Ratne price - ona vedrija strana

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Jara

Post by Jara »

@pesak,
btw...bilo u Oslobođenju ( G.Berić ), onih dana kad je nato udarao, da je prije bombardovanja ( hoće li, neće li...) na jednoj kući u bgd-u osvanuo grafit:
Il' bombarduj il' da krečim! :lol: :lol: :lol:
pesak

Post by pesak »

:lol: :lol:
Mogu ti reci da sad razmisljam da li sam pravu stvar uradila sto sam obnovila belu tehniku...mozda je bolje da sam kupila sator, vrece za spavanje, kamp-opremu, obnovila pasos i td i td...jer mi situacija mirise na novo bombardovanje ... :-)
grafit je bio totalno racionalan...mora covek na sve da se spremi...
razmisljam isto da nije bolje da se preselim u neki suteren, a ne da zivim na spratu...pametnije je sto se bombardovanja tice...a ovde se , nazalost, nista ne moze iskljuciti...sve je moguce..pod Kostunicom, novim Milosevicem...
Pa i ako bude gradjanski rat, bezbednije je ziveti u suterenu...
ako nacisti zaredjaju da kolju nepodobne, nista ne vredi...ali eto, vredi da se spremimo na razne druge opcije.. :-)
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Jara wrote:@pesak,
btw...bilo u Oslobođenju ( G.Berić ), onih dana kad je nato udarao, da je prije bombardovanja ( hoće li, neće li...) na jednoj kući u bgd-u osvanuo grafit:
tih dana je osvanuo i grafit:

Kolumbo, jebem te radoznala! :D :D
Spring

Post by Spring »

Fakat pesak....da ti otvorimo neku drugu temu da se tamo praznis....
Ova brate nije za tebe...
Ubijas nam koncepciju ...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Spring wrote:Fakat pesak....da ti otvorimo neku drugu temu da se tamo praznis....
Ja fakat ne razumijem ove ljude sto bi ratovali a rat davno gotov!

Kad je rat i svadjas se i prepucavas i pucas i ubijas se.

Kad je kraj rata onda je stop.

Onda se spajas, nalazis i druzis sa ljudima koji to isto zele a sa druge su strane.

Kasno je sad za prepucavanje, bilo je vrijeme kad su se zlatom placali takvi ratoborni ali ih nigdje na mapi nije bilo...

Zato pustite djevojku na miru neka pise sta hoce.
Ocigledno je da ne provocira, a ima nas koje interesuju i njihove provale!
rikardoreis

Post by rikardoreis »

DaysleepeR wrote:
Spring wrote:Fakat pesak....da ti otvorimo neku drugu temu da se tamo praznis....
Ja fakat ne razumijem ove ljude sto bi ratovali a rat davno gotov!

Kad je rat i svadjas se i prepucavas i pucas i ubijas se.

Kad je kraj rata onda je stop.

Onda se spajas, nalazis i druzis sa ljudima koji to isto zele a sa druge su strane.

Kasno je sad za prepucavanje, bilo je vrijeme kad su se zlatom placali takvi ratoborni ali ih nigdje na mapi nije bilo...

Zato pustite djevojku na miru neka pise sta hoce.
Ocigledno je da ne provocira, a ima nas koje interesuju i njihove provale!
da, sliper, ne vidim razlog onakvim komentarima i preumoran sam od takvih gluposti...pesak ce, ako imala sta, pisati i na ovoj temi, pa svidjalo se to nekome ili ne...
pesak

Post by pesak »

Da. I ja sam nesto bas umorna. Zapalila bih cak i u Japan. Sto dalje, to bolje.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Slazem se DaysleepeR, pesak samo nastavi :)

Ja bas nemam nekih smijesnih prica ako pocnem pricat sve tuzno. Ja sam bio srednjoskolac tokom rata. Najteze je bilo za hranu. Bijeli hljeb mi je bio san. Jedne prilike strina me pozvala na rucak i odrezala mi dvije kriske velikog bijelog hljeba. Evo sad se sjecam kako sam ih jeo. Pa poslije jos jednu veliku krisku da pomazem dzemom. Mozda taj hljeb i nije bio toliko velik al tad i u tim okolnostima u mojim ocima je bio prevelik jer sam ga bio zeljan. To joj nikad necu zaboraviti. Komsije takodje prva liga svako je svakome pomago bez obzira na nacionalnost tih problema hvala Bogu nismo imali. Glad i granate bili su osnovni problem.

Na tuzlanskoj televiziji jedne prilike je isla emisija pa bila torta u studiju. Neka organizacija je obiljezavala godisnju postojanja. I pozovu gledaoce da se ukljuce i na kraju se emisija svela na komentare tipa "kako vas nije stid tortu prikazivati" a narod svega zeljan...
Last edited by fukara_tz on 05/07/2007 00:37, edited 1 time in total.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

ne tamo...ovi dusebriznici ce te optuziti i za Iwo Jimu :D
Spring

Post by Spring »

nit se svadam nit se prepucavam a po najmanje zelim da ratujem ....
doduse priznajem da sam kriv u jednom ....ne volim srbiju a jos manje ekavicu....jezim se od ekavice ...pogotovo ako se spominje u kontekstu 92-95 ....ili kad se ekavicom govori o bombradovanju i klanju....
al eto kad vam je tako zanimljiv ovaj lik nek vam on malo prica o ratnim danima ....bas me interesuje sta ima reci srpski militarista
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Spring wrote:nit se svadam nit se prepucavam a po najmanje zelim da ratujem ....
doduse priznajem da sam kriv u jednom ....ne volim srbiju a jos manje ekavicu....jezim se od ekavice ...pogotovo ako se spominje u kontekstu 92-95 ....ili kad se ekavicom govori o bombradovanju i klanju....
al eto kad vam je tako zanimljiv ovaj lik nek vam on malo prica o ratnim danima ....bas me interesuje sta ima reci srpski militarista
Evo zašto smo natakareni :D Čovjek napiše čitavih osamnaest (18) postova, pa zaključi da je naša pesak , gle čuda, srpski militarista :lol: :lol: :lol:
striker

Post by striker »

A što usraše temu,sad ne znam dokle sam došao :angry: :-)
pesak

Post by pesak »

aman ,bre, ko je srpski militarista ? :shock:
Primetila sam da ljudi na forumima uopste citaju dosta povrsno...ne znam zasto...

Decko, samo da ti kazem, a vec sam to ovde i pisala, da sam od prvog dana bila protiv Milosevica i protiv rata. Uvek protiv. Bila sam za Antu Markovica, za njegove reforme. Da je on uspeo, sad bi cela zemlja bila u EU i ziveli bi svi kao bogovi. Moji prijatelji su se razbezali po celom svetu izmedju ostalog i da bi bili sto dalje od ratova.
Ne treba da se jezis od ekavice...ima nas i normalnih i OK ljudi. I mi se jezimo od cetnika, kao i ti. Ja ovde imam problema zbog nacionalistickih budala, srboida, sto rece Pera Lukovic...ne podnosim ih, a ni oni mene...uzajamno...pokusavam da se distanciram od budala, pa sam dosla malo i na ovaj forum, da odmorim...cini mi se da ste OK. Ako ti je da ratujes,idi na bilo koji srpski forum...slicni su svi, osim centralnog foruma ldpa. Sve vrvi od srboida. Ja to nisam.
Ma da ti nisi neki od ovdasnjih?
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Spring wrote:nit se svadam nit se prepucavam a po najmanje zelim da ratujem ....

jest, pero lukovic, milan mladenovic, sonja biserko, natasa kandic,
borka pavicevic, nenad canak, ceda jovanovic itd...svi su oni srpski militaristi..i k tomu, da prostis, ekavicom govore... :oops:

striker, pisi ti... mene nesto prosla ta furka, pa kad mi se bude dalo napisacu stogod...ima jos :D
pesak

Post by pesak »

ma da. Treba da se vratimo na temu...
Ahmmed

Post by Ahmmed »

rikardoreis wrote:

jest, pero lukovic, milan mladenovic, sonja biserko, natasa kandic,
borka pavicevic, nenad canak, ceda jovanovic itd...svi su oni srpski militaristi..i k tomu, da prostis, ekavicom govore... :oops:

striker, pisi ti... mene nesto prosla ta furka, pa kad mi se bude dalo napisacu stogod...ima jos :D
Zaboravio si Žiku....Pardon, Ejupa Ganića :D
Spring

Post by Spring »

pesak wrote:iskrena da budem, ja bih sve ili nista...a ti shvati.
navedeni citat koji je replika na orhanovu izjavu kojoj se opet srdacno priklanjam,navela me da upisem i ovaj 19-sti post....
al haj sad nebitno ....ja ovoj prasini necu replicirati mada mi curi voda iza zuba ...eto nek vidi da su bosanci sabur narod .....
haj sad nasavite sa lijepim uspomenama
pesak

Post by pesak »

pa nisi shvatio...bice da si ovdasnji, mislim iz beograda...nesto mi mirise...samo me oni tako proganjaju i hvataju za rec i ruse na svakom koraku...srboidi....mnogo ste ,bre, slicni...nema veze koja je nacija...mentalni sklop je isti...

elem, gde smo stali ?
Spring

Post by Spring »

pesak wrote:pa nisi shvatio...bice da si ovdasnji, mislim iz beograda...nesto mi mirise...samo me oni tako proganjaju i hvataju za rec i ruse na svakom koraku...srboidi....mnogo ste ,bre, slicni...nema veze koja je nacija...mentalni sklop je isti...

elem, gde smo stali ?
odbij prasino ljiljan ti kaze
dino_va..djevojcica

Post by dino_va..djevojcica »

ispricao mi je otac..

ratne 93/4 ne sjecam se, na jednoj od linija odbrane u Gorazdu, 5-6 ljudi skupa u bajti, mjesec ramazan.

pravilo je bilo da onaj koji posti dobije jednu konzervu ikara za sehur a drugu popodne za mrs.. oni koji ne poste dobijali su samo jednu za cio dan.

od njih 6 samo je jedan postio, komsija Hamdija!
ustao on na sehur i nadje samo 1 konzervu ikara.. nakon sto je sve pretrazio i uvjerio se da druge nema poceo je urlikati i psovati da je digao na noge i one koji su spavali i strazu..

Hamdija: Dje mi je narezak??? ko mi je pojeo narezak jebo ga Bog?!

otac: nemoj bolan Hamdija, ramazan je

Hamdija: Jebo te ramazan

( Tobe jaRabi)
pesak

Post by pesak »

Spring wrote:
pesak wrote:pa nisi shvatio...bice da si ovdasnji, mislim iz beograda...nesto mi mirise...samo me oni tako proganjaju i hvataju za rec i ruse na svakom koraku...srboidi....mnogo ste ,bre, slicni...nema veze koja je nacija...mentalni sklop je isti...

elem, gde smo stali ?
odbij prasino ljiljan ti kaze
Drzi se teme, ljiljane. Nema svadje.
Papanka

Post by Papanka »

:D:D:D:D:D:D:D:D

'94...zapucalo se i sa HVO-om...glad....nema humanitarne...koje ba meso? ikar se spominje ko '92 i 93 sjeckani burek....neemaaaaaa mesa...
dobija moj tata poziv iz Sirokog Brijega da dodze...nesto da popravi...a on vojnik ABiH....al samo on to moze popraviti...radio on to prije rata...to su nasi prijatelji bili...elem...pod pratnjom....moj tat asjeo u Fiata 1300 :D i pravac Siroki Brijeg...Vraca se stari nakon 5 dana...lego tristac...pun svega...hrane, odjece...koliko je stalo u rezervar...toliko su jos u kanistere nagurali benzina...nema cega nema... poslali nam ljudi....
i stari vadi ispod sjedista komad...ogroman komad mesa....slegnu ramenima i kaze...ovo je "krmkovina"...uvalise mi...stid me bilo reci da necu...vi ako hocete ispecite....ako necete bacite...dajte cuki...

mi ono se zgledasmo....spodbijemo ono meso....u kucu...zakljucamo vrata x2...i cekamo mark....da nebi ko dos'o....upalimo fenjer.... i nalozimo dobru vatru sa suhim drvima :D.....

........mirise ono iz rerneeeeeeeeeee...cvrci...nama bale oko usta se otegle...niko nista cita dan nije jeo.... kad neko na vrata...kuc kuc...
:D
jao nase panike....ko je ...sta je...vadi meso iz rerne...sakrij tepsiju...gdje ces dati da jedu ljudi svinjetinu....puce bruka u mahali :D a hajd nemoj dati....hahahahhaha....
kad ulazi Selva...glavna mahalusa u raji...ulazi... nosdrve joj ko kosarkaska lopta...i kaze amaaaaaan sta vam ovo miriseeeeeeeeee...mi ono postidzeno...ma hljeb pekli pa se onaj list uzmirisao...(stavljao se list kupusa na dno tepsije da se ne zaljepi tjesto za tepsiju...ndostatak ulja heheheh)... i ta Selvva nikad da ode...nanjusila mahalusa hahaha.....krce nama crijeva u 16...a ono meso se hladi u spajzu....

jedva smo docekali da ode :D
Papanka

Post by Papanka »

Evo jos jedna ratna :D

Mi svi izbjeglice....uselili se u neke vikendice...nas omladine bilo jedno 20-tak...dosadno nama...jedna vikendica ostala neuseljena...skontamo mi...napraviti disko....vadi se akumulator...muzika...i sijalicu malu sproveli....i kaminnakav sazidali...malo isarali zidove...divota...kasete se premotavaju rucno...nema toristi akumulator bezze...i mi tako zadavali ga svaku vece :D a u tom naselju bilo par momaka koji su bili diverzanti.... i jednu vece...mi se maxuz spremili za diska...oblace se poseben pantole....cipe "za kad gdje podzes" i plesemo mi tako....kad upada sestra do ovog jednog diverzanta u disko....blijeda...vristi CHETNICIIIIIIIIII... i ono odjednom tajac...zenska se izvrnu...mi skamenjeni gledamo otkud tu cetnici...ovi momci se pokupish....nabacise na sebe punu ratnu opremu :D to bombe, trombloni....redenici...ovo ono.... prkeo vrata.....nema ih.....mi pogasili svu aparaturu :D scucurili se svi u jedan cosak....i cekamo da se nesto desi... Ulazi ovajbrat od te trebe i vristi... PAKEEEEEEETIIIIIIII :D hahahha zamnoooooooom...prvi paketi sto su pali na podrucje sadasnjeg KS-a pali nama tu pred tim vikendicama....jaoooooooo...gazimo mi preko blata...prljamo tako cuvanu garderobu....tamo u paketima nema cega nema.... hrane, pica, konzervi...igracaka...od padobrana super "ciganka" suknja se shila...a od cerade oko paketa...extra tasne i ruksaci......
neg ova sestra od tog...vidjela padobram i da svijetli nesto...(fosfor na coskovima paketa da se lakse paketi uoc) i ona kontala padobranci chetnici...okupirashe nam selo heheheh...
a na samom tom pocetku zbivanja...jedna od kona .....krenula u WC vanjski....zacepila joj se bial septicka...i posto joj je bilo daleko ici do hale :D teta cucnula pred kucu...i 2m od nje rokne paket....teta se i upiskila i ukakila :D
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Papanka wrote:Evo jos jedna ratna :D

Mi svi izbjeglice....uselili se u neke vikendice...nas omladine bilo jedno 20-tak...dosadno nama...jedna vikendica ostala neuseljena...skontamo mi...napraviti disko....vadi se akumulator...muzika...i sijalicu malu sproveli....i kaminnakav sazidali...malo isarali zidove...divota...kasete se premotavaju rucno...nema toristi akumulator bezze...i mi tako zadavali ga svaku vece :D a u tom naselju bilo par momaka koji su bili diverzanti.... i jednu vece...mi se maxuz spremili za diska...oblace se poseben pantole....cipe "za kad gdje podzes" i plesemo mi tako....kad upada sestra do ovog jednog diverzanta u disko....blijeda...vristi CHETNICIIIIIIIIII... i ono odjednom tajac...zenska se izvrnu...mi skamenjeni gledamo otkud tu cetnici...ovi momci se pokupish....nabacise na sebe punu ratnu opremu :D to bombe, trombloni....redenici...ovo ono.... prkeo vrata.....nema ih.....mi pogasili svu aparaturu :D scucurili se svi u jedan cosak....i cekamo da se nesto desi... Ulazi ovajbrat od te trebe i vristi... PAKEEEEEEETIIIIIIII :D hahahha zamnoooooooom...prvi paketi sto su pali na podrucje sadasnjeg KS-a pali nama tu pred tim vikendicama....jaoooooooo...gazimo mi preko blata...prljamo tako cuvanu garderobu....tamo u paketima nema cega nema.... hrane, pica, konzervi...igracaka...od padobrana super "ciganka" suknja se shila...a od cerade oko paketa...extra tasne i ruksaci......
neg ova sestra od tog...vidjela padobram i da svijetli nesto...(fosfor na coskovima paketa da se lakse paketi uoc) i ona kontala padobranci chetnici...okupirashe nam selo heheheh...
a na samom tom pocetku zbivanja...jedna od kona .....krenula u WC vanjski....zacepila joj se bial septicka...i posto joj je bilo daleko ici do hale :D teta cucnula pred kucu...i 2m od nje rokne paket....teta se i upiskila i ukakila :D

Jara

Post by Jara »

rikardoreis wrote:
Jara wrote:@pesak,
tih dana je osvanuo i grafit:

Kolumbo, jebem te radoznala! :D :D

A jesi l' čuo za ovaj:

Monika, stisni zube! :lol:
Post Reply