Sve to stoji, sto si rekla ( o sretanju prave osobe itd ), ali ne bih se slozio u vezi zrelosti za odgajanje djece.mlada i zelena wrote:Danko_Bananko ako nisi primjetio izblajhana i ja smo neudate, i moram se staviti na njenu stranu, mislim ipak da je bolje kad su roditelji zreli, tako da to tvoje 28 godina dodju taman fine godine za prvo dijete...
Kako ce neko ko je i sam dijete, neizivljen mozda odgojiti dijete kako treba.
A posto kazes da si musliman i vjerujes u sudbinu onda pokusaj shvatiti i ovo, neki ljudi jednostavno jjos nisu sreli pravu osobu..
Ne znam za izblajhanu al' znam za sebe da jedva cekam da imam vlastitu djecu..samo ne moze ni to tek tako..mora covjek naci svoju drugu polovinu kao sto si ti nasao, pa onda se malo prilagoditi novoj situaciji..i nikad nije kasnonajgore bi bilo nemati djecu
Danas se djeca radjaju sa fakultetima, ja sam kako u gace a "momak" sam bio, danas od godinu dana traze tutu.
Ista je stvar i sa zenidbom, ako danas nije vakat da ljudi budu zreliji nakon svih perverzija i tehnoloskih dostignuca kojima su pocasceni dok rastu i u mladosti, onda nikad nece bit.
Uvijek ima svakakvih situacija i realnih opravdanja, ali u vrlo velikom broju je rijec ipak samo o obijesti.
I ja mogu donekle shvatiti sto se ljudi ne zene i ne udaju mladji, ali kad se odluce na brak , pa kazu "mi smo odlucili jos malo pricekati za djecu", ja bih ih na Goli otok poslao..pa nek se tamo izivljavaju
A kad onda prodje 30 i neka, pa se nerijetko dogodi da zbog nekih problema ne mogu imat djecu, onda kukanje...ne moze me niko ubijediti da je zena u boljem stanju za radjanje ( da ne kazem produktivnija
Nedavno sam na TV-u slusao jednog doktora koji kaze da u Sarajevu svaka treca trudnoca zavrsava pobacajem. To je stravican podatak, a uveliko je odredjen cinjenicom da se zene sve kasnije,i kasnije odlucuju za radjanje. prva trudnoca je uvijek najrizicnija, a jos kada se zadje u godine....nek im je Allah na pomoci
PS. ti si ipak jos mlada i zelena, pa nema mjesta za sekiranciju