FORMULA 1 2007
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
pascal_hens
zestoki sam navijac Ferarija i pobornik ex-sampiona Michaela Schumachera, ali se zaista divim cudima Hamiltona, i sve mi se cini da ce on odmah iduce sezone preci u Ferari, i nastaviti ciniti cuda, i da ce ako bude imao sportske srece, mozda opasno sustici rezultate Schumija....
Schumi je najbolji, ali Hamilton je odmah iza. Barem za sad...
- Dirty Harry
Je li se šališ?pascal_hens wrote:zestoki sam navijac Ferarija i pobornik ex-sampiona Michaela Schumachera, ali se zaista divim cudima Hamiltona, i sve mi se cini da ce on odmah iduce sezone preci u Ferari, i nastaviti ciniti cuda, i da ce ako bude imao sportske srece, mozda opasno sustici rezultate Schumija....
Pa Hamilton je odrastao u McLarenu, McLaren ga je i stvorio ... A ne vidim i zašto bi prelazio u tim koji počinje da pada tamo gdje je bio prije Schumachera.
-
shin
Iduce velis?pascal_hens wrote:zestoki sam navijac Ferarija i pobornik ex-sampiona Michaela Schumachera, ali se zaista divim cudima Hamiltona, i sve mi se cini da ce on odmah iduce sezone preci u Ferari, i nastaviti ciniti cuda, i da ce ako bude imao sportske srece, mozda opasno sustici rezultate Schumija....
Pod ugovorom je
-
shin
Bolje reci McLaren je brzi sa razvijanjem MP4-22 bolida, jednostavno Ferrari je sebi dopustio luksuz da zakasni sa razvijanjem.array wrote:Ne pada Ferari nego njegovi vozaci. Ubijedjen sam da bi Hamilton ove godine bio najbrzi sa Ferari bolidom. Raikonen je dobar ali mu fali ono nesto po cemu se sampioni razlikuju od dobrih vozaca. Hamilton vec vozi kao pravi sampion.
Zvi znamo kakav je vozac Raikkonen i kakva je cuda radio sa losim McLarenom proslih sezona.
Massa je kurton, nije se jos dokazao sa pobjedom koja nije bila sa pole pozicije.
- Edin H.
Massa je vozio prvo na mekim gumama poput Hamiltona i Alonsa, pa onda na tvrdim, a Raikonen obrnuto. Zato je Raikonen bio puno brzi u zadnjem dijelu trkebeco wrote:ferrarji me totalno negativno iznenadio u maleziji, pogotovo masa. Mislim da je ovo bila utrka za massu da zaboravi, vozio je prvo vrlo nezrelo, a onda bezvoljno, isto ko da je on novi a ne onaj mali crnjo, raikonen je ja mislim pametno odvozio. Ali jos nesto mi nije jasno, sto je taktika ferraija bila meke, meke, pa tvrde gume mislim , da im je bolje bilo da su isli tvrdo, meko, tvrdo jer se vidjelo da je ferrai brzi na tvrdim gumama. Ali sa druge strane sto se tice alonsa mislim on neto posebno nije odvozio jer vodonosa u onoj utrci je bio hamilton, i ako cu biti iskren on je danas zasluzio da pobijedi, jer jebiga sve je uradio!
- terapija
Nemoj biti tako radikalan.Jaguar84 wrote:Al doticni komentator na Hayatu je samo tako kritican. Kaze citiram: " I evo sada Alonso napada Fernanda Alonsa" (trenutak kada je Alonso pokusao preteci Hamiltona) i jos sijaset nebuloza.![]()
![]()
KLOC
Uporedi recimo koliko su uznapredovali u odnosu na pocetke prenosa F1 na mrezi...
Sada se zaista trude i skupljaju dosta informacija prije trke i pripremaju se.
Jeste da ponekad tushe nepotrebnim detaljima, ili naprave lapsus tipa gore navedenog, ali sve u svemu nisu mnogo losiji od recimo susjednih komentatora...
-
array
McLaren je samo stabilniji ove godine ali ne bi rekao da je i brzi. Raikkonen je vozio najbrzi krug u USA znaci da Ferari ima snage da bude prvi ali nema vozaca. Alonso je bolji od Raikkonena i Masse ali je Hamilton bolji od svetrojice. Covjek je tek usao u F1 i nikad nije ni vidio vecinu staza a vec je bolji i od sampiona Alonsa a pogotovu od Raikkonena. Hamilton je slijedeca F1 zvijezda za istoriju.shin wrote:Bolje reci McLaren je brzi sa razvijanjem MP4-22 bolida, jednostavno Ferrari je sebi dopustio luksuz da zakasni sa razvijanjem.array wrote:Ne pada Ferari nego njegovi vozaci. Ubijedjen sam da bi Hamilton ove godine bio najbrzi sa Ferari bolidom. Raikonen je dobar ali mu fali ono nesto po cemu se sampioni razlikuju od dobrih vozaca. Hamilton vec vozi kao pravi sampion.
Zvi znamo kakav je vozac Raikkonen i kakva je cuda radio sa losim McLarenom proslih sezona.
Massa je kurton, nije se jos dokazao sa pobjedom koja nije bila sa pole pozicije.
- BSn
Ma od Ferrarija nema nista!
McLaren se ocito vraca na stazu stare slave, jer ne bi djaba Alonso prosle godine na svom vrhuncu potpisivao za njih!
To da ce Hamilton preci u Ferrari je totaln bez osnova!
Kako sada stvari stoje, mnogi svi bi vozaci u F1 prije presli u McLaren, nego u Ferrari!
Sto se tice Finca u Ferrariu - kad je vozio u McLarenu, mislio sam da je do bolida, medjutim cini ce se da covjek jednostavno previse forsira, a da nema kvaliteta!
McLaren se ocito vraca na stazu stare slave, jer ne bi djaba Alonso prosle godine na svom vrhuncu potpisivao za njih!
To da ce Hamilton preci u Ferrari je totaln bez osnova!
Kako sada stvari stoje, mnogi svi bi vozaci u F1 prije presli u McLaren, nego u Ferrari!
Sto se tice Finca u Ferrariu - kad je vozio u McLarenu, mislio sam da je do bolida, medjutim cini ce se da covjek jednostavno previse forsira, a da nema kvaliteta!
- Sir Charles
Daj Boze. Navijam za Ferrari, ali McLaren je zaista dominantan ove sezone. Hamiltom bukvalno nabija komplekse Alonsu. Nevjerovatan vozac.Edin H. wrote:Kimi i Filipe podijelili prva dva mjesta na prva dva treninga.
Povratak Ferarija u Francuskoj?
- J.P.Montoya
jojjj al me nervira onaj komentator na Hayatu, fakat je nidje veze. Pa j.e.b.o.t.e. radije slusam svabu na RTL kojeg nista ne razumijem, neg on na Hayatu
- beco
OVu temu sam davno otvorio, nisam bio bas aktivan, ali sta ces. Dobra vijest barem nekima, kako svi znamo hrt2 je ukljucen ali kodiraju sport, E dohako sam im. Sve sto vam je potrebno je tv sa mogucnoscu pip-a(picture in picture), na pozadinski ekran staviti hayat ili rtl za vrjime utrke, a drugi onaj mali minjaturni ekrnacic stavite na hrt2. Tako slusate komentare sa hrt-a gledate na hayatu, po potrebi minijaturni prozorcic podignete u gornji desni ugao, da nesto vazno ne bi propustili. Jednostavno rijesejne, kojim dobijate sliku recimo sa hayata bez onog naporog komentatora. 
- J.P.Montoya
to je drugi slobodni trening, na prvom je prvi hamiton,pa massa,raikkonen,alonso,rosberg....Edin H. wrote:Kimi prvi danas na slobodnom treningu u Silverstone-u, Massa drugi, Ralphtreci, Lewis cetvrti, Jano peti ,Fernando sesti
- van Basten
fino se mješaju, razlike minimalne, staza koja sama od sebe omogućava fajterski nastup... možda bude uživancija sutra za gledati