memo lupeta..ali mu to vec prelazi u naviku..apoliticni_politikant wrote:Opet nisi dobro razumio. Prvotno sam rekao da zurim, odgovarajuci zasto nisam,kako ti rece pozdravio Domovinu.prleitihi wrote:dobar je memo..ovo k'o ono na ulici..kamera folovi..a raja bježi k'o da je zolja na ramenu..i svaki odgovor je.."žurim..žurim"..![]()
..sve je politika..nije samo stvar politike drzave iz koje odredjeni proizvod dolazi..nego je i problem politike države (moje države) čiji političari prodadoše sve..od..vec spominjanog..brankovića i postanske banke..pa do hadžipašića i energopetrola..i vec pomalo zaboravljenog bicakcica i aminovanja prodaje tuzlanske banke..i jos puno..puno primjera..ako brankovicu..koji je u svojoj vjeri i na svojoj zemlji..nije žao dati poštansku banku u bescjenje..i to baš slovencima..koji kurac cu se ja praviti budala i piti mlijeko koje mi se ne svidja..samo zato sto je nase..i sto neko misli da je to patriotski..znaci kad ja dam 1 km za alpsko ja sam izdajnik..a kad brankovic tušne nasu banku slovnecima u besjenje on je patriota..i jos ja..supak jedan..ne podrzim brankovica na izborima..nego glas dam supku lagumdziji koji trazi zakon o opljackanoj imovini..sve kako bi naudio nasim patriotama!
A sto se stedisa tice jesam bio sam sa tih 6,5 stedisa iako stedisa nisam.
U pravu si problem jeste u politicarima, ali to sto N. Brankovic,A,Hadzipasic Bicakcic i ostali likovi ne valjaju, ne rade nista sto odgovara ovoj zemlji i njenim gradjanima ne znaci da i ja trebam biti kao oni ili barem indolentan. Ne . Politika Slovenije prema BiH jeste produkt losih politike koju vode nasi politicari,ali politika Slovenije prema BiH mene pogadja direktno, ali ipak krajnje odluke donose slovenacki politicari.
Pustimo se sad i postanske banke i poteze i strom telecoma i energopetrola i svega drugog jer je to nesto sto vise nikad ne mozemo vratiti. Pitanje sta mozemo spasiti. Vise od milijardu maraka godisnje iz BiH ode u Sloveniju (opet bespovratno). Masovni bojkot slovenackih proizvoda jeste cin patriotizma. Svaki gradjanin je duzan da uradi nesto za svoju zemlju kada je to potrebno. U ovom je slucaju potrebno,jer ocito nasi politicari ne mogu (namjerno nece) popraviti taj kolonijalni odnos Slovenije prema BiH. Eto ti sad fol i u tome vidis kvazipatriotizam
Bojkot slovenackih proizvoda je cin patriotizma. I nemojte traziti nista lose u patriotizmu. NEDOSTAAK PATRIOTIZMA TAKOĐER JE JEDAN OD NAJVECIH PROBLEMA OVE ZEMLJE.
Kad vec pominjes alpsko, milkosovi proizvodi nista nisu losiji od slovenackih. Odgovorno to tvrdim jer ih kupujm. Kupujem domace samo ako zadovoljava moje licne kriterije kvaliteta, a ako ne onda biram proizvod koji nije proizveden u Sloveniji. Niko od tebe ne trazi da kupujes samo domace, ali nemoj brate kupovati slovenacko, jer je to tako ispravno.
POZDRAV DOMOVINI
pozdrav domovini i mojci rataj