Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
za_sada_bez_dobrog_nicka

#76 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

DobroJutroKolumbo wrote:Mene najvise interesuje mogu li prodavati na E Bay-u i pare dobiti na paypal, a onda prebaciti na svoj racun...Pitam za nas smrtnike u BiH???

Možeš prodavati na e-bay-u i lovu dobiti na paypal ali mislim da ne možeš sa paypala prebaciti na račun u Bosni , ba ne još. Znači ono što zaradiš na paypalu troši na kupovinu.
mofo33

#77 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by mofo33 »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Mene najvise interesuje mogu li prodavati na E Bay-u i pare dobiti na paypal, a onda prebaciti na svoj racun...Pitam za nas smrtnike u BiH???

Možeš prodavati na e-bay-u i lovu dobiti na paypal ali mislim da ne možeš sa paypala prebaciti na račun u Bosni , ba ne još. Znači ono što zaradiš na paypalu troši na kupovinu.
registracijom broja kreditne kartice mozes prebaciti novac na racun
za_sada_bez_dobrog_nicka

#79 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

mofo33 wrote:registracijom broja kreditne kartice mozes prebaciti novac na racun
Ako si registrirao karticu, skinuli su ti 1.95 USD koje su ti trebali vratiti, ali ti nisu vratili, jer bankama u BiH ne mogu prebacivati novac. Nije do PayPala već do naših banaka. Propao bi im posao sa Western Union, MoneyGram itd. jer ovako bi ti bilo ko putem PayPala za sitnu naknadu mogao regularno slati lovu iz Danske, Švedske, Norveške, Amerike, Njemačke itd. Kontaš?
abdulazizsarajevo

#80 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by abdulazizsarajevo »

OK registrovao sam se...naplatili su mi 1.95 USD sad kao to ce da mi i vrate...ali kako sam razumio to nece ici..
Kako ja sada da kupujem na ebay registrovan sam i tamo..da li moram neki novac da posaljem i kupim nekog kredita na paypal -u pa sa tim da kupujem na e bay-u ili??

je li to samo ovaj dio na paypal-u Pay for eBay Items ...dakle ako nesto planiram kupoiti na ebay biti ce automatski prebaceno na dio pay pal "Pay for eBay Items" ??

thanks
ajdinBIH

#81 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by ajdinBIH »

pozz raja zna li ko kako da se registrujem kreditnu karticu?
alica.k

#82 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alica.k »

abdulazizsarajevo wrote:OK registrovao sam se...naplatili su mi 1.95 USD sad kao to ce da mi i vrate...ali kako sam razumio to nece ici..
Kako ja sada da kupujem na ebay registrovan sam i tamo..da li moram neki novac da posaljem i kupim nekog kredita na paypal -u pa sa tim da kupujem na e bay-u ili??

je li to samo ovaj dio na paypal-u Pay for eBay Items ...dakle ako nesto planiram kupoiti na ebay biti ce automatski prebaceno na dio pay pal "Pay for eBay Items" ??

thanks
kad kupis nesto na ebayu on ti sam da link "pay with paypal" il tak nest.
Epitop

#83 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Epitop »

Reko da ne otvaram novu temu bolje je ovu malo osvježiti. Interesuje me par pojedinosti u vezi pay pal i naših debitnih kartica (Visa Electron).
1.Ja sam planirao sa Visa Electron od Raifeissen Bank da obavim kupovinu na jednoj USA stranici vezujuči ovu karticu za moj Pay Pal račun. Da li ova kartica funkcioniše sa Pay Palom?
2. Pošto je to tekuči račun, a na njemu su po pravilu KM-ovi interesuje me kako če se vršiti zamjena za Američki Dolar i da li Pay pal oduzima neku proviziju?
3. Kakva su vaša iskustava sa našom carinskom službom i da li je jedinstvena cijena na carini za sve artikel, odnosno da li se gleda račun artikla i na osnovu njega naplačuje odredžen procenat.
Hvala.
Epitop

#84 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Epitop »

Jel' to niko ne koristi pay pal?
Eborg

#85 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eborg »

I mene zhivo interesuje,ostaje samo da se nadamo odgovoru... :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#86 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Bobi »

Epitop wrote:Reko da ne otvaram novu temu bolje je ovu malo osvježiti. Interesuje me par pojedinosti u vezi pay pal i naših debitnih kartica (Visa Electron).
1.Ja sam planirao sa Visa Electron od Raifeissen Bank da obavim kupovinu na jednoj USA stranici vezujuči ovu karticu za moj Pay Pal račun. Da li ova kartica funkcioniše sa Pay Palom?
2. Pošto je to tekuči račun, a na njemu su po pravilu KM-ovi interesuje me kako če se vršiti zamjena za Američki Dolar i da li Pay pal oduzima neku proviziju?
3. Kakva su vaša iskustava sa našom carinskom službom i da li je jedinstvena cijena na carini za sve artikel, odnosno da li se gleda račun artikla i na osnovu njega naplačuje odredžen procenat.
Hvala.

1. da
2.ne, proviziju uzima maticna banka..konverzija valute
3.kako imas srece :D
Epitop

#87 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Epitop »

Hvala na odgovoru.
Eborg

#88 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eborg »

Pa desi li se da carina bude visha od cijene artikla?Kolika je otprilike npr. za knjigu od 10$ ili CD od 25$? :?
Bobi
Forum administrator

#89 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Bobi »

Eborg wrote:Pa desi li se da carina bude visha od cijene artikla?Kolika je otprilike npr. za knjigu od 10$ ili CD od 25$? :?
Ma jok..ima forumasa da je narucivalo knjige..ima nekoliko postova...treba potraziti.
HomeArt

#90 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by HomeArt »

Bobi wrote:
Eborg wrote:Pa desi li se da carina bude visha od cijene artikla?Kolika je otprilike npr. za knjigu od 10$ ili CD od 25$? :?
Ma jok..ima forumasa da je narucivalo knjige..ima nekoliko postova...treba potraziti.
Knjige su oslobdjene carine i salju se kao "tiskanice" znaci placa se cijena knjige+postarina.
scooter21ba

#91 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by scooter21ba »

Bobi wrote:
Epitop wrote:Reko da ne otvaram novu temu bolje je ovu malo osvježiti. Interesuje me par pojedinosti u vezi pay pal i naših debitnih kartica (Visa Electron).
Hvala.

1. da
2.ne, proviziju uzima maticna banka..konverzija valute
3.kako imas srece :D
bobi ja bas nisam siguran da moze charge kartica da se registruje na paypal bar ja nisam mogao jer nisam imao izbor tamo nego samo visa kreditna maestro ECMC i cini mi se AMEX
Bobi
Forum administrator

#92 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Bobi »

Jaooooo...pratis li ti postove :D.Visa Electron od RB moze se koristiti na pay-pal...sta ti je nejasno :D?
scooter21ba

#93 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by scooter21ba »

Bobi wrote:Jaooooo...pratis li ti postove :D.Visa Electron od RB moze se koristiti na pay-pal...sta ti je nejasno :D?
ja samo vidio da visa ELECTRON ne moze na paypal bez obzira koja je banka bar je to prije bilo ne znam slucaj sada u zadnje vrijeme
do tada je mogla samo onda kreditna
a ako je vec kako kazes zasto ne moze VE od recimo hypo ili od neke druge ne moze a od RB moze?
HAL9000

#94 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by HAL9000 »

Ja sam preko ebay-a kupovao neke igre i nema carine. Platim igru nekih 15 funti i 2-3 funte postarine i to je to. Stiglo iz Engleske na kucnu adresu za 4 dana bez ikakvih dodatnih troskova. :-D
Shapat

#95 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Shapat »

Preko PayPala mozete samo slati, tj. placati, ali ne i primati lovu. Ende.
Epitop

#96 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Epitop »

Shapat wrote:Preko PayPala mozete samo slati, tj. placati, ali ne i primati lovu. Ende.
To je dovoljno za nas. Ako imaš iskustava s PayPalom možeš li mi objasniti koliko uzimaju za zamjenu valute pošto su kod nas računi u KM, a večina cijena i plačanje je u Eurima i US Dolarima?
mirzasila

#97 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by mirzasila »

Ja sam placao sa paypalom (amex kartica) a za ove visa electron nisam siguran da mogu...
scooter21ba

#98 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by scooter21ba »

Epitop wrote:
Shapat wrote:Preko PayPala mozete samo slati, tj. placati, ali ne i primati lovu. Ende.
To je dovoljno za nas. Ako imaš iskustava s PayPalom možeš li mi objasniti koliko uzimaju za zamjenu valute pošto su kod nas računi u KM, a večina cijena i plačanje je u Eurima i US Dolarima?
samo obracunaju kurs eura i KM na dan kupovine i to je to
d2

#99 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by d2 »

mirzasila wrote:Ja sam placao sa paypalom (amex kartica) a za ove visa electron nisam siguran da mogu...
prijavio svoju visu elektron od unicredita neki dan
Shapat

#100 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Shapat »

Ja sam na PayPalu vec oko tri godine, tj. imam account, ali kao sto rekoh - samo se moze placati, ne i primati. Za sada.

Primaju, tj. mozete registrovati bilo koju karticu - AmEx, Master Credit, Master Revolving, Master Debit, VIsa Credit, Visa Revolving, Visa Electron, plus jos neke koje kod nas jos ne postoje.

Provizije su vrlo male, s tim da PP ne uzima proviziju na konverziju. Primjer:
Posto pri registraciji MORATE unijeti neku karticu (logika) koju cete koristiti uz svoj account, nije neophodno da sa nje vrsite depozit na PP. Dovoljno je da samo platite negdje nesto i PP ce vam to automatski povuci s vase kartice. Bar za moj account radi tako (Premiere account). Ne znam da li je ovo isto i za ostale vrste accounta...

Proviziju vam uzima samo na iznos transakacije, a to je max do 1%.

Racun mozete sigurno otvoriti i preko verifikovanog koda: https://www.paypal.com/row/mrb/pal=ANF5XLNYV5P68
Post Reply