Vratimo Trebević Sarajlijama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chemist

#76 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by Chemist »

karanana wrote:hvala momci. do tog cu parkinga, pa cu malo eksperimentisati.
Ako odes, napisi vodic, da znamo sta nas ockuje :)
mistek

#77 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by mistek »

Samo se držiš staze i nema straha :)
chengaba

#78 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by chengaba »

Max Bunker wrote: Jel ko prolazio tuda ? Da nije mina koja ostala, mene sve hastra :( Veliku zelju imam, ali je strah jaci...

Kuda konkretno, ja sam gore ljeti stalno, nemoj samo po šumi istraživati i po napuštenim objektima.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#79 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by Romeo 80 »

Ma slobodno se može šetati prema Dobrim vodama, tu mina nema. Kao što je već rečeno samo ne treba u šumu zalaziti i to je to!
Još jedna stvar. Probijen je novi put prema Trebeviću od strane Lukavice (kompletno novi asfalt, milina voziti)! Malo je duži put ali ljepši za vožnju i manje stresan za krajnice i lafete. Doduše, on se opet spaja na staru cestu kod sela Jasik, ali za nekoga ko ide turistički da malo istraži planinu meni je to ljepša opcija. :)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#80 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by 1946 »

Romeo 80 wrote:Još jedna stvar. Probijen je novi put prema Trebeviću od strane Lukavice (kompletno novi asfalt, milina voziti)! Malo je duži put ali ljepši za vožnju i manje stresan za krajnice i lafete. Doduše, on se opet spaja na staru cestu kod sela Jasik, ali za nekoga ko ide turistički da malo istraži planinu meni je to ljepša opcija. :)
Možel' da se nacrta kuda se to ide :)
Edit: Je li to onaj put što počinje od nekadašnjeg ETF-a?
chengaba

#81 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by chengaba »

1946 wrote:
Romeo 80 wrote:Još jedna stvar. Probijen je novi put prema Trebeviću od strane Lukavice (kompletno novi asfalt, milina voziti)! Malo je duži put ali ljepši za vožnju i manje stresan za krajnice i lafete. Doduše, on se opet spaja na staru cestu kod sela Jasik, ali za nekoga ko ide turistički da malo istraži planinu meni je to ljepša opcija. :)
Imaš iz Lukavice putokaze (Tilava).
Romeo 80

#82 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by Romeo 80 »

1946 wrote:
Ma da sad ne trošim vrijeme na to ali kao što prethodnik reče imaš putokaze i nikako ne možeš pogriješiti. Neka ti polazna tačka bude Trg. centar Tuš u Lukavici i od njega ideš prema kružnom toku (dakle s glavne raskrsnice od Tuš-a skrećeš pored njihovog Mup-a prema kružnom) i prođeš kružni tok i samo pravo pičiš novom cestom dok ne dođeš do velikog znaka (pravo za Pale i Jahorinu, a lijevo Lukavica). Tu skreneš lijevo za Lukavicu i da te to ne zabuni jer si i krenuo iz Lukavice i put će te odvesti do Jasika na Trebeviću. Cesta je odlična i široka, pa na nekim mjestima se može razviti fina brzina jer ima pravaca dosta. :)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#83 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by 1946 »

Dok ugrabim slobodnog vremena pa ću isprobati i taj put. Ako se negdje izgubim ti ćeš me na duši nositi :D
Romeo 80

#84 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by Romeo 80 »

1946 wrote:Dok ugrabim slobodnog vremena pa ću isprobati i taj put. Ako se negdje izgubim ti ćeš me na duši nositi :D
:lol: :D Ma ne bi trebalo biti frke! Samo nemoj promašiti onu raskrsnicu što sam spominjao (skrećeš lijevo za Lukavicu) da ne bi zapucao za Pale bez veze! :mrgreen:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#85 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by Admir_1984 »

Mozel neko preko googla eartha ili nkekako drugacije postaviti sliku sa priblizno tacnim informacijama gdje su mine na trebevicu, tj sta nije deminirano
jedna tamo

#86 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by jedna tamo »

hoću i ja na trebević :) joj gore sam provela djetinjstvo, trebević volim više od bjelašnice i igmana, al nisam bila gore sto godina
valterbranisarajevo

#87 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by valterbranisarajevo »

Koliko sam ja primjetio najpopularnija mjesta na Trebeviću, gdje se može vidjeti najviše raje su: parkiralište preko puta prvog šumara, Brus,onaj plato iznad sela Dovlići (to je ono selo u dolini nekih 1 KM udaljeno od Brusa) i također jedna udolina između Brusa i Dovlića sa desne strane ceste -ova dva mjesta su roštilj kote.. :)
Romeo 80

#88 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by Romeo 80 »

valterbranisarajevo wrote:Koliko sam ja primjetio najpopularnija mjesta na Trebeviću, gdje se može vidjeti najviše raje su: parkiralište preko puta prvog šumara, Brus,onaj plato iznad sela Dovlići (to je ono selo u dolini nekih 1 KM udaljeno od Brusa) i također jedna udolina između Brusa i Dovlića sa desne strane ceste -ova dva mjesta su roštilj kote.. :)

Jeste, samo je šteta što dosta ljudi ne zna kakve još ljepote Trebević skriva, pa nikad npr. ne idu na vrh prema repetitoru, a priroda je tako lijepa. Raj! Opet kako se prema prirodi odnosimo možda je to i dobro, jer bi i gore možda gledali kese, konzerve i odbačene automobilske gume. :roll:
valterbranisarajevo

#89 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Nažalost, ovi dijelovi Trebevića koje sam spomenuo su prilično prljavi, uključujući i okolnu šumu. Tačno se vidi – ekipa je roštiljala i poslije toga ostavila smeće na tom mjestu. Primjetio sam i crne vreće pune čepova od flaša što znači da se i neki ugostitelji gore rješavaju smeća.

Nadam se da će se neko od vlasti sjetiti i napraviti, kao na drugim planinama, prostor gdje se može roštiljati, kante za smeće i organizovati odnošenje otpada. Mislim da bi se, posebno vikendom, i EKO policija mogla napisati lijepih kazni...
chengaba

#90 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by chengaba »

Pa jeste vidjeli onaj veliki kontejner za smeće odmah pored repetitora i na šta ono liči. :sad:
J_H

#91 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by J_H »

Odvojite 5 minuta i popunite anketu o Sarajevskoj žičari.

Ova anketa dio je istraživanja o efikasnosti investicije u obnovu Sarajevske (Trebevićke) žičare. Istraživanje se provodi na postdiplomskom studiju Naprednog finansijskog menadžmenta Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, i EF iz Zagreba. Svi građani Sarajeva pozvani su da ispune anketu. Ona je anonimna, a rezultati će se koristiti samo u svrhu ovog istraživanja.

Hvala!!!

https://spreadsheets.google.com/viewfor ... NkE6MQ&ifq
El_comadante

#92 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by El_comadante »

e raja da li neko zna tačno kako doči na onaj novi put za Jahorinu? jer ja sam konto da se ide prema Kasindolu pa onda lijevo na onaj novi put ali izleda nije tako. a pitam jer je tim putem bolje ići na Trebević nego starim a jeste malo dalje.
valterbranisarajevo

#93 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Ima nekoliko postova iznad uputstvo.

Znači, trebaš doći do semafora kod tržnog centra TUŠ u Lukavici.

Ako dolaziš od pravca Vraca skreneš na semaforu lijevo- od Dobrinje naravno desno.

Voziš se tom ulicom do kraja (Na početku ulice se nalazi opština-prepoznaje se po nekim zastavama i taksi štand).

Na kraju ulice je kružni tok. Prođeš preko njega i nastaviš pravo.

To je početak te nove ceste.

Dugačka je malo više od 15 km. (Uostalom kada dođeš tamo možeš uvijek nekoga pitati gdje dalje) Cesta se uključuje na staru Trebevičku cestu malo poslije sela Jasik odnosno nekih 1km prije skretanja za Jahorinu. Cesta je dobra i nema gužve na njoj. priroda kroz koju prolazi je predivna. Lijepo je vidjeti sa nje i drugu stranu Trebevića.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#94 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by Admir_1984 »

Ej ljudi sjeca li se neko koliko je prije rata kostala karta za zicaru, u jednom smijeru ili povratna :?
El_comadante

#95 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by El_comadante »

valterbranisarajevo wrote:Ima nekoliko postova iznad uputstvo.

Znači, trebaš doći do semafora kod tržnog centra TUŠ u Lukavici.

Ako dolaziš od pravca Vraca skreneš na semaforu lijevo- od Dobrinje naravno desno.

Voziš se tom ulicom do kraja (Na početku ulice se nalazi opština-prepoznaje se po nekim zastavama i taksi štand).

Na kraju ulice je kružni tok. Prođeš preko njega i nastaviš pravo.

To je početak te nove ceste.

Dugačka je malo više od 15 km. (Uostalom kada dođeš tamo možeš uvijek nekoga pitati gdje dalje) Cesta se uključuje na staru Trebevičku cestu malo poslije sela Jasik odnosno nekih 1km prije skretanja za Jahorinu. Cesta je dobra i nema gužve na njoj. priroda kroz koju prolazi je predivna. Lijepo je vidjeti sa nje i drugu stranu Trebevića.
hvala sad znam. gore mi nije bilo najjasnije. znaci na kružnom toku produžim pravo onim putem pored kuča i nastavim pravo još. znači to je to.
valterbranisarajevo

#96 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Tako je. Evo ljudi sa foruma Jahorina su sve to lijepo nacrtali..

Image
memlija

#97 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by memlija »

Evo malo friških slikica sa Trebevića..........

Image,

Image,

Image

Image,

Image,

Image,

Image,

Image,
VjecitiStudent

#98 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by VjecitiStudent »

Uzas!
Znaci, dobili smo jos jednu deponiju smeca.
memlija

#99 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by memlija »

VjecitiStudent wrote:Uzas!
:?
VjecitiStudent

#100 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by VjecitiStudent »

memlija wrote:
VjecitiStudent wrote:Uzas!
:?
Prosetaj se kad ode snijeg, samo ce ti se kazati.
Post Reply