pakovanje koverti - istina ili laz ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

amrino

Post by amrino »

nina_83 wrote:
Lik_Bordo wrote:pa fazon je u tome da ti u katalogu fino piše DAJ I TI OVAKAV OGLAS U NOVINAMA i raja će počet tebi da se javlja na oglas i da ti šalje po 20 KM. Ti fino samo iskopiraš katalog(20-tak stranica u kojim je objašnjeno da je sve fol), ZAPAKUJEŠ GA U KOVERTU i šalješ raji koja se javila na oglas. I tako zaradiš nekih 300-400 KM mjesečno na tuđoj muci.
Ti si najblize postavio stvari na svoje mjesto. Mislim da si pogodio "u sridu", sto bi rekli Dalmatinci. Nazvala sam doticnu gospodju i evo sta mi je rekla..Kupim 2 koverte, jednu adresiram na sebe i stavim je u drugu, koju adresiram na nju. Onda ona meni posalje neka 3 papira, jedan je prijava, druga dva su objasnjenje za rad. Kad sam je pitala STA se tu zapravo pakuje i kakav je PROIZVOD u pitanju, pocela je da vrda i mulja, govoreci da ce mi sve biti jasno, kad dobijem uputstva. Skontala sam da ne zeli vise nista reci, pa sam joj rekla da nisam zainteresovana, jer mi je nejasna ta tajnovitost, i da pomisljam na svasta, mozda pakuje listice lsd-a ili antraks ili..i onda dodadoh da mi brat radi u MUP-u kao visi inspektor i da se moram prvo konsultovati s njim. To je doticna gospodja izgleda dozivjela neku vrstu prosvjetljenja :D pa mi brze bolje rece da nije nista od navedenog u pitanju, nego je stvar u cirkularnom slanju vec adresiranih koverti, "koje se onda salju na naplatu" jest, al malo sutra. Nista se ne salje na naplatu, nego bih ja bila ta ovca, koja bi poslala njoj tih 10 eur i eto joj naplate, onda bih ja isto stavila milion oglasa i cekala "svoju" ovcu, Image koja ce meni poslati 10 eur i tako su oni to fino smislili Image
Hej- vjerovatno ima bruka prevaranata...ali ako si stvarno zainteresovana za posao u kuci- preporucila bih ti da nazoves nekoga ko je iz tvog grada tj. isti pozivni br. i da insistiras da se vidite face to face.
Znam 100 % da ima ljudi koji se fakat time bave...
a ako zelis mogu ti ja dati katalog- besplatno. Javi se na pm
Pooll

Post by Pooll »

mrgud@ wrote:
Pooll wrote:Postoji to sklapanje igracaka... i slicni poslici... i na kraju ti zaista posteno plate...

Postoji i opcija: platis Image i oni ti zaista posalju informacije o poslu sa uslovima koje ni budala ne bi prihvatila i tako sebi osiguraju cenera... po cenera...

Pa da... nista lakse nego napraviti sprdacinu od svake teme o kojoj pojma nemas niti odgovaras sa argumentima, niti si se susreo/la kad s tim...
Probaj nekad nesto napisati a ne ismijavati temu o kojoj pises.
A ti mora da si prevarant sto salje "upute o unosnim poslovima"... :lol: :lol: :lol:
Sensei

Post by Sensei »

Meho Kodro wrote:Kakve gluposti, pakiranje, igracke.... :-D

Ti oglasi su najobicnija prevara
A kako se uvjeriti o cemu se tu radi, vrlo lako, javiti se na jedan oglas, ja sam jednoj gdji poslao zatrazenu sumu na njenu adresu i ona mi je natrag poslala brosuru sa uputstvima kako zaradjivati novac, a uputstvo je sljedece:

DAJ I TI OVAKAV OGLAS KAO I JA PA CES ZARADITI PARA
U brosuri se detaljno objasnjava, sta treba pisati u oglasu, tip sigurna zarada, ovo..ono..., ja sam zadovoljan dobivenom informacijom, ako covjek nema moralnog skrupula na takav nacin se moze zaradjivati, uvijek ce biti budala koje ce nasjesti, ili biti toliko znatizeljne kao ja :D
:lol: :lol: :lol:
jah, eto svi ostali budale, samo ti znatiželjan :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Ma nema dzabe ni u stare babe! :D
mrgud@

Post by mrgud@ »

Pooll wrote:
mrgud@ wrote:
Pooll wrote:Postoji to sklapanje igracaka... i slicni poslici... i na kraju ti zaista posteno plate...

Postoji i opcija: platis Image i oni ti zaista posalju informacije o poslu sa uslovima koje ni budala ne bi prihvatila i tako sebi osiguraju cenera... po cenera...

Pa da... nista lakse nego napraviti sprdacinu od svake teme o kojoj pojma nemas niti odgovaras sa argumentima, niti si se susreo/la kad s tim...
A ti mora da si prevarant sto salje "upute o unosnim poslovima"... :lol: :lol: :lol:

K'o da ti je Sherlock Holmes nesto u rodu! Kako si pogodio?!?! :shock:
Pooll

Post by Pooll »

mrgud@ wrote:
Pooll wrote:
mrgud@ wrote:

K'o da ti je Sherlock Holmes nesto u rodu! Kako si pogodio?!?! :shock:
:lol: :lol: :lol: :kiss:
chercha

Post by chercha »

Ljudi to je ziva prevara, jedna moja prijateljica je zvala na jedan takav oglas. Lik je negdje u Travniku, adresa i on stvarno postoje. Ona poslala 20 KM i dobila nazad neka 3 papira na kojima pise da moras kupiti neki katalog s p[oslovima i na njemu su adrese kompanija koje to rade, a caka je u tome sto je taj katalog 120 KM.
Znaci onih 20 KM dajete dzaba, svi ti oglasi su samo varanje naroda.
Pooll

Post by Pooll »

mrgud@ daj adresu da ti posaljemo po 20 markI :D :lol: :lol: :lol:
Comrad

Post by Comrad »

Ne mogu da vjerujem da ima ovako naivnih ljudi :-)
*mima*

Post by *mima* »

LAŽ.
shin

Post by shin »

Nije zdravo lizati koverte ima hemije u ljepilu.
Saian

Post by Saian »

George: Yes I'd like to speak to Marisa Tomei, please?
Marisa , Hi it's George Costanza.. I'm the short, funny, quirky bald man
you met a little while ago, heh! yeah I was just calling 'cos I wanted you to know
that I'm not engaged anymore......well huh, She died....Toxic glue from the wedding invitations.....well we were expecting about two hundred people. Yeah... Anyway.. hum I got the funeral tomorrow but huh.. my weekend is pretty wide open and I was wondering...

(dial tone interrupts George)..... Hello...Hello..

:D :D :D :D legenda :D
amrino

Post by amrino »

Saian wrote:George: Yes I'd like to speak to Marisa Tomei, please?
Marisa , Hi it's George Costanza.. I'm the short, funny, quirky bald man
you met a little while ago, heh! yeah I was just calling 'cos I wanted you to know
that I'm not engaged anymore......well huh, She died....Toxic glue from the wedding invitations.....well we were expecting about two hundred people. Yeah... Anyway.. hum I got the funeral tomorrow but huh.. my weekend is pretty wide open and I was wondering...

(dial tone interrupts George)..... Hello...Hello..

:D :D :D :D legenda :D
KRALJ! :lol: :lol: :lol:
IMME

Post by IMME »

shin wrote:Nije zdravo lizati koverte ima hemije u ljepilu.
:lol:

NISTA od te nafake :D
Post Reply