Volvo i SAAB imaju robusne automobile i prilagođene američkom ukusu , ne vjerujem da će Alfa ikada zaživjeti tamo.
ŠTO MISLITE O FRANCUSKIM AUTIMA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Hendrix
A šta će recimo jedan Citroen C4 u USA? Samo bi kvario imidž onim američkim kantama kockastim sa njihovim V8 motorom ko da nema drugog motora na svijetu majko mila.Ubace od 6l motor a gorivo džaba i eto ti auta American dream , ma bježi ba.Jebem ti državu gdje je Hummer pojam automobila
Volvo i SAAB imaju robusne automobile i prilagođene američkom ukusu , ne vjerujem da će Alfa ikada zaživjeti tamo.
-
nineac
Uci na americko trziste nije bas tako lako kao sto ocito mnogi misle ovdje. Uopce nije problem da li je francusko auto kvalitetno (jeste da se odmah razumijemo) ali francuzi nisu nista ucinili da se prilagode americkom kupcu. Amerikanac kada kupuje auto iskreno nema pojma sta kupuje pod haubom, samo je vazno da je dobro motorizovan. novi Hummer H3 (Baby Hummer) koji se prodaje izuzetno dobro ima 5-cil turbo motor, Mercedes uvodi Bluetec koji je odmah hit posta, a VW-ovi 1.9tdi u jetteama vrijede skao suho zlato na trzistu polovnih. Amerikanci ce se prilagoditi, jer su najprilagodljivija nacija, ali nemoze se prilagoditi ako nemas servisnu mrezu, i to je problem sa francuzima. Alfa moze uci jer moze koristiti GM-ovu mrezu iz propalog braka sa GM-om. Alfini V6 motori su ustvari i GM-ovi motori, jeru su razvijani kao zajednicki projekat.
E sad treba otvoriti servisnu mrezu na 9 i kusur miliona kvadratnih km. Tu renault ima sanse i to ce se dogoditi, tj. koristit ce Nissanovu mservisnu mrezu.
Znaci peugeot prvo treba partnera ciju bi mrezu koristio jer razvijati svoju sopstvenu mrzeu danas je stvarno ravno samoubistvu!
E sad treba otvoriti servisnu mrezu na 9 i kusur miliona kvadratnih km. Tu renault ima sanse i to ce se dogoditi, tj. koristit ce Nissanovu mservisnu mrezu.
Znaci peugeot prvo treba partnera ciju bi mrezu koristio jer razvijati svoju sopstvenu mrzeu danas je stvarno ravno samoubistvu!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
A po cemu se to provaljuje??? Koliko si ti presao km i na koje si relacije recimo isao sa Golfom i recimo Meganom. Ja sam eto isao otprilke na turo od 5000 km i sa jednim i sa drugim. I sta??? U Golfu se ziv slomis a u Meganu ko u ladji. Prvo gledaj kad kupujes novog Golfa sta dobijes i za koju cijenu a onda uporedi slicno auto iz francuske. Golf dodje supalj a ovaj prepun opreme. Pogledaj zimi koja su auta najvise u kvaru na cesti. Sve Golfovi.dugacki wrote:Stari, de ne provaljuj se , Boga ti.Better Man wrote:polovna vozila VW, su još samo u BiH na cijeni i nigdje drugo! VW vozila su zamene prevaziđena, a naročito Golf. Golf jeste kvalitetan i izdržljiv, ali je do bola neudoban i nesiguran u krivinama! Peugoet 307, je meni za klasu bolji od Golfa 5! Uskorijij vbudučnosti planiram kupti novg Clia, koji se pokazao kao odlično auto! Samo još Balkanski seljaaci pale na VW automobile. Prema jednoj anketi svjets¸ki uglednih stzručnjaka za automobile, VW vozila su na jako niskom mjestu po sigurnosti!
Uzmi pa se provozaj u Pezou 607 pa onda sjedi u Mercedesa. Opet nebo i zemlja. Pezo lebdi iznad zemlje, kao da nema tockova.
Renault zadnjih nekoliko godina je uvijek medju prvima po sigurnosti a VWa nigdje ni na mapi.
Naravno francuska vozila su napravljena da se voze po normalnim cestama a Golfovi za ceste kao sto su kod nas, tvrdi ko traktori.
-
nineac
Sto se ti zivciras hrasno38? ja sam vozao Opele i zadnji opel mi je bila Vectra B 2.0 16V. Kupio je sa 124.000km, otisla sa 320.000 km, i to nakon dvije i po godine koristenja. Ja sam skoro zivio u autu, a vectra je bila na +40 do -34 stepena. Na 320.000 jos uvijek je snagu prenosila originalna lamela, diskovi jednom mijenjani, plocice nekoliko puta, jednom zadnji amortizeri, i nemogu se sjetiti niceg vise znacajnijeg, i da jos uvjek je celer bio u mogucnosti dokuciti 220km/h, za razliku od 225 km/h kad sam je uzeo, jebiga...hrasno38 wrote:A po cemu se to provaljuje??? Koliko si ti presao km i na koje si relacije recimo isao sa Golfom i recimo Meganom. Ja sam eto isao otprilke na turo od 5000 km i sa jednim i sa drugim. I sta??? U Golfu se ziv slomis a u Meganu ko u ladji. Prvo gledaj kad kupujes novog Golfa sta dobijes i za koju cijenu a onda uporedi slicno auto iz francuske. Golf dodje supalj a ovaj prepun opreme. Pogledaj zimi koja su auta najvise u kvaru na cesti. Sve Golfovi.dugacki wrote:Stari, de ne provaljuj se , Boga ti.Better Man wrote:polovna vozila VW, su još samo u BiH na cijeni i nigdje drugo! VW vozila su zamene prevaziđena, a naročito Golf. Golf jeste kvalitetan i izdržljiv, ali je do bola neudoban i nesiguran u krivinama! Peugoet 307, je meni za klasu bolji od Golfa 5! Uskorijij vbudučnosti planiram kupti novg Clia, koji se pokazao kao odlično auto! Samo još Balkanski seljaaci pale na VW automobile. Prema jednoj anketi svjets¸ki uglednih stzručnjaka za automobile, VW vozila su na jako niskom mjestu po sigurnosti!
Uzmi pa se provozaj u Pezou 607 pa onda sjedi u Mercedesa. Opet nebo i zemlja. Pezo lebdi iznad zemlje, kao da nema tockova.
Renault zadnjih nekoliko godina je uvijek medju prvima po sigurnosti a VWa nigdje ni na mapi.
Naravno francuska vozila su napravljena da se voze po normalnim cestama a Golfovi za ceste kao sto su kod nas, tvrdi ko traktori.
E sad, ti to kada pricas ljudima koji vozaju VW samo odmahnu rukom, a prelaze 5000km godisnje. Sad moji dole vozaju Lanciju 2.4jtd, koja isto prolazi torturu, i nikad nije trznula slucajno, a ne pokvarila se, i uzeli su Skodu octaviju novu, pa cemo vidjet kako ce s njom biti, sad za sad je OK, ali nova je!
Buraz imao peugeota 205, to malo govno je bilo udobnije od one vectre a da negovorim o nekom Golfu!