VF marketi i zvanično preimenovani u Konzum

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

kras, zvecevo nisu u sastavu agrokora!!!
idi na http://www.agrokor.hr
i na http://www.konzum.hr
a + ima 5 BiH K+ proizvoda
Jaja napolitanke i ima još nešto ali sam zaboravio
mala-i

Post by mala-i »

StupskaBitanga wrote:kras, zvecevo nisu u sastavu agrokora!!!
idi na http://www.agrokor.hr
i na http://www.konzum.hr
a + ima 5 BiH K+ proizvoda
Jaja napolitanke i ima još nešto ali sam zaboravio
gdje se proizvode napolitanke? baš me interesuje... i ima li ovdje u vf-u one njihove robne marke standard-još jeftinije od K plus?
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

napolitanke se proizvode u miri prijedor
da ima i standard
Pooll

Post by Pooll »

Neku noch udjem u VF koreja... ne sluteci da je to sad vec konzum... svira strana muzika... tiho i diskretno da ne bi ometala kupce... u kupnji... elem nakon nenapadnih tonova poceo je gospon. TOMPSON... nesto: crna krunice, zemljo hrvatska..dacu zivot svoj... bla bla...
Za 2 minute sam ostavio sve kupljeno... i otisao na drugo mjesto da kupujem.... e ne krocio ja vise tamo...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Pooll wrote:Neku noch udjem u VF koreja... ne sluteci da je to sad vec konzum... svira strana muzika... tiho i diskretno da ne bi ometala kupce... u kupnji... elem nakon nenapadnih tonova poceo je gospon. TOMPSON... nesto: crna krunice, zemljo hrvatska..dacu zivot svoj... bla bla...
Za 2 minute sam ostavio sve kupljeno... i otisao na drugo mjesto da kupujem.... e ne krocio ja vise tamo...
e od sad samo tamo kupujem :D :D

salu na stranu. ako je to istina to im je veliki gaf...odbice puno ljudi...a ne vjerujem da su toliko glupi da to urade, mozda je neki levat poslovodja iz hrvatske (dosao novi) pa pustio...al ne mogu da vjerujem da bi tako lako skocili sami sebi u usta. :roll: :roll:
ObiVan

Post by ObiVan »

Kako bih ovaj post rado poceo sa:

Senada, sto ti meni ovo ono...

A ja sam to rekao cisto simbolicno, ne slutivsi da ce se u praksi tako transparentno prezentirati. Medjutim, na dobrom je to sve putu...
Mene u sustini kod nas najvise nervira ignorancija pameti i zdravog razuma, koja je hronicna i kod mnogih neizlijeciva bolest. Nisam ja nikada smatrao VF svojim, nisam ga nicim kupio, zasluzio, a niti mi ga je iko ikada dao. Thompsonovu muziku sa odobravanjem mogu slusati samo gledajuci Conan-olike i Braveheart-ovske filmove, a u vremenu i prilikama izmedju ga ne bih ni za hale kod najvecih zacepljenja.
E sad da opet malo uvezemo stvari, i Thompsona i VF. Nije meni do toga sta je s VF-om, te sta su kratkorocni, sta dugorocni planovi Jasmina&Co, te Konzuma. Niti me tangira koliko barbarskih zaostavstina u odredjenim individuama se reaktivira kada krenu Thompsonovski bitkoliki tonovi i ratoborni ("domoljubljivi") tonovi. Meni je do ignorancije pameti i razuma koja je ko zarazna bolest u nasem drustvu. Da u nas grad na veliak vrata, dobrim dijelom i nasom zaslugom, bez pardona ulazi covjek cije ime predstavlja model puske, mitraljeza...Nije problem u njemu, problem je u nama. Potez prodaje jedne domace (Jasminove) firme strancima (Konzum) je uobicajena pojava, ali neshvatanje da jedna takva kompanija bezskrupulozno vuce mrezu ravnu eksploataciji i paralizi mnogo domacih proizvodjaca je samo simptom navedene hronicne bolesti.
Skontao sam ja kako cu ja to objasniti, e ovako... Vecina nas su igrali monopol, shvatam ja da ta igra zna dugo da traje, te da mnogi nikada nisu odigrali do kraja. Ali da se sjetimo jednog detalja. Krenes igru sa osnovnim kapitalom, kupujes, trosis pare, placas kazne, imas razne troskove. Kroz igru pokusas da investiras novac tako sto kupujes nekretnine, od kojih ocekujes da ce ti donijeti novac. Kada dodjes u fazu da gubis tj. da ostajes bez para, tada si prinudjen da prodajes ono sto imas. I tako prodajes i prodajes, rijetko se vratis u zivot i preokrenes stvar u svoje ruke. U nasoj drzavi se sve zivo prodaje i prodaje. Mi cemo sve manje nekretnina i svasta cega imati, biti cemo prinudjeni sve vise i vise prodavati. Svako malo cemo imati sachicu para, koje cemo u doglednom periodu opet potrositi. Opet prodaja. E posto nista ne proizvodimo, jer smo na korak do stepena, gdje ideja o ravnotezi uvoza i izvoza BiH je od stvarnosti dalja od bilo koje epizode Zvjezdanih Staza, necemo imati nikakve sanse da zaradimo. A sto nece biti sanse za ravnotezom? Pa kako cemo mi ista izvoziti kada nista ne proizvodimo? A i danas se nesto krijemo iza vode, a to eto nesto pretjerano i ne moramo proizvoditi. (dobra je to simbolika) Rece Sidran jednom, u jednoj emisiji, kada je posjecivao neko mjesto, ne sjecam se koje, ide tako i pita ljude po cemu je to mjesto poznato, sta ima posebno. I vecina nema nekog posebnog odgovora, ali se slazu svi da imaju odlicnu vodu u svom kraju. E rece Sidran kada dodjete negdje, gdje vam hvale kako imaju vodu itd. znajte da tamo nista nema. E Jasmin nije u ovom slucaju igrac monopola, niti je bio u toj situaciji. Povezite to s kulturom, ekonomijom, politikom. Koliko smo ignorantni prema pameti i zdravom razumu?

Hvala za iscrpno citanje!

A i iscrpljujuce!
kustah

Post by kustah »

@ObiVan

Lijepo receno. Mjedutim neki misle da je ova prodaja VF kao i otvaranje Alte progres.

Spisak nesreca koji je zadesio ovu, nazovi drzavu je dug. I trajace jos dugo sa ovim Naci strankama i njihovim pokroviteljima sa Zapada. Za njih neokolonijalizam i nacizam je sasvim OK. Za njih je u redu da prenesu njihove "vrijednosti (values)", da ih urezu u nas nacin zivota.

Ovo sto si ti naveo je samo, posljedica. A uzroci su mnogo dublji. Ljudi nakaradnih "vrijednosti" nam diktiraju nacin zivota. Gospodari zivota i smrti sa Zapada su doveli iste takve u bivsu SFRJ, natjerali nas da se ubijamo i sada nam otimaju i ono malo sto je ostalo od ekonomije, ako takvo sta i postoji.

"If you wish to control your fate, you must have the power to do so. That power comes from the barrel of a gun. Today, people, and you, do not hold that gun"
StupskaBitanga

#83 i

Post by StupskaBitanga »

Evo Konzum i zvanično preuzeo maloprodaju Džananović Zenica i ima će mega market u SPC Kamberovića polje čiji je Džanović vlasnik!!!!
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Pooll wrote:Neku noch udjem u VF koreja... ne sluteci da je to sad vec konzum... svira strana muzika... tiho i diskretno da ne bi ometala kupce... u kupnji... elem nakon nenapadnih tonova poceo je gospon. TOMPSON... nesto: crna krunice, zemljo hrvatska..dacu zivot svoj... bla bla...

:roll: :roll: :roll: :roll:
Hierarchia

Post by Hierarchia »

ObiVan wrote:Kako bih ovaj post rado poceo sa:

Senada, sto ti meni ovo ono...

A ja sam to rekao cisto simbolicno, ne slutivsi da ce se u praksi tako transparentno prezentirati. Medjutim, na dobrom je to sve putu...
Mene u sustini kod nas najvise nervira ignorancija pameti i zdravog razuma, koja je hronicna i kod mnogih neizlijeciva bolest. Nisam ja nikada smatrao VF svojim, nisam ga nicim kupio, zasluzio, a niti mi ga je iko ikada dao. Thompsonovu muziku sa odobravanjem mogu slusati samo gledajuci Conan-olike i Braveheart-ovske filmove, a u vremenu i prilikama izmedju ga ne bih ni za hale kod najvecih zacepljenja.

Hvala za iscrpno citanje!

A i iscrpljujuce!
Jedan od najboljih komentara u vezi sa Thompsonom. Ko bi rekao da cu ga ovdje, na ovoj temi, procitati. :) . Nazalost, epska matrica i glorifikacija herojskih, ratobornih filmova usadjena je u vecinu protivnika Thompsona. :roll:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#86 Re: i

Post by Bobi »

StupskaBitanga wrote:Evo Konzum i zvanično preuzeo maloprodaju Džananović Zenica i ima će mega market u SPC Kamberovića polje čiji je Džanović vlasnik!!!!
Nidje veze...:D gdje cemo mi zenicani sad kupovati...pa ex-VF je postao truba...cijene digli...nista nove robe..nidje nikog...prazno...:D pa nisu zenicani levati :lol: ...trgomarket je zato pun i robe i kupaca...ko shisha Todorica ionako je ko pajcek... :lol: .
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

i mene ce sada teze vidjati tamo... :oops:
StupskaBitanga

#88 a

Post by StupskaBitanga »

zaboravih napomenuti da je konzum preuzeo i 12 maloprodajnih objekata Džananovića u Zenici Bugojnu Maglaju znači širom Srednje Bosne.
Užasno se Konzum širi
mr.nice

#89 Re: a

Post by mr.nice »

Marco-x wrote:
StupskaBitanga wrote:zaboravih napomenuti da je konzum preuzeo i 12 maloprodajnih objekata Džananovića u Zenici Bugojnu Maglaju znači širom Srednje Bosne.
Užasno se Konzum širi
Da dodam, preuzeli prodajni centar Mališić u Čitluku, završna faza pregovora sa Auro d.o.o. Ljubuški o preuzimanju prodajnih centara u Mostaru, Ljubuškom i Tomislavgradu.

Moram dodati nešto. Prije dvije godine u Hrvatskoj je bilo priče o prezaduženosti koncerna Agrokor (čiji je dio i Konzum d.d., a inače Velpro Sarajevo također drži Agrokor), jer je dio akvizicija po Hrvatskoj financirao iz sindiciranih kredita hrvatskih banaka. (sindicirani krediti - veliki krediti, gdje više banaka sudjeluju u odobravanju većih iznosa kredita poduzeću). Ta priča mi je nešto kasnije stala, ali znam iz kontakta s ljudima da Konzum d.d. uvjetuje male dobavljače (veći dobavljači imaju povoljniji period), da im odgađa plaćanje do 120 dana.
120 dana odgode plaćanja sa robom kojom brzo prodaju i odmah naplate (maloprodaja). Može se i misliti s kojim novcem stalno raspolažu i iz njega financiraju širenje.
Slusaj ne vidim nista lose u njihovom finansijskom menadzmentu a to sto uvjetuju male proizvodjace je klasicno monopolisticko ponasanje(Sta radi Wal-Mart u SAD-u ovo je pickin dim) . To moze ubiti samo konkurencija! Sasvim ne bitno koja ali je prijeko potrebna.
StupskaBitanga

#90 i

Post by StupskaBitanga »

Danas je i potvrđeno da je Konzum preuzimanjem Džananovićevih prodavnica postao lider u Zenici i zeničkom kantonu!!!!
Koga li će sljedećeg konzum preuzeti ostaje da vidimo
Pooll

Post by Pooll »

Jaguar84 wrote:
Vidim slusa se tompson?Znaju se rijeci i tako to.....
Moramo se prilagoditi... ;) :lol:
Eshek

Post by Eshek »

je li konzum ima svoju stranicu, ili je ostala Vf-ova?
Fleischfresser

Post by Fleischfresser »

Eh ovako i meni nije drago sto se sve domace prodaje u strane ruke, al se zato za uposlenike bivseg VF-a sadasnjeg Konzuma situacija poboljsala dosta, vjerujte mi! Posto neko ''moj'' radi ''na visoj poziciji'', znam sve sta se desavalo u VF-u i desava trenutno u Konzumu.
Sto mnogi ne znaju jeste da je bilo dosta tiranizma nad uposlenicima VF-a od strane supruge vlasnika, koja je ustvari drzla konce u Vf-u, plate su cesto kasnile itd.
Dok je novi vlasnik potpuno korektan, plate su povecane i redovne zasad, cijela atmosfera u firmi je puno puno bolja, jednostavno uslovi su se poboljsali, za sve radnike, dosta.

Vjerujte niko od njih se nece pozaliti sto je Konzum preuzeo VF!!!
To je barem jedna pozitvna stvar, iako i mene nervira pustanje Thompsona, sto je po meni nepotrebno i neka vrsta provokacije, jer zna se da nemaju svi isto misljenje o njemu.
van Basten

Post by van Basten »

Ja sam prije neki dan u marketu WF-a/Konzuma na Koreji hajrovao 12 fildžana za 3KM, 6 šolji za sok/čaj/kapućino nekome za po 0,95KM komad... i još spominjanog pjevača ni u tragovima nije bilo sa razglasa
Sarafcina

Post by Sarafcina »

mene i dalje nervira nikakav izbor kisele vode u VFu .... jebena Jana, SK i smece od Olimpije...
Mislilac

Post by Mislilac »

Sarafcina wrote:mene i dalje nervira nikakav izbor kisele vode u VFu .... jebena Jana, SK i smece od Olimpije...
Ima i sarajevskog kiseljaka.
bos

Post by bos »

a SK je valjda sport klub :P
Pooll

Post by Pooll »

bos wrote:a SK je valjda sport klub :P

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mislilac

Post by Mislilac »

bos wrote:a SK je valjda sport klub :P
SK je registarska oznaka za Skoplje. :-)

Formalna i zaštićena oznaka je Sarajevski kiseljak.

A ti piši onda J, SK i O. Pa nek te svijet razumije.. A ne ko' ja.
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

evo novih pravila
Image
Post Reply