Neosnovana tuzba protiv Fate Orlović
-
Oceania
Kada bi se jedan dio Bosne ( bez ijedne zrtve ) zvao Repubika Bosnjacka , ja bi se odatle iselio.Hodao bi po svijetu gol sa transparetima , protestvovao bih protiv tog diskriminirajuceg i ponizavajuceg imena za druge , strajkovao bih gladju ...pisao peticije , borio se , svasta bi radio u korist i solidarnost sa svojim komsijama i prijateljima koji nisu Bosnjaci.Da je pak nekakva Republika Bosnjacka nastala onako iznebuha na cistu miru preko noci , preko leseva mojih prijattelja , na genocidu ja bi se polio benzinom i zapalio kao Jan Palah . .Jednostavno ne zelim drugima ono sto ne zelim sebi.I obrnuto.Kada bi na ovom svijetu bilo malo pravde , barem mrvica , trebalo bi uraditi sljedece:
1) Dati Srbima u tzv rs cekice u ruke da sruse sve sto su napravili u zadnjih 15 godina .Od crkve na Fatinoj zemlji do kuca na Mehinoj i bosanskoj zemlji gdje stanuju izmedju ostalog Srbi iz Knina , Benkovca , Karlovca .... bas kao svoji na svome.
2) Zatim im dati mistrije i fangle da naprave sve sto su srusili i zaplalili : Hiljadu dzamija , mesdzide , tekije , nisane , spomenike ...biblioteke ( Vijecnica ) zgrade , kuce , tvornice , nebodere , skupstinu , " Oslobodjenje .........sve , svaku ciglu i kamen da vrate na svoje mijesto.
3) Posto se odmore od alata , onda im treba dati da golim rukama povade sve kosti svojih komsija koje su rasute po sekundarnim grobnicama diljem tzv rs i da takodje golim rukama povade sve mine koje su posijali diljem Bosne i Hercegovine.Kako god znaju i umiju.
4) Sve zlocince izvesti pred sud .Poslije odsluzene kazne protjerati iz BiH , dozivotno.
5) BiH Srbi skupa sa drzavom Srbijom i tamosnjim Srbima trebaju da plate sve ljudske patnje.Konc logore , genocid , Tuzla , Markale ....sve i jedna zrtva od njihova familija treba da dobije novcanu satisfakciju.Cak i oni koji su poginuli na frontu jer zna se ko je poceo ovaj rat i zasto.
1) Dati Srbima u tzv rs cekice u ruke da sruse sve sto su napravili u zadnjih 15 godina .Od crkve na Fatinoj zemlji do kuca na Mehinoj i bosanskoj zemlji gdje stanuju izmedju ostalog Srbi iz Knina , Benkovca , Karlovca .... bas kao svoji na svome.
2) Zatim im dati mistrije i fangle da naprave sve sto su srusili i zaplalili : Hiljadu dzamija , mesdzide , tekije , nisane , spomenike ...biblioteke ( Vijecnica ) zgrade , kuce , tvornice , nebodere , skupstinu , " Oslobodjenje .........sve , svaku ciglu i kamen da vrate na svoje mijesto.
3) Posto se odmore od alata , onda im treba dati da golim rukama povade sve kosti svojih komsija koje su rasute po sekundarnim grobnicama diljem tzv rs i da takodje golim rukama povade sve mine koje su posijali diljem Bosne i Hercegovine.Kako god znaju i umiju.
4) Sve zlocince izvesti pred sud .Poslije odsluzene kazne protjerati iz BiH , dozivotno.
5) BiH Srbi skupa sa drzavom Srbijom i tamosnjim Srbima trebaju da plate sve ljudske patnje.Konc logore , genocid , Tuzla , Markale ....sve i jedna zrtva od njihova familija treba da dobije novcanu satisfakciju.Cak i oni koji su poginuli na frontu jer zna se ko je poceo ovaj rat i zasto.
-
Mujo Cheleby
Aferim! Odavno nisam procitao nesto pametnije i logicnije, bosanskije i ljudskije!Oceania wrote:Kada bi se jedan dio Bosne ( bez ijedne zrtve ) zvao Repubika Bosnjacka , ja bi se odatle iselio.Hodao bi po svijetu gol sa transparetima , protestvovao bih protiv tog diskriminirajuceg i ponizavajuceg imena za druge , strajkovao bih gladju ...pisao peticije , borio se , svasta bi radio u korist i solidarnost sa svojim komsijama i prijateljima koji nisu Bosnjaci.Da je pak nekakva Republika Bosnjacka nastala onako iznebuha na cistu miru preko noci , preko leseva mojih prijattelja , na genocidu ja bi se polio benzinom i zapalio kao Jan Palah . .Jednostavno ne zelim drugima ono sto ne zelim sebi.I obrnuto.Kada bi na ovom svijetu bilo malo pravde , barem mrvica , trebalo bi uraditi sljedece:
-
zavrzlama
Ovaj slucaj ima jednu drugu dimenziju...gdje su ti Pravoslavni vjernici da se javno ograde od velikosrpske politike i Kacavendinog brezobrazluka...kakvi to vjernici mogu sutiti kad znaju da se njihova bogomolja gradi tamo gdje joj nije mjesto i jos na tudjem imanju.....ovo je samo pocetak destabilizacije nasih prostora..jer sa propasti velike Srbije,gubitkom Kosova,nemogucnosti podjele BIH, radikalne struje u Srbiji i BIH ce vjerovatno pojacati svoja djelovanja u cilju destabilizacije i izazivanja haosa ,nebi li u situaciji "sto gore-to bolje" ponovo ozivili ideju stvaranja velike Srbije...
CIA najavljuje mogućnost rata na Kosovu, Vecernji list Zagreb
Američka obavještajna agencija (CIA) je poslala Bijeloj kući dokument u kojem se navodi da u slijedeća dva mjeseca postoji mogućnost rata na sjeveru Kosova. Zbog toga je preporučeno da SAD na Kosovo pošalje nove snage kako bi se spriječila eskalacija sukoba. Ako se usvoji neovisnost Kosova CIA očekuje prodor srpskih paravojnih formacija na sjever Kosova koje bi mogle izazvati pomutnju i onemogućiti ostvarenje Ahtisarrijevog plana. Zato se predlaže hitno slanje NATO-ovih vojnika u Kosovsku Mitrovicu.
CIA najavljuje mogućnost rata na Kosovu, Vecernji list Zagreb
Američka obavještajna agencija (CIA) je poslala Bijeloj kući dokument u kojem se navodi da u slijedeća dva mjeseca postoji mogućnost rata na sjeveru Kosova. Zbog toga je preporučeno da SAD na Kosovo pošalje nove snage kako bi se spriječila eskalacija sukoba. Ako se usvoji neovisnost Kosova CIA očekuje prodor srpskih paravojnih formacija na sjever Kosova koje bi mogle izazvati pomutnju i onemogućiti ostvarenje Ahtisarrijevog plana. Zato se predlaže hitno slanje NATO-ovih vojnika u Kosovsku Mitrovicu.
Last edited by zavrzlama on 07/02/2007 23:09, edited 1 time in total.
-
Grom iz vedra neba
Sve bi to bilo sjajno da ne brises moje misljenje tj. postove u kojima sam odgovarao ljudima koji su mene prozivali, na vrlo kulturan nacin._BosanaC wrote:Kada ljudi shvate da SA-X
1) Nije Bosnjacki forum
2) Nije ne Bosnjacki forum
3) Nije forum ni jedne religijske zajednice
4) Nije ateisticki forum
i mozda pocnu shvatati da i drugi pored njih imaju svoje stavove, svoja shvatanja, te da imaju puno pravo na misljenje i iznosenje istog, bez obzira sto ce se neko hibretiti na to, a, na koncu, procitaju i pravila foruma, mozda i BiH udje u Evropsku uniju
grome, ovo ti je opomena pred ban!!! ukoliko josh jednom prokomentarishesh rad moderatora, znash shta ti slijedi!!!
z66
- zlatiborka
Peticija je dobra ideja, dobro bi bilo da je neko od moderatora organizuje. Ja sam voljna doci na to rociste u Srebrenicu (ili Konjevic Polje). Pokusacu animirati jos raje za ovo. Ako ne uspijem se nekom uvaliti u auto, sjescu na autobus i doci.Mujo Cheleby wrote:Aferim! Odavno nisam procitao nesto pametnije i logicnije, bosanskije i ljudskije!Oceania wrote:Kada bi se jedan dio Bosne ( bez ijedne zrtve ) zvao Repubika Bosnjacka , ja bi se odatle iselio.Hodao bi po svijetu gol sa transparetima , protestvovao bih protiv tog diskriminirajuceg i ponizavajuceg imena za druge , strajkovao bih gladju ...pisao peticije , borio se , svasta bi radio u korist i solidarnost sa svojim komsijama i prijateljima koji nisu Bosnjaci.Da je pak nekakva Republika Bosnjacka nastala onako iznebuha na cistu miru preko noci , preko leseva mojih prijattelja , na genocidu ja bi se polio benzinom i zapalio kao Jan Palah . .Jednostavno ne zelim drugima ono sto ne zelim sebi.I obrnuto.Kada bi na ovom svijetu bilo malo pravde , barem mrvica , trebalo bi uraditi sljedece:
Halal vjera!
Ko zna tacnu informaciju gdje i kad je to rociste, neka javi!
-
Mujo Cheleby
zlatiborka wrote:Peticija je dobra ideja, dobro bi bilo da je neko od moderatora organizuje. Ja sam voljna doci na to rociste u Srebrenicu (ili Konjevic Polje). Pokusacu animirati jos raje za ovo. Ako ne uspijem se nekom uvaliti u auto, sjescu na autobus i doci.Mujo Cheleby wrote:Aferim! Odavno nisam procitao nesto pametnije i logicnije, bosanskije i ljudskije!Oceania wrote:Kada bi se jedan dio Bosne ( bez ijedne zrtve ) zvao Repubika Bosnjacka , ja bi se odatle iselio.Hodao bi po svijetu gol sa transparetima , protestvovao bih protiv tog diskriminirajuceg i ponizavajuceg imena za druge , strajkovao bih gladju ...pisao peticije , borio se , svasta bi radio u korist i solidarnost sa svojim komsijama i prijateljima koji nisu Bosnjaci.Da je pak nekakva Republika Bosnjacka nastala onako iznebuha na cistu miru preko noci ,
preko leseva mojih prijattelja , na genocidu ja bi se polio benzinom i zapalio kao Jan Palah . .Jednostavno ne zelim drugima ono sto ne zelim sebi.I obrnuto.Kada bi na ovom svijetu bilo malo pravde , barem mrvica , trebalo bi uraditi sljedece:
Halal vjera!
Informaciju objavljuje jucerasanji Avaz u svom odlicnom komentaru, na koji sam dao link na jednom od svojih prvih javljanja na ovu temu.
Evo teksta, a datum za koji pitas podvucen je crvenom bojom:
Zatvor za Fatu Orlović
Dovođenjem sedamdesetogodišnje starice povratnice na sud u RS, ponižen je institut suda i zgažena vjera u pravdu u BiH
Ništa strašnije nije se pojavilo ovih dana u javnosti, kao što je poziv pravosuđa Republike Srpske, u kojem se sedamdesetogodišnja Fata Orlović iz Konjević Polja obavještava da će joj po optužnici Okružnog tužilaštva iz Bijeljine biti suđeno za "izazivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti".
Kad je Fata rasno i vjerski mrzila, te unosila razdor i netrpeljivost u svom povratničkom okruženju u Konjević Polju u pozivu nije pisalo, kao ni to ko ju je tužio. Pisalo je samo po kojem je parafu tužena, kako bi mogla unaprijed znati koliko para za budžet RS da pripremi, ili u protivnom da se odluči na višegodišnji boravak u srpskim zatvorima.
To što Fati Orlović već drugu godinu ne stiže sudski poziv po njenoj tužbi, u kojoj je tužila Srpsku pravoslavnu crkvu koja joj je otela avliju i u njoj sagradila crkvu, očito nije smetalo sudijama manjeg bh. entiteta, koji prijete Fati da će, ukoliko se ne odazove na poziv 16. februara, "biti prinudno dovedena", te da će joj biti određen i pritvor ukoliko bude izbjegavala dolazak na sud.
Revnosne sudije zaprijetile su tako starici na insulinu, baš kao da se radi o ustaljenoj sudijskoj praksi manjeg bh. entiteta, gdje se zakon poštuje iznad svega, a njegovi prekršioci po hitnom postupku dovode na sud, bez obzira kojoj rasi ili vjeri da pripadaju.
Hoće li sudije, nakon što uhapse Fatu, ili institucija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća koja ih imenuje, znati odgovoriti na pitanja kako to da još uvijek na sud nisu dovedene ubice bošnjačkih povratnika u RS? Kako se zove "onaj" što je iz puške usmrtio šesnaestogodišnju Melihu Durić, a koji se i danas nesmetano šeće po Vlasenici i Zvorniku...
Dovođenjem Fate Orlović na sud u RS ponižen je institut suda i zgažena vjera u pravdu u BiH. Jer, Fatu proganjaju oni koji su, da je pravde i pravednih sudija, odavno već trebali truhnuti u zatvoru upravo zbog vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti koja se sada njoj tovari na leđa.
Piše: Almasa HADŽIĆ
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Nemojte se ljutiti, ali peticijom mozemo obrisati straznjice.zlatiborka wrote:Peticija je dobra ideja, dobro bi bilo da je neko od moderatora organizuje. Ja sam voljna doci na to rociste u Srebrenicu (ili Konjevic Polje). Pokusacu animirati jos raje za ovo. Ako ne uspijem se nekom uvaliti u auto, sjescu na autobus i doci.Mujo Cheleby wrote:Aferim! Odavno nisam procitao nesto pametnije i logicnije, bosanskije i ljudskije!Oceania wrote:Kada bi se jedan dio Bosne ( bez ijedne zrtve ) zvao Repubika Bosnjacka , ja bi se odatle iselio.Hodao bi po svijetu gol sa transparetima , protestvovao bih protiv tog diskriminirajuceg i ponizavajuceg imena za druge , strajkovao bih gladju ...pisao peticije , borio se , svasta bi radio u korist i solidarnost sa svojim komsijama i prijateljima koji nisu Bosnjaci.Da je pak nekakva Republika Bosnjacka nastala onako iznebuha na cistu miru preko noci , preko leseva mojih prijattelja , na genocidu ja bi se polio benzinom i zapalio kao Jan Palah . .Jednostavno ne zelim drugima ono sto ne zelim sebi.I obrnuto.Kada bi na ovom svijetu bilo malo pravde , barem mrvica , trebalo bi uraditi sljedece:
Halal vjera!
Ima nas dovoljno sa foruma koji smo u BiH i da se pola nas pojavi pred sudom kad je zakazano rociste, drama bi nastala.
Peticiju mozemo pokrenuti preko pettionsonline, ali ne kao podrsku za rociste, vec kao podrsku Fati u njenoj borbi povrata zemljista i izmjestanja crkve.
-
amrino
Aferim!!!Mujo Cheleby wrote:Aferim! Odavno nisam procitao nesto pametnije i logicnije, bosanskije i ljudskije!Oceania wrote:Kada bi se jedan dio Bosne ( bez ijedne zrtve ) zvao Repubika Bosnjacka , ja bi se odatle iselio.Hodao bi po svijetu gol sa transparetima , protestvovao bih protiv tog diskriminirajuceg i ponizavajuceg imena za druge , strajkovao bih gladju ...pisao peticije , borio se , svasta bi radio u korist i solidarnost sa svojim komsijama i prijateljima koji nisu Bosnjaci.Da je pak nekakva Republika Bosnjacka nastala onako iznebuha na cistu miru preko noci , preko leseva mojih prijattelja , na genocidu ja bi se polio benzinom i zapalio kao Jan Palah . .Jednostavno ne zelim drugima ono sto ne zelim sebi.I obrnuto.Kada bi na ovom svijetu bilo malo pravde , barem mrvica , trebalo bi uraditi sljedece:
Halal vjera!
-
zmijaIzmaj
e vazimIRCerka wrote:poshto si sitna, ti moRes meni u gepekzmijaIzmaj wrote:idem i ja!!!!!
ako bidne snijega, moracu busom, chelave mi gume, dzaba lanci...
-
_BosanaC
Ljudi od peticije nema nista, mislim da su to svi do sada skontali. Ankete, peticije, taman kada bi ih potpisao sve i jedan gradjanin ne piju nikakve vode u nasem sistemu.
Mislim da je puno bolja i efikasnija solucija direktan odlazak na rociste kao podrska Fati.
Ja idem 100%.
Takodje, sutra imam opet neki sastanak sa advokatima, pa cu vidjeti i sa te strane sta se moze uraditi, mislim da sam nesto sredio i po tom pitanju iako vjerovatno Fata vec ima branioce.
Mislim da je puno bolja i efikasnija solucija direktan odlazak na rociste kao podrska Fati.
Ja idem 100%.
Takodje, sutra imam opet neki sastanak sa advokatima, pa cu vidjeti i sa te strane sta se moze uraditi, mislim da sam nesto sredio i po tom pitanju iako vjerovatno Fata vec ima branioce.
-
mIRCerka
u mene mi je gepek naprijedzmijaIzmaj wrote:e vazimIRCerka wrote:poshto si sitna, ti moRes meni u gepekzmijaIzmaj wrote:idem i ja!!!!!
ako bidne snijega, moracu busom, chelave mi gume, dzaba lanci...a ako ne u gepek, idemo busom!
boos boos bude li snijega...ako ne bude, vodimo bosanca sa nama...
-
_BosanaC
Tu bi se bilo bitno samo dobro organizovatiseka wrote:sama tema mi tuzna. fati treba podrzka u svemu.zmijaIzmaj wrote:e vazimIRCerka wrote: poshto si sitna, ti moRes meni u gepek
ako bidne snijega, moracu busom, chelave mi gume, dzaba lanci...a ako ne u gepek, idemo busom!
svima koji idu sretno.
nego ja zamisljam mirci vozi bibi. grom suvozac - pozadi amrino, bosanaC i reina.
zmijaIzmaj u gepek
-
mIRCerka
vidis, nije ti to losa ideja...ne bih ja smjela pustiti grom iza ledja...seka wrote:sama tema mi tuzna. fati treba podrzka u svemu.zmijaIzmaj wrote:e vazimIRCerka wrote: poshto si sitna, ti moRes meni u gepek
svima koji idu sretno.
nego ja zamisljam mirci vozi bibi. grom suvozac - pozadi amrino, bosanaC i reina.
zmijaIzmaj u gepek
moj bibi je pepi...
Ako ne bude snijega, Fati u pomoc ide

- zlatiborka
Idem i ja.zmijaIzmaj wrote:idem i ja!!!!!
Bosanac, molim te, javi cim saznas detalje. Znala sam ja vec da je to 16-tog februara, ali ne mogu da skuzim gdje. Bijeljina ili Srebrenica ili ....
I u koliko sati pocinje rasprava. Po mogucnosti i adresu suda javi....
Hvala....
-
_BosanaC
Ja se slomi pokusavajuci pronaci bilo kakav telefon na koji bi se mogla kontaktirati, ali bezuspjesno.shuriken wrote:a kako cemo znat misli li Fata doc?
da se na bi dzabe tandrkali po bh cestama
pogotovo ovi u gepeku
Ako ga neko ima neka mi ga sutne na PM pa cu provjeriti.
-
zmijaIzmaj
zena wrote:zmijaIzmaj wrote:idem i ja!!!!!![]()
p.s.
vidim...smrc...raspoređujete snage...bez mene
a ne, idemo svi zajedno
-
Mujo Cheleby
Slazem se da je peticija nista, ali ne mozemo svi u Bijeljinu, fizicki je to nemoguce. Oni koji ganjaju Fatu Orlovic, otjerali su nas iz Bosne. Trenutno se recimo javljam iz Njemacke, s uskoro letim preko Bare._BosanaC wrote:Ljudi od peticije nema nista, mislim da su to svi do sada skontali. Ankete, peticije, taman kada bi ih potpisao sve i jedan gradjanin ne piju nikakve vode u nasem sistemu.
Ja idem 100%.
Onaj ko moze - neka ide u Bijeljinu, onaj ko ne moze, neka na bilo koji nacin do znanja Fati Orlovic da smo uz nju, a protiv te cetnicke okupatroske sudanije.
Mislio sam da je jedan od nacina i ta peticija, mada imam lose iskustvo s tim.
Sta drugo?
Da pisem protest i da ga saljem Sudu, SDA, Dodiku, Tihicu, Jurcevicu, Komsicu, Radovanovicu? Pa zanju oni az >fatu, ali ni mukajet. Nije mi tesko, ucinit cu i to, pisacu svakom ponaosob. (Oni mjdutim imaju preceg posla - jagme se za mekse fotelje, grebo narod, neka svisne Fata Orlovic....)
Rijecje ovdje o tome da ne smijemo sutjeti, da se moramo oduprijeti tom ponvljenom zlocinu nad Fatom Orlovic.
Tako se odupiremo i zlocinu nad nama samima.