Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

kockica_kockica

#76 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by kockica_kockica »

una_bo wrote:a ko vam brani da zamolite trgovca da stavi rukavice ili nešto preko ruku kad vam dodaje hljeb?

i na kraju krajeva, ko vam brani da, ukoliko ne možete to postći u jednoj prodavnici/pekari, promijenite istu.

i nisu problem neoprane ruke, taj hljeb se toliko isprlja dok dođe do prodavnice, da ne smijem ni da mislim koliko i kako.
upravo tako kako kazes... :thumbup:
Sarayman

#77 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by Sarayman »

irac300 wrote:S ovakvim pristupom prema higijeni možeš fasovat samo bakteriofobiju. Živimo u svijetu bakterija, što se prije pomiriš s time bit će ti lakše. Je l' neko vidio Cigu koji je alergičan? :D
Bujrum, ti se napucaj streotokoka, stafilokoka i E. Coli kojih sigurno imas na svakim parama pa cemo vidjeti dokle ces dogurati. Na drugu konstataciju o romima mogu ti reci da nisam vidio nijednog da je dozivio 60 godina. Oni koji tako izgledaju, u stvari imaju nekih 45.
irac300

#79 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by irac300 »

Sarayman wrote:
irac300 wrote:S ovakvim pristupom prema higijeni možeš fasovat samo bakteriofobiju. Živimo u svijetu bakterija, što se prije pomiriš s time bit će ti lakše. Je l' neko vidio Cigu koji je alergičan? :D
Bujrum, ti se napucaj streotokoka, stafilokoka i E. Coli kojih sigurno imas na svakim parama pa cemo vidjeti dokle ces dogurati. Na drugu konstataciju o romima mogu ti reci da nisam vidio nijednog da je dozivio 60 godina. Oni koji tako izgledaju, u stvari imaju nekih 45.
Ispoljavaš simptome bakteriofoba, jer ideš iz krajnosti u krajnost. Čuj to ''nafiluj se bakterijama'' :D Pa ako kažem da su bakterije dio našeg svijeta, to ne znači da ih želim u velikim količinima, samo govorim da je normalna higijena sasvim dovoljna, a ne te budalaštine koje pišeš. Kladim se da si sav bljedunav, na prvi mraz stavljaš šal, antiseptike trošiš k'o kaladont, i opet se prvi razboliš od gripe. Haj' bjež. :izet:
Sarayman

#80 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by Sarayman »

irac300 wrote:
Sarayman wrote:
Ispoljavaš simptome bakteriofoba, jer ideš iz krajnosti u krajnost. Čuj to ''nafiluj se bakterijama'' :D Pa ako kažem da su bakterije dio našeg svijeta, to ne znači da ih želim u velikim količinima, samo govorim da je normalna higijena sasvim dovoljna, a ne te budalaštine koje pišeš. Kladim se da si sav bljedunav, na prvi mraz stavljaš šal, antiseptike trošiš k'o kaladont, i opet se prvi razboliš od gripe. Haj' bjež. :izet:
Ti si jedan od onih koji ponekad ne operu ruke prije jela i s tim nemas problema? Jesam li pogodio? Ako jesam, pitaj svog doktora da li je to ok i pise li tamo neki Sarayman gluposti po forumu?. Ako nisam, zasto ih onda uopce peres kad ionako zivimo u svijetu bakterija (citiram te)?
Druga stvar, ti zrtvo predrasuda (ili si samo "sirovina"), kad bi me uzivo vidio, iznenadio bi se i ugrizao za jezik (a mozda i usro, ovisno o tome da li si musko ili ne), pogotovo kad bi cuo koliko imam godina uz ovaj izgled. Zahvaljujuci, takodjer, redovnom pranju ruku.
topcam
Vozim: uzbrdo

#81 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by topcam »

Sarayman wrote: Druga stvar, ti zrtvo predrasuda (ili si samo "sirovina"), kad bi me uzivo vidio, iznenadio bi se i ugrizao za jezik (a mozda i usro, ovisno o tome da li si musko ili ne), pogotovo kad bi cuo koliko imam godina uz ovaj izgled. Zahvaljujuci, takodjer, redovnom pranju ruku.

Ne mjesam se u vasu prepisku, ali ako neko sa foruma primjeti da mu ljepsa polovina
stalno trci u kupatilo i pere ruke, onda je ovo sigurno procitala. :mrgreen:
irac300

#82 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by irac300 »

Sarayman wrote:
irac300 wrote:S ovakvim pristupom prema higijeni možeš
Ti si jedan od onih koji ponekad ne operu ruke prije jela i s tim nemas problema? Jesam li pogodio? Ako jesam, pitaj svog doktora da li je to ok i pise li tamo neki Sarayman gluposti po forumu?. Ako nisam, zasto ih onda uopce peres kad ionako zivimo u svijetu bakterija (citiram te)?
Druga stvar, ti zrtvo predrasuda (ili si samo "sirovina"), kad bi me uzivo vidio, iznenadio bi se i ugrizao za jezik (a mozda i usro, ovisno o tome da li si musko ili ne), pogotovo kad bi cuo koliko imam godina uz ovaj izgled. Zahvaljujuci, takodjer, redovnom pranju ruku.
Naporitv, ruke redovno perem, mada ko je bio u vojsci (ja jesam) dešavalo se da na terenu nemaš čime prati, pa jedeš kad si gladan jbg. Al' znam da takve peze kao ti nisu ni primirisali armiji, zato toliko i sitničariš, trošiš mala bogastva na pomadice, antibakterijska sredstva i šta sve ne, i još uz to nazivaš nekog sirovim jer ne voli sterilan svijet, nego održava sasvim normalnu higijenu. A ovome da bih se ''usr'o'' kad bih te vidio, si možda blizu, samo ne bih se ''usr'o'' nego povratio, jer zamišljam te kao ovog dole na slici. :D
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#83 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by Truba »

čistoća je pola zdravlja
druga polovica je prljavština

jer ne možemo živjeti pod staklenim zvonom
irac300

#84 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by irac300 »

Black swan wrote:čistoća je pola zdravlja
druga polovica je prljavština

jer ne možemo živjeti pod staklenim zvonom
Bingo! Sterlini uvjeti daju sve slabije generacije s imunološkim problemima. Higijena DA, pretjerana higijena na granici fobije NE!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#85 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by Truba »

i pretjerani čistunac i prljavko su znaci da neš nije u redu s mozgom

peksini možda imaju problema s deprom
a čistunci strah od bakterija i izmišljenih bolesti
Sarayman

#86 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by Sarayman »

irac300 wrote:
Sarayman wrote:
irac300 wrote:S ovakvim pristupom prema higijeni možeš
Naporitv, ruke redovno perem, mada ko je bio u vojsci (ja jesam) dešavalo se da na terenu nemaš čime prati, pa jedeš kad si gladan jbg. Al' znam da takve peze kao ti nisu ni primirisali armiji, zato toliko i sitničariš, trošiš mala bogastva na pomadice, antibakterijska sredstva i šta sve ne, i još uz to nazivaš nekog sirovim jer ne voli sterilan svijet, nego održava sasvim normalnu higijenu. A ovome da bih se ''usr'o'' kad bih te vidio, si možda blizu, samo ne bih se ''usr'o'' nego povratio, jer zamišljam te kao ovog dole na slici. :D
Image
105 kg a bez stomaka, odslužio prijaratnu JNA, imam 41 mjesec Armije BiH, ne koristim nikakvu kozmetiku osim aftershave gela, oženjen, strogo hetero, imam dvoje djece, ama baš sve si fulao, osim da bi se usr'o u datoj situaciji ali ne zbog gađenja nego od straha (ovaj put s razlogom). Ja te ne zamišljam, već ZNAM kako izgledaš:
Image
irac300

#87 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by irac300 »

Hvala na detaljnom opisu. Pomoglo mi je da te detaljno zamislim. :D
Image

P.S.
Et' nemoj mi više prijetit', znam da si opasan. OK? :izet:
Kemal Malovčić

#88 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by Kemal Malovčić »

una_bo wrote:a ko vam brani da zamolite trgovca da stavi rukavice ili nešto preko ruku kad vam dodaje hljeb?

i na kraju krajeva, ko vam brani da, ukoliko ne možete to postći u jednoj prodavnici/pekari, promijenite istu.

i nisu problem neoprane ruke, taj hljeb se toliko isprlja dok dođe do prodavnice, da ne smijem ni da mislim koliko i kako.
Joj UNA dobra si ko ljeb. 8-)
Sarayman

#89 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by Sarayman »

E moj irac, bit će da sam ja veći krelac od tebe čim ti odgovaram na ovakve provokacije. Generalno, pokazao si da ti pamet nije jača strana, voliš šupljirati sa nikakvim argumentima (opaska o Romima, čas ne treba, čas treba redovno prati ruke) i zato izvini za onu sliku. Kad se već voliš izražavati slikama, onda dozvoli da te objavim u pravoj irskoj boji. Ovo je i ujedino i dramatična ispravka nadam se neuvrijeđenog Lloyda Christmasa:

Image
HrvatMusliman

#90 Re: Neoprane ruke trgovaca na hljebu koji jedemo

Post by HrvatMusliman »

To je ono sto vidis, pitanje je sto sve cine s hljebom dok ne vidis.
Post Reply