Svi su oni ista banda....

uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Slažem se u potpunosti, prvo svaki čovjek treba krenuti od sebe samog, poslije toga od svoje avlije, u toj svojoj avliji treba počistiti pa onda krenuti dalje.
Što se tiče teze da je van Sarajeva katastrofa i to stoji.... pored par nekih šehera il gradova... ostalo sve vene i svi u patos gledaju...imamo podijeljene gradove, pa imamo gradove i sela po kojim još hodaju ratni zločinci, pa sela bez struje i vode, pa u stvari nemamo šta nemamo.....

To kažem sa razlogom jer sam često na terenima srednje, istočne Bosne i nekad dobacim i do Hercegovine.... o smeću,seljakluku, hamelju i javašluku je suvišno i govoriti... mene zabrinjavaju silni šminkeri koji se prave da je sve ok i da je glavna stvar imati nov mobitel i finog partnera sa manikiranim noktima i izbjeljenim zubima... nekom IN frizurom... , a u glavi nek kolaju plinovi...

Šta onda očekivati... neko ipak mora napraviti prvi korak...... samo se pitam jel sve ovo sad već vrijedno žrtve...????!!!!

A neka nek se vrti reklama na CNN-u......
Choper Rider

Post by Choper Rider »

Dobro je samo sto nas puno ima koji smo spremni uciniti nesto ako ne za nas same a ono bar za nasu djecu i omldinu koja ne vidi ovdje nikave srece ni buducnosti!!
Ali lose je sto nas jos uvijek nema ko uvezati i povesto protiv ove gamadi.
Dok se ne desi narod, i ne bude ne par ili desetak nego stotinjak glava palo nece se nista dobro desiti.
Svako ko misli da ono tamo ili ono vamo nije njegova BiH debelo grijesi i polako ali sigurno oduzima i sebi i svojoj djeci sretnu buducnost. A da ce nekako biti bice..samo sto cemo u vlastitoj drzavi biti grdjani ne drugog reda..vec cetvrtog i petog. Bicemo robovi, jad i bijeda. Polako ali sigurno!!!
uvjek dobar gost

Ja se dobrovoljno javljam kao aktivista pokreta dosta da me se kontaktira da skontamo kako se uvezati i kako djelovati.... često sam i na terenu tako da ima šanse da se vidimo po raznim gradovima BiH.... ljudi imamo sve manje vremena jer guše nas i rastjeruju.... a mi šutimo ili šapćemo... vrijeme je da se čujemo i fakat je vrijeme da se krene !!!!
umorni

#79 w

Post by umorni »

Vi sto spavate na internetu pokazite malo agilnosti pa povezujte nase dijasporce sa problemima u domovini,karatak je zivot da se protraci tek tako..kad ocistis svoj stan postigao si nesto a o ulici da ne govorim..
_BosanaC

#80 Re: w

Post by _BosanaC »

umorni wrote:Vi sto spavate na internetu pokazite malo agilnosti pa povezujte nase dijasporce sa problemima u domovini,karatak je zivot da se protraci tek tako..kad ocistis svoj stan postigao si nesto a o ulici da ne govorim..
Da je zivot kratak za tracenje - to se slazem, ali da neko spava na internetu zato sto uziva u njemu cisto sumnjam... Ovdje su uglavnom ljudi kojim je posao vezan za internet pa su primorani vrijeme trositi negdje...

A dijaspora, da hoce da bude povezana sa problemima u zemlji, ne bi bila dijaspora.
uvjek dobar gost

Prošlo je par dana od presude koju sam ja lično doživio kao jedan u nizu jakih šamara kojih mi je već pukla međunarodna zajednica i europa kao takva kakva je....

Od njih kao takvih kakvi su možda i nisam više ni očekivao, no od "neših" političkih elita i jesam... samo opet su me izdigli mada za njih glasao nisam....

Ponašanje Tihića mi je ostalo najupečatljivije u svemu tome i na pitanja žrtava ispred suda., .. on je reagovao nehumano i nečovječno.... i parafraziram rekao im " šta me to pitate... i pustite sad to...", tim ljudima to reći.... alooo....a i post komentari lopova Silajdžića.. su bili krajnje neumijesni.... jer sjetimo se on je bio i u Dejtonu....

Poslije toga nikako mi se nije svidjelo što sam Reisa vidio mislim u prvom il drugom safu u samoj sudnici.... meni lično se to nikako nije svidjelo... pri tome na pameti imam sve žrtve protekle agresije koje danas žive širom BiH... a koje taj isti Reis i ne vidi dok se vozi svojim mercedesom... sve one starce i starice koji su dali svoje najmilije za odbranu ove tužne zemlje ... da bi sad živjeli pod pločom bez ikakve pomoći, a od jedne penzije koja teško da prelazi 200 km.....

Greška je bila iz tužbe izbaciti ostale građane BiH ,ostaviti "samo" Bošnjake... greška je bila Bojla otpustiti... bila je greška ne stati iza tima i nekako ovo sve mi se čini kao samo jedna u nizu izdaja nas... nas "građana" Bosne i Hercegovine... nas koji više ne poštujemo ni sebe, ni svoje vrijeme... ni djecu koju nemamo još , a htjeli bi je imati. Jer zaista sad su nama u državu uvalili genocidni poriv, uvalili građanski rat kojeg bilo nije... ko će zbog toga odgovarati, ko će odgovarati što će poraz biti pretvoren u djelomičnu pobjedu...????

Za mene je ovo još jedan u nizu dokaza da su političko-kriminalno-mafijaško-vjerske elite ista banda u ovoj zemlji Bosni i Hercegovini.... i da smo mi krajnje neodgovorni prema sebi jer ih puštamo da se igraju sa nama i životima našim......

Dajmo im signal i krenimo recimo na Fudbalski-nogometni savez... jer ta institucija je personifikacija nefunkcionalnosti i ........ korumpiranosti svih intitucija ove lijepe a tako tužne zemlje.. koju ja pravo volim a ovi gore pomenuti joj ne daju da diše.... , a samim tim i svima nama....

Vrijeme je da se krene !!!!
Fair Life

Post by Fair Life »

uvjek dobar gost wrote:...

Prvo... blokirati aerodrom da im se onemoguci bjezanija.

Zatim, TV i radio stanice...

Zatim... izvlaciti ih za kosu iz kojekakvih budzaka u koje ce se sakriti...
uvjek dobar gost

Može i tako samo ja bih želio da se krene od Nogometnog-fudbalskog saveza koji je u mojim očima prava personifikacija ovog kvazi državnog aparata... i dobrovoljno se prijavljujem da budem u prvim redovima kad se bude jurišalo na kordone i kad se budu postavljale barikade.... jer mi idemo korak po korak u nazad pitanje je samo kad čemo udariti leđima u zid i kad više neće biti prostora za povlačenje.....

Bulbull

#84 Re: Svi su oni ista banda....

Post by Bulbull »

uvjek dobar gost wrote:Osvrnuti se oko sebe ,a živjeti u Bosni i Hercegovini.
Biti svjestan svih lopovluka, agresije i njenih reperkusija, prevare nad borcima, izdaje žrtava i logoraša.... i čega sve ne.... pa ovo sadašnje stanje.štediše su prevarene za 3.5 milijardi km.. silni štrajkovi i sve te stvari... mene tjeraju da mislim da su svi ista banda...

Naime vlast još nije formirana na fereralnom nivou, za to vrijeme država se rasprodaje, Dodik radi šta hoće, ovi neki kao naši šute kao zaliveni jer i oni hajruju na drugim stvarima...
Stranci su bagra koja sve gleda sa strane dok naravno hajruju plate, dnevnice dok koriste naše resurse i časte se našim momčićima i djevojkama....
Šutili smo dok su nam rasprodavali i dijelili pošte, telekome, elektroprivrede i sve ostalo... sad opet šutimo kad se sve to privatizira......

Dok banda hajruje mi smo nepismeni, nekulturni, uskogrudi i nikakvi....zatvoreni u ovaj svoj pašaluk..... bez viza i svega......

Svi naši političari hajruju na svoj način i šepure se tuđim perjem..... dok raja nema za germe....

SVI SU ONI ISTA BANDA................
Jarane moj za sve se treba boriti i izboriti. Zapad ne bi imao rigoroznu kontrolu na svim nivoima da se ljudi zato nisu borili. Demonstrirali, bunili se... A kod nas se svi slazu da nista nevalja i umjesto da raja izlazi napolje, demonstrira, trazi ostavke, vrsi pritisak na politicare, susdstvo da krene sa mrtve tacke... raja sjedi po kaficima i preglaba uvijek jedno te isto. Krivi politicari, nista nevalja...
Nikad, ama bas nikad necemo naprijed bez borbe.
uvjek dobar gost

Sve one koji žele da se bore.... koji su te borbe i željni, recimo tako i u njoj su i iskreni (misli se na borbu)... nek dođu sutra u 12.oo na plato ispred skupštine na Marijin dvoru......

Bulbull

Post by Bulbull »

Jarane, revoluciju pokrecu organizacije, a ne pojedinci ili spontana okupljanja. Potrebno se organizovat, napraviti udruzenje, skupit ljude, napraviti plan i krenuti u revoluciju...
uvjek dobar gost

U nečemu se slažem sa tobom ali u mnogo toga i ne.... kad bi se deset ljudi okupilo sa ovog foruma, ljudi koji imaju slične stavove... po meni je već to organizacija, a mogućnosti koje pružaju nove tehnologije i sve to skupa nam olakšava pravljenje plana.... samo što je nama svima lakše palamuditi nego raditi konkretne stvari....

Ne znam ja ću sutra biti sa aktivistima pokreta "Dosta" ... svima vama je bujrum... jer deset glava je pametnije od pet....

I da ponovim... da su partizani imali forume nikad šume oni vidjeli ne bi....!?!

P.S

Kad stotinu pojedinaca krene... njima će se lako pridružiti kojekakve organizacije i udruženja omladine, penzionera, navijača..... i šta sve ne....

Vrijeme je da se krene !!!
liberal

Post by liberal »

uvjek dobar gost wrote:U nečemu se slažem sa tobom ali u mnogo toga i ne.... kad bi se deset ljudi okupilo sa ovog foruma, ljudi koji imaju slične stavove... po meni je već to organizacija, a mogućnosti koje pružaju nove tehnologije i sve to skupa nam olakšava pravljenje plana.... samo što je nama svima lakše palamuditi nego raditi konkretne stvari....

Ne znam ja ću sutra biti sa aktivistima pokreta "Dosta" ... svima vama je bujrum... jer deset glava je pametnije od pet....

I da ponovim... da su partizani imali forume nikad šume oni vidjeli ne bi....!?!

P.S

Kad stotinu pojedinaca krene... njima će se lako pridružiti kojekakve organizacije i udruženja omladine, penzionera, navijača..... i šta sve ne....

pa sto vise nekrenete....citavo vrijeme neke price ajmo krenimo...treba da rusimo da bi napravili bolje.....ma ko koga ovdje da prostite j....
kad je zavrsen rat....? koliko je vlada formirano od toga? i sta se promjenilo...uvijek isti ljudi na vlasti....zato sto balkan nezna da razmislja glavom nego kako mu serviraju i nije vazno jel mujo, marko ili mato
ako mislis da imate snage ajde pokrenite demonstracije.. probajte da zauzmete skupstinu :D pa nek narod vidi da ima i drugih ideja
ma jok nemoze to tako ..treba neko drugi...ja cu da dam ideju al nek za idale ginu budale
sve me to podsjeca na 92 i pocetak rata....svi potrcali da se uhvate puske a kad je pocelo da grmi i sjeva odjedanput svi nesposobni ...ajte vi sto ste dosad sutili.....
uvjek dobar gost

Po načinu pisanja i idejama pretpostavljam da nisi u BiH... jer da jesi znao bi da su neki i krenuli... ali isto tako bi znao da jedna masa vjerski nastrojenih i krajnje banalnih ... neće da krene... jer mogu biti gladni i bez para... a ipak biće nagrađeni tamo negdje....

Ja imam svoj stav ... ma koliko on nekad radikalan il domoljuban bio... ma koliko iskren il sarkastičan on bio.... samo vjeruj da ga većina nema nego većin još uvijek zastupa mišljenje baze... baze koja ne vodi računa o pojedincu... ali strah je još uvijek previše prisutan.... odnosno nema jake političke opcije koja nudi neku novu energiju.. odnosno nema ih da rade na pravi način....

I ja opet zaključujem da su političari koje gledamo zadnjih 15-20 godina ista banda i da su svi u talu....

liberal

Post by liberal »

uvjek dobar gost wrote:Po načinu pisanja i idejama pretpostavljam da nisi u BiH... jer da jesi znao bi da su neki i krenuli... ali isto tako bi znao da jedna masa vjerski nastrojenih i krajnje banalnih ... neće da krene... jer mogu biti gladni i bez para... a ipak biće nagrađeni tamo negdje....

Ja imam svoj stav ... ma koliko on nekad radikalan il domoljuban bio... ma koliko iskren il sarkastičan on bio.... samo vjeruj da ga većina nema nego većin još uvijek zastupa mišljenje baze... baze koja ne vodi računa o pojedincu... ali strah je još uvijek previše prisutan.... odnosno nema jake političke opcije koja nudi neku novu energiju.. odnosno nema ih da rade na pravi način....

I ja opet zaključujem da su političari koje gledamo zadnjih 15-20 godina ista banda i da su svi u talu....

vidis da se nerazlikujemo toliko ...ja sam skontao da od toga nema nista i fino 98 krenuo.....ali van drzave
sad sam preko bare
koliko god da se ti borio i vikao kao sto rece ima jedna fina masa kod sve tri strane koja i dalje gura blecke sto nas uvalise u govna
prijateljski savjet...zivot je prekratak ako vidis da neide spakuj kofere pa probaj negdje drugo
ima toliko istine u stihu "za ideale ginu budale"
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

uvjek dobar gost wrote:Ja se dobrovoljno javljam kao aktivista pokreta dosta da me se kontaktira da skontamo kako se uvezati i kako djelovati.... često sam i na terenu tako da ima šanse da se vidimo po raznim gradovima BiH.... ljudi imamo sve manje vremena jer guše nas i rastjeruju.... a mi šutimo ili šapćemo... vrijeme je da se čujemo i fakat je vrijeme da se krene !!!!
-Stupi u kontakt sa hrvatskom zajednicom u nekom od gradova Kalifornije, a koji bi obezbjedili kompjutere za skolu u Varesu. To mozes uraditi preko pokreta kojem pripadas, a kako bi se obezbjedilo transparantnost. Par fotografija, mozda video snimak; ti, direktor skole, mozda nacelnik opstine, dvadesetak nasmijane djece i ta ce grupa emigranata drugi put obezbjediti sredstva za ambulantu u nekom od sela oko Varesa.

-Nazovi odgovorne u islamskoj zajednici Bosnjaka u Detroitu, objasni im u kakvoj se situaciji nalaze povratnici u Zepu, sta im konkretno treba (pet motokultivatora, minibus za prevoz djaka), pa preko pokreta kojem pripadas, transparentno izvrsi organizaciju projekta.

-Saznaj ko stoji na celu Bosnjaka u Malmeu, upoznaj ih s problemima koje ima stanovnistvo Strgacine, s prijedlogom (tvog pokreta) mogucih rjesenja, te materijalnim sredstvima koja ta rjesenja iziskuju. Sve bacis na papir, imena, datume, marke i feninge, postavis na internet, a ja ti obecavam da ce tako transparentne akcije izazvati lancanu reakciju.

-Isposluj da se pokret jednom mjesecno sastaje u Srebrenici, uz prateci kulturno-umjetnicki program. Vec danas (uz dozvolu pokreta) stupis u kontakt sa Varesanovicem koji bi odmah nakon vaseg sastanka u Srebrenici (sad u aprilu) odrzao koncert, za maj dogovoris sa Zerom (hoce on, dajte mu konjak), u junu mozete dovesti Macbeth, u julu Maajku ...... Mozda i samu centralu pokreta preselite u Srebrenicu.

Tako djelujuci, na terenu i zavrnutih rukava, kod tebe se razvijaju liderske sposobnosti i svijest o konkretnim potrebama drustva. Za deset godina mozda i na izbore izadjes. Kao kandidat.
uvjek dobar gost

jastrebe svaka cast i sam imam neke slične ideje i dijelim u potpunosti koncept koji ti predlažeš... čak što više kad bi se pojavila neka stranka ili organizacija da radi na taj način... mislim da bi uspjela... posebno onaj ko bi radio iskreno i predano na uvezivanju dijaspore i lokalnog stanovništva... posebno istinskih povratnika....

A ja lično već sam radio neke podjele školskog pribora u Međeđi u kolektivnom centru Gladno polje i dijelio neku garderobu u Međeđi... mislim radio sam u okviru svojih mogućnosti...

A i dalje zastupam tezzu da su svi političari koji su na vlasti i oko iste u stvari u talu i da su ista banda....
umorni

#93 1213

Post by umorni »

Zamolio bih sve one kojima je dosta suplje i lazi po bilo kojem pitanju da dodju sutra,plato Marin Dvor u 12h da vidimo ko sta moze uraditi jer zajedno smo jaci..

p.s.nekad me izritiraju ovi sa strane svojim inertnim ponasanjem..pa koja kurcina im je u glavi,sta misle.. :x

VIDIMO SE!
Post Reply