Sve Harisove greske i uspjesi...
-
noviprimitivac
čudi me fakat
kako niko ne spominje ovu stoju(100mil.) dolara što je izburgijo Hare a kaže bit će još
-
_BosanaC
Vjerovatno zato sto jos niko nije vidjeo ni jednog jedinog efekta od te stoje, a od have se ne zivi. Cim implementira tu stoju a ako se ne radi o kakvom kreditu i zaduzivanju mene i mog djeteta u narednih stotinu godina ja cu mu prvi odati priznanje.noviprimitivac wrote:čudi me fakatkako niko ne spominje ovu stoju(100mil.) dolara što je izburgijo Hare a kaže bit će još
Do tada, za mene ostaje ublehas no. 1 na ovim prostorima, pa i sire.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Sta znaci izburgijati?noviprimitivac wrote:čudi me fakatkako niko ne spominje ovu stoju(100mil.) dolara što je izburgijo Hare a kaže bit će još
poslati mail avazu sa slikama i reci VIDI STA SU MI OBECALI bla bla...
-
noviprimitivac
seln wrote:Nisam znao da imamo 100 miliona firmi za prodat...
p.s.ček,ček ti si onaj što ne priznaješ da je AC MILAN najveći
-
mIRCerka
Jos jedan fond koji ce otici Bog zna gdje, i opet povlacenje Srebrenice, iste one Srebrenice cije pozicioniranje u RS potpisase u Dejtonu, nakon jula 1995.godine...Katar namjerava investirati u BiH
Član Predsjedništva istakao da međunarodna zajednica nije spremna stati iza svojih principa
Po povratku iz Katara član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić jučer je u Sarajevu održao konferenciju za novinare na kojoj je rezimirao rezultate svoje posjete i pojasnio detalje formiranja fonda za BiH te svog izlaganja na Sedmoj međunarodnoj konferenciji o demokratiji, razvoju i slobodnoj trgovini.
- Stavio sam naglasak na ljudska prava, bez kojih nema demokratije, ali u BiH ljudska prava ne poštuju. U vezi s presudom Međunarodnog suda pravde u Hagu i Srebrenicom potcrtao sam da međunarodna zajednica nije još spremna stati iza svojih principa, čak ni u slučaju najteže povrede ljudskih prava, a to je genocid. Istakao sam i da Srbija jeste odgovorna, jer nije spriječila genocid u Srebrenici, a bila je to u stanju - prenio je Silajdžić.
Iznio je i da je tokom sastanaka s emirom i premijerom Katara dobio punu podršku inicijativi za investiranje u BiH, za šta je predsjednik katarske vlade odobrio formiranje fonda od 100 miliona dolara. Silajdžić je ponovio da se radi o početnom iznosu i da očekuje da on bude povećavan, nakon što iz BiH u Katar budu poslani konkretni projekti.
- To je ohrabrenje za sve one koji žele ponuditi takve projekte. Svi organi, vlade i ministarstva bit će uključeni u to kako bismo se odmah u početku pokazali kao zemlja koja može ponuditi dobre projekte iz oblasti infrastrukture, energetike, turizma, aviosaobraćaja - naveo je Silajdžić, dodajući da je vijest o odobravanju fonda za BiH objavljena u katarskoj štampi, čime je vlada Katara potvrdila svoju dobru namjeru za investiranje u našoj zemlji.
Pa Harise jel te stid vise?????????????????????????????
-
noviprimitivac
izburgijati:, provrtiti, rješiti problem. to je lokalizam ovde gdje ja živim,yebiga nije svak od Baš-čaršije do Č.VilemIRCerka wrote:Sta znaci izburgijati?noviprimitivac wrote:čudi me fakatkako niko ne spominje ovu stoju(100mil.) dolara što je izburgijo Hare a kaže bit će još
poslati mail avazu sa slikama i reci VIDI STA SU MI OBECALI bla bla...
šta je smješno u tome što je poslat mail i rečeno šta je obećano??
ili misliš da je šuplja,pa dobro to sam htio da prokomentarišemo,ne znam ni ja da li da vjerujem ili ne,vijdet ćemo pa ako se to realizuje kaže _Bosanac da će mu odati priznanje,haj da i to vidimo
-
mIRCerka
Znam ja sta znaci izburgijati, dedo rahmetli je bio rudar-udarnik i imao je svoju burgijunoviprimitivac wrote:izburgijati:, provrtiti, rješiti problem. to je lokalizam ovde gdje ja živim,yebiga nije svak od Baš-čaršije do Č.VilemIRCerka wrote:Sta znaci izburgijati?noviprimitivac wrote:čudi me fakatkako niko ne spominje ovu stoju(100mil.) dolara što je izburgijo Hare a kaže bit će još
poslati mail avazu sa slikama i reci VIDI STA SU MI OBECALI bla bla...![]()
šta je smješno u tome što je poslat mail i rečeno šta je obećano??
ili misliš da je šuplja,pa dobro to sam htio da prokomentarišemo,ne znam ni ja da li da vjerujem ili ne,vijdet ćemo pa ako se to realizuje kaže _Bosanac da će mu odati priznanje,haj da i to vidimo
A ovo sa Harisom i investicijama je supljak toliko tezak da mi se povraca.
Reci cu ti jednu rijec: MITAL
Osalo zakljuci sam.
PS Ja sam dijete Dobrinje, nisam ja "pravi Sarajlija"
- seljak_cojek
mIRCerka wrote: Reci cu ti jednu rijec: MITAL
MITTAL u aprilu 2008 godine počinje sa integralnom proizvodnjom.
-
mIRCerka
Gdje je ta investicija?seljak_cojek wrote:mIRCerka wrote: Reci cu ti jednu rijec: MITAL![]()
Zasto su radnici nezadovoljni?
Sta im napravise sa stanovima?
Zasto uvoze radioaktivno zeljezo?
Sta obnovise kapitalno?
- seljak_cojek
mIRCerka wrote:Gdje je ta investicija?seljak_cojek wrote:mIRCerka wrote: Reci cu ti jednu rijec: MITAL![]()
Očekuješ da se vidi investicija koja će biti realizovana tek u aprilu iduće godine.
Zato što rade više nego što su navikli.![]()
Nije im Mittal napravi to sa tim stanovima nego oni sami. Mittal nema ništa sa tim, bukvalno. To je između njih i Željezare Zenica kojoj su pripali neproizvodni dijelovi bivše željezare, a koja je sada vlasnik stanova.
Jel ti stvarno misliš da su oni znali da je željezo radioaktivno?
Sta obnovise kapitalno?
Nova 100-tonska elektro peć, radijalni konti-liv (postrojenje za kntinuirano livenje gredica),....
-
mIRCerka
Znaci tebi je skroz ok da dodje lik, kupi tvornicu, sjebe sto se sjebat moze, napravi pec i onda cuci 4-5 godina i onda kaze IDUCE GODINE KRECEMO...
Ok, i ja od sutra spremam ispit, a moja debela rodica je od sutra na dijeti.
Btw, gdje su otisle pare od kupovine zeljezare?
PS U javnosti su bili neki dokumenti koji su ukayivali na to da je Mital zajebo ljude za stanove, zato te pitah to.
PS U javnosti su bili neki dokumenti koji su ukayivali na to da je Mital zajebo ljude za stanove, zato te pitah to.
- seljak_cojek
Odoh sad na džumu, pa ću ti poslije odgovoriti.mIRCerka wrote:Znaci tebi je skroz ok da dodje lik, kupi tvornicu, sjebe sto se sjebat moze, napravi pec i onda cuci 4-5 godina i onda kaze IDUCE GODINE KRECEMO...
-
mIRCerka
Hajd sretno, a i ne moras se vala trudit da mi harisa pravdas, dokle god sva obecanja stoje u zraku, a nista ne ispuni, ja mu NE VJERUJEM NI DA JE MLIJEKO BIJELO KAD ON TO KAZE.seljak_cojek wrote:Odoh sad na džumu, pa ću ti poslije odgovoriti.mIRCerka wrote:Znaci tebi je skroz ok da dodje lik, kupi tvornicu, sjebe sto se sjebat moze, napravi pec i onda cuci 4-5 godina i onda kaze IDUCE GODINE KRECEMO...
Ali hvala na trudu.
-
salihh
e joj, ti bas imas odgovor na svako pitanje... ne mozemo tako u europu...seljak_cojek wrote:mIRCerka wrote:Gdje je ta investicija?seljak_cojek wrote:![]()
Očekuješ da se vidi investicija koja će biti realizovana tek u aprilu iduće godine.
Zato što rade više nego što su navikli.![]()
Nije im Mittal napravi to sa tim stanovima nego oni sami. Mittal nema ništa sa tim, bukvalno. To je između njih i Željezare Zenica kojoj su pripali neproizvodni dijelovi bivše željezare, a koja je sada vlasnik stanova.
Jel ti stvarno misliš da su oni znali da je željezo radioaktivno?
Sta obnovise kapitalno?
Nova 100-tonska elektro peć, radijalni konti-liv (postrojenje za kntinuirano livenje gredica),....
kako te covjece nije stid da odgovaras argumentima, pa sta ce raditi dezurni pljuvaci ako ti budes argumentirao svaku stvar, a pri tome koristio i nekakve strucne nazive da zbunis laike, cuj radijalni konti-liv cccc
a i ovo radioaktivno zeljeze... vratise ga odakle je i doslo, koja glupost i trosenje para
-
mIRCerka
pa evo da ti dezuni pljuvac nesto kaze: On je makar dao argumente, a ti pljujes druge pljuvace.salihh wrote:
e joj, ti bas imas odgovor na svako pitanje... ne mozemo tako u europu...
kako te covjece nije stid da odgovaras argumentima, pa sta ce raditi dezurni pljuvaci ako ti budes argumentirao svaku stvar, a pri tome koristio i nekakve strucne nazive da zbunis laike, cuj radijalni konti-liv cccc
![]()
a i ovo radioaktivno zeljeze... vratise ga odakle je i doslo, koja glupost i trosenje para
Pa skontaj sta radis.
PS Strucni nazivi meni nisu problem, ako ne znam sta znaci uvijek ima google.
Eto da i ja tebe nesto naucim.
PPS Tema je HARIS, pa se eto i ti ocituj po tom pitanju.
- seln
Reci ti nama, da vidimo da si dobar mu'min....seljak_cojek wrote:Odoh sad na džumu, pa ću ti poslije odgovoriti.mIRCerka wrote:Znaci tebi je skroz ok da dodje lik, kupi tvornicu, sjebe sto se sjebat moze, napravi pec i onda cuci 4-5 godina i onda kaze IDUCE GODINE KRECEMO...
- seljak_cojek
Rekoh da ću odgovoriti...mIRCerka wrote:Hajd sretno, a i ne moras se vala trudit da mi harisa pravdas, dokle god sva obecanja stoje u zraku, a nista ne ispuni, ja mu NE VJERUJEM NI DA JE MLIJEKO BIJELO KAD ON TO KAZE.seljak_cojek wrote:Odoh sad na džumu, pa ću ti poslije odgovoriti.mIRCerka wrote:Znaci tebi je skroz ok da dodje lik, kupi tvornicu, sjebe sto se sjebat moze, napravi pec i onda cuci 4-5 godina i onda kaze IDUCE GODINE KRECEMO...
Ali hvala na trudu.
Uopšte ne pravdam Harisa, a ako je tako izgledalo, nije mi bio cilj. Uzgred, ako igdje nađeš post u kome direktno ili indirektno branim ili pravdam Harisa, za ovih godinu dana koliko se javljam na ovom forumu, imaš od mene najveću čokoladu koja se može naći. Javio sam se prvenstveno zato što sam radio tamo dvije godine pa koliko toliko poznajem neke stvari.
Nije lik koji je došao sjeb'o što se moglo sjebat, nego su te stvari odrađene mnogo ranije. Srušene su tri stare visoke peći, valjaonica za šine (tzv. teška pruga), stara koksara .... uglavnom za mandata Hamdije Kulovića. To su uglavnom bila islužena postrojenja sa izuzetno zastarjelom i prljavom tehnologijom. Drugo, to što su napravili peć koja je čini mi se koštala oko 120 mil KM (za ovaj podatak nisam 100% siguran) i nije baš zanemariva stavka.
Iduće godine kreće integralna proizvodnja čelika, što znači uključivanje i visoke peći u sistem. Budžet za ovaj projekat, koji zvanično započeo početkom aprila ove godine, a koji uključuje i remont visoke peći i rekonstrukciju ostalih sistema, iznosi 100 mil (nisam siguran EUR ili KM).
Za stanove nisam sto posto siguran ali čini mi se da su u pitanju stanovi koji su vraćeni Željezari a bili su na raspolaganju opštini. Ta čitava zavrzlama je bila negdje u ratu ili odmah poslije rata.
Kad je prvi put željezara prodata KIA-i tražila se veza do Klintona da se pređe u tu novu firmu, jer su bile i veće plate i bolja perspektiva. Barem je tako izgledalo. E sad kad su Željezari vraćeni stanovi, da je i jare i pare.
Mittal je kupio firmu i njih ne zanimaju stanovi, to su čini mi se i javno rekli. Ostalo je da se sindikat Mittala i sindikat Željezare dogovore oko tih stanova.
-
Sabrija
#97 Re: Sve Harisove greske i uspjesi...
Ja Harisa Silajdžića volim kao i svoje roditelje.Nedaj se Harise...završi svoje ideje do kraja,sprovedi svoje ideje u djela 100%.
Ja te, Harise i Svena Alkalaja, volim kao i svoje roditelje i svoju rodbinu.Vjerujem u politiku Harisa Silajdzića...
Plahko nisu jos ni 2 godine proslo od pocetka mandata...
Ja te, Harise i Svena Alkalaja, volim kao i svoje roditelje i svoju rodbinu.Vjerujem u politiku Harisa Silajdzića...
- jennisjoplin
#98 Re:
Hajd sretno, a i ne moras se vala trudit da mi harisa pravdas, dokle god sva obecanja stoje u zraku, a nista ne ispuni, ja mu NE VJERUJEM NI DA JE MLIJEKO BIJELO KAD ON TO KAZE.seljak_cojek wrote:Odoh sad na džumu, pa ću ti poslije odgovoriti.mIRCerka wrote:Znaci tebi je skroz ok da dodje lik, kupi tvornicu, sjebe sto se sjebat moze, napravi pec i onda cuci 4-5 godina i onda kaze IDUCE GODINE KRECEMO...
Ali hvala na trudu.[/quote]
Rekoh da ću odgovoriti...
Uopšte ne pravdam Harisa, a ako je tako izgledalo, nije mi bio cilj. Uzgred, ako igdje nađeš post u kome direktno ili indirektno branim ili pravdam Harisa, za ovih godinu dana koliko se javljam na ovom forumu, imaš od mene najveću čokoladu koja se može naći. Javio sam se prvenstveno zato što sam radio tamo dvije godine pa koliko toliko poznajem neke stvari.
Nije lik koji je došao sjeb'o što se moglo sjebat, nego su te stvari odrađene mnogo ranije. Srušene su tri stare visoke peći, valjaonica za šine (tzv. teška pruga), stara koksara .... uglavnom za mandata Hamdije Kulovića. To su uglavnom bila islužena postrojenja sa izuzetno zastarjelom i prljavom tehnologijom. Drugo, to što su napravili peć koja je čini mi se koštala oko 120 mil KM (za ovaj podatak nisam 100% siguran) i nije baš zanemariva stavka.
Iduće godine kreće integralna proizvodnja čelika, što znači uključivanje i visoke peći u sistem. Budžet za ovaj projekat, koji zvanično započeo početkom aprila ove godine, a koji uključuje i remont visoke peći i rekonstrukciju ostalih sistema, iznosi 100 mil (nisam siguran EUR ili KM).
Za stanove nisam sto posto siguran ali čini mi se da su u pitanju stanovi koji su vraćeni Željezari a bili su na raspolaganju opštini. Ta čitava zavrzlama je bila negdje u ratu ili odmah poslije rata.
Kad je prvi put željezara prodata KIA-i tražila se veza do Klintona da se pređe u tu novu firmu, jer su bile i veće plate i bolja perspektiva. Barem je tako izgledalo. E sad kad su Željezari vraćeni stanovi, da je i jare i pare.
Mittal je kupio firmu i njih ne zanimaju stanovi, to su čini mi se i javno rekli. Ostalo je da se sindikat Mittala i sindikat Željezare dogovore oko tih stanova.[/quote]
e vidis, imas krive informacije (nije bitno o' kle, mozda iz 100% BiH) al' se raspitaj kod ljudi koji su nekada radili u RMK Zenica i znaju sve ili priblizno sve. Kao prvo, Zenica je u RMK zaposljavala cca 20.000 ljudi (mnozi puta tri prosjecno pa vidi koliko gladnih usta se hranilo)
drugo,
kapacitet zadnje visoke peci je bio 2.000.000 tona godisnje,a to nije moglo progutati yu-trziste (tada je elektrolučna peć postojala samo u ilijašu, puno,puno manjeg kapaciteta) pa je u "doba mraka" maršal ( a posle njegovi kobajagi nasljednici a na temelju njegova imena) dogovarao sa rusima da preuzimaju taj višak a ovi jadnim rumunima i bugarima utrapio nase proizvode
trece, proizvodnja zeljeza se zove teska industrija ili prljava industrija
cetvrto, normalno da se sruse preostale peci jer ona zadnja, tad najnovija, mogla je opsluziti pola europe,
peto, u doba mraka , dovotila se ruda iz indije u luku ploce jer je bila jeftinija i kvalitetnija nego iz ljubije u BiH koja ima veliki procenat sumpora
sesto, kome ce hare prodavati taj kapacitet od 2.000.000 godisnje proizvodnje, kada se ide na kompozitne stvari i lake metale,
sedmo, dosli indijci kapitalisti, prije toga kuvajcani, i prodaju rog za svijecu, izrabljivanje onih jadni 5.000 radnika koji su sretni da ista rade
sedmo, nema vise zastite na radu samo ori vole kad nemas skole
osmo, u zadnjih pola godine vise poginulo ljudi u zeljezari nego u doba mraka za 10 godina
deveto, ... dosta je samo reci imat ces konkretno bivse podatke i sadasnje
jedanaesto, onda usporedi pa pisi
- amrica
#99 Re: Sve Harisove greske i uspjesi...
Silajdžić vodi tjelohranitelje umjesto ministara na Olimpijadu
U zvaničnoj delegaciji BiH sa VIP kartama,a koja će boraviti u Pekingu, neće biti ministara sporta čime je prekršena odluka Vijeća ministara BiH
18.07.2008. 15:42
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić odlučio je da zvaničnu delegaciju, osim njega, čine dva člana njegovog obezbjeđenja, njegov savjetnik i portparol, čime je "grubo prekršio odluku Savjeta ministara BiH", saopšteno je danas iz Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS, javio je dopisnik Agencije ONASA.
U saopštenju se podsjeća da bi, po odluci Savjeta ministara BiH i po broju dobijenih VIP pozivnica (pet) od Međunarodnog olimpijskog komiteta, zvaničnu delegaciji BiH za odlazak u Peking činili ministar za civilne poslove BiH Sredoje Nović, ministar za kulturu i sport u Vladi Federacije BiH Gavrilo Grahovac, ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Proko Dragosavljević, te jedan član obezbjeđenja i portparol.
Autor: ONASA
U zvaničnoj delegaciji BiH sa VIP kartama,a koja će boraviti u Pekingu, neće biti ministara sporta čime je prekršena odluka Vijeća ministara BiH
18.07.2008. 15:42
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić odlučio je da zvaničnu delegaciju, osim njega, čine dva člana njegovog obezbjeđenja, njegov savjetnik i portparol, čime je "grubo prekršio odluku Savjeta ministara BiH", saopšteno je danas iz Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS, javio je dopisnik Agencije ONASA.
U saopštenju se podsjeća da bi, po odluci Savjeta ministara BiH i po broju dobijenih VIP pozivnica (pet) od Međunarodnog olimpijskog komiteta, zvaničnu delegaciji BiH za odlazak u Peking činili ministar za civilne poslove BiH Sredoje Nović, ministar za kulturu i sport u Vladi Federacije BiH Gavrilo Grahovac, ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Proko Dragosavljević, te jedan član obezbjeđenja i portparol.
Autor: ONASA
- homo_sapiens
#100 Re: Sve Harisove greske i uspjesi...
Sabrija wrote:Ja Harisa Silajdžića volim kao i svoje roditelje.Nedaj se Harise...završi svoje ideje do kraja,sprovedi svoje ideje u djela 100%.
Mogu misliti sta bi bilo da mu dozvolimo da zavrsi 4-godisnji mandat. Ne bi nas ni na mapi bilo