dobar autoelektricar u sa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

johntra

#76 Re: dobar autoelektricar u sa

Post by johntra »

Ja za sad imam dobra iskustva sa njim...dva puta išao, jednom zamjena podizača stražnjeg stakla koji sam ja kupio na otpadu, tačnije motora...drugi put mi nije mogao pomoći i rekao mi da se on ne bakće sa tim... :D
goran16v

#77 Re: dobar autoelektricar u sa

Post by goran16v »

Ta autoelektrika je u zadnje vrijeme postala neuralgicna zona. Stari majstori koji su ucili zanat na prostim el. elementima (releji, diode, tranzistori itd) koji su znali pregledati instalaciju, naci i popraviti kvar danas medju procesorima, chipovima i ostalim plug and play komponentama nemaju sta da traze, a s druge strane ovi inzenjeri za se kao razumiju u te hi-tech komponente znaju prepoznati u kojoj je komponenti kvar i popravit ga tako sto ga zamjene, ali ne znaju rjesiti banalan problem na instalaciji.
omega369

#78 Re: dobar autoelektricar u sa

Post by omega369 »

i to stoji, slazem se. ipak, treba biti oprezan. generalno vecina majstora danas ne zeli se 'zavlaciti', 'prljati' ruke. moj kolega sa posla je imao drama problem sa alternatorom i nema kome nije isao. zamjenili mu 3-4 alternatora, 7-8 'dioda' na alternatoru i niko mu nije rijesio problem sa lampicom koja se pali na instrument tabli. Od struje do sencija, bihamka, nedzarica... 10-15 majstora. svi su sve mjerili, svi znaju padove napona, znaju napone punjenja, bla, bla bla a nikome nije ni palo na pamet da mozda nesto nije u dure sa samom lampicom! a problem je bilo kuciste lampice koja se palila kako je htjela :lol: :lol: ali valja skinuti pola auta naprijed da bi se doslo do nje a i ne moze se naplatiti, skuplji alternator i diode ;-) ;-)

oprez, oprez i oprez, cim krenu filozofirati uzmite auto nazad :wink:
claudinno

#79 Re:

Post by claudinno »

Qler wrote:struja u velesicima je dobar
Mozda stari ali mali cini mi se Armin,treba ga zaobilaziti u sirokom luku,on je za punjenje klima i mozda alarma i chipovanje a za ostalo ga ZAOBILAZITI jer napravi vise stete nego koristi i jos se pravi lud..!!
claudinno

#80 Re: dobar autoelektricar u sa

Post by claudinno »

ado-šampion wrote:Ja sam se nakon mog zadnjeg odgovora malo raspitao i odlucio sam preskociti ovog Hadzica, jer sam vidio da ga strasno kude na vise mjesta po forumima. Isto tako, iz pouzdanog izvora nemam bas dobre preporuke za Struju Velesici.

Bio sam kod Icindica neki dan, on nece da radi...

Auto je japansko, pa tako i alternator. Problem nije bas jednostavan, jer on dobro puni, medjutim pisti/zvizdi sve vise i vise s vremenom, a na leru dosta cesto i remen zacvili. Ja bih se smio kladiti da je lezaj.

Imam osjecaj da jedino sto elektricari danas znaju je uzeti ampermetar i vidjeti puni li taman kako treba i to je to. Za "potencijalni" kvar nece da skidaju alternator jer "i da nadju kvar ne znaju imaju li dio".

Nazvacu Zvonku danas ili sutra da ga pitam bi li on to radio...
Slozio bih se da Struji Velesici nebi ni ficu vozio da ga pravi !!!!
claudinno

#81 Re: dobar autoelektricar u sa

Post by claudinno »

ado-šampion wrote:
ekola wrote:Momci koji su prije bili izmedju Vodovoda i O.Š. na Skenderiji, sad su se preselili na kosevsko, Ugao N.Š. Dede i Z.Džumhura.

AUTOELEKTRIKA H&A
033-217-664
061-724-453

Imas i Struju (Armina) u Velesicima ali posto on vise radi oko alarma, klima i chipovanja, bolje je otici kod njegovog starog:
ADRESA:
Ul. Isaka Samokovlije br. 137
Velešići, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
MOBITEL: +387 61 18 50 69
TEL/FAX: +387 33 24 25 06
http://www.alagici.com/auto-elektrika.html
Hvala na preporuci, probacu kod ovih H&A.
I ja bih zaobisao Alagice,pogotovo malog lopinasa ! :lol:
claudinno

#82 Re:

Post by claudinno »

Kako kome...!! :D
pirpa

#83 Re: Re:

Post by pirpa »

claudinno wrote:
Kako kome...!! :D
bas tako...licni za mene prepotentni smecar od covjeka
pirpa

#84 Re: dobar autoelektricar u sa

Post by pirpa »

sta je sa zvonkom ??
radi li jos ili se povukao
muha_sa

#85 Re: dobar autoelektricar u sa

Post by muha_sa »

pirpa wrote:sta je sa zvonkom ??
radi
pirpa

#86 Re: dobar autoelektricar u sa

Post by pirpa »

muha_sa wrote:
pirpa wrote:sta je sa zvonkom ??
radi
:thumbup: :thumbup:
zvonko je ljudina jedan po jedan
Qler

#87 Re: dobar autoelektricar u sa

Post by Qler »

Ja sto me isprozivaste :)

Struju sam preporucio prije x godina, i to sto sam dobio dobre preporuke za njega i sto je rijesio neke probleme nekim ljufima... Kasnije sam napisao da su generalno svi hostapleri.

Inace, Mirso negdje iz Buca Potoka mi je rijesio par problema na mondeu i mom i sluzbenom, pa eto on ke za sad dobar
Nabucco

#88 Re: dobar autoelektricar u sa

Post by Nabucco »

Ima jedan kod TUŠa u Lukavici.. Nije loš.. Radi u obicnoj garaži, ali zato nije skup.. Samo kome nije mrsko.. Ima par vojvoda koji su mu redovne mušterije :D
experiment

#89 Re: dobar autoelektricar u sa

Post by experiment »

ima li iko broj telefona od Zvonka?
Hvala
Post Reply