Japanska auta - Zašto kod nas nisu popularna

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ado-šampion

Post by ado-šampion »

nineac wrote:Acura se u evropi prodaje kao Honda!
Acura Rl je u evropi Honda Legend.
Zbog vecih zahtjeva evropskog trzista i poznatijeg imena Honda tako oni rade, jer honda ima sportski imidz za razliku od Toytoe, koje zbog toga ima posebnu diviziju Lexus, iako i oni djele platforme.
Tako sam i ja mislio. Odnosno Honda se u Americi prodaje kao Acura.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Kad smo već kod japanaca, da ne otvaram novu temu, zanima me gdje se obično kod njih nalazi filter polena. Ja znam da je obično ispod šoferšajbe, ali kod mene ga tamo nema, a izgleda da sam ga našao iza pretinca za rukavice, ali je osiguran kao sef (4-5 šarafa). Isto tako ni u jednom katalogu nisam našao filter polena za moje auto, pa me neki prodavači uvjeravaju da auto nema filtera (a ja sam se uvjerio da ima) ili da nije planirana zamjena (što mi nekako nema logike). U knjižici se filter polena nigdje ne spominje. Ja sam to smetnuo s uma, ali ovaj rođak što nam je prodao auto neki dan mi kaže da trebam zamijeniti i da odem na el-Tarik pumpu i uzmem samo ako odgovara za Daihatsu. Al ga ne pitah zna li možda gdje se nalazi.

U pitanje je Daihatsu Gran Move 1.5 iz '97.
nineac

Post by nineac »

E ado vjeruj mi da imam isti problem. Neki dan odem u Wal-Mart i pokupujem sve filtere za Mazdu Milleniu (Xedos 9), ali nigdje nema filter polena (98 godiste auto) i u knjizici nigdje nepise, i sjebo sam se trazeci, ali dzaba. Malo mi to nelogicno.
Koji ono nick ima Xedos 6 ovdje, neznam jel on mjenjao, samo da mi kaze gdje se nalazi!
Kontam i ja da nije ispod pretinca, ali neda mi se dzaba skidat, pa ako neko zna nek javi!
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

idi na rengen kad si već u zemlji čudesa :D
nineac

Post by nineac »

Nije ni ta losa :-)
ado-šampion

Post by ado-šampion »

nineac wrote:E ado vjeruj mi da imam isti problem. Neki dan odem u Wal-Mart i pokupujem sve filtere za Mazdu Milleniu (Xedos 9), ali nigdje nema filter polena (98 godiste auto) i u knjizici nigdje nepise, i sjebo sam se trazeci, ali dzaba. Malo mi to nelogicno.
Koji ono nick ima Xedos 6 ovdje, neznam jel on mjenjao, samo da mi kaze gdje se nalazi!
Kontam i ja da nije ispod pretinca, ali neda mi se dzaba skidat, pa ako neko zna nek javi!
http://www.wikihow.com/Change-the-Cabin ... n-a-Toyota

Ja mislim da je ovdje kod mene, a i kod tebe vjerovatno. Ove slike mi djeluju poznato, čim mi auto dođe u Sa pogledaću.
Gray

Post by Gray »

Nisu popularna zato sto nemam gdje blize od Zagreba ili Beograda naći oprugu za Daihatsua, osim ako ne nađem sa nekog drugog auta da odgovara.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Gray wrote:Nisu popularna zato sto nemam gdje blize od Zagreba ili Beograda naći oprugu za Daihatsua, osim ako ne nađem sa nekog drugog auta da odgovara.
Koji Daihatsu voziš? Jel u Sa? Šta će ti opruga?!
Gray

Post by Gray »

Applause, 1991 go, jest u Sa.

A opruga mi treba valjda zato što je pukla ;)
Qler

Post by Qler »

zapiko' sam sebi Toyota Corolla 1.6 G6 :D '99 7k KM ;) extra ocuvana... samo da nesto sredim in da zivot i ako Bog da na remo kurzam :D sa japancOm :D
kupusar

Post by kupusar »

Nisam siguran, iamo sam Hodnu Accord neki pet godina, dao sam je sada ocu i veoma je dobro auto :D
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Gray wrote:Applause, 1991 go, jest u Sa.

A opruga mi treba valjda zato što je pukla ;)
Pa kako puče opruga?!

Ima kod mene na faxu jedan Applause otprilike tog godišta, koji je gadno udaren (lančani čini mi se).

Hehe, ipak sam ja izleda šampion što se tiče Daihatsu-a u Sa.:-) Kod mene je kao što rekoh Gran Move 1.5 iz '97.
Gray

Post by Gray »

Nisam ni ja siguran kako, izgleda da im nisu baš jake opruge, ovo je drugi put da je pukla. Jednom je mom starom pukla kada je zimi silazio sa trotoara, i sada meni.
Post Reply