Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
xon_sa wrote:Zalosno je koliku medijsku paznju zasluzuju mrtvi amerikanci u odnosu na zrtve americkog imperijalizma.
ono sto je zalosno jeste da je tebi jedan mrtvi iracanin veca zrtva od jednog mrtvog americkog studenta...to je zalosno...
A nekih 30.000 iracana u odnosu na jednog americkog studenta? Lako se busati krilaticama kako je zlocin zlocin, ali i svaka pojedinacna zrtva ima svoje ime. Koliko od vas ce ikada saznati ime ijednog ubijenog iracanina? Njihova imena nece objaviti ni Fox ni CNN, ali ce zato pola planete napamet nauciti sve o ovom dogadjaju.
xon_sa wrote:Zalosno je koliku medijsku paznju zasluzuju mrtvi amerikanci u odnosu na zrtve americkog imperijalizma.
ono sto je zalosno jeste da je tebi jedan mrtvi iracanin veca zrtva od jednog mrtvog americkog studenta...to je zalosno...
a vamo se ubiste pricom ZRTVA JE ZRTVA i SRAMOTA JE DA SE MANIPULISE ZRTVAMA bla bla....
Niko, po mom sudu, normalan ne odobrava agresiju amerike na bliskom istoku...
Kao sto i dalje tvrdim da je rat u vijetnamu bio klasicna agresija...
ali mi se fakat gadi kad vidim takve komentare, ko biva NEK SU IH POBILI KO IM J MATER bla bla...
fuj
ja uopste ne zalim iracane.kad su USA trupe usle u irak jedva su ih docekali(barem vecina).ovo dalje sto se desava tipican je gradjanski rat ili rat vjerskih frakcija.ali kad procitam kakve gluposti pojedini pisu,onda se stvarno zapitam,da li je latic bio u pravu kad je rekao da mu je blizi svaki arap musliman,nego prvi komsija, ako je krscanin.
A nekih 30.000 iracana u odnosu na jednog americkog studenta? Lako se busati krilaticama kako je zlocin zlocin, ali i svaka pojedinacna zrtva ima svoje ime. Koliko od vas ce ikada saznati ime ijednog ubijenog iracanina? Njihova imena nece objaviti ni Fox ni CNN, ali ce zato pola planete napamet nauciti sve o ovom dogadjaju.
koliko iracana zna makar jedno ime civila sa Markala 1 ili 2?
Ja glupog komentara da proljev dobijes
Svi se slomise da pomognu Iraku, samo tu serete o imperijalizmu, zrtvama u iraku, a prstom nebi mrdnuli da sutra neko od vas 5km zatrazi da posaljete tom narodu dole.
32 studenta koji nemaju veze niti sa Irakom, Bushom, bosnom ili neznam ti cega je poginulo. Mozetel bar neko dostojanstvo pokazati.
A ti xon se nerazlikujes nista od onog americkog zaludjenog vojnika sto misli kako sve na bliskom istoku treba pobiti, samo sto ti tako mislis o amerikancima, stoga spadas u isti kos sa takvim amerikancima, nista se ti od njih nerazlukujes!
sad ti meni reci koliko je iracana poginulo od americkog metka,a koliko od bombasa samoubica?ili su te samoubice amerikanci?
ne podrzavam napad na usa ali jebi ga kad se oni izmedju sebe ne mogu dogovoriti.
nego zalosno je ovo sto se danas dogodilo.ne kontam koja je to pamet pa da ovako nesto moze uraditi?
mIRCerka wrote:
toliko o tome.........
Bravo mirci. Ti tvoji iracani su Xon sa srbijom i Milosevicem saradjivali dok je rat bio. Trebali su nas ameri ostaviti na milost francuzima, englezima i rusima, pa bi qrtz moj danas srao ovdje po forumu!
Decko, odes fino na podforum "Razne diskusije", pa onda otvoris temu "xxx ljudi ubijeno u Iraku ili bilo gdje drugo" pa onda svi mi dodjemo tamo i kazemo da nam je zao tih zrtava.
Meni je pravo zao ove ubijene djece i njihovih familija, bilo ko da su. S druge strane, imam osjecaj da vas se dosta ovdje raduje sto se to desilo Amerikancima...
mIRCerka wrote:
sad ti meni reci koliko je iracana poginulo od americkog metka,a koliko od bombasa samoubica?ili su te samoubice amerikanci?
ne podrzavam napad na usa ali jebi ga kad se oni izmedju sebe ne mogu dogovoriti.
nego zalosno je ovo sto se danas dogodilo.ne kontam koja je to pamet pa da ovako nesto moze uraditi?
oni se ne mogu dogovorit jel? e jesi plitak, tope jedan.
da li je latic bio u pravu kad je rekao da mu je blizi svaki arap musliman,nego prvi komsija, ako je krscanin.
Komsija, bezbeli, kod svakog musliman,ima svoje komsijsko pravo, i njega mu niko ne moze oduzeti, ma koje vjere bio.
Al buraz je buraz, ma koliko daleko bio
Ti to vjerovatno neces nikad shvatiti, al' sta cu ti ja
Sto se tice teme, kako usijete sa jednog ovakvog dogadjaja doci do Markala, Iraka, i pola dunjaluka, to mi nije jasno nikako
vjerovatno necu.pa koji se urac onda bunis sto su te srbi izdali,i sto su nas komsije napale.vjerovatno je i kod njih taj rezon bio.i sto im je srbija blize,od federacije?
izgleda da ti ne shvacas ,ali sta cu ti ja
da li je latic bio u pravu kad je rekao da mu je blizi svaki arap musliman,nego prvi komsija, ako je krscanin.
Komsija, bezbeli, kod svakog musliman,ima svoje komsijsko pravo, i njega mu niko ne moze oduzeti, ma koje vjere bio.
Al buraz je buraz, ma koliko daleko bio
Ti to vjerovatno neces nikad shvatiti, al' sta cu ti ja
Sto se tice teme, kako usijete sa jednog ovakvog dogadjaja doci do Markala, Iraka, i pola dunjaluka, to mi nije jasno nikako
vjerovatno necu.pa koji se urac onda bunis sto su te srbi izdali,i sto su nas komsije napale.vjerovatno je i kod njih taj rezon bio.i sto im je srbija blize,od federacije?
izgleda da ti ne shvacas ,ali sta cu ti ja
xon_sa wrote:
oni se ne mogu dogovorit jel? e jesi plitak, tope jedan.
ne znam ko je top ovdje.samo mi onda reci zasto se mi ne mozemo dogovoriti?
mIRCerka wrote:
toliko o tome.........
Pa vjerovatno ih medijski giganti nisu o tome izvjestavali, valjalo je obznanit ko je kome popusio i slicne gluposti, da izvines...
U ostalom, da smo ratovali mi i amerikanci mozda bi tvoj odgovor i imao smisla, ali posto je u odnos stavljen broj i imena zrtava u dvije zemlje, od kojih je jedna okupirala drugu i u kojoj je prema nekim procjenama kao rezultat toga ubijeno cca. milion ljudi i druge koja je okupator, ali iza sebe ima najjacu svjetsku medijsku masineriju, onda ga mozes okaciti macku o rep (biraj kojeg hoces).
nineac wrote:Bravo mirci. Ti tvoji iracani su Xon sa srbijom i Milosevicem saradjivali dok je rat bio. Trebali su nas ameri ostaviti na milost francuzima, englezima i rusima, pa bi qrtz moj danas srao ovdje po forumu!
"moji" iracani nisu glasali u savjetu bezbjednosti za ukidanje prava na samoodbranu moje zemlje tako da i dalje namjeravam da "serem" po forumu.
xon_sa wrote:
toliko o tome.........
Pa vjerovatno ih medijski giganti nisu o tome izvjestavali, valjalo je obznanit ko je kome popusio i slicne gluposti, da izvines...
U ostalom, da smo ratovali mi i amerikanci mozda bi tvoj odgovor i imao smisla, ali posto je u odnos stavljen broj i imena zrtava u dvije zemlje, od kojih je jedna okupirala drugu i u kojoj je prema nekim procjenama kao rezultat toga ubijeno cca. milion ljudi i druge koja je okupator, ali iza sebe ima najjacu svjetsku medijsku masineriju, onda ga mozes okaciti macku o rep (biraj kojeg hoces).
gigantski mediji jesu izvjestavali o ratu u BiH kao sto sad izvjestavaju o Iraku....
postpuno isto. rat je, mrtvih toliko, desilo se to i to...
a u americi, mirni mir, divota, djeca studiraju bla bla i BOOM dodje debilchina i sroka ih 30....
sad jos trebam da ga razumijem? Ko Talovica? Ne pada mi na pamet.
nineac wrote:Bravo mirci. Ti tvoji iracani su Xon sa srbijom i Milosevicem saradjivali dok je rat bio. Trebali su nas ameri ostaviti na milost francuzima, englezima i rusima, pa bi qrtz moj danas srao ovdje po forumu!
"moji" iracani nisu glasali u savjetu bezbjednosti za ukidanje prava na samoodbranu moje zemlje tako da i dalje namjeravam da "serem" po forumu.
nisu, ali su tvoji iracani poklonili zlatnu sablju Seselju zbog borbe i dejstava u Bosni i Hercegovini.
Potrazi malo, cak na saxu imaju ja mislim 3 teme gdje se to pominje.