Koliko sam ja primjetio najpopularnija mjesta na Trebeviću, gdje se može vidjeti najviše raje su: parkiralište preko puta prvog šumara, Brus,onaj plato iznad sela Dovlići (to je ono selo u dolini nekih 1 KM udaljeno od Brusa) i također jedna udolina između Brusa i Dovlića sa desne strane ceste -ova dva mjesta su roštilj kote.. 
- Romeo 80
#88 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
valterbranisarajevo wrote:Koliko sam ja primjetio najpopularnija mjesta na Trebeviću, gdje se može vidjeti najviše raje su: parkiralište preko puta prvog šumara, Brus,onaj plato iznad sela Dovlići (to je ono selo u dolini nekih 1 KM udaljeno od Brusa) i također jedna udolina između Brusa i Dovlića sa desne strane ceste -ova dva mjesta su roštilj kote..
Jeste, samo je šteta što dosta ljudi ne zna kakve još ljepote Trebević skriva, pa nikad npr. ne idu na vrh prema repetitoru, a priroda je tako lijepa. Raj! Opet kako se prema prirodi odnosimo možda je to i dobro, jer bi i gore možda gledali kese, konzerve i odbačene automobilske gume.
- valterbranisarajevo
#89 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Nažalost, ovi dijelovi Trebevića koje sam spomenuo su prilično prljavi, uključujući i okolnu šumu. Tačno se vidi – ekipa je roštiljala i poslije toga ostavila smeće na tom mjestu. Primjetio sam i crne vreće pune čepova od flaša što znači da se i neki ugostitelji gore rješavaju smeća.
Nadam se da će se neko od vlasti sjetiti i napraviti, kao na drugim planinama, prostor gdje se može roštiljati, kante za smeće i organizovati odnošenje otpada. Mislim da bi se, posebno vikendom, i EKO policija mogla napisati lijepih kazni...
Nadam se da će se neko od vlasti sjetiti i napraviti, kao na drugim planinama, prostor gdje se može roštiljati, kante za smeće i organizovati odnošenje otpada. Mislim da bi se, posebno vikendom, i EKO policija mogla napisati lijepih kazni...
- chengaba
#90 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Pa jeste vidjeli onaj veliki kontejner za smeće odmah pored repetitora i na šta ono liči. 
-
J_H
#91 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Odvojite 5 minuta i popunite anketu o Sarajevskoj žičari.
Ova anketa dio je istraživanja o efikasnosti investicije u obnovu Sarajevske (Trebevićke) žičare. Istraživanje se provodi na postdiplomskom studiju Naprednog finansijskog menadžmenta Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, i EF iz Zagreba. Svi građani Sarajeva pozvani su da ispune anketu. Ona je anonimna, a rezultati će se koristiti samo u svrhu ovog istraživanja.
Hvala!!!
https://spreadsheets.google.com/viewfor ... NkE6MQ&ifq
Ova anketa dio je istraživanja o efikasnosti investicije u obnovu Sarajevske (Trebevićke) žičare. Istraživanje se provodi na postdiplomskom studiju Naprednog finansijskog menadžmenta Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, i EF iz Zagreba. Svi građani Sarajeva pozvani su da ispune anketu. Ona je anonimna, a rezultati će se koristiti samo u svrhu ovog istraživanja.
Hvala!!!
https://spreadsheets.google.com/viewfor ... NkE6MQ&ifq
-
El_comadante
#92 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
e raja da li neko zna tačno kako doči na onaj novi put za Jahorinu? jer ja sam konto da se ide prema Kasindolu pa onda lijevo na onaj novi put ali izleda nije tako. a pitam jer je tim putem bolje ići na Trebević nego starim a jeste malo dalje.
- valterbranisarajevo
#93 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Ima nekoliko postova iznad uputstvo.
Znači, trebaš doći do semafora kod tržnog centra TUŠ u Lukavici.
Ako dolaziš od pravca Vraca skreneš na semaforu lijevo- od Dobrinje naravno desno.
Voziš se tom ulicom do kraja (Na početku ulice se nalazi opština-prepoznaje se po nekim zastavama i taksi štand).
Na kraju ulice je kružni tok. Prođeš preko njega i nastaviš pravo.
To je početak te nove ceste.
Dugačka je malo više od 15 km. (Uostalom kada dođeš tamo možeš uvijek nekoga pitati gdje dalje) Cesta se uključuje na staru Trebevičku cestu malo poslije sela Jasik odnosno nekih 1km prije skretanja za Jahorinu. Cesta je dobra i nema gužve na njoj. priroda kroz koju prolazi je predivna. Lijepo je vidjeti sa nje i drugu stranu Trebevića.
Ako dolaziš od pravca Vraca skreneš na semaforu lijevo- od Dobrinje naravno desno.
Voziš se tom ulicom do kraja (Na početku ulice se nalazi opština-prepoznaje se po nekim zastavama i taksi štand).
Dugačka je malo više od 15 km. (Uostalom kada dođeš tamo možeš uvijek nekoga pitati gdje dalje) Cesta se uključuje na staru Trebevičku cestu malo poslije sela Jasik odnosno nekih 1km prije skretanja za Jahorinu. Cesta je dobra i nema gužve na njoj. priroda kroz koju prolazi je predivna. Lijepo je vidjeti sa nje i drugu stranu Trebevića.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#94 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Ej ljudi sjeca li se neko koliko je prije rata kostala karta za zicaru, u jednom smijeru ili povratna 
-
El_comadante
#95 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
hvala sad znam. gore mi nije bilo najjasnije. znaci na kružnom toku produžim pravo onim putem pored kuča i nastavim pravo još. znači to je to.valterbranisarajevo wrote:Ima nekoliko postova iznad uputstvo.
- valterbranisarajevo
#96 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Tako je. Evo ljudi sa foruma Jahorina su sve to lijepo nacrtali..

- memlija
#97 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Evo malo friških slikica sa Trebevića..........
,
,

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,-
VjecitiStudent
#98 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Uzas!
Znaci, dobili smo jos jednu deponiju smeca.
- memlija
#99 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
VjecitiStudent wrote:Uzas!
-
VjecitiStudent
#100 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama
Prosetaj se kad ode snijeg, samo ce ti se kazati.memlija wrote:VjecitiStudent wrote:Uzas!