Ja sam covjek vrlo sirok , moji dijapazoni shvatanja i tolerancije i demokarcije prevazilaze tvoje uske SDA okvire .Ja nikoga ne tjeram ni na sto niti ja iamm politicku niti vojnu moc za bilo sta.Ja ti samo kazem da sam se kao Bosanc borio za Bosnu i bio prevaren pa potom projtjeran iz svoje zemlje.Ocevi su mi kao partizani krvarli u drugom svjetskom ratu za Bosnu a ja u ovom .Ali ne zaq ovakvu.Ja sam se borio za onu koja nam je ostavljena u amanet.Ona AVNOJ-ska .Ja samo dektiram zasto se Bosni desilo ono sto se desilo.Dao si suverenitet Zagrebu i Beogradu i oni su dosli po svoje .Bez navodnika.Dao si im .Ja ti kazem , ja samo dijagnosriciram bolestr kod pacijenta .O tome u dalekom svijetu razmisljam evo vec 10 godina.Ralog bosanske havarije i kataklizme lezi u cinjenici da si svoj suverenitet dao drugima .Dao si ga i oni ga hoce u potpunoj formi.Hoce sume i rijeke ali i oni hoce i da se te sume i rijeke zovu srpske i hrvtske.Jastreb35 wrote:Ti ako imas ogreniceno shvatanje drustva, a dominaciju jednih nad drugim neophodnom za stabilnost, nemoj druge tjerati da to prihvate.horiznot wrote:Ja sam pristalica suzivota.Ja ne mogu zamisliti Bosnu u kojoj bi zivio samo jedan narod , jedna vjera ......To je tako dosadno i grozno ...ja bi se iselio iz takve drzave .Ali ti kazem da je takva drzava moguca jedino ako je jedan narod konstitivan. .....Jastreb35 wrote: Prvo, ukidati status Srbima, Hrvatima i Bosnjacima nije potrebno jer su konstitutivni na tlu citave drzave, tako da je svaki dio "kuce" zajednicki. Onaj ko pokusa dio "kuce" zadrzati samo za sebe, makar mu i Srbija pomagala, u tom nece uspjeti jer je (medju tri naroda) dovoljno simpatizera suzivota koji ce osujetiti to svojatanje.
Drugo, ukidati status Srbima, Hrvatima i Bosnjacima nije moguce. Tako da imas izbor, ostati pristalica suzivota i s vremenom pobijediti, ili postati protivnik istog i sigurno izgubiti.
I tako ce biti i u buduce dok god ne uzmes ono sto ti pripada a njima oduzmes ono sto im ne pripada .Bosna Bosancima .