treba mi savjet... ***dijete ili ljubav zivota***

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zena21

Post by zena21 »

Jonx wrote:
zena21 wrote:
Michun wrote:Jooooj teme. Draga djevojko neka ti je Bog na pomoci.
Ima tu aspekata vise nego sto jedna glava moze dokuciti. Ne procitah sve komentare jer ih je previse a nemam bas vremena.
Cudna stvar - zene u Irskoj i Portugalu bi dale sve da mogu abortirati jer ne koriste kontracepciju a abortus zakonom zabranjen. Ne kazem ja da je abortus divno iskustvo i da ga treba probati, ali ti bar imas izbor. Bolje je abortus nego unesreciti 3 osobe. To sto si nekog prevarila....pa ne bi se bas slozila da si ga prevarila ako vec par mjeseci nisi bila s njim u vezi. Ti si bila slobodna tada, koliko sam ja skontala. Svi moralisti koji ti sude zbog prevare i sl. - neka zive svoj zivot. Svi grijesimo, ti si bar priznala. Moj savjet tebi....ako ti ga uopste mogu dati - budi sebicna, misli na sebe i svoj buduci zivot, zamisli se za 10 godina u svim mogucim opcijama, sa tatom djeteta, sa ljubavi svog zivota, sa nekim trecim, sama (mozda)! A da - to sto bi ti sada abortirala i nije bas dijete nego fetus. Drz' se i javi sta bi s tebe.
P.S. Puno primjera oko mene mi govori da je brak zbog djeteta ili djece pogresan motiv.
Najbolji komentar do sada na ovu temu.

Michune, haj na fuka u kafancugu :D
Samo sam te cekao MAJKO......
Da, ponosna MAJKA... Ne vidim u cemu je problem :?
black

Post by black »

_BosanaC wrote:
black wrote:stara kineska..poslije j...a nema kajanja..sama pala sama se ubila..kazes ljubav tvog zivota..a prevari ga tako lahko..samo mi je zao djeteta/ce u takvim slucajevima...
:roll:
to se ne slazes jel kolega :P
Michun

Post by Michun »

@zena21 - mi smo istomisljenice. :D Ja to znam. Eto me, reci Hariju da pristavi.
Jonx

Post by Jonx »

zena21 wrote:
Jonx wrote:
zena21 wrote: Najbolji komentar do sada na ovu temu.

Michune, haj na fuka u kafancugu :D
Samo sam te cekao MAJKO......
Pitas se u cemu je problem, PONOSNA MAJKO!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

black wrote:
_BosanaC wrote:
black wrote:stara kineska..poslije j...a nema kajanja..sama pala sama se ubila..kazes ljubav tvog zivota..a prevari ga tako lahko..samo mi je zao djeteta/ce u takvim slucajevima...
:roll:
to se ne slazes jel kolega :P
Jok ba, potpisujem i podvlacim dva puta k'o predikat :D

Samo sto (srecom) ne poimamo svi ljubav isto... Valjda mene moja ne voli ovoliko :-)
zena21

Post by zena21 »

Jonx wrote:
zena21 wrote:
Jonx wrote: Samo sam te cekao MAJKO......
Aha... Valjda sam k'o dizel na Bjelasnici... slabo palim... molim te prosvijetli me :?
Michun

Post by Michun »

A jooooj ovog naroda - pa naravno da je bolje abortus nego unesreciti 3 osobe. Dijete, muza i sebe. Iza ovoga defintivno stojim. I ne mora se niko sloziti s tim. :oops: Ima opcija i da rodi sama, ali to je tesko, jako tesko.
Osim toga, vecina raje nije u braku koja ovo pise (ni ja) pa ne znam/o kako bas sve to tacno izgleda.
ne-dam-na-sebe

Post by ne-dam-na-sebe »

Michun wrote:A jooooj ovog naroda - pa naravno da je bolje abortus nego unesreciti 3 osobe. Dijete, muza i sebe. Iza ovoga defintivno stojim. I ne mora se niko sloziti s tim. :oops: Ima opcija i da rodi sama, ali to je tesko, jako tesko.
Osim toga, vecina raje nije u braku koja ovo pise (ni ja) pa ne znam/o kako bas sve to tacno izgleda.
Zato te ja i volim, ako mi dopustas naravno :D
Michun

Post by Michun »

Ne dopustam - jer je ocigledno da ne dijelimo isti univers.
ne-dam-na-sebe

Post by ne-dam-na-sebe »

Michun wrote:Ne dopustam - jer je ocigledno da ne dijelimo isti univers.
Steta ljubavi a bas sam mislila da te pozovem na jako ukusnu kafu da mi das par savjeta o odgoju djece, jer jbga, posto nisi u braku i nemas djece ti mi dodjes kao savrsena osoba da mi das dragocjene savjete.
A mislila sam ti ponijeti, gratis, nekoliko dvd-ova na kojima se prikazuju autenticni abortusi ne bi li ubuduce prvo udahnula duboko prije nego sto pocnes olako davati "dobronamjerne" savjete o necemu kroz sto nisi prosla, ma ni kad si jurila kroz crveno.
Jonx

Post by Jonx »

zena21 wrote:
Jonx wrote:
zena21 wrote: Da, ponosna MAJKA... Ne vidim u cemu je problem :?
Aha... Valjda sam k'o dizel na Bjelasnici... slabo palim... molim te prosvijetli me :?
Pokusat cu...

Ponosna majko, zamisli da si svojevremeno dala sebi za pravo, da jednom tako sebicnom i odvratnom odlukom kao sto je abortus, uskratis zivot svom
ponosu, svojoj ljubavi, svom mezimcetu, svemu svojem kako vec danas nazivas svoje dijete....!

Da li bi danas bila ponosna i sretna osoba?
Da li bi te proganjale scene kasapljenja, trganja, komadanja, isisavanja i pakovanja svoga ponosa, svoje ljubavi, svoga mezimceta, svoje srece... u obicnu staklenu teglu cija je sudbina kontejner a ne zivot!?

Na ovo bi i dizel upalio...ako ne upali vrijeme je za servis...
Jonx

Post by Jonx »

Propagira se ZIVOT!
medda

Post by medda »

Ova diskucija je otisla na "Abortus da ili ne"
Djevojka ima izbor da sama odluci i to je najbitnije.
zena21

Post by zena21 »

@Jonx

Da ne citiram vise :D

Ovako. Moje dijete se rodilo u sretnom braku sa mojim muzem i bilo je planirano. I jeste, to je nesto najljepse sto mi se dogodilo u zivotu, i da, jesam ponosna majka... Ali to je bila moja situacija.

Da sam na mjestu pokretacice teme, da mi je zivot zbrkan kao njoj, vjeruj mi da bih dva puta razmislila o radjanju. Roditi je najlakse... ali sta poslije...

Eto toliko od mene na ovu temu

Over & Out :D
Michun

Post by Michun »

@ ne_dam_na_sebe - Ne volim puno rasparavljati i to vecina raje sa foruma zna. Evo ovako gdjo majko - ja sam stvarno pokusala dati savjet mladoj dami koja je u nevolji a ne tebi. To sto si ti dezurna na ovoj temi i poklapas svakog ko spemene abortus to je vec tvoj problem. Jako bitno je ono sto sam ja naglasila jeste da svaka zena ima izbor - to je ono najbitnije. Problem bi se stvorio da nemamo izbora, pa bi onda nezeljene djece, sirotinje, socijalnih slucajva, djece nakon silovanja bilo i vise nego sto ova zemlja moze podnijeti. Najbitnije je da ova mlada zena izadje iz ovoga onako kako njoj najvise odgovara.
O odgoju djece ne bi nikom davala savjete cak i kad bi bila majka. A to sto neke zene kad se porode misle da je to smisao zivota i da su postale najpametnije, to je vec druga stvar i ne bi da ulazim u tu raspravu. Meni je nesto drugo smisao zivota.
Sto se tice gledanja abortusa - nema potrebe. Ja sam medicinski radnik.
amrino

Post by amrino »

Vidim da te savjetuju da budes sebicna i da mislis na sebe i na svoju srecu....Upravo ta tvoja SEBICNOST te dovela do ove situacije- pa ti dobro razmisli koji ti je slijedeci korak- Jer ovo je kao ljubav tvog zivota, ti ga volis- ali eto omaklo pa si se zguzila s drugim frajerom....koji ti je isto tako super.... :oops:
Ti ni sama ne znas sta hoces!!! Tako se ljubav ne pokazuje...
Sjebala si jednog, sjebala drugog, hajd sad ubij i dijete koje nije ni za sta krivo...
Tebi je najpametnije da ostavis i jednog i drugog na miru- i da ih postedis te svoje ljubavi, idi negdje i nadji svoju srecu.
Ocu naravno moras reci za dijete- ali i cinjenicu da ga ne volis, a svojoj ljubavi moras reci da si ga izdala...ako si i ti njegova ljubav- preci ce preko toga i odgajat ce tudje dijete- mnogo muskaraca to radi....ali ni u kakvom slucaju se iz toga ne mozes ispetljati lazima...budi bar jednom iskrena sa svima kao i sa samom sobom!

I da naravno-- ako te obojica odjebaus- zasluzila si i prihvati posljedice svojih postupaka. Jer ti si ipak odrasla zena. Svesno si to uradila- i to bez zastite!
Pa sad vidi koliko si zrela u donosenju odluka...koje nekome zivot znace...
Last edited by amrino on 23/02/2007 12:05, edited 1 time in total.
ne-dam-na-sebe

Post by ne-dam-na-sebe »

@mici mici
Nisam se ni nadala da si nesto posebno uznapredovala od ljetos :D
Mnogo srece u "smislu zivota" ti zelim i obecajem da je ovo posljednji put da sam se dala u avanturu pokusaja aktiviranja ogranicenih, miniranih podrucja tvog mozga.
Michun

Post by Michun »

Odje..
Jonx

Post by Jonx »

Michun wrote:@ ne_dam_na_sebe - Ne volim puno rasparavljati i to vecina raje sa foruma zna. Evo ovako gdjo majko - ja sam stvarno pokusala dati savjet mladoj dami koja je u nevolji a ne tebi. To sto si ti dezurna na ovoj temi i poklapas svakog ko spemene abortus to je vec tvoj problem. Jako bitno je ono sto sam ja naglasila jeste da svaka zena ima izbor - to je ono najbitnije. Problem bi se stvorio da nemamo izbora, pa bi onda nezeljene djece, sirotinje, socijalnih slucajva, djece nakon silovanja bilo i vise nego sto ova zemlja moze podnijeti. Najbitnije je da ova mlada zena izadje iz ovoga onako kako njoj najvise odgovara.
O odgoju djece ne bi nikom davala savjete cak i kad bi bila majka. A to sto neke zene kad se porode misle da je to smisao zivota i da su postale najpametnije, to je vec druga stvar i ne bi da ulazim u tu raspravu. Meni je nesto drugo smisao zivota.
Sto se tice gledanja abortusa - nema potrebe. Ja sam medicinski radnik.
Samo da dodam, kao i muskarac koji je ravnopravo ucestvovao u cijeloj situaciji.
I da napomenem, da je bas taj muskarac sretan zbog njene trudnoce i mogucnosti da ce imati dijete.
Abortusom se oduzima zaceti zivot, sjebaje zivot ovog koji se tom celjadetu raduje i veseli, kao i majci koja ce imati dugotrajne traume prouzrokovane abortusom osim ako u svojoj prirodi nije hladnokrvni ubica.
Michun

Post by Michun »

@Jonx - apsolutno si u pravu. Sve to vrijedi kad su dvoje u vezi i kad se vole. Zar treba i on i ona da provedu zivot s nekim koga ne postuju i ne vole. Osim toga, izbor je njen jer je njeno tijelo.
P.S. Znas li da muski vole dijete dok vole majku djeteta.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Jonx wrote:
Samo da dodam, kao i muskarac koji je ravnopravo ucestvovao u cijeloj situaciji.
I da napomenem, da je bas taj muskarac sretan zbog njene trudnoce i mogucnosti da ce imati dijete.
Abortusom se oduzima zaceti zivot, sjebaje zivot ovog koji se tom celjadetu raduje i veseli, kao i majci koja ce imati dugotrajne traume prouzrokovane abortusom osim ako u svojoj prirodi nije hladnokrvni ubica.
Ti stvarno pretjerujes.

Ne mislim da je abortus rjesenje kao sto sam vec rekla, i mislim da se s ljubavlju problemi ( koji se u zivotu ne mogu izbjeci ) daju rijesiti.

U isto vrijeme se grozim ekstremnih stavova "Pravovjernih i Bezgrjesnih" koji bi neistomisljenike ( odnosno neistomisljenice... hehe... ) na lomace, kao sto neko rece.
Last edited by Latina on 23/02/2007 12:19, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Michun wrote:@Jonx - apsolutno si u pravu. Sve to vrijedi kad su dvoje u vezi i kad se vole. Zar treba i on i ona da provedu zivot s nekim koga ne postuju i ne vole. Osim toga, izbor je njen jer je njeno tijelo.
A dijete je komsijino? :roll:
Nebuloza.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Michun wrote:@Jonx - apsolutno si u pravu. Sve to vrijedi kad su dvoje u vezi i kad se vole. Zar treba i on i ona da provedu zivot s nekim koga ne postuju i ne vole. Osim toga, izbor je njen jer je njeno tijelo.
:? ha?
Neelix

Post by Neelix »

zasto vase ogranicene vjernicke ideje morate trpati u svaku temu :oops: cuj lika, nek je sretna s bogom i djetetom svako jutro :? :lol:

aha, bog ce ga nahraniti, obuci, ugrijati... :oops:
Jonx

Post by Jonx »

Par komentara ranije rekao sam da je sama ljubav djeteta dovoljna da ona kroz svoj zivot putuje sa osmijehom na licu. I to je tako!
U ovoj prici ova dva naguzena jadnika su najmanje bitna, ali ne i nevazna...

A tu pricu u post skriptumu nisam cuo ranije i bez nekog posebnog razmisljanja, na prvu loptu mi se cini kao mrtva glupost....
Post Reply